Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

herkese cok tesekkur ederım arkadslar sızler herzaman yardımcı oldunuz kafamdakı kaygılara cvp buldm allahım bu yolda olan ve panıkatak yardımcısı olsn sancılar geldıkce butun hamıleler için dua ettm yenı dogum yapmıslara bı sorum olck dogumdan sonra kanamanz nekadar surdu bıde panıkatak gecsede bu kaygılar gecmıek galıba sag gögsümde mercımek gıbı bişey geldı elıme korktum sızınde göğsünzde var mı böyle ne bılıym ılla kafama takck bıseyler buluym

merhaba,
6 ay önce bebeğimi 4 aylıkken kaybetmiştim 2 aydır antidepresan kullanıyorum ve bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim antidepresan ilaçlarımı hemen bıraktım.
cipralex, laroxyl ve zestad kullanıyordum şuanda 5 haftalık hamileyim 3-4 gündür ilaçları kullanmıyorum bayram yüzünden dr umla görüşme imkanımda yok ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ederim ilaçların bebeğime zarar vermesinden ve tekrar bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum...

doktorunla görüşmelisin öncelikle biraz daha sabret.ilk 3 ay kesinlikle kullanılmamalı diyor doktorlar sonrasında dr kontrolünde kullanılabileck ilaçlar var.ilaçlarını bırakıncamı tekrar başladı rahatsızlığın kullanırken iyimiydin.bende 6.5 aylık hamileyim çok kötüydüm 2 aya yakın ilaç kullandım kadın doğum drum eğer kendini biraz daha iyi hissediyorsan yavaş yavaş azaltarak bırakmamı söyledi bende öyle yapıyorum.buradaki herkesin derdi aynı cnm.buarada bebeğini karnındaykenmi kaybettin doğduktan sonramı bende 5 aylık kaybettim o yüzden sordum yanlış anlama.

Eline gelen şey süt :)) Göğsünde mercimek kadar, fındık kadar hatta sütün çoksa daha büyük yumrular hissedebilirsin. Sütün göğsünde biriktikçe ağrı veya ağırlık da hissedebilirsin. Göğüslerini fazla elleme. Şu an çok hassaslar çünkü. Bebeğini sık sık emzir ve sütü göğsünde bekletme. Unutuyorum kusura bakma. İlk çocuğun muydu?

Kanama ilk bir hafta kadar yoğundu. Sonra azaldı ve açık renge dönüştü. Biraz fazla sürdü benimki. Kaygılanma. Olabilecek bir şey. Ama içim rahat etsin diyorsan tabii ki doktoruna sor.

Hoş geldin ve bebeğin hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin.

Ben de hamile olduğumu öğrenene kadar ilaç kullandım. Hamileliğimi öğrenince birden kestim ve haliyle yoksunluk belirtileri ortaya çıktı. Sen de yoksunluk belirtileri gösterebilirsin. Korkma ve sakin olmaya çalış. Düşüncelerini başka bir konuya yoğunlaştırmaya ve panik atağı düşünmemeye çalış. Bazen zor olabiliyor ama denemek lazım. İlk 3 ay doktor uygun görmüyor ilaç kullanmayı. Bayramdan sonra terapiyi dene. İlaçsız geçirebilirsin belki de hamileliğini. Çoğu bitki çayı mesela adaçayı, melisa, nane çayı içme. nane, maydanoz yeme...

İnşallah güzel bir hamilelik yaşayıp bebeğini kucağına alırsın.

ıkıncı canım benm aslında ılk dogumdn sonrada böyle olmustu fındık kadardı dok gıttm sut bezesı dedı bol bol emzır emmeyı bırakınca gecer dedı öylede oldu yarada oldu göğüslerm cok acıyo nebılıym dogum öncesıde olup olmadıgını bılmym her seyı ınceleyıp buluym ılla ya sonrada kafama takılıyo bayramdn sonra saglık ocagına gıtcm asıya ordada sorarm bakalım aıle hekımıme cok sagol canm cvbn için

Melikecim bak kendinde söylüyorsun ilkindede böyleydi diye
Bence bundada aynısı olabilir. Sanırım buradaki asıl
Sorun kaygıların bildiğin bir şeyi bile doğru
Düşünmene izin vermiyor. Ama Buda normal loğusalığı
Bence kolay bir süreç değil İnan varya o kadar
Sinirlerim bozukki uyku uyuyamıyosun ev kalabalık
Allah razı olsun ailemden tabi ama bunalıyosun
Her ağızdan bir ses ağlıyorum sebepsiz yere kaygılar vs. Yani bunlar çok normal
Melikecim

inş canım ya gecer emzırdıkce evet neden korktm bılıyomusn dogumdan önce varmıydı bılmym ya ndan ya dıyom daha önce varsa dıye bende hep evdeyım cok sıkııldm bebegımı kucagıma alınca herseyı unutym cok tatlı canm öyle yanıyokı emzırrken gen ede uyandrp emzırıym annelık işte

