Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Allah'ım hepimize yardım etsin..Bende hikayemi yazayım..
5 senedir depresyon ve panik atak tedavisi görüyorum.. P... adında bir ilaç kullandım bunca zaman.. Beni bana getirdi diyebilirim. Bu ilacı almaya başladıktan sonra, kuşların, kelebeklerin, baharın farkına vardım.. Hayatımı değiştirdi..
Ama... Oğlum 9 yaşına geldi.. Kocaman oldu ve bir kardeşi yok.. E bizde de yaş geçiyor.. Bir çocuk daha istiyorum.. Hemde çok..
Ama bu kullandığım ilaçla imkansızdı..
Bende bırakmaya karar verdim.. Yavaş yavaş bıraktım.. Kademeli olarak.. Daha bıraktığımın 25. gününde... hoooop 5 yıl önceki o mutsuz.. ataklar geçiren.. hastane kapılarında gezinen.. ölüm korkusundan kıvranan.. Ekstrasistollerle, çarpıntılarla savaşan biri haline geldim.. İlacı bırakır bırakmaz bu halde buldum kendimi..
Şu an ilacı bırakalı 2 ay oldu.. Yoğun bir mücadele halindeyim.. Bazen kendimi ilacı önüme almış, masada ağlarken buluyorum. "Başlayacağım, artık dayanamıyorum" diyorum.. Ama 2 ay nasıl dayandım, neler çektim ben bilirim.. 2 aydır çektiklerimi boşuna mı çektim diyorum ve ilacı içmiyorum..
Çok kararsızım.. Ne yapayım sizce ben? Böyle yarı ölü vaziyette 9 ay daha sabredip, bir çocuk daha yapayım mı? Yoksa, tekrar ilaca başlayıp, yalandan da olsa mutlu mutlu dolaşayım mı ortalıkllarda..
İnanılmaz bir vicdan azabı yaşıyorum.. Oğlumu yalnız bıraktım.. Ona bir kardeş veremedim.. Onu bu haktan mahrum ettim.. Kendime ceza verir gbi, hamile kalmak istiyorum..
Yarın Dr. da randevum var.. Bakalım o ne diyecek..
Ama ne olur, sizlerde fkirlerinizi yazın.. Çünkü asla sağlıklı düşünemiyor ve karar veremiyorum.. Özellikler de hamile arkadaşlar.. Ne dersiniz.. Katlanabilir miyim hamileliğe? En çok çarpıntıdan ve ekstrasistollerden korkuyorum.. Şu an bile yoğun çarpıntım ve ekstralarım oluyor, korkuyorum, hamile kalınca nasıl olur ki? Off..Bilmiyorum..

merhaba bende hamileyim.belki bi önceki sayfa da yazdıklarımı okumuşsunuzdur.
ben ilk panik atakla 1,5 yıl önce tanıştım.ve bir daha da yaşamadım.taaki gebeliğime kadar.gebeliğimde 3. ayımı doldurmaya bir hafta varken bir panik atak geçirdim gece 00.30 da.doğru acile tabi kadın doğum dr.umu aradılar bi şurup önermiş bi şurup verdiler.ama ben sabrettim sürekli ataklar yokladı ben sabrettim kendimi birşeylere verdim.beynimi meşgul etmeye çalıştım.
ve şu anda tam tamına beş aylık ikizlerime gebeyim.

o panik atağı geçirdikten bir hafta sonra hemen bir psikiyatriye gittim.bana zayıf olduğumu titiz pimpirikli olduğmu panik atak olmadığımı bu yüzden daraldığım söyledi.eşime de dönüp "sülalesine bak sülalesi de böyledir " dedi :)
ama 1,5 yıl önce acildeki dr bana serum bağlanırken eşime panik atak demişti ve ben gerçekten çok zor bir dönem yaşıyordum herşey üstüste gelmişti bu şekilde patlak vermişti.

gebelikte ise dr. uma ben sürekli daralıyorum atak geçirmekten korkuyorum dedim.dr. da bana bunların çok normal olduğunu çarpıntı daralma nın gebelikten olduğunu bununda paniğe yol açtığını söyledi.ayrıca benim ikiz olduğu için kan akışı ikiye katlanıyor o da tetikliyor ayrı bir bir mevzu. neredeyse insan içine çıkamıyorum.eşimde dr. un verdiği şurubu kullan diyor.ben ise hayır kullanmicam2 ay nasıl dayandım öyle dayanmaya çalışıcam ne zaman zor durumda kalırsam o zaman kullanırım diyorum.

