Bende paxil kullanıyorum..
Bana da 2 doktorda kullanabilirsin bu ilacı dediler..
İlginç bir durum...
arkadaslar panik atak rahatsızlığı olup hamile olanlar ya da hamile kalmayı düşünenler
burdan sıkıntılarımızı paylaşalım birbirimize destek olalım
ben hamilelik öncesi sadece 1 ay hap kullanıp hamile kaldım özellikle su aralar gerçekten kötüyüm
kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama sanırım yetersiz kalıyor
sızede cok gecmış olsun...bende hamıle kalmak ıstıyorum fakat panık atak hastayım ve antıdepresan kullanıyorum...cok guclu bır kısılığe sahıptım nasıl böyle oldum hala şoktayım..
arkadaşlar aralık ayından beri antidepresan kullanıyorum ve şuan 30 haftalık hamileyim.ilk önce 5 mg la başladık ama şuan 20 mg cipralex alıyorum.bu süre zarfında annemi kaybettim....Allah kimseyi annesiz bırakmasın...dayanmak zor...ataklarım ilaç sayesinde az biraz azaldı.
benim sizlere danışmak istediğim lohusalıktada oluyormuş ya annelik hüznü yada depresyon?acaba hamileliğinde ilaç kullanan arkadaşlar emzirirkende devam ettimi ilaca yada doğumdan önce bıraktımı?lohusalıkta bu sıkıntıları yaşadımı?açıkçası tedirginim malum sıkıntılar çok kötü oluyor...hamileyken ilaç kullanınca emzirirkende devam edersin dedi sağlık ocağındaki hemşire?ilacı bırakıyım desem tedavi yarım kalıcak.doktorumla konuşucam ama önce bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istedim..????acaba deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz?
Canım, bildiğim kadarıyla emzirirken ilaçlar kullanılamıyor..
Bebek anne karnındayken, besinler karaciğer ve böbreklerden süzülüp, arınıp bebeğe gidiyor..
Ama anne sütüne direk geçiyor diye biliyorum ben..
Seni yanıltmak istemem..
Bende ilaçla hamilelik düşünen biriyim..
Ve bu konu benide çok rahatsız ediyor gerçekten..
arakadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım. 11 yıldır ankisiyete ile mücadele ediyorum ve sürekli ilaç kullandım. 7 aylık evliyim ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şimdi ilacımı bıraktım ama çok zor günler geçiriyorum gittiğim tüm doktorlar hamilelikte kesinlikle ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi. ben ilaçsız hiç kalmadım. şu anda ise hamileliğimi sonlandırmak bile içimden geliyor. bazı arkadaşların ilaç içiyor olmaları beni rahatlattı ama yaptığım araştırmalara göre ilk 3 ayda tehlikeliymiş sonrasın da da çok zor da kalınırsa içilebileceği söyleniyor. ama gittiğim psikiyatrist bana bağırarak çocuğunun gerizekalı olmasını mı istiyorsun diye çok ağır bi tepki verdi şu anda o kadar kararsız ve çaresizim ki ne olur yardım edin
Çok yapıcı bir psikoloğun varmış arkadaşım..
Ben önce birkaç psikoloğa daha gitmeni, ve onların fikirlerini de almanı tavsiye ederim..
Evet, hamilelikte aslında hiçbir ilaç önerşilmez..
Ama biz ve bizim durumumuzdaki insanlar da keyiften kuulamıyoruz bu ilaçları..
Benim psikoloğumda, bu ilaçla 15 yıldır hastalarının jhamile kaldıklarını ve
hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi bana..
İçin gayet rahat olsun dedi..
Ona güvenmedim, diğer psikoloğa gitti..
O da ilaçsız sakat bebek doğumu binde 1 ise,
ilaçla binde iki olur dedi..
Yani çok az bir oran oynar belki dedi..
Bana hiçte olumsuz yaklaşmadılar..
Bu doktorlar neden böyle çelişkililer anlamadım ben yaa..
3 doktorla görüştüm, üçüde ılımlıydı...
selam kızlar nasıl doğum yapmayı düşünüyosunuz bendede panik atak var ve 7 haftalık hamileyim ilaç kullanmıyorum merak ettiğim panik ataklı biri normal doğum yapabilirmi doktoruma bahsetmedim pa lı oldugumdan kısmetse bidahaki gidişimde bahsedicem.
canım sen o doktorun dediğine takılma..bende ilk 5 ay çok mücadele ettim ilaç kullanmamak için ama bu süre zarfında annemi kaybettiğim için ilaç kullanmam şart oldu...hamileliği süresince ilaç kullanan çok insan var..ilaç kullandığım halde bazen hormonlar buna rağmen zorluyor...bence başka bir doktora gidip fikir edineblirsin...ayrıca ilk 3 ayda kullanılan ilaçlar bildiğim kadaruyla kalp ve akciğer gibi minör anomalilere sebep oluyor...otizm konusuna gelince doktorum bana ilaç kullanan yada kullanmayan bütün hamilelerde aynı risk var dedi....ben şu an 32 haftalık hamileyim 5. aydan itibaren cipralex ve atarax şurup kullanmaya başladım...ama ilaç konusunda seni yönlendirmek istemem ama bu grup ilaçların bir zararı olmadığını söyledi doktor...bende her gün dua ediyorum Rabbime bebeğime bişi olmasın diye...şuandada kafama takılan emzirme süresince acaba devam edebilecekmiyim ilaçlara...başka kafana takılan sorular olursa seve seve yanıtlarım...bebeğinden vazgeçme...ölüm hariç herşeyin çaresi var...
çok teşekkür ederim cevabın için. bende cymbalta kullnıyordum ama kesmek zorunda kaldım. ilk 3 ayda destek amaçlı kullandığın ilaç var mıydı bi de trankobuskas ilk 3 ayda kullanılır mı acaba bigin var mı
canım ben ilaç kullanırken hamile kaldım ama o zaman tedavinin sonlarıydı ve 5 mg cipralex alıyordum hamile olduğumu öğrenince bıraktım.ama ilacı bıraktıktan 2 ay sonra şikayetlerim arttı.5 . aya kadar bişi içmedim direndim fakat çok zordu..doktor benexol verdi ve de omega 3. onlarla idare ediyim dedim ama çok az faydası oldu..şimdi yine antidepresana ek olarak onlarıda alıyorum...genelde kivi ve muza ağırlık verdim o dönem...insanı gevşetiyordu çünkü bide ıhlamur içtim...
trankabuskos konusunda bir bilgim yok prespektüsünde yazmıyormu gebelik bilgisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?