Ben dün gece saat 5'te acillik oldum..
YaHU.. Normal bir karın ağrım ve bulantımvar..
Beynim bunu "ölüyormuşum" gibi algılıyor..
Ne yapsam beynimi ikna edemiyorum..
Sıradan bir bulantıda bile, ölüyorum zannedip, panik atak geliyor hemen..
Çarpıntılar, kalbimde yanmalar, bayılacakmışım gibi olmalar...
Halbuki hiçbirşey olmadığını- olmayacağını biliyorum ben..
Sadece beynimi yenemeyip, panik atağımın ağırlaşması beni öyle korkutuyor ki...
kaç aylık hamilesin canım?
Kızlar ben 3-4 senedir panik ataklar geçiriyordum, psikiyatriste gittim ve bana ilaç yazdı. 2 yıl kullandım ve yavaş yavaş bıraktım. ilacı bıraktıktan sonra 2 yıldır dondurduğum korkular çözülmeye başladı ve eskisinden daha çok atak geçirdim. ilaçtan önce 3-4 ayda bir kendi kendime atlatabildiğim ataklar geçiriyordum. İlacı kullanırken arada bir kaygılanıyordum sonra geçiyordu.İlacı bıraktıktan sonraki ilk iki hafta normal, 2. haftadan sonra neredeyse her gün panik nöbetleri geçirmeye başladı...hayatım cehenneme döndü, eskiden yaptığım hiçbirşeyi yapamıyordum artık. işime gitmeme bile engel olmaya başladı ve hemen terapiste başvurdum. 1 aydır gidiyorum toplam 4 seans olmasına rağmen panik falan kalmadı...çünkü aslında korkunun altında çok daha başka duygu ve düşünceler var, onlar ortaya çıkınca korku kalmıyor. korku vücudun verdiği doğal bir tepki o kadar...herkesin bunu deneyimlemesi lazım, anlatmakla olmaz...
herkese tavsiye ediyorum iyi bir terapist bulun ve sonuna kadar devam edin. herşeye para buluyoruz kızlar, hayattaki en önemli şey kendinizsiniz, ne kadar olursa olsun gitmek lazım.bu korkularla yaşanmaz, hayatın hiç bir tadı kalmıyor böyle.
herkes şimdi kendine sorsun, panik atak hayatınızda ilk ne zaman oldu? ortaya çıktığı dönem nasıl bir dönemdi? kesinlikle ilk tetiklendiği dönem bir kayıp duygusu, büyük bir değişim vb. bir olay vardır.
panik atağın altında terk edilme korkusu, duygusal yoksunluk, kaybetme korkusu gibi hisler var aslında. sizinki neden oldu bunu öğrendiğiniz zaman inanın herşey düzeliyor...psikiyatriste gidip ilaç yazdırmayın!!! terapiste gidin onca yıl ilaç kullanacağınıza. hem panik atağınız geçer hem de (madem anne olacaksınız) iyi bir anne olmak için ilk adımı atmış olursunuz-sizin psikolojik sağlığınız düzgün olsun kiçocuğunuz güven ve huzur ortamında büyüsün... karnınızdaki yavrunuz kalp ritminizden korktuğnuzu-üzüldüğünüzü anlıyor, ona yazık değil mi...onun evhamlı, vesveseli bir çocuk olmasını istemezsiniz herhalde...
inşallah çözersiniz canım,kişiden kişiye değişiyor terapinin etkisi. bana da bilişsel davranışçı, şema ve hipnoz uygulandı.
bir de bol bol dua edin korkularınız azalır.
herkese geçmiş olsun kızlar
Kızlar ben 3-4 senedir panik ataklar geçiriyordum, psikiyatriste gittim ve bana ilaç yazdı. 2 yıl kullandım ve yavaş yavaş bıraktım. ilacı bıraktıktan sonra 2 yıldır dondurduğum korkular çözülmeye başladı ve eskisinden daha çok atak geçirdim. ilaçtan önce 3-4 ayda bir kendi kendime atlatabildiğim ataklar geçiriyordum. İlacı kullanırken arada bir kaygılanıyordum sonra geçiyordu.İlacı bıraktıktan sonraki ilk iki hafta normal, 2. haftadan sonra neredeyse her gün panik nöbetleri geçirmeye başladı...hayatım cehenneme döndü, eskiden yaptığım hiçbirşeyi yapamıyordum artık. işime gitmeme bile engel olmaya başladı ve hemen terapiste başvurdum. 1 aydır gidiyorum toplam 4 seans olmasına rağmen panik falan kalmadı...çünkü aslında korkunun altında çok daha başka duygu ve düşünceler var, onlar ortaya çıkınca korku kalmıyor. korku vücudun verdiği doğal bir tepki o kadar...herkesin bunu deneyimlemesi lazım, anlatmakla olmaz...
