- 15 Şubat 2016
- 1.077
- 411
- 123
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zofran/zofer bulantını toparlamadımı canım? Bak ne güzel hasta değilsin tadını çıkarmaya çalış hamileliğinin.Bulantı bile bu hastalıktan çok çok iyi hep diyorm.Zaman geçmiyor resmen. Ben en çok bundan muzdaribim
Ama tamamen hamile değilken gibi de değilim. Yorgunluk halsizlik mide bulantısı. İş yapamama yemek yapamama şimdiden hareket kısıtlanması. Hamilelik benim için eşittir hastalık. İnşallah hayırlısıyla kurtulup bir daha asla bulaşmayalım.Zofran/zofer bulantını toparlamadımı canım? Bak ne güzel hasta değilsin tadını çıkarmaya çalış hamileliğinin.Bulantı bile bu hastalıktan çok çok iyi hep diyorm.
Anladım canım. Hasta değilim ama hafif bir mutsuzluk isteksizlik hali var diyosun. O normal ben de öyleydim 20. Haftada bir tık daha hafiflerse bulantın mutfağa girersin girdikçede düzelir psikolojin. Su içemiyosun bulantıdan biraz da ondan halsizsin ki bende öyleyim halsizlik çok fazla ful yatıyorm.Ama tamamen hamile değilken gibi de değilim. Yorgunluk halsizlik mide bulantısı. İş yapamama yemek yapamama şimdiden hareket kısıtlanması. Hamilelik benim için eşittir hastalık. İnşallah hayırlısıyla kurtulup bir daha asla bulaşmayalım.
Nefes alırken de acı çekiyor muydun garip bir beyin hissizlesme vr acıSeni o kadar iyi anlıyorum ki ilk hamileliğimde olduğum gibisin. Ben kaç kez intiharı düşündüm iki kez deniyordum. Yaşamak, gülmek, zevk almak nasıldı. Hepsini unuttum. Hiç birşeyden ümidim yoktu. Bebeğim için etrafımdaki telaş öyle anlamsızdı ki. Sonuçta hamile kaldım ve hayatım karardı. Nasıl sevebilirdim ki. Kişisel bakım yapamaz olmuştum. 7-8 günde bir yıkanırdım saçlarımı tarayamazdım. Hareket etmek istemiyordum. Karanlık bir odada kimseyi görmeden saatlerce uzanmak tek içimden geçen şeydi. Asla asla düzeleceğime inanmadım. Ne değiştirecekti bu hali. Günde bir veya iki hurma ile bir kaşık pekmez ile ayakta kalmaya çalıştım. Gerçek anlamda yaşayan insanları çok kıskanıyordum anlam veremiyordum. Nasıl mutluydular ki niye konuşup gülüp yiyip içip eğleniyorlardı. Nasıl süslenebiliyor nasıl iş yapabiliyor nasıl gezebiliyorlardı. Nasıl sohbet edebiliyorlardı. Nefes alıyordum kalbim atıyordu ama yaşamıyordum.
Lustralin bu anlamda uygun olduğunu söylüyor benim doktorum ama farklı ilaçları da kullanıp emziren arkadşlar var eğer başları okursan başka ilaçlar da kullananlar olmuştu. En doğrusunu doktorun bilir. Doğumun yakın mı?Kızlar emzirme döneminde antidepresan kullanan var mo. Varsa hangi etken maddeli kullandınız ve bebeğinizde herhangi bir yan etki yaşadınız mı. Acilen yardıma ihtiyacım var lütfen bana tecrübelerinizi paylaşarak yardım edin. Tabiki sizden duyarak herhangi bir ilaç içmeyeceğim doktorumun önerdiği tedaviyi uygulayacağım ama bebeğim yan etki Yaşar mı başka aynı durumları yaşayan var mı bilmeye ihtiyacım var. Sonuçta damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Şimdiden teşekkürler
Canım valla gün yaklaştıkça insan önünü gördükçe sabrı artıyor az kaldı dıye diye geçiyor zaman inişli çıkışlı. Bu benim 2.hamilelik ne yaşadınızsa hepsini belki fazlasıyla yaşadım. Ağlamak isteyen ağlasın hiç sıkmayın kendinzi. Dogumdan sonra buraya eskisi gibiyim yazıcam size inanın geçiyor tqbi suan buna inanmak cok zor ama geçiyor yani neler geçmiyor kiDoğumu yaklaşan arkadaşlar nasılsınız?
Doğum yaptım bebeğim 1 aylık ve kaldıramadığım bir depresyon içindeyim. Bebek de meme emiyor bıraktırmayı düşündüm ama bırakacak gibi değil. Konuda çok sayfa var o yüzden bakmamıştım hemen ilk sayfaları okuyacağım. Teşekkür ederim cevap içinLustralin bu anlamda uygun olduğunu söylüyor benim doktorum ama farklı ilaçları da kullanıp emziren arkadşlar var eğer başları okursan başka ilaçlar da kullananlar olmuştu. En doğrusunu doktorun bilir. Doğumun yakın mı?
