Bilemiyorum ki. Tuttuğum dal elimde kalıyor. Çıkış göremiyorum ve doktor bile zaman ve sabır diyor. Zamanı geçirecek sabrım olsa neden doktorlara gideyim? Nefes alamıyorum resmen. Bu rahatsıZlıkşarın en kötü yanı da bu. Kimse anlamıyor. Kendini telkin et bakış açını değiştir sabret diyenler bir gün yaşarlarsa bu kontrolsüz durumu ancak o zaman anlayabilirler. Ahkam kesmek kolay geliyor herkese. Bizim payımıza ise yalnızlık düşüyor. Her şey Güzelken depresyonA girdik diye utanıp derdimiz bile söyleyemiyoruz. Yaz günü grip olunmuyor mu? Sağlıklı yaşayıp beslenip kanser olan yok mu? Onlarınki hastalık da bizimki nedir? İlle dertli hayatın mı olmalı vücut kimyasalları yapıyor ne gerekiyorsa Nur topu gibi depresyonun anksiyeten vb oluyor işte. Minicik evladım var ister miyim mutsuz üzgün kafası uzaklarda bir anne olmak. Anlaşılmamak ne kötüBence başka doktora da görünün ben emzirirken lustral kullandım bir sıkıntı olmadı bebeği sütten kesmenizi istemesi de çok ilginç
Üstelik bırakmadım her şeyi salmadım kendimi. Elimi uzatıp tutunmak için canhıraş mücadele ediyorum. Bir çare arıyorum. Kurtulmaya iyi olmaya çalışıyorum. Elimi tutan yok hep boşa gidiyor. Lanet olsun diyip küssem hayata vazgeçsem mücadeleden daha kolay olacak belki. Ama evlatlarım var mutlu olmanın yolunu bulmak zorundayım yaşamam gerek. İşte belki sizler anlarsınız halimdenBilemiyorum ki. Tuttuğum dal elimde kalıyor. Çıkış göremiyorum ve doktor bile zaman ve sabır diyor. Zamanı geçirecek sabrım olsa neden doktorlara gideyim? Nefes alamıyorum resmen. Bu rahatsıZlıkşarın en kötü yanı da bu. Kimse anlamıyor. Kendini telkin et bakış açını değiştir sabret diyenler bir gün yaşarlarsa bu kontrolsüz durumu ancak o zaman anlayabilirler. Ahkam kesmek kolay geliyor herkese. Bizim payımıza ise yalnızlık düşüyor. Her şey Güzelken depresyonA girdik diye utanıp derdimiz bile söyleyemiyoruz. Yaz günü grip olunmuyor mu? Sağlıklı yaşayıp beslenip kanser olan yok mu? Onlarınki hastalık da bizimki nedir? İlle dertli hayatın mı olmalı vücut kimyasalları yapıyor ne gerekiyorsa Nur topu gibi depresyonun anksiyeten vb oluyor işte. Minicik evladım var ister miyim mutsuz üzgün kafası uzaklarda bir anne olmak. Anlaşılmamak ne kötü
Ben geçtiğine tekrar cıvıl cıvıl yaşadığıma şahit oldum çünkü. Sana yemin ederim Taha yı doğurup o sabinin günahına girmeyip doğumdan sonra kesin kendimi öldürmeyi düşündüm son aylarda. Ama Taha ya öyle bağlandım öyle sevdim ki. Onun kardeşsiz kalma fikri beni çok derinden etkiledi. Çünkü kardeşlerim var ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Ben ve babası öldüğünde bizden geriye ona bizden bir parça kalsın istedim. Ve benim tayfam yani 2016da doğum yapacak tüm kk arkadaşlarım, hepimiz şikayetlerimizden kurtulduk. Hepimiz yeniden hayata döndük. Eskisi gibi kalan kimse olmadı. Çünkü biz hormonlardan ibaretiz. 31 yaşındayım o korkunç hamileliği daha fazla ertelemek istemedim çünkü Taham için yapacaktım. Bari kendimi en iyi hissettiğim dönemde ve yaşta olsun istedim. Halbuki Taha doğduğunda onu ne kadar sevsem de bir daha asla böyle bir duruma düşürmem kendimi demiştim. Ama her anne gibi oğlumu çok seviyorum. Onun için değer herşeye, zaten geçecek. 