Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

merhaba,

ben 23 haftalık hamileyim ve bu günlerim çok zor geçiyor. doktor bugün ataraxa başlattı ama fayda etmezse diye çok korkuyorum. aranızda antidepresan kullanmışsın. rica etsem bana biraz bilgi verir misiniz? ilk başladığında nasıl bir tepki verdi vücudunuz, bırakırken zor oldu mu? kafam patlamak üzere. gözüm hiç birşey görmüyor. sadece uyumak ve bir an önce doğum yapıp kurtulma istiyorum. yaşamak bile fazla gelir oldu. dün gece ağlama krizine girdim gece uyuyamadım. ben son bu durumu 2 önce yaşamıştım ama sonrasında daha iyiydim. dün tekrar başladı sanki ama çok huzursuzum. bu sefer ilaçsız nasıl yaparım bilmiyorum.

geçer mi? reses sen atlatmışsın. benim gibimiydin?

yardımcı olabilirseniz inan çok iyilik etmiş olursunuz.

Merhaba Kizlar,
Bu konuyu uzun suredir takip ediyorum. Hatta evlendigim gunden beri turkce, ingilizce nekadar litaratur varsa taradim..
Yaklasik 7 yildir antidepresan ve uyku ilaci kullaniyorum, arada biraktim ama olmadi yine basladim. Mitral kapak prolapsusu nedeniyle panik ataklarim oluyor tabi bir de sonradan Okb eklendi, uykusuzluk derken bagimli oldum ilaclara. Aslinda dozlar hep yarim, durumum cok agir olmasa da birakamiyorum ilaclari. Esim artik cocuk istiyor tabi ben de, ilaclari kullanirken nasil olur bilemiyorum. Suan 8 ayligina Amerika'da yasiyoruz yani Tr'ye donmeden 3-4 ay once nasipse hamile kalmayi planliyorum. Buradaki doktorlar aliskin cogu kisi antidepresanlarla hamilelik geciriyor ancak Gelmeden once Istanbulda bu konuda bilgili vizyon sahibi bir doktor bulamamistim;( gittigim doktorlar asla hamilelik dusunme, ilaci birakmadan olmaz -sanki cok kolaymis gibi- disinda birsey soylemediler. Hamileligin buyuk kismini Turkiye'de gecirecegim icin bu konuda uzman ya da tecrubeli bildiginiz dr var mi? yardimci olabilir misiniz? Artik esimle kafamizda netiz ben ilacli bir hamilelik gecirecegim umarim yuce rabbim saglikli bir evlat verir. Saglikli bebis haberleri ile umut doluyorum)

merhaba bende ankisiyete olan 5 haftalık anne adayyıyım bende kendimi nasıl oyalıyacagımı bilmiyorum çok plansız istemedigim bir zamanda oldu psikologa gidiyorum ilaç kullanmıyorum ama nasıl gececek bu ayllaarr

Rabbim senin ve cümlemizin yardımcısı olsun inşallah hayırlı şifalarını hastalıktan iz kalmayacak şekilde verir inşallah

merhaba arkadaşlar,
bana neler oluyor bilmiyorum 25 haftalık hamıleyım dün gece saat 3 de uyandım aşırı bi kalp çarpması ile hemen kalktım kendımı sakınleştırmeye calıstım .ama bunun yanında mıde bulantısı gıbı belırtı de oluyo uyumak ıstedım gözlerımı kapadıgım anda basım dönüyo ve kalbım hızlanıyo tekrar kalktım eşimi uyandırdım benımle konusmasını söyledım kendı başıma kalınca yanı bedenimi dinleyınce kalp atıslarım dahada yükseliyo anlayamıyorum bana ne oldugunu gercekten rahatsızmıyım yoksa psikolojık bı hastalık mı ? daha once de doktora gıttım bende bı korku vardı herseyı kaybetmekten korkuyodum eşimi,evimi ,mutlulugumu hep bıseylerın bıtecegıne inanıyodum sanırım küçük çaplı bı depresyondu xenan-lustral adında ıkı ilaç kullanıyodum hamıle kalınca tabı bıraktım bana ne oluyo bılmıyorumm acaba cıkıp bı yerlere mı gıtsem hıc evden dısarı cıkmıyorum h.içi kımsem de yok bunun etkisi de olabılırmı acaba? ne yapmam lazım ?

