Merhaba cnm şükür eski halime göre çok iyiyim. Benimde eşim izin vermiyordu ama hic birsey yiyemeyip beslenemeyince esimde razi olmak zorunda kaldi. Sonucta ben iyi olmazsam bebekde iyi olamayacaktı. Sen nasılsın
bende ıyıyım ıste 5 haftalık hamıleyım bende suanlık zorlanmıorum ama bulantılar artınca napcam bılmıorum tek korkum bulantı ozman bende atak baslıor bende zorla yıyorum mecbur bıde benım mıdem sureklı kaznır gıbı bısıler yıyorum yıne aynı acaba mıdemdemı sorun var yoksa hamılelıktenmı anlamadım
benim su an tek sıkıntım sürekl tedirgin olmam ve basımda ki agırlık o da sıkıntı yapıo haliyle sürekli gergin bedenim gögüs kafesim kaskatı nefes aldırmıo bana odaklanınca bişi hissetmiorum ama aklıma geldigi an gerilme baslıyor 20 haftalık bebegim dayanmam lazım allaha sıgınıyorum ondan güc istiyorum namaza baslıcam bugün bir şekilde ilacsız gecirmem lazım bu süreyi dogurduktan sonra allah kerim ama bebegime icirmek istemiorum . allah yardımcımız olsun kapalı ve kasvetli havalarda daha da artıo güneş acmadı gitti günlerdir...
bende ıyıyım ıste 5 haftalık hamıleyım bende suanlık zorlanmıorum ama bulantılar artınca napcam bılmıorum tek korkum bulantı ozman bende atak baslıor bende zorla yıyorum mecbur bıde benım mıdem sureklı kaznır gıbı bısıler yıyorum yıne aynı acaba mıdemdemı sorun var yoksa hamılelıktenmı anlamadım
cnm 5 ayı devirdim mücadele ediorum edicem de havalar düzeldikce şiddeti azalıo temiz hava bol güneş filan deniz ii gelecek biliyorum inşallahta ilac almayacagım doguma kadar papatya cayını duymamıstım deneyebilirim cok kötü olursam doktorum 6. Aydan sonra icebilirsin daha az zararlı dedi ama gene de icmiycem inşallah allah kuvvet versincanm aynilarini gecensene bu zamnlar yasadm simdi 6aylk bbegm var ki normal dogurdm hic ilac icmedim bebegime bisey olur diyehep direndm bende kis hamile kaldm benmde kisn kasverlu havalarda daha cok oluyo yazin cok olmyyo unutym bisekilde az kaldi yaz geldi sayolir dirwnebiliyosan icme ilac cnm bende ilk aylar hergun agliyodum gogsum agriyodu kasmaktan kendimi carpintidan duramiyodum kafam odun gibiydi simdi okadar degilm arada olyyom emzrdgm icin hala savasiym normal doguracm dedim dogurdm bisey olmyck bebegimi kycagima alucm dedim namazlarini kil dua et cok faydasi olck ckk kotu olunca papatya cayi iciyodum icebilirsnz hic zarari yok
uzun zamandan sonra ilk defa düngece biraz daha rahat uyudum. bugünde herzamankinden biraz daha iyiyim uyanır uyanmaz bütün midemi boşaltmama rağmen.artık evime gitmek istiyorum esim istemiyo bugun dr konuşcakmış yalnız kalabilirmiyim diye ona göre gidermişiz...ayrıca bugun dra daha önce vermiş olduğu rndlu kullanmadığımı nasıl söylicem kendini iyi hissetsen bile kullanmalısın demişti ama ben yan etkilerinden dolayı içemedim bundada vardır bi hayır...
Merhaba cnm bende hamilelikten önce paxil kullaniyordum. Iki kez ilaci birakmayi denedim ama her defasinda daha kötü oldum. Sonra ilac kullanirken hamile kaldım. Ve bir gunde paxili birakmak zorunda kaldim. Ilk üç ay hicbir sıkıntı yaşamadım fakat 3. Aydan sonra panik atak geri döndü1 ay zor sabrettim yasadigim sıkıntıyi anlatamam. Dr hamilelikte paxil kullanmak istemedi 4. Ayda lustrale basladim suan 7 aylik hamileyim allaha Şükür sikintilarim büyük oranda azaldi. Hamileliğin getirdigi bazı kaygilarim var onlarla da baş edebiliyorum.
Bende hic anne olamiyacagim diye cok üzülüyordum allah yardim ediyor inan.
Ben de doktorla konusucam bu sekilde hamile kalabilirmiyim diye. Sana da rabbim kolaylık versin sağ salim bebeğini kucağına alırsın inşallah.