bu panik atak yüzünden bir daha anne olmam diyorum.Allah tan rabbim bağışlarsa ikizlerim olcak.olursa inşallah bi daha doğurmam diyorum.çünkü hiiiç aklımın ucuna bile gelmemişti panik atak yaşayacağım gebelikte.gebeliğin tadını çıkaramadım yahu :)
tabi unutursam belki yaparım :)

siz ne mutlu 9 yaşında bi evladınız var. iki aydır kullanmıyorsunuz.ne mutlu hemen hamile kalın.zaten sürekli ilaç kullananlara üç aydan sonra ilaç kullandırıyorlarmış.inan rabbim sabrını veriyor gerçekten.

bakın bana bi ikiz gebelik yaşıyorum dr. dediği gibi kan akışım iki kat.panik yokladığı zaman hemmen kendimi işe veriyorum.eğer paniğin kollarına bırakırsam kendimi ben ölüyorum diye çırpınırım.hiiç nefes alamam o zaman.hep güçlü olmaya çalıştım tabi başarabildim mi bilmiyorum.şimdi ise hamdolsun üç ayım kaldı.şu üç ayı da atlatıp hayırlısıyla evlatlarımı sağlıklı bir şekilde bi kucağıma alsam başka bişey istemiyorum.şimdi korkun karnım büyüdükçe daha çok daralırsam ondan korkuyorum.
gerçi siz daha tecrübelisiniz bu konu da.

ama ben sizin başaracağınıza inanıyorum.benim ilk gebeliğim sabredebiliyorsam siz tecrübelisiniz kesinlikle üstesinden gelirsiniz.
birde ilacı günde kaç kere kullanıyordunuz?
zaten gebe kalırsanız haberiniz olmicak test yapcaksınız bir ay geçmiş olcak ,dr. a git gel vs kesesi kalp atışı derken bir ay da ordan etti 2 ,bir ay da kontrol ,tahliller ,bebekler ,gelişim derken bir ay etti 3 ay.3 aydan sonra daralsanızda ilaç başlatıyorlar.
hatta burada panik atak olup ilaç kullananların başlıkları da var.siz yine şanslısınız bence ben bilinçsizce yola çıktım.bitirmek üzereyim.siz bilinçli bir şekilde emin adımlarla yürüyeceksiniz gebelikte de panik atak ta da..

Canım benim.. Dualarım sizinle olacak.. Özel dua edeceğim size..

Ben bugün DR. daydım. Beni şaşırttı biraz.. Neden bıraktın ilacını dedi.. İlaçla çok rahattım.. Dünyam değişmişti.. Ama sırf hamilelik istediğim için bıraktım ilacımı ve dünyam altüst oldu..

Dr. bana, 15 yıllık dr. olduğunu ve gerçekten ihtiyacı olduğunu hissettiği hastalarına hep bu ilacı kullandırdığını söyledi.. Ayrıca bu ilacın, asla yan etkisinin olmadığını üstüne basa basa belirtti.. Bende döne döne sordum.. Neticede bu bir kimyasal dedim.. Kim demiş kimyasal olduğunu dedi.. Benim hastalarım oldukça rahat hamilelik geçirdiler ve hiçbir sorun da olmadı.. Literatürde de olmadı zaten dedi.. Bu ilacın asla yan etkisi yok, hatta Kadın Doğum Dr.ları bile bu ilaç kullanılmaz diyorlar ama gerçekten bilmediklerinden diyorlar, dedi..

Şimdi daha fazla karıştım.. 2 aydır ben bunları boşuna mı çektim? Tekrar başlasam, başka bir DR. bırakmalısın dese, ne yapacağım, yine mi yaşayacağım o bırakma etkilerini?

Ayrıca, benim zorum hep kalbimden.. Panik atağımı, iç sıkıntılarımı, bayılacak gibi olmalarımı bir kenara bırakıyorum.. Onlara sabreder dayanırım, ama bu çarpıntılara ve ekstrasistollere nasıl dayanacağım ben?

Ya hiç bunları düşünmeden, sizinde dediğiniz gibi gözümü karartacağım.. Dayanacağım..
Yada 2. çocuk olayı benim için hayal olacak..