Kızlar kurban bayramınız mübarek olsun hepimiz
İçin hayırlara vesile olur inşallah. Hep beraber çok bayramlar
Görürüz inşallah evlatlarımız eşlerimiz ve
Bütün sevdiklerimizle inşallah:))

Merhaba 3 tane ilacı birden kesmek seni epey zorlayacaktır hazırlıklı olmalısın belkide doktorun birden kesmek yerine yavaş yavaş azaltır.. Çünkü birden bırakmak çok zorlar seni.. Ben ilk üç ayda hamileyken içtim antidepresan malesef ki.. Çok şükür şuan 4 ayı dolmak üzere olan sağlıklı bir kızım var.. Tam olarak neydi rahatsızlığın sadece panik atak mı?

bir gun bir derdin olursan allaha donub bir derdim var deme derdine donub benim cok buyuk allahim var de bu soz atak geldiyinde soyluyorum ve de ise yariyo

Kizlar merhaba
İs bebek bayram derken yazamadim epeydir
Panikli hayirli olsun Rabbim saglikli uzun ömürler versin melegine
Fuja nasilsin bebegin nasil
Hepinizin bayrami kutlu olsun arkadaslar
Ben ilaclara devam selectra 100 e cikti xanax 0,5 yine
Fiziksel belirtiler devam ediyor hala ama idare edip gidiyoruz Rabbim bugünümüzden asagi düsürmesin

Hosgeldin bebegin hayirli olsun
Sag salim kucagina alirsin insallah
Öncelikle sakin olmaya calis bizler ilac kullanarak hamileligi tamamladik yani cogumuz öyle maalesef
Ama ilk haftalarada kullanmamak en dogrusu pzt ilk is psikiyatrinla konus ogune kadar oyalanacak biseyler bul ve dr unun dediklerini yap
Gecmis olsun kardesim sabirli ol üzülme bizlerde cok kötü gunler gecirdik simdi bebekler kucagimizda binlerce sükurler olsun

Merhaba.size 2.kez yaziyorum.ilk yazdigim konu tek arter tek ven basligi altindaydi. Sanirim sizde de ayni durum vardi.benim de bu durum acayip sekilde moralimi bozmakta ve pisikolojim cok bozuldu.bebeginizde herhangi bir sorun oldu mu bu gunleri nasil atlattiniz? Yardiminiza ihtiyacim var

Merhaba çok geçmiş olsun benim içinde çok zor günlerdi kızım doğana kadar hep yüreğim ağzımda
Bekledim acaba sağlıklı doğacak mı diye tam 4 farklı doktor gördü ve hep aynı şeyi söylediler bebekte bîr sorun yok dediler
Amniyosentez önerdi biri yaptırmadım en iyi doktorlara gittim hep gelişim geriliği olabilir diye bekledik
Kızım hep haftasından önde gitti ve 3,5 kilo sağlıklı olarak dünyaya geldi
Doğum anında doktorum ne dedi biliyor musun melek kordonda 3 damar varmış biri çok ince imiş görememişiz
Sana diyeceğim o ki içeride ne olduğunu en ünlü profosör bile bilemedi
Senin için şuan çok zor tahmin ediyorum ama kendini yıpratma benimgibi
İçeride ne olduğunu Allah'tan başka kimse bilmiyor

Iyiyim sevimcim daha doğrusu idare ediyorum
Kaç gündür sayfayı açıyorum tam yazacam
Küçük ağlıyo büyük oğlum bir şeyler istiyo gece
Uykusuzluğu eklenince zaten loğusalık gerginliği var
Anlicaan zorlu bir dönem ama idare etmeye
Çalışıyorum:)) sen nasılsın iş nasıl gidiyo
Bebeğine kim bakıyo.

buraları amma kaynatmıssınızzz bakıyorumda benımde 14 hafta bıttı bugun ama bıde bana sorun nasıl gecıyor nasıl bıtıyor takıntılardan kurtulamadan rahat uyku uyuyamadan ısrarlada ılac falan almıyorum dr a gıtcem ama ıkı hafta sonra bakalım

giremiyorum ama aklımdasınız panikli fuja domestikus
Allah kolaylık versin telim kırıldı nete giremiyorum cnm sabirli ol inşallah hafifleyeceksin
işe alışmaya calışıyorum kızıma kv bakıyor oda ayrı bi dert
esimle zor günler gecirdik anksiyetem tavan yaptı bakalım Allah büyük
hepimize tum hastalara kolaylık sabır şifa versin Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…