Allah saglıklı bi şekilde bebegini kucagına almayı nasip eder inşallah ben yedi haftalıgım ilaç kullanımıyorum dayanmaya calıscam ama bu arlar obsesiflerim cok arttı mutsuzluk ve duygusallgım arttı ailemden uzagım dogudayızesim desen bugun dış göreve gidecek bilmiyorum napcam tek basıma
Merhaba kızlar
Doğum yaptım ve döndüm aranıza. Gebelik süresinde cok fazla bu topige girmek istemedim açıkçası unutmuş yokmuş bir sıkıntım gibi yapmak bana daha iyi geliyor bazen çünkü. Doğumum sezaryen oldu ameliyathaneye girene kadar zordu ama doktordan ozellikle saat vermemesini istemistim ansizin cagirsin ve beklerken stres olmayim diye. 11 gibi doguma girdim 12:10 da çıkmışım. Çok korktum nefesimi ayarlamakta bile zorlandim ama allah yardım ediyor sanırım geçti hepsi bir şekilde. Anesteziden uyanirken panik ataga benzer bir sey yasadim oyle sandim ama narkozun etkisiymis nefes almakta cok zorlandim panikledim ama kisa sureliydi. Zaten bebeği düşünmekten kendinizi düşünemez oluyorsunuz inanin. Benim hemsireye ayilinca sordugum ilk soru bebek iyi mi oldu mu kaldi ki epey canim aciyordu biraz sıkıntılı bir ameliyat geçirdim ben sonrasinda panik atakla alakasi olmayan Hipoglisemi yuzunden yogun bakimda yatmak zorunda kaldim. Sadece her şey geçecek diye teskin etmeye calistim kendimi. Bebegim 3 gun yogun bakimda kaldi ve ben o kadar sakindim ki. Anladim ki kendinizden daha degerli dusunecek bir seyiniz olunca hele bu da evlat olunca sizin hic bir oneminiz yok. En azindan artik boyle hissediyorum. Artik kendimi kötü hissetme lüksüm yok hayatimda bu kadar guzel bir varlik varken
Emin olun siz de kucaginiza aldiginizda boyle hissedeceksiniz. Simdiden hepinize kolay dogumlar ve acil şifalar diliyorum
Amin cümlemiz saglıkla saglıklı bı sekılde alalım bebeklerimizi allah yrdmcn olsun yasayan herkez zorlugunu bilıo allah hepımzn yrdmcısı olsun
Valla canim ben bugun hic iyi degilim. Tam bi kac haftadir toparladim diyordum yine bir umutsuzluk coktu icime. Benim temel sorunum su an bu durumumu anneme anlatamadim. Her zaman ailenin en neseli zor anlarinda herkesin yuzunu gulduren teselli eden bi insandim. Gucluydum bakimliydim ailemin her zaman arkasindaydim. Ailem problemli bir aile o yuzden boyle olmak zorundaydim. Annem de dahil kimseye dert anlatmadim bugune dek. Simdi kotuyum ama kimselere diyemiyorum cunku annem tansiyon hastasi zaten basi dert dolu onu bununla uzmek istemiyorum. Onlardan kilometrelerce otede yeni evli bi insanim benim buralarda mutsuz oldugumu dusunler istemiyorum. Ama yaz tatiline kadar normal halime az bisey yaklasamazsam halimden anlarlar ve anlatmak zorunda kalirim. Annem zaten herseyden dram cikaran bi insan bu defa da benim icin uzuluyor diye kaygilanacagim. O kadar caresiz hissediyorum ki bazen...
canım inanki bende öyleyim dısardan çok iyimiş gibi görnıyorum ama içim öyle dil belki kendini iyi hıssdersin annengile söylemek zorunda kalmassın olmadı bi psikyatrstle konus sana yardımı dokunur peki özel dilse mutsuz olmanın sebebi ne iç sıkıntısı mı yoksa baska sebepler mi
Canim ilac kullanmak istemiyorum ben herseye cabuk umut baglayan bi insanim baslarsam birakamam diye korkuyorum. Psikologa gidiyorum haftada bir iste 3 hafta filan oldu baslayali seanslara. Biliyorum zamana birakmam lazim ama ben anksiyetenin fiziksel sikintilarini astim birahatsizlgm oldugu fikri kaygilandiriyor sanki. Hic bi sorunum yok cok sukur sadece ailemden uzagim dogudayiz esimin gorevi nedeniyle ben de ogretmenim burda. Ailemi cok ozluyorum sanki bna cok ihtiyaclari varmis da yannlarinda olamiyormusum gibi geliyor
Prozac şurup kullanan varmı kzlar aranızda
ben kullandım cnm ama hamılelık falan yokken
mrb sızınle aynı duyguları yasıorum sanırım bende aılemden uzagım ve kacarak evlendım annem benle konusmuor okadr zorlanıorumkı aslada konusmıcak bılıorum onlardan uzagım bende ogretmenlık yapıorum ama bu hastalık benı okadr etkılıorkı bazen işe bıle gıdemıorum ılac kullanmakta ıstemıorum cunku kullandım bı işe yaramadı
Canim ilac aslinda bir nevi "ilac aldim sakinlesecegim ve iyilesecegim" dusuncesiyle aliniyor ve beynimizi buna inandirdigimiz icin ise yariyor. Sen ilacin ise yaramadigini dusunuyorsan muhtemelen ise yaramayacaktir. Iki secenegin var. 1. Doktora tekrardan gidip sana iyi gelecek ilaci bulana kadar denemek. Cunku her ilac her bunyeye ayni etkide bulunmuyor. 2. Ilac kullanma konusunu bir muddet rafa kaldirip kendini zorlamak ve iyi hissetmeye calismak. Sonucta denemesi bedava. Bir kac zor gun yasarsin ama gercekte aslinda hicbirimiz hasta olmadigimiz icin anksiyete sagligina zarar vermez. Iyiye dogru gidiyorsun devam devam biraz gayret derim ben burdan sana. Zaten ilacsizliga alisinca zamanla kendinle basedebilmeye basliyorsun. Durumun agirlasirsa da sorun yok hoooop doktora o senin icin en uygun ilaci bulacaktir. Ilac mutlaka ise yarar ama kullanmadan da halledebilirsin sana kalmis. Annenle konusmama meselesine gelince hic bosuna uzulme. Zamana birak biraz. Ana o anaaaaa dayanamaz ki:) ne kadar kizsa da sitem etse de ah etse de eninde sonunda ozler. Zaten artik evlenmissin zamanla hazmedecektir uzme kendini. Bak burda biz variz yalniz degilsin.