Sen hamile kaldığında ne zamandır ve kaç mg paxil kullanıyordun ?
neguzel enın adına sevındım ınsallah hep bole olursun bende bu gece kotuydum halada basım davul gıbı kalbım carpıor ınsallah gecer ılacları kullanmayınca dr da bısey dıyemıor ınsan onlara gore kullanmak gerekıor ama ıcımız rahat etmıor psıkolog bulsan aslında bıraz konusursan rahatlarsın belkı
Terapi ise yariyor mu canim doktorum bana pasiflora surup vermisti bi kac defa kullandim bitkisel surupmus o anki sikintini azaltmaya yonelik ilacmis biraz daha dayan dayanabildigin yere kadar disari cik hava al benim disari cikacak halim yoktu ciktigimda biseyden zevk alamiyordum hayattan zevk alamiyorum sanki kizlar sizler nasilsinizbiraz önce pskiyatriden geldim tüp bebeğe başladığımdan beri gidiyorum aynı zamanda aynı yerde terapide aliıyorum.bu seferde pasiflora tablet verdi kullanan varmı biraz olsun rahatlatsa en azından birkaç hafta tam biray sonraya randevu verdi sürekli acık havada yuru dedi benimse düşük tehlikem var çıkamıyorum dedim yürüme o zaman cık biyerde otur en yakın parka git dedi 1 ay sonra 14 haftalık oluyorum ona göre etkili bi tedaviye başlarız dedi ben o kadar dayanamam artık gücüm kalmadı dedim telden haberleşiriz dedi bilmiyorum nolcak
Terapi ise yariyor mu canim doktorum bana pasiflora surup vermisti bi kac defa kullandim bitkisel surupmus o anki sikintini azaltmaya yonelik ilacmis biraz daha dayan dayanabildigin yere kadar disari cik hava al benim disari cikacak halim yoktu ciktigimda biseyden zevk alamiyordum hayattan zevk alamiyorum sanki kizlar sizler nasilsinizbiraz önce pskiyatriden geldim tüp bebeğe başladığımdan beri gidiyorum aynı zamanda aynı yerde terapide aliıyorum.bu seferde pasiflora tablet verdi kullanan varmı biraz olsun rahatlatsa en azından birkaç hafta tam biray sonraya randevu verdi sürekli acık havada yuru dedi benimse düşük tehlikem var çıkamıyorum dedim yürüme o zaman cık biyerde otur en yakın parka git dedi 1 ay sonra 14 haftalık oluyorum ona göre etkili bi tedaviye başlarız dedi ben o kadar dayanamam artık gücüm kalmadı dedim telden haberleşiriz dedi bilmiyorum nolcak
Merhaba.
Evet 32+2 de duyum gediği için doğum yaptım. Bebeğimin boynuna kordon dolandığı ve oksijensiz kaldığı için, bir de sarılığı olduğu için kuvöze alındı. 1.860 gr ve 42 cm doğdu. Prematüre olmasına rağmen düşük doğum ağırlığı yoktu. Düşük doğum ağırlığı, 1.500 gr altında doğan bebeklere deniyor.
28 gün kuvözde kaldı. Belli haftanın altında doğan bebeklerde emme refleksi olmuyor. Bebeğimin de emme refleksi yoktu ve ince bir hortumla beslendi. Zaten hastanede hemen süt pompası veriyorlar. Hemen sütünü sağıp bebeğe götürüyorlar. Eve çıktığında süt pompası kiralayıp, süt poşetlerinde, buzlukta saklayabilirsin. Eğer bebeğinin durumu iyi olursa, yani kuvözden çıkmasına izin verilirse zaten hastaneye emzirme için çağırıyorlar. Bebeğin kuvözde kalması gerekiyorsa da sağdığın sütlerden götürüyorsun. Çabuk toparlanması için, anne sütüne katılan prematüre bebek maması var. Ondan veriliyor. 3 kg olana kadar.
Ani doğum olduğu için ilacı hiç bırakamadım ben. Sadece sezaryen olduğum gün içme dedi doktor. Sonra dayanamıyorsan iç dedi. Süte en az geçen ilacı en düşük dozda alıyorum şu an ve süt vermeye devam ediyorum. Kızım 17 aylık oldu ama sütü kesemedim henüz. Tam doz ilaçlarımı kullanamadığım için sosyal hayatım yok. Evde ve yakın çevredeyim ancak. Yeter ki kızım biraz daha süt içsin :))
Başka aklına gelen bir şey olursa cevaplamaktan memnun olurum.
terapi bana yaramıyo yada bu adam bu işi beceremiyo bilmiyorum.bende çıkamıyorum yine biraz önce cok kotu oldum bebeğimi düşündüm kalktım bişeyler yedim.bide gelirken ruh ve sinir hastalıkları hast önünden gectik heryer kapalı camlar telli cok korktum bigün bende çıldırıp buraya düşersem diyeçıldırma korkum var benim cok kotu oldum bida ordan geçme diycem eşime sen nasılsın bu arada evine ne zaman gideceksinTerapi ise yariyor mu canim doktorum bana pasiflora surup vermisti bi kac defa kullandim bitkisel surupmus o anki sikintini azaltmaya yonelik ilacmis biraz daha dayan dayanabildigin yere kadar disari cik hava al benim disari cikacak halim yoktu ciktigimda biseyden zevk alamiyordum hayattan zevk alamiyorum sanki kizlar sizler nasilsiniz
Canim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.kilosu gercekten cok iyimis masallah. Suyun bittikten kac gun sonra sezeryana aldilar? Epidural mi oldun genel anestezi ile mi? Cipram kullaniyordun degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?