Forum bomboş malesef hiç bu kadar boş olduğuna denk gelmemiştim. Bu ara anksiyeteli hamile yok galiba. Aman olmasın da zaten. Ama olanlarla dertleşmek iyi geliyodu tabi. Ya da yaşayıp atlatanlar yazdıkça rahatlıyosun tabi. Biz de yaşayıp atlatırız inşallah kazasız belasız sağlıkla.
Merabalar arkadaşlar,ben de yeniyim forumd ve yeni hamileyim 7haftalık..daha öncesinde kesin tanı konulmadı bana ama panik atak durumları bende de mevcut..özellikle son r haftadır kalbim aşırı hızlı çarpıyor. Nefes darlığı çekiyorum halsizlik cabası elim kolum tutmuyor.bazı belirtiler hamileliğin ilk haftalarnda normal diyorlar ama kalp atişı hızlılığı yada bana öyle geliyor bilmiyorum rahat ettirmiyor bana sürekli mutsuzlk halsizlik nasıl atlattınız benm gibi aynı şeyleri yaşayan var mı?
Halsizlik ve nefes darlığı birçok gebenin yaşadığı normal durumlardır fakat mutsuzluk isteksizlik falan normalmi bilmiyorm. Sen kendini daha iyi bilirsin bence doktora git anlat mutlaka. Yolun başındayken bitkisel rahatlatıcılar ve psikolojik destekle atlatırsın belki ciddi değilse eğer.Merabalar arkadaşlar,ben de yeniyim forumd ve yeni hamileyim 7haftalık..daha öncesinde kesin tanı konulmadı bana ama panik atak durumları bende de mevcut..özellikle son r haftadır kalbim aşırı hızlı çarpıyor. Nefes darlığı çekiyorum halsizlik cabası elim kolum tutmuyor.bazı belirtiler hamileliğin ilk haftalarnda normal diyorlar ama kalp atişı hızlılığı yada bana öyle geliyor bilmiyorum rahat ettirmiyor bana sürekli mutsuzlk halsizlik nasıl atlattınız benm gibi aynı şeyleri yaşayan var mı?
Çok geçmiş olsun biran önce geçmesi dileğiyleOff bugün hiç iyi değilim. Gece 3 te uyandım anksiyetem arttı başım dönüyor bayılacakmış gibi hissediyorum. Herşeye panik yapıyorum. Zaten geçen hafta kanamam oldu 10 gündür yatıyorum. Bu da tetikledi tabi. İnşallah biran önce geçer
Emzirirken paxil de güvenli Bi ilaç canımDoğum yaptım bebeğim 1 aylık ve kaldıramadığım bir depresyon içindeyim. Bebek de meme emiyor bıraktırmayı düşündüm ama bırakacak gibi değil. Konuda çok sayfa var o yüzden bakmamıştım hemen ilk sayfaları okuyacağım. Teşekkür ederim cevap için
Yani nefes alırken acı varmıydı hatırlamıyorum ama ölmeyi istemek vardı bende. Sürekli hergün ölmek istedim. Ben asla düzeleceğime inanmadım. İmkansızdı benim için. İşime dönemem, oğluma bakamam diyordum. Sonra geçti. Yine geçecek biliyorum o yüzden dayanıyorum ve ilk hamilelik kadar berbat halde değilim.Nefes alırken de acı çekiyor muydun garip bir beyin hissizlesme vr acı
Hergün gözlerimi açmak istemiyorum ve cok tuhaf geliyor insanlar nasıl mütü nasıl yaşıyor ama beynimde de bir agirlik git gide gücün azalıyor aynen senin gibi ben duzelemeyecegim herkes gibi hissedemeyecegim doğumdan sonra beni bir yere yatiracaklar gibi geliyor hiç duzelmeyecek gibi. Dışarı çıkmaya korkuyorum bir odadan diğerine gidemiyorum sen çok güçlüsün gerçekten ikinciye cesaret ettiysem zaten güçlüsün birde gerçekten biliyorsun ya geçecek o yüzden psikolojin daha rahat olacaktır ben bilmediim için Son 4 hafta nasil geçecek diyorum gücüm kalmadi diyorum 8 ay geçti diyorlar ama anlamıyorlar artık gücüm kalmadiYani nefes alırken acı varmıydı hatırlamıyorum ama ölmeyi istemek vardı bende. Sürekli hergün ölmek istedim. Ben asla düzeleceğime inanmadım. İmkansızdı benim için. İşime dönemem, oğluma bakamam diyordum. Sonra geçti. Yine geçecek biliyorum o yüzden dayanıyorum ve ilk hamilelik kadar berbat halde değilim.
Bence başka doktora da görünün ben emzirirken lustral kullandım bir sıkıntı olmadı bebeği sütten kesmenizi istemesi de çok ilginçDoktorum sadece pasiflora önerdi. Emzirirken hiç birini vermiyormuş. Uzun vadede sonuçlarını bilmiyorum dedi. Bazı doktorlar zararsız buluyor ama ben şüpheci yaklaşıyorum dedi. Mutlaka tedavi olmam gerekiyormuş Doğum sonrası depresyon. Bir kaç ay idare edip emzirmeyi kesmemi istedi. Neden böyle oldu. Her kasının lütuf olarak gördüğü evlat sahibi olmak beni neden depresyonA soktu. Neden önüne geçemiyorum. Çok kızıyorum kendime