Haa.. Bir not daha.. melitta çok şanslısınız.. Bence şükür namazları kılın.. Çünkü bir hamilelikle 2 bebek nasip edecek Rabb'im size.. Harika birşey bu.. Düşünsenize.. Çocuğum kardeşsiz kaldı, tek çocuk olur mu, diye kafanız yorulmayacak.. Sizin adınıza çok çok sevindim.. İnşaAllah Rabb'im bana da ikiz nasip eder.

Ve inşaAllah size de kolaylıkla, zorlanmadan harika bir hamilelik geçirip, mutlulukla ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder Rabb'im.. İnşaAllah....

nil çok teşekkür ederim güzel dileklerin için rabbime şükrediyorum elbette.hayırlısıyla gebeliği atlatıp sağlıklı bir şekilde evlatlarımı kucağıma alsam başka birşey istemiyorum.

amin nilcim güzel duaların için çok teşekkür ederim.

inşallah rabbim sana da bir evlat nasip etsin :) oğluna da kardeş :)

ilacı bırakmışken başlama bi çocuk yap eğer daralırsan dr. dediği gibi ilaç zararsızsa neden olmasın.

demin bi başlık gördüm bu konu ile alakalı gibi.allaha şükür bebeği sağlıklı ve güzel bir gebelik yaşıyor.kopyalıyorum bi incele istersen.

http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...leler-gelin-birlik-olalim-3.html#post21374738

Son düzenleme:
YaHU.. Ben anlamadım..
Ya benim doktor çok şey biliyor..
Ya da hastalarının sağlığını hiç umursamıyor..

Hamilelikte kesinlikle kullanılamayacak olan bir ilaç benimki..
Hatta ilk 3 ayda, kalp oluşumunu eksik tamamlattığına dair bulgular olduğu
bile söyleniyor..
Buna rağmen, adam o kadar kendinden emin ki..

Bu ilacı güvenle kullanabilirsin diyor..
Ben 15 senedir, hastalarıma bu ilacı kullandırıyorum diyor..
Diğerleri birşey bilmiyorlar diyor..

Dünyanın bilmem ne sağlık örgütlerinin bile yazıları var bu ilacın zararlarıyla ilgili..
Kafam karmakarışık oldu..

Velhasıl..
İlaca tekrar başladım..
Vatana millete hayırlı olsun..
5 yıl kullan.. 2.5 ay bırak.. Tekrar berbat ol..
Ve en başa dön..

Diyecek birşey bulamıyorum..

melittacığım, linki inceledim..
Kafam karmakarışık..

Rabb'im bu durumda olan herkese yardım etsin..
Öyle bir şifa versin ki, bu hastalığın izi bile kalmasın..
Hamişlere de bool bol kolaylıklar versinde,
hamileliklerinin tadını çıkarabilsinler..

canım benim yaa nasılsın şimdi inşallah iyisindir.ben ne zamandır giremiyorum net e girdiğimde de özele gelen msj lara bakıp sayfalara bakıp yorum yapıp çıkıyorum.

ilaca başlamışsın okudum yazını.sakın üzülme sen 2,5 ay kullanmadın ama bu çok güzel birşey.şöyle düşün.sigara bağımlısı olan birinin sigara bırakıp tekrar dayanamayıp başlaması gibi.

inan bana başarıcaksın.kesinlikle kadın doğum ile başka bi psikiyatri dr. una görün ve gebe kalmak istiyorum diye danış.ben inanıyorum başaracağını.ilaç araştır mesela gebelikte kullanılabilen mesela verdiğim linkteki bayan ne kullanıyor görüş konuş.en uygunu o ise dr. unla görüş gebe gebelikte kullan.rabbim nelere vesile oluyor.
çünkü ben kaç aydır panik atakla gelip gidip acilde bana verilen şurubu içmediysem rabbim sabır verdiyse eminim sana da sabır vericektir.hem sen tecrübeli bir annesin.

düşünsene sen 2,5 ay ilaç içmedin sabrettin bunda daha güçlü olabilir miydin ? demek ki sen gebe kalsan gebeliğin en önemli olan 1.trimestisini ilaçsız atlatabilirsin.bundan güzeli var mı? ondan sonra renkli ultrasona girer kontrol ettirirsin.

