Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Aaa aynı şeyi mü izledik acaba. Kes haşla sonra soguk suya koy sonra da kızart çat çut ses geliyordu diyette olmasam yapardım
diyete ne gerek var evdekiler zaten beni biliyor e dışarda da maskenin altında herkes aynı yahuuuu ben diyet miyet yapmıyorum 64 kilomla gururla geziyorummm

Valla ben çok nadir yiyorum patates kızaetmasını, bende denedim bir kez dediğin gibi saatlerimi aldı.sonra bir gün şu 3 ucuz marketten birinden dondurulmuş olanlardan aldım kızarttım mis, hemde patates fiyatından ucuza hazır patates almış oldum

Onu bir arkadaşımda yedikten sonra hayatımda ilk defa geçen ay aldım.
1 paketini yemeğin yanında tükettik biz ailecek.
Yasakladım almayı, nasıl güzel nasıl tatlı ve nasıl sağlıksız.
2,5 kiloluk şeyi biz çorbadan sonra ana yemeğin ve pilavın yanında yedik!!!

Keşke hiç bilmeseydim lezzetini, damak tadım onu istiyor

Yani zorunluluk olacak pandemiden sonrada galiba.Normalde pandemiden önce haftada en az 2 kez dışarda yerdim, kahvemi vs içerdim.Marttan beri toplasan 5 kez ancak yemek yemişimdir dışarda, ama maaş nereye gidiyor anlamıyorum.Evdeki yeme içme durumunda da bir değişiklik yok bu arada.Hatta abur cuburumu baya kestim yemiyorum diyetteyim diye.10 gün önce yemeğe gittik menüde en ucuz olan, 30 tl lere yediğimiz makarnanın 50 tl yi geçtiğini görünce artık benim için burası lüks dedim.

Aaa öyle tüketmemek lazım tabi.Ben canım çok hamburger çekmişti, güya ev yapımı hamburgerimin yanına yaptım.Cidden çok lezzetli 1 paket yenir yani ama sen yinede pizza hamburger filan yaparsan onun yanına al yap

Biz daha bir restorana gitmedik 12 marttan beri ama eve söylüyoruz yemek.

Çocukları uyutunca arkadaşlarımla kahve içmeye çıkıyorum bir tek açık alanı olanlara.
Orada menüde inceliyorum, sevdiğim bir restoranda tavuk şinitzel 45 tl olmuş sanırım.
Ki mekandaki uygun yemeklerdendi bu.

Haksız değiller, az müşteri ve sürekli artan malzeme, elektrik, kira vs.
Bir ülkede tek bir şeye örneğin benzin ya da elektriğe gelen zam, her şeye gelmiş demektir zaten.
Bizde her bir kaleme ayrı ayrı geliyor, hiper zamlar sonucu oldukça normal.
Çoğu mekan batacak, olan yine işçiye olacak...

Son düzenleme:
başkentin girişindeki malum kahvecideydim bugün ama kahve içmedim 1 tl lik kahvelerime ihanet etmem hava da soğuktu hiçç tadı olmadıı evde oturmak en iyisi

başkentin girişindeki malum kahvecideydim bugün ama kahve içmedim 1 tl lik kahvelerime ihanet ettim hava da soğuktu hiçç tadı olmadıı evde oturmak en iyisi
O kadar gelmişsin bana çıksaydın
Mis gibi yapardım.
Bugün çıkılır mı ya, resmi tatil.
Yürüyen koronalar gördüm resmen dışarı bakınca ben, asla niyet etmedim.
Şu 4 günde de düşünmüyorum, herkes tatili birleştirdi.
Markete bile gidilmez.

ben öksürüyorum ya herkes kaçıyor yanımdan gayet güvendeyim yaniii 3 metre yakınıma gelen yok ahan da bu coronalı diyorlarrr maske siperliği görünce

Uzun suredir disarida bir sey yiyip icmiyorum. Sufle malzemelerine zam geldi herhalde. 100 tl mi iki sufle, 60 tl mi iki kahve. Abooo
hazır puding alıyorum ben hem de kaliteli marka 6 tl idi kocaman .sufle de lüks oldu yaa

Valla ben bakmadım.
Ama türk kahvesinin 20 küsür lira olduğu yönünde söylentiler duydum
Pandemi basladiginda evde kalacGiz, birikim yapariz diye mutluydum. Korona var diya disari cikma, disarda yeme, disardan yemek soylemek gibi tum ekstralar kalmamasina ragmen, maaslar artmadi aksine, ay sonunu dusunmeye basladik.

bir de okulda matematik gorunce oran oranti be isimize yaricak diyorduk, ters oranti bu degil mi?

2012 senesinde 1100 dolar kazanirken su an 300 dolar kazaniyorum (kisa calisma odenegi)

???

2012 de uni mezunu bile degildim, simti tecrubeli bir muhendisim.

Ölelim istiyorlar ya da sadece zenginler yaşasın.
Başka açıklaması yok bunun.
Dün marketten fasulyeyi 9 tl den aldım kilosu, geçmeden son kez alayım dedim.
Evde yiyeme, dışarıda yiyeme, öl işte...
Ben tek yasıyorum o yüzden full tavuk et bakliyat tüketiyorum, nöbetli calısıyorum hemsireyim eve sebze meyve alamıyorum cünkü uzun süre iste kalmam gerekebiliyor ve çöp oluyorlar. Düğünü hastalık biterse yazın yapacak olmamıza ragmen nikahı kıydım tayin ister en azından esimle olurum düzenli hayat oturur diye, tayinleri izinleri kaldırdılar. Neyse aglamıyorum gidip fasulye ıslatayım

Son zamanlarda ilgilendiğim bir konu bu ve 2010 ların başlarında dünya, 2020 yılı ve sonrası global kriz için uyarılmış.
Birçok türk yazar ve yabancı yayımlarda da mevcut.
Pandemi bunu perçinledi hatta pandemi ile batmaz denilen ülkeler, 100 senede basmadığı parayı bu birkaç ayda bastı.
Küresel enflasyondan, çinin para birimini altın sertifikasına yıllar önce çevirdiğinden de bahsediliyor.

Ve herkesin ortak görüşü, hiçbir ülkede gelirin, birikimin para cinsinden tutulmaması mutlaka ama mutlaka altına yatırılması gerektiği.
Maaş alındığı anda kaç ediyorsa etsin altın almanın, harcarken satıp harcamanın en azından enflasyonla başa çıkmada önemli rol oynayacağı söyleniyor.

Biz ülkece bitmişiz, bir kurtarırsa bizi kadınlarımızdaki altın merakı kurtarır, yoksa bayağı 3. Dünya savaşı herhalde kıtlık sebepli çıkacak, yeni dünya düzeni oluşturulacak gibi görünüyor.
Tabii biz görür müyüz, bilmiyorum ama şu saatten sonra doların 2 olması ya da gram altının 50 tl ye gerilemesi mümkün değilse, nasıl sağ kalırızı ekonomistlerin ve ülke yöneticilerinin ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor.

80 milyon insan, bunun 50 milyonu geçim sıkıntılı, bifiil 40 milyonu ise yoksul.
Çok acı bir tablo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…