off offff bu illet hastalıkla bekarlığımdan beri uğraşıyorum...ısrarla dr.a gidip ilaç kullanmadım..çünkü ilaçların geçiçi bir etkisi olduğuna inananlardanım...hatta ilaçların yan etkisi olduğunu düşünüp korkudan kullanamayanlardanım..6 yıllık evliyim..d. fobim olmasına rağmen olmadığım ameliyat kalmadı..yaşaya yaşaya fobi mobi kalmadı..ameliyathane ortamları sıradan yerler gibi gelmeye başladı:))) ... 5 yıldır bebeğimiz olmuyordu.tedavilerle yıllar sonra hamile kaldım...21.haftalık ikiz hamileyim...benim peşimi bırakmadı bu rahatsızlık...ilk aylarda geçirdiğim kanamam hamilelik sürecimi strese çevirdi..acaba düşük olurmu?bebek sağlıklımı??bebekler içimde hareket ederse ne hissederim..5.aydan sonra ya erken doğum olursa..birde bende biraz tansiyon sorunu var..ya tansiyonum çıkarsa??hamilelik sonlanırsa??bu arada geçen haftalarda serkulaj ameliyatıda oldum..rahim ağzımı diktiler erken doğum riski yüzünden( yani herşey stres....bu kadar yıldan sonra hamileliğimin tadını çıkaramıyorum...batıl inançlarım var sanırım birde:))) eşim şimdiden hevesleniyor bebek yataklarına bakalım diye ama bende hep olumsuz birşeyler olursa endişe yüzünden "dur bi doğsunlar ondan sonra bakarız..ya olmazsa" diyorum(( akşam bir atak daha yaşadım...tansiyonumu ölçüyorum düzenli olarak..büyük 12,5 çıktı diye aklım çıktı ..emin olun 12.5 olan tansiyonumu heyecanlanıp 13.5 yapmışımdır..ama kendimi sakinleştiremiyorum ne yazıkki....bir an önce 30. haftaları görmek istiyoruuuuuummm(((( sizlerin yazılarını okudukça rahatlıyorum.....

allah yardımcın olsun canım.bende 2 yıldır bu hastalık için erteledim hamileliği.ilacı bıraktım hamile kaldım.5 haftamda senin gibi kanamam başladı.işte o andan itibaren dünyam kararmaya başladı.sen benden şanslıymışsın.meğersem ben dış gebelik yaşıyormuşum.allah kimseye vermesin 15 gündür 15 kere doğum yaptım herhalde.iğrenç bir acısı var.şuanda hala bu hamilelik sonlanmış değil.bir çeşit kemoterapi iğnesi ile çocuğu düşürmeye uğraşıyorlar.çünkü bebek rahmimde değil tüpümde.hamilelik hormonlarımın ve hamileliğimin sonlanması için 40 güne ihtiyacım varmış.ben daha yarısını atlattım.bunca acıyla kaç gün daha dayanabileceğim bilemiyorum.bunlar eksikmiş gibi depresyonum tekrar depreşti.ağlamaktan helak oldum.geceleri uyuyamıyorum.tekrar ilaç kullanmakta istemiyorum.artık yaşım geçiyor ve ben inanılmaz çok bebek istiyorum.

bak senden daha kötü durumda olanlarıda var.bebeklerin 21 haftalık olmuş.hemde ikiz mükemmel birşey bu.sık dişini verme canını:)çoğu bitmiş azı kalmış...

cnm benim çook geçmiş olsun...inşallah bu çektiklerinin mükafatını rabbim sana gani gani verecektir...şuan hala gebeliğin devam mı ediyor anlayamadım?? peki tüplerin ne durumda olacakmış dr.un ne dedi??? benimde yaş sorunum vardı 32 yaşım..birde erken menopoza girebilirsin dedi dr.bunun da stresi sarınca telaşlanıyor insan haliyle...merakta bırakma olurmu ?haberlerini bekliyorum..dualarım seninle tatlım

seni çok iyi anlayanlardanım cnm..çünkü aynı sıkıntıları bende yaşıyorum...kesinlikle sana tavsiyem arkadaş ortamı...gezebilceğin kafanı dağıtacağın ve seni eğlendirebilecek inanlar olmalı...ben arkadaşları genelde toplarım çay pasta ve göbek atma merasiminden sonra rahatlarım:))) bazende arabaya atlayıp arkdaşları toplayıp gezerim..benim ilacım sadece sosyalleşmek..kendimle başbaşa kalırsam daha kötü oluyorum..saçma sapan şeyler düşünüyorum çarpıntım azıyor...yani benim gibi panik ataklıya yalnızlık yaramıyor:)))sanada yaramaz:))