5 ay kaldı ve bitecek.Hergün gözlerimi açmak istemiyorum ve cok tuhaf geliyor insanlar nasıl mütü nasıl yaşıyor ama beynimde de bir agirlik git gide gücün azalıyor aynen senin gibi ben duzelemeyecegim herkes gibi hissedemeyecegim doğumdan sonra beni bir yere yatiracaklar gibi geliyor hiç duzelmeyecek gibi. Dışarı çıkmaya korkuyorum bir odadan diğerine gidemiyorum sen çok güçlüsün gerçekten ikinciye cesaret ettiysem zaten güçlüsün birde gerçekten biliyorsun ya geçecek o yüzden psikolojin daha rahat olacaktır ben bilmediim için Son 4 hafta nasil geçecek diyorum gücüm kalmadi diyorum 8 ay geçti diyorlar ama anlamıyorlar artık gücüm kalmadi
Sizin bebeğiniz şimdi ne kadar oldu acaba. Bir sorun yaşamamışsınız ne güzel. Başka doktora da gideceğim. Siz bebeğiniz kaç aylıkken başladınız ve ne kadar süre kullandınız bebeğiniz şimdi büyüdü mü?Bence başka doktora da görünün ben emzirirken lustral kullandım bir sıkıntı olmadı bebeği sütten kesmenizi istemesi de çok ilginç
Merhaba yabancılaşma hissi kaç zamanda bir oluyor? Ne kadar sürüyor?Ben kötüyüm kızlar. Ankisiyeteyé bağlı yabancılaşma hissi. Çok acı çekiyorum hergün bitsin diye dua ediyorum korkum dogumdan sonrada bu devam ederse . O kadar kötü ki anlatamam
Allah şifa versinMerhaba hanımlar
Ben 13 yıllık panik atak hastasıyım ve çok ağır anksiyetem var. hamdolsun hamilelik ile birlikte uykuya yattı hastalığım. Tabi ara ara yokluyor o da ben hala burdayım demesi gbi gliyor. Çarpıntılarım her daim var. Geçen akşam arkadaşlar ile dışardayız her şey normal giderken bir nefessiz kalma bir iç sıkıntısı ortama ve konuşulanlara yabancılaşma kalkıp gitme isteği vs oluştu. Uzun süredir olmuyordu aslında neden bir anda geldi anlamadım. Allahtan uzun soluklu değil 10 dakikalık birşeydi ama kaygılandırdı tekrar olur mu olursa yalnızken mi olur vs. düşün dur artık. Hakkımızda her şeyin hayırlısı olsun inşallah. Bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalım. Bir de bebeklerimiz derdimizin devası olurlar şifacımız olurlar inşallah.
Ben hamileliğimin 20-22.haftasında başladım ve hiç bırakmadım Doğumdan sonrada doktorum devam ettirdi lohusalık depresyonu daha kötü demişti.ilacı içtikten 4-6 saat sonra sütü sağıp atıyordum sonra emzirmeye devam ediyordum sütüm fazlaydı 4-6 saat aralığında biriktirdiğim sütlerden ya da mama veriyordum şimdi oğlum 4.5 yaşındaSizin bebeğiniz şimdi ne kadar oldu acaba. Bir sorun yaşamamışsınız ne güzel. Başka doktora da gideceğim. Siz bebeğiniz kaç aylıkken başladınız ve ne kadar süre kullandınız bebeğiniz şimdi büyüdü mü?
Maşallah allah bağışlasın. İkinci de sağlıkla gelsin. Lohusa depresyonu gerçekten kötü doktorun çok iyiymişBen hamileliğimin 20-22.haftasında başladım ve hiç bırakmadım Doğumdan sonrada doktorum devam ettirdi lohusalık depresyonu daha kötü demişti.ilacı içtikten 4-6 saat sonra sütü sağıp atıyordum sonra emzirmeye devam ediyordum sütüm fazlaydı 4-6 saat aralığında biriktirdiğim sütlerden ya da mama veriyordum şimdi oğlum 4.5 yaşında
Sürekli var geçmiyör 20 hafta sonrası başladı simdi 33 hafta o yüzden cok acı çekiyorumMerhaba yabancılaşma hissi kaç zamanda bir oluyor? Ne kadar sürüyor?