Nasl işe yaramşmydı
hıc işe yaramayan tek ılactı:) zaten surup cok etkısı olmuor bıraz daha hafıf gecırenler ıcın benımkı agırdı ılk zamanlar dıazem falan alıordum hıc etkı etmedı bende ama sızın ataklarınızı bılmıorum bıde uykusuzluk yapabılır gece almayın derım ben
Seninki bya agrmış ya bende yavaşca işe yarayan bışey dmekki bnyeden bünyeye dgsio
Canim ilac kullanmak istemiyorum ben herseye cabuk umut baglayan bi insanim baslarsam birakamam diye korkuyorum. Psikologa gidiyorum haftada bir iste 3 hafta filan oldu baslayali seanslara. Biliyorum zamana birakmam lazim ama ben anksiyetenin fiziksel sikintilarini astim birahatsizlgm oldugu fikri kaygilandiriyor sanki. Hic bi sorunum yok cok sukur sadece ailemden uzagim dogudayiz esimin gorevi nedeniyle ben de ogretmenim burda. Ailemi cok ozluyorum sanki bna cok ihtiyaclari varmis da yannlarinda olamiyormusum gibi geliyor
evet benımkı cok agır o yuzden ben hamılelıkten krokuorum sakınlestırıcı almadan duramıorum cunku malum hamılelıkte alamıcam allah herkese yardım etsin inş gecer
Allah yardım ediyor canım sen kendini sıkıp strese sokma üzme kendini
öledır ama ben sunu düşünüorum benım mıdem cok bulanıor normaldede kokuya hassaım normalde bunları yasarken hamılelıkte dahda artacak bunlar nasıl ılacsız basedıcem bunda uyuyunca bıraz rahatlıosun hamılelıkte uyuyamazsında hergun bulantı atakları dahda artırıcak nasıl basedıcem ya düşündükce delırıcem sankı hayatın bı anlamı yok
hamileligimi subatın 17sinde ögrendim o gunden bugune ilaç kullanmıyorum birden bıraktım ve yeni yeni yoksunluk belirtıleri azaldı bende anksiyete ve obsesif var ama bu aralar cok arttı doguda da aileden uzak kendini dinleyebiliyor istemesekte buda yaşadıgımız stresi daha cok arttıryoz sen psikiloga gitmekle cok iyi yapmıssın bir yerden baslamssın burda gidip etksını goren cok arkadaslrımız oldu ümitsizlige kapılma hamile misin bu arda canım eger dilsen tedavini ol çünkü hamilelikte daha da zor oluyor
bole ınsanları gorunce rahatlıorum bıraz ama cok zor ben yaklasık 7 aydır ılac kullanmıorum ama bu aralar ataklar fazlalastı işe bıle gıdemıorum cocuklara bagırırorum sureklı ders anlatasım yok sabahları kalkamaıorum mıdem okadr kotukı şişmiş patlıcak gıbı benım vucuduma cok vuruor vurmassa kendım basedıcem ama busefer işe gıdemıorum eşimde bana ınanmıor bu hastalıgın varlıgına ınanmıor cok yalnız kalıorum heryerım agrıor sankı
hamileligimi subatın 17sinde ögrendim o gunden bugune ilaç kullanmıyorum birden bıraktım ve yeni yeni yoksunluk belirtıleri azaldı bende anksiyete ve obsesif var ama bu aralar cok arttı doguda da aileden uzak kendini dinleyebiliyor istemesekte buda yaşadıgımız stresi daha cok arttıryoz sen psikiloga gitmekle cok iyi yapmıssın bir yerden baslamssın burda gidip etksını goren cok arkadaslrımız oldu ümitsizlige kapılma hamile misin bu arda canım eger dilsen tedavini ol çünkü hamilelikte daha da zor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?