Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Gecınemıyorum diyen kişiler özellikle kk’da aclıktan olen insanlar değil nedense her zorlanıyorum diyeni kafamızda dolabı bombos yogurt ekmek yiyen insanlar olarak canlandırıyoruz, insanların alısverıs yapmaları da gecınememelerine engel değil, ben elli liralık canta alırım eskiden iki yuz liralık alırken rahat gecınırken şimdi elli liralık canta alırken o hafta yediğim meyveden feragat ederim, ya da artık kartlar var taksıtler var. Gecenlerde bırı yoksuluz dedi diye adamın telefonuna bakmak isteyen birinin videosuna denk geldim. İnsanların kafasındaki algı ya asırı fakırsın ya durumun iyi. Oysa iyinin kötüsü, kötünün iyisi var. Eğer ben ihtiyacım olan cantayı almak için fiyat aralıgını 0-50 yaparak aratıyorsam, eğer begendıgım çantayı değil de paramın yettiği cantayı alıyorsam demek ki gecınemıyorum. Yoksulluk sınırı ve aclık sınırı farklı seyler, ayrıca yoksul insanların da alısverıs yapmaya, insanca yasamaya hakları var. Bunun bir kural listesi de yok. Cunku hayat nefes almaktan ibaret değil. Ben bir ay evde yemek yerım ama hosuma giden seyı alırım, gecınememek budur. Durumun iyi olması hem kendınden kısmayıp hem de ıstedıgını alabılmektır.

Şunu okumadan aynı seyı yazmısız, canta ornegı bile aynı,, ben şokk

Benim daha vahim durumum, faturaları odedım bugun, özel dersleri bu ay için arttırdık sınav haftası cunku, hesap yaptım iki katı olacak bu ay, toplam 1600 lira olacak, Guya bu ay rahatlayacaktım, kredı oder gibi ya, neyseki sadece bu aylık, geriye bana kalan para anca gecınmeme yeter ama ben sandalye falan bakıyorum netten, perde bakıyorum. Alamıcam bu ay ama olsun bakıyorum.

Buna ben de katılıyorum herkesın duzenı, alıskanlıgı farklı. Ben zeytıne, zeytınyagına, tereyagına, tulum peynırıne ,bala ve ayva/ elma’ya bir de cevıze para odemıyorum. Gercı gerıye bişey kalmadı ama kızartmayı bile zeytınyagı ile yapıyorum. Bu gıdaları almaya kalksam aylık en az bes yuz daha ilave etmem lazım. Ama kıyma alıyorum, tavuk , balık alıyorum artıyor hesabım. Baska biri antrıkotlarla beslenır onun masrafı uc bını bulur, diğeri eldekilerle yetınır altı yuze patlar, bir ayı peynır ekmek makarna ile gecıren de var. Herkes kendi duzenıne gore, alıskanlıgına göre yorum yapıyor, ozel masrafı bes bın lira iken iki bine inen kişi de gecinemiyorum artık diyebilir. Fakırlık ve zenginlik farklı seyler , yetmıyor farklı seyler

I
Ne güzel demekki sizin olduğunuz yerde açık havada güzel bir mekanda o paralara kahvaltı edilebiliyor.Burda o paralara öyle bir mekanda kahvaltı yapamazsınız, ankara şehir olarak pahalı şehrinizden.
Biz geçen ay gittik açık havada kahvaltısı da çok güzeldi. 45tl kişi başı. Cayyoluna çok çok yakın. Öyle yerler bulabilirsiniz mesela. Ben de kahvaltıya çok vermeyi sevmiyorum. 120 gerçekten çok

Konuyu baştan sona takipteyim. Çok değil bir yıl önce tatil için yurt dışı planlarım olurdu ve arkadaşlarım bana sen çok zenginsin derdi. Ki benim yurt dışı tatilim en fazla üç dört gün olur. Yurt dışındaki bir insan benim ülkemde çok rahat bir ay tatil yapabiliyor bunu hiç gören olmazdı o zaman. Şimdi yurt dışı yurt içi tatil hayal oldu. Neyse ki pandemi var salgın var deyip kendimi rahatlatıyorum. Ama eminim ki yurt içi bir hafta tatil yapmak istesem kim bilir kaç ay harcamalarımı kısmak zorunda kalırım. Gıda konusunda en iyi markaları almaya çalışıyorum ama onda bile içimde bir şüphe var artık. Çoğu marka fiyatları uygun tutmak için kaliteden düşürüyor yada paket miktarını azaltıyor. Evet şükredin diyenler haklı şükretmek de güzel şey gerekli bir şey ama ben şuan bir yıl önceki yaşam kalitemden uzaklaştım ve giderek daha da uzaklaşıyorum. Sadece yeme içme eğitim önceliğim oldu. Giysi o kadar önemli değil diyorum artık elimdekileri giyerim. tatil önemli değil diyemiyorum ama gezip görmek istiyorum. Ve alım gücüm düştükçe mutsuz oluyorum.