herkese tavsiye ediyorum iyi bir terapist bulun ve sonuna kadar devam edin. herşeye para buluyoruz kızlar, hayattaki en önemli şey kendinizsiniz, ne kadar olursa olsun gitmek lazım.bu korkularla yaşanmaz, hayatın hiç bir tadı kalmıyor böyle.
herkes şimdi kendine sorsun, panik atak hayatınızda ilk ne zaman oldu? ortaya çıktığı dönem nasıl bir dönemdi? kesinlikle ilk tetiklendiği dönem bir kayıp duygusu, büyük bir değişim vb. bir olay vardır.
panik atağın altında terk edilme korkusu, duygusal yoksunluk, kaybetme korkusu gibi hisler var aslında. sizinki neden oldu bunu öğrendiğiniz zaman inanın herşey düzeliyor...psikiyatriste gidip ilaç yazdırmayın!!! terapiste gidin onca yıl ilaç kullanacağınıza. hem panik atağınız geçer hem de (madem anne olacaksınız) iyi bir anne olmak için ilk adımı atmış olursunuz-sizin psikolojik sağlığınız düzgün olsun kiçocuğunuz güven ve huzur ortamında büyüsün... karnınızdaki yavrunuz kalp ritminizden korktuğnuzu-üzüldüğünüzü anlıyor, ona yazık değil mi...onun evhamlı, vesveseli bir çocuk olmasını istemezsiniz herhalde...
Canım, teşekkür ederim..
İnşaAllah sonsuza kadar geçer bu hastalık hepimizden..
Bir tedavisi olsa bu hastalığın,
ne olursa olsa giderim tedavi olmaya..
Ama ne olursa...
O kadar ki bunaltıyor bazen...
Canım, teşekkür ederim..
İnşaAllah sonsuza kadar geçer bu hastalık hepimizden..
Bir tedavisi olsa bu hastalığın,
ne olursa olsa giderim tedavi olmaya..
Ama ne olursa...
O kadar ki bunaltıyor bazen...
nil canım sen ilaç kullanıyor musun şu anda.
ben daha 4 ay önce falan bırakmıştım ilacı.
bu dış gebelik olunca şuan yine fanalardayım depresyon artı panik atak
bugün psikolog ve psikiyatri görüşmem var acaba tekrar ilaca başlasam mı
dayanamıyorum artık çalışıyorum ben öğretmenim
ayakta durmak zor geliyor bana
bütün vücudum titriyor sanki midem bulanıyor
kendi kendime aşamıycam bu sefer sanırım
ama 29 yaşındayın ve bu çocuk olayını 2 yıl daha ertelemek istemiyorum
hamilelikte ilaç kullansam mı acaba kararsız kalıyorum
çıkmazdayım şu son 2 haftadır
allahım sen hepimize yardım et
amin ucon.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
bence gebeliği erteleme bu hastalık geçmiyor çünkü
hamile iken ilaç kullan ben hamileyken tedaviye geç başladım ve çok kötü oldum hala da düzelmedim tamm olarak
bebeğe de yazık etkileniyor hastalıktan canım
sırtını Allaha daya ve hamile kal ilaç da kullan içini ferah tut
çok geçmiş olsun bende öğretmenim seni çok iyi anlıyorum canım
nil canım sen ilaç kullanıyor musun şu anda.
ben daha 4 ay önce falan bırakmıştım ilacı.
bu dış gebelik olunca şuan yine fanalardayım depresyon artı panik atak
bugün psikolog ve psikiyatri görüşmem var acaba tekrar ilaca başlasam mı
dayanamıyorum artık çalışıyorum ben öğretmenim
ayakta durmak zor geliyor bana
bütün vücudum titriyor sanki midem bulanıyor
kendi kendime aşamıycam bu sefer sanırım
ama 29 yaşındayın ve bu çocuk olayını 2 yıl daha ertelemek istemiyorum
hamilelikte ilaç kullansam mı acaba kararsız kalıyorum
çıkmazdayım şu son 2 haftadır
allahım sen hepimize yardım et
inşallah çözersiniz canım,kişiden kişiye değişiyor terapinin etkisi. bana da bilişsel davranışçı, şema ve hipnoz uygulandı.
bir de bol bol dua edin korkularınız azalır.
herkese geçmiş olsun kızlar