amin canım inşallah.
benim hamilelik rahim yerine sol tüpümde gerçekleşmiş.ben biraz durumun anormal olduğunu erken tespit ettim.dış gebelik teşhisi erken kondu.ameliyat öncesi ilaç tedavisi uygulyalım dedi doktorum tüpümü kurtarmak için.2 kere kemoterapi iğnesi oldum.bebeğin gelişimi durdu.hcgb hormonu(hamilelik hormonu) 6200 lerde falandı.şimdi gebelik geriliyor.bebeğim öldü.aslında bebek demek istemiyorum çünkü içim bir tuaf oluyor.doktorum canlı bomba demişti bunu bebek olarak düşünme dedi ama insan yinede üzülüyor.vel hasıl kelam şuan gebeliğim bitti.ama gebelik ürünün vücuttan atılması uzun zaman alıyor.şuanki hormon seviyem 1600 yarın tekrar test yapılcak bakalım kaç çıkıcak.ağrılarım çok şiddetli hormon sıfırlanana kadar çekecekmişim bu ağrıları.sanırım hormonun sıfırlanması daha 3 haftayı falan bulacak.

amin canım inşallah.
benim hamilelik rahim yerine sol tüpümde gerçekleşmiş.ben biraz durumun anormal olduğunu erken tespit ettim.dış gebelik teşhisi erken kondu.ameliyat öncesi ilaç tedavisi uygulyalım dedi doktorum tüpümü kurtarmak için.2 kere kemoterapi iğnesi oldum.bebeğin gelişimi durdu.hcgb hormonu(hamilelik hormonu) 6200 lerde falandı.şimdi gebelik geriliyor.bebeğim öldü.aslında bebek demek istemiyorum çünkü içim bir tuaf oluyor.doktorum canlı bomba demişti bunu bebek olarak düşünme dedi ama insan yinede üzülüyor.vel hasıl kelam şuan gebeliğim bitti.ama gebelik ürünün vücuttan atılması uzun zaman alıyor.şuanki hormon seviyem 1600 yarın tekrar test yapılcak bakalım kaç çıkıcak.ağrılarım çok şiddetli hormon sıfırlanana kadar çekecekmişim bu ağrıları.sanırım hormonun sıfırlanması daha 3 haftayı falan bulacak.

amin canım inşallah.

bu arada bugün psikiyatriye gittim.bu olaylardan ötürü baya kötüleştim şu son 1 haftadır.uykularım kaçıyor.daha doğrusu titremeler ile uykuya dalamadan sıçrıyorum.baş dönmeleri kalp çarpıntıları kısaca panik atak.psikiyatristime gittim bugün ilaç yazmadı.bebek düşünüyorum diye.hoş daha yaza kadar düşünmüyorum ama bir ilaca başlayınca en az 1 yıl içmem lazım.off off allah hepimizin yardımcısı olsun.

ressam canım geçen hafta 1600 olan kan değerim bu cuma 158 e düşmüş.çoooook mutlu oldum.inşallah haftaya sıfırlanır:)

uconn çok geçmiş olsun bir tanem..
Kötü bir tecrübe olmuş senin için..
Ama her şeyde vardır bir hayır..
İnşaAllah kolay atlatırsın..

zeeeyneeep ve nil ikinizede teşekkür ediyorum.ağrılarım baya azaldı.ama bu seferde panik atak boy gösterdi.kalbimde çarpıntı ellerimde titreme sürekli şekerim ya da tansiyonum düşüyormuş hissi var.sizdede öyle oluyor mu?

Ben dün gece saat 5'te acillik oldum..

YaHU.. Normal bir karın ağrım ve bulantımvar..
Beynim bunu "ölüyormuşum" gibi algılıyor..
Ne yapsam beynimi ikna edemiyorum..

Sıradan bir bulantıda bile, ölüyorum zannedip, panik atak geliyor hemen..
Çarpıntılar, kalbimde yanmalar, bayılacakmışım gibi olmalar...

Halbuki hiçbirşey olmadığını- olmayacağını biliyorum ben..
Sadece beynimi yenemeyip, panik atağımın ağırlaşması beni öyle korkutuyor ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…