rabbime güven.inan bana ilaç ,alkol ,sigara ,kullanmayan vs vs. annelerin bile sağlık sorunu yaşayan evlatları var.kaldı ki anne yaşamasın.
ben bile tedirginim biliyor musun?annelik içgüdüsü olsa gerek.rabbime sığındım.rabbim bizleri evlatlarımızla ve sağlığımızla sınamasın inşallah. (amin)

kafanın karışık olması çok normal.ama detaylı bi araştırma yaparsan ve kararlı olursan adım gibi eminim kendine güven gelicek.çünkü sen bir annesin.

merhaba arkadaşlar bende size hikayemi anlatmak istiyorum belki konuşarak bu korkulardan kurtulabilirim (İNŞALLAH)
bende ilk doğumumdan sonra aşırı bir ölüm korkusuna girdim bu yaklaşık 2 sene kadar sürdü hergün kalp krizi geçirip öleceğimi düşünürek ağlama krizleri acillerde soluk soluğa ekg çektirirken buldum kendimi sonra önce kardiyoloji daha sonra dahiliye giderek hiç bişeyimin olmadığını kendime kanıtladım fakat hala kalp krizi geçirdiğimi düşünürken psikiyatriste gittim ilaç tedavisi derken ben 2. bebeğime hamile kaldım tedavim yarım kaldı ve şimdi de düşüncelerim başka yere yönlendğinden beri kalp krizi geçirmediğim farkındayım ama şuan daha kötü olarak karşıma çıktı bu panik atak sanırım yön değiştirdi şimdide doğumda bana bişey olacak ve öleceğim korkusu var her gece uykularım kaçıyor ağlıyorum tam bi arabesk yaşamaya başladım hayatı korkuyorum hala nasıl kurtulucam ne yapacam bilemiyorum

merhabalar, benim yaklaşık 1,5 yıl önceki endişelerimi dile getirmişsiniz.. ben de 5,5 yıl önce anksiyete bozukluğu ve panik atak tanısı almış ve 1,5 yıl kesintisiz prozac kullanmıştım... ataklarım bitince ve 6 ay gibi bir süre hiçsıkıntı yaşamayınca ilacı kesmiştik doktorumla sürekli iletişimdeydim ama... iyiydim derken iş yerimde amirimle geçinememeye başladık ve bende başağrıları falan derken nöroloğa gittim bari yanlış ilaç kullanmayayım diye biraz da gereksiz yere al bi ağrı kesici değil mi.. ama mr a bir sokalım dedi, sonuçta başağrısıyla ilişkisi olmayan hatta sessiz sedasız orada duran bir hipofiz adenomu görüldü ama ben sonradan doktorun istediği ilaçlı mr a girince güzel bir panik atak geçirdim, sonrasında 2 hafta boyunca hergün ataklar yaşadım ve tekrar doktora ve tabi ki ilaca başladım yine prozac... ama dedim biz bebek istiyoruz ve yaşım geçsin de istemiyorum.. için rahat olsun dedi, hamile kalırsan haberleşelim ilk 3 ay kullanmasan iyi olur ama hamile kalman için de engel değil dedi ve ben ilacı kullanırken 7. ayda falan hamile kaldım ve hemen bıraktım... iyiydim ta ki 20. haftalar civarında yaşadığım yoğun korku, endişe ve yine panik ataklar.. iş yerinde gündüz ağlıyordum masa başında, akşam evde.. ilaç kullansam bir dert kullanmasam bir dert.. ben de çok araştırdım tıbbi literatürü falan okudum manyak oldum.. burda forumlarda bir sürü kişiyle görüş alışverişleri falan... doğru dürüst hamileliğimin tadını çıkaramadım desem yeri... sonunda 22. haftamda tekrar ilaca başladım aynı ilaç tabi... doktoruma güvendim, bana güven verdi halimden anlıyordu... odasında salya sümük ağlıyordum tükenmiştim.. elimde o makalelerin çıktıları, çaresiz bir şekilde... hatırlayınca bile üzülüyorum o halime... sonuçta ilacı doğuma 1 hafta kalana kadar kullandım ve gerçekten çok iyi oldum.. dediğiniz gibi iyiyidim, birkaç hafta öncesinde yaşadığım korkular, sıkıntılar yoktu puf diye gitmişlerdi.. öyle ki ilaçla bebeğimi emzirmek zor olacak diye isteyerek bıraktım 1 hafta öncesinde.. spinal sezaryen oldum, operasyondan da korkmadım... sonrasında da her istediğinde emzirdim bebeğimi, 1,5 yaşında hala emziriyorum ve ilaç kullanmıyorum. Bebeğim en büyük motivasyonum... tabi ki hala panik atak yaşıyorum ama devam etmiyor eskisi gibi, ataktan sonra ya bir daha olursa kaygısı yok artık, geliyor, sarsıyor ve gidiyor, hala ağlıyorum geldiğinde gittiğinde de üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyor ama yaşıyorum hala :)