Amin inşallah hepimizinki sağlıkla gelsinMaşallah allah bağışlasın. İkinci de sağlıkla gelsin. Lohusa depresyonu gerçekten kötü doktorun çok iyiymiş
Bugün haberleri duydum lohusa kadın o23 günlük çocuğunu sonra kendini öldürmüş ve o kadar soğukkanlı olarak karşıladım kı ama ben asla bebeğe dokunamazdim kendimi oldururdum dedim sende üste yazınca doğumdan sonra düşündüm diye . İnsan böyle yaşayamaz ki haklısın düşünmekte ben yadirgamadim ama geçmiş tek duam A llah bana da nasip etsinBen geçtiğine tekrar cıvıl cıvıl yaşadığıma şahit oldum çünkü. Sana yemin ederim Taha yı doğurup o sabinin günahına girmeyip doğumdan sonra kesin kendimi öldürmeyi düşündüm son aylarda. Ama Taha ya öyle bağlandım öyle sevdim ki. Onun kardeşsiz kalma fikri beni çok derinden etkiledi. Çünkü kardeşlerim var ve onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Ben ve babası öldüğünde bizden geriye ona bizden bir parça kalsın istedim. Ve benim tayfam yani 2016da doğum yapacak tüm kk arkadaşlarım, hepimiz şikayetlerimizden kurtulduk. Hepimiz yeniden hayata döndük. Eskisi gibi kalan kimse olmadı. Çünkü biz hormonlardan ibaretiz. 31 yaşındayım o korkunç hamileliği daha fazla ertelemek istemedim çünkü Taham için yapacaktım. Bari kendimi en iyi hissettiğim dönemde ve yaşta olsun istedim. Halbuki Taha doğduğunda onu ne kadar sevsem de bir daha asla böyle bir duruma düşürmem kendimi demiştim. Ama her anne gibi oğlumu çok seviyorum. Onun için değer herşeye, zaten geçecek. 5 ay kaldı ve bitecek.
Ben intiharı doğumdan önce düşünüyordum sonrasında hiç düşünmedim. Hatta taha doğduktan sonra bir daha asla düşünmedim. Lohusalık depresyonu da zor. O yüzden iyileşene kadar insan denetim altında olmalı. Ben lustral içtim doğum yaptığım güne kadar. Doğumdan sora paxile geçtim. 11 ay kadar kullandım. Hamilelikte ve lohusalıkta gözetim altında olmasam Allah muhafaza böyle bir şuursuzluğu ben de yapabilirdim.Bugün haberleri duydum lohusa kadın o23 günlük çocuğunu sonra kendini öldürmüş ve o kadar soğukkanlı olarak karşıladım kı ama ben asla bebeğe dokunamazdim kendimi oldururdum dedim sende üste yazınca doğumdan sonra düşündüm diye . İnsan böyle yaşayamaz ki haklısın düşünmekte ben yadirgamadim ama geçmiş tek duam A llah bana da nasip etsin
Allah şifa versinSürekli var geçmiyör 20 hafta sonrası başladı simdi 33 hafta o yüzden cok acı çekiyorum
Allah şifa versin
Bende de bugün oldu, aynen ben de tuvalete gideyim dedim kalktım. Birkaç dak sürüyor allahtan . Ortalama 3-4 ayda bir yokluyor
Sıkıntı basıyor
8-10 senedir oluyorartmayacaksa razıyım bu periyotlara ne diyeyim
Aminn aminn çok sağolunAmin rabbim cümlemize şifa versin inşallahBenim de hamileliğimde çok zorlamadı Allaha şükür. Sonrasında da önceki yıllarıma nazaran çok çok iyiydim ama yine de şuan terapi görüyorum.
Artmaz inşallahBebeğinizi sağlıcakla alın kucağınıza güzel doğumlarınız olsun
yani ıknur doğumdan sonra da düzelmeyecegim lohusalık olacakBen intiharı doğumdan önce düşünüyordum sonrasında hiç düşünmedim. Hatta taha doğduktan sonra bir daha asla düşünmedim. Lohusalık depresyonu da zor. O yüzden iyileşene kadar insan denetim altında olmalı. Ben lustral içtim doğum yaptığım güne kadar. Doğumdan sora paxile geçtim. 11 ay kadar kullandım. Hamilelikte ve lohusalıkta gözetim altında olmasam Allah muhafaza böyle bir şuursuzluğu ben de yapabilirdim.
Doğumdan sonra hala o hormonlar seninle 40 güne kadar vücudundan atılacak. Ama doğduğu anda değerler düşmeye başlıyor ya birşeylerin değiştiğini farkediyorsun. Benim majör depresyonum devam ediyordu bir aya kadar. Ama hamilelikteki kadar ağır değildi. Sonra 11 ay içmemin sebebi tedavi olmak içindi ama 11 ay boyunca depresyonlu değildim gayet iyiydim.Tyani ıknur doğumdan sonra da düzelmeyecegim lohusalık olacak
Şimdi ne desem boş yaşamadan seni ne beklediğine emin olamıyorsun. Ama buralara kızlar benim de geçti iyileştim yazacağın günler olacak adım gibi eminim.Tyani ıknur doğumdan sonra da düzelmeyecegim lohusalık olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?