Son iki seneye kadar bu tür konular insanların birbirini sağlıksız beslenmeyle veya ev idaresini bilmemekle suçlamasıyla son bulurdu ikisini de doğru değildi, iyi şartlarda yaşamaya alışkın birine onu yeme bunu giyme deme haddini de, dar gelirliye de ayyh sen bütün ay makarna kemiriyosun bu da yaşamak mı benim soframdan antrikotum eksik olmaz deme haddini de kendimde bulmuyorum şahsen. İnsanların ev düzenlerine yorum yapmamak lazım ama biz birbirimizi bol bol tenkit ederdik. Bu forumda her türlü gelirden insan var, son zamanlarda bu karşılıklı tenkitlerin olmaması alım gücümüzün ne kadar düştüğü, hayatın ne kadar pahalılaştığı konusunda hemfikir olduğumuzu gösteriyor.
edit: imla

+1
Elbette dolabı bomboş insanlarımız da var ne yazık ki, allah kimseyi darda koymasın ama allah kimseyi gördüğünden de geri bırakmasın diye bir laf var. Aç olmadığımız sürece hayat pahalılığından şikayet etmemeliyiz diye bir algı var kimi insanda, öyle şey olur mu. Ben ki karnım toksa uykumu aldıysam o günü mutlu geçirecek kadar basit kafalı biriyim, kur yukarı çıktıkça geleceğimiz için çok üzülüyorum, kör olmak lazım yani ülkece ekonomik halimizi görmemek için. Daha 6-7 sene önce euro 3 lira oldu bu nasıl yükseliştir abi derdik, şimdi 10 lira.

Ne güzel demekki sizin olduğunuz yerde açık havada güzel bir mekanda o paralara kahvaltı edilebiliyor.Burda o paralara öyle bir mekanda kahvaltı yapamazsınız, ankara şehir olarak pahalı şehrinizden.
Bursada ucuz bir şehir değil. Ama herkes kesesine göre takılıyor ve kahvaltı mekanları burada 50 den fazla tutmuyor tek kişi için tabi gidip hilton da vs yerseniz fiyat değişir ..

siz yine sandalyeye perdeye bakiyormuşsunuz ben canim sıkıkldikca acip trilyonluk villalara falan bakiyorum alamiyorum ama yerlesiyorum icine bi guzel birde

Hani avokado

Dün eşimle balık almak için çarşıya çıktık,bir çipura olmuş kilosu 50 lira,levrek 60 liraydı.
Ağzmızın tadıyla bide rakıyla ne güzel gidiyor meret varya.
Naptık aldık balıkları,onudamı yemiyelim yani duşarda yiyelim desek balığı kaç katına gelecek.

siz yine sandalyeye perdeye bakiyormuşsunuz ben canim sıkıkldikca acip trilyonluk villalara falan bakiyorum alamiyorum ama yerlesiyorum icine bi guzel birde

Ben de villa bakıyorum İzmir taraflarında İçim açılıyor baktıkça valla, sonra onu kapatıp fakir hayatıma dönüyorum o acı oluyor tabii

Ank da o paraya et yemeniz çok da mümkün değil.
Aspavalarla anca, o da dürümünde ne kadar et varsa.

Ank 10 sene önceki gibi semtlere göre ekonomik durumu belirlenemiyor maalesef.
Her yere dikilen avm ve yaşam alanları ile şuan etlikte 2 milyona daire var, sokak arası 1 milyon olan keza.
Yine mamakta 1 milyon civarı daire e buna göre de cafe restoranlar var.

Yani semtlere göre mekan olayı kapanalı çok uzun zaman oldu, her şey her yerde mevcut.
Dolayısıyla şu semtte gezerim şu kadar öderim diye bir genelleme yapamazsınız.
Kuaföründen giyim mağazasına durum bu.

Ben de villa bakıyorum İzmir taraflarında İçim açılıyor baktıkça valla, sonra onu kapatıp fakir hayatıma dönüyorum o acı oluyor tabii
ahahaha bazen icimden villa alamiyorum bari neyim var neyim yok satayim arsaya bahceli bir ev yaptirayim diyorum sonra esimin ise gelirken yakacagi mazot parasini dusunup vazgeçiyorum kendi kazancimizla bile huzura eremiyoruz
tek çare kocayı bosamak mazot parasi derdim kalmaz en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…