ben de 2. çocuğa bu yüzden biraz da cesaret edemiyorum ama başka çekincelerim de var, kızıma bakmak için işe ara verdim ben, annem çalışıyor baktıracak kimse bulamadım güvenemedim bir yabancıya da.. tam bir kreşe verdim işe başlamayı düşündüm, bronşiyolit oldu 1,5 ay kadar tedavisi sürdü, çok zordu. Biraz daha büyüsün 2 yaş falan o zaman kreş düşünüyoruz artık çalışmam gerek onca yılı evde kalmak için okumadım diyorum :) zaten başarısız bir ev hanımıyım... ama anneliğime laf yok.. o yüzden 2. çocuk ancak annem emekli olursa düşünebilirim.. neyse.. ama benim fikrim ilaç kullanmaya devam et, hamile kalırsan bırak en azından ilk 3 ay güvenilir olmadığını söylüyor yayınlar, eğer dayanamayacak olursan ilk 3 aydan sonra kullanabilirsin.. ilk 3 ay mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamalı tamamen güvenilir olmadıkça ama bazen dediğin gibi doktorun klinik tecrübesine güvenmek gerekiyor... eğer istersen benim doktorumu da önerebilirim, görüş alman için, kendisi de bir anne ve bana çok içten ilgi gösteren bir doktor, başka bir psikiyatriste gitmem, ama Allah ilaç kullandırtacak duruma getirmesin..

Canım benim, çok sağolun..
Bu tür mesajları okudukça, rahatlıyorum.. Anlarsınız beni..
En azından çaresiz değilim diyorum.. Elim kolum bağlı değil..

ALLAH'ım hepimize yardım etsin, ilaç kullanmak zorunda kalmayalım..
Benim çarpıntılarım da oluyor.. Psikolojik olarak kendimi ikna etsem,
bu çarpıntılarım yüzünden cesaretim kırılıyor..
Tek yönlü değil sorunum.. Bu yüzden ortada kaldım.. Bir öyle düşünüyorum, bir böyle..

Ama bana dr.unuzun ismini verirseniz sevinirim.. Belki gerçekten ihtiyacım olabilir..
Çünkü hala kendime bir doktor bulamadım.. Gerçi siz İstanbul'dasınız, o doktora sık sık gidemem ama,
belki ilk ihtiyacım olan anlarda gidip görüşebilirim..

İlginiz için çok teşekkür ederim..
İnşaAllah tüm hayallerinize ulaşırsınız..

Birbirimizin derdinden en iyi yine bizler anlıyoruz, en başından beri yanımda olan eşim bile artık bunaldığını belli ediyor... neyse... doktorumun adını ve iletişim bilgilerini size özelden yazacağım.. dediğiniz gibi her an gidilmiyor, ben telefonla da çok rahatsız ettim kendisini.. Çok geçmiş olsun tekrar, Allah yardımcımız olsun...

Merhaba bende 19 haftalık hamileyim çok sıkıntılı günler geçiriyorum. İlaca başlayıp başlamamak konusunda sürekli gel gitler yaşıyorum. Kafamda sürekli bebeğimin herhangi bir uzvuna zarar verir mi kullandığım ilaçlar diye sürekli kaygılar yaşıyorum ve bu yüzden de başlayamıyorum. Panik atak, depresyon gibi rahatsızlıklar yaşamayan kişilerin beni anlayamayacağını bildiğim için, kimseyle hiç bir şey paylaşmıyorum. Sürekli neyin eksik her şeyin var mutlu olmayı bil gibi özellikle beni suçlu hissettirecek telkinlerle kendimi daha fazla yıpratmak istemediğim için eşim dahi kimseye içimde kopan fırtınlardan bahs etmiyorm. Acaba napsam bilmiyorum. Ben sürekli yabancılaşma duyguları yaşıyorum inanılmaz bir korku veriyor bana. Herşeyin mantıklı açıklamasını bilmeme rağmen bu düşüncelerden sıyrılamıyorum.

Mailini okuyunca ilaç kullanıp sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini duyunca içime yeniden bir ışık doğdu...
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Eminim bu sıkıntılar daha da güçlenebilmek için yaşanan sıkıntılar ama insan panik atak yaşarken bu kadar mantıklı düşünemiyor.

Sevgiyle Kalın

merhabalar panik atak okb anksiyeteli 9 ay geçti bebeğime kavuştum şimdide ona zarar verir miyim camdan atar mıyım gibi kötü düşünceler geçiyor. hamileliğimin 6, ayında antidepresan kullandım şükürler olsun bebeğime zarar vermedi. ama okb yüzünden ilac alıyotum ve emziremiyorum bu vicdan azabı büüyük yavrumu mahrum bıraktım anne sütünden şim dide onu öldürürmüyüm gibi takıntı düşünceler beynimi yoruyor dua edelim birbirimze beebeğe annemle bakıyorum ona tek kalmaya korkuyorum

merhaba arkadaşlar daha öncede buraya yazmıştım acaba panik atakmıyım d,ye kardiyolog dahiliye kadındoğum ne kadar doktor varsa gezdik sonuç olarak kardiyolog panik bozukluk dedi çarpıntıdan öleceğim hele dün resmen kriz geçirdim sanırım 250yi buldu kalp atış sayım ağzımdan çıkacaktı hayırlısıyla vaktinde sağlıkla bir doğursaydık birbirimize bol bol dua edelim arkadaşlar

29 hafta hamileyim 3 haftadır psikoloğumun tavsiyesiyle günde 20 mg prozac alıyorum ayrıca endişe giderici olarak 1 mg yarını sabah yarısını akşam alıyorum bebeğimin sağlığı konusunda sürekli endişe duyuyorum başından geçenler paylaşırsa varsa sevinirim

canım benim bende 6. aydan itibaren cipraleks ve xanax kullandım hamdolsun bebeğim iyi darısı sana inşallah içini rahat tut Rabbim onu en güvenilir yere rahime yerleştirmiş hiçbirşey olmaz inşallah

ben de prozac kullandım hamileliğimde, hiç endişelenme, benim kızım çok sağlıklı doğdu, 1,5 yaşında şimdi... fiziksel gelişimi de zekası da yaşıtlarından önde... yeter ki sen iyi, olumlu şeyler düşün, endişelerinden uzaklaşmaya bak...

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve sırf bu konuyu gördüğüm için üye olup sizlere yazmak istedim.ben de 2 sene önce panik atak tedavisi gördüm.iyileştim ama şu an 20 haftalık hamileyim ve son 1 aydır şikayetlerim arttı.bide üstüne takıntı ve kaygıda eklendi arada bir depresyonda yoklar gibi.dayanamadım doktoruma gittim hamile olduğum için üniversite hastanesine sevketti ve konsültasyona girmem gerektiğini söyledi.15 gün boyunca bugün git yarın gel olayından sonra bugün nihayet ilacıma başladım.kadın doğum doktorum bir sorun olmayacağını söyledi.çokta istenen bir durum değil tabi ilaç kulllanmak ama kullananlarda bir sorun olmadı dedi.bende Rabbime sığınarak başadım bugün.baklaım beklemedeyiz 15 gün sonra etki ettiğinden bekliyoruz.eğer sizde dayanamıcak hale gelirseniz kendinizi kasmayın ben çok direndim ama artık bir yerden sonra bebeği faln gözüm görmez oldu.önce ben iyi olmalıyım iyi hissetmeliyim ki o da iyi olsun.olaya hep bu açıdan bakıyorum.hayırlısı Allahtan.Allah bütün sıkıntı çeken hamilelere yardım etsin onları feraha çıkarsın...o kadar zor bir durum ki...yaşamayan bilemez...

hamilelik sürecinde en büyük desteğin eşin olacak ilaç kullanmadan dolayı etraftan herkes birşeyler söylüyor ilaçları kullandığınamı üzüleceksin yoksa söylenenleremi üzüleceksin aynı yaşadıklarınızı bende yaşıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bu imtihanı başarıyla geçmemiz için bize sabır ve kuvvet versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…