Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Ben geçen fettucini yaptım aynı olay oldu güya uyguna getirecektim.
Tavuk göğsü, krema, makarnanın kendisi derken aynı fiyata geldi.
Öyle çok daha fazla falanda olmadı.
Boşa yorgunluk
Malzemelerin çoğu evde değilse ne yapsan pahalı
Kesinlikle öyle.
Tek artısı evet porsiyon fazla, dışarıdaki 150 gram ise evde adam başı 200 250 gram.
Ama evdeki de var diye yeniyor sonra gelsin kilolar.
Ardından spor yapacağım diye bir ton emek ve para.
Yine aynı şey.

Boşa yorgunluk
Geçen evde lazanya yaptım. Dısarda kisi 65₺ falan yiyoruz 2kisi 130₺ ben evde yapınca 150yi buldu yine birgün cok evhanımıyım✍🏻

Kocan bana da tiyo versin bende ufak paramla yapıyorum birseyler :KK53: eşimin kuzeni yardımcı oluyor sağolsun ama bi yerlerden öğrenmem lazım kafali bi kariyimdir ama borsa çok değişik bi olay her an ne olacağı belli olmuyor
batarsan yolarsın beni ama korkarımmm senden ben bibiii :KK53:

Fettucini dediğin eriştenin uzunu aslında u:hamarat:
Bu arada erişte yaptım kışlık yine hazırından pahalı oldu.
Ben beceremiyorum bir şeyi ekonomik hale getirmeyi
Bu resmen benim yahu...
Evde hamburger yapıyorum diyelim, muhabbetin sonu ‘şurada vardı keşke oradan söyleseydik hem 3 saattir uğraşıyorsun hem 2 menü fiyatına tekabül ettirmeyi yine başardın’ a çıkıyor.

Fettucini dediğin eriştenin uzunu aslında u:hamarat:
Bu arada erişte yaptım kışlık yine hazırından pahalı oldu.
Ben beceremiyorum bir şeyi ekonomik hale getirmeyi
bırakın lazanyayı fettucini yi neyim yapın bol salçalı bir makarna kaşıklayın çok şükür bugün de doydum diyin kalkın sofradanHer şeyi de ben mi söyleyeyim canımm devir ekonomi devri üstüne de ekmek tatlısı iyi gider :KK53: .

Ya birde şu var ama kiyafete giyime elektroniğe geliyorsa ki bunlari da alabiliyorsak gidaya da gelecekti mecburen. Sadece bunlara degil tabi dolarin artışıyla zam herşeye geldi ama gıdada tökezledik galiba 😀
Gelir sabit olup,kalan herşey zamlanınca tökezledik. ocak ayıyla şimdiki fiyatlar arasında yüzde 50 civarı fark var, maaşıma gelen zam yüzde 10 civarı.Önümüzdeki ocakta da yüzde 3 ve enflasyon farkı gelecek güya.En fazla yüzde 4-5 arası olur.Aradaki farkı lükslerden kısmaya başlayarak yok etmeye çalışıyoruz, ama son 3 yıldır aynı durum olunca sürekli bir açık oluyor.Gıda olayı insan hayatını devam ettirmesi için gerekli en önemli şey olduğundan bu kadar insanların tepkisini çekiyor.Ben türkiye ortalamasına göre yüksek maaş alan kesimdeyim,lüksümden kısarım ama yemeye devam ederim, ama asgari ücretli ne yapacak?Ayrıca ben yıllarca emek vermişim, belli bir mesleki tecrübeye erişmişim vs. Neden ufakta olsa lükslerim olmasın?Hayat kalitem yükselmesi gerekirken neden düşüyor?Neden avrupada benimle aynı durumdaki meslektaşım benim 12 katım maaş alıyor?gibi gibi insan sorguluyor

Benim kocam, ailesi, akrabaları vs ‘millete göstermelik’ yaşama kültürleri var.
Hatta yaz mevsimi gelip memlekete gidileceği zaman araba yenilerler, çok komik değil mi😂
Millet görecekse dünya serilir, görmeyecekse kuruş hesabı.

Eşim yaşamayı ve yaşam kalitesi nedir benimle öğrendi çünkü kalite giydiğin ya da bindiğin ya da gittiğin değildir.
Yine de tabi komple değişemiyor ama 3 tl ye varken kalkıp 10 tl vermek bir markette aynı ürüne, zorlanıyor, eli gitmiyor😂😂
Bizim yurt disindaki akrabalar oyleler memleketlerine gelince araba alirlar 😀dediginiz gibi insanlar konuşsun yeter ki.

Bu resmen benim yahu...
Evde hamburger yapıyorum diyelim, muhabbetin sonu ‘şurada vardı keşke oradan söyleseydik hem 3 saattir uğraşıyorsun hem 2 menü fiyatına tekabül ettirmeyi yine başardın’ a çıkıyor.
Ahahahahahahhahha ufff patatesim dısardakine benzer olsun diye patates baharatı hazırlattıgımı bilmeseniz de olur :KK70: :KK70:
Dipnot: 20₺ almama rağmen yine dısardaki gibi olmadı.

bırakın lazanyayı fettucini yi neyim yapın bol salçalı bir makarna kaşıklayın çok şükür bugün de doydum diyin kalkın sofradanHer şeyi de ben mi söyleyeyim canımm devir ekonomi devri üstüne de ekmek tatlısı iyi gider :KK53: .
Hıı makarna.
Şu pandeminin ilk zamanları eve kapanacağız diye stoklu aldık ne marka bulduysak.
Allah onları kahretsin, ne koyarsan koy bir şeye benzemiyor o makarna.
Sade su ve undan yapılmış, makarnanın iyisi bile pahalı yav...

Hıı makarna.
Şu pandeminin ilk zamanları eve kapanacağız diye stoklu aldık ne marka bulduysak.
Allah onları kahretsin, ne koyarsan koy bir şeye benzemiyor o makarna.
Sade su ve undan yapılmış, makarnanın iyisi bile pahalı yav...
iyisinin paketi 12 13 tl bir kere market arabasına attım 2 paket eve gelince bulamadım.Meğer benim koca geri koymuş yerine pahalı diye ha ha ha.bu adamında eli açıktır bu arada ona bile pahalı gelmiş düşünnn :KK53:

Ahahahahahahhahha ufff patatesim dısardakine benzer olsun diye patates baharatı hazırlattıgımı bilmeseniz de olur :KK70: :KK70:
Dipnot: 20₺ almama rağmen yine dısardaki gibi olmadı.
Kajun baharat hazır olanı bayağı benzetiyor.

Bir de geçenlerde yeni yöntem öğrendim, bu yemeklerin yanında gelen elma dilip ya da küp patates tarifini.
Önce 15 dk haşlayıp, ardından baharat ve biraz yağ ile fırına 30 dk turboda atınca muhteşem oluyor.

Çubuk patateste ise sirkeli suda bekletmek ya da ilk tur yine 2 3 dk haşlayıp, bekletip ardından kızartmak aynı onlarınki gibi.

İşte günde niye saatlerce mutfaktayım, hep bu lezzetleri yakalayacağım diye.
Miller patates kızartır 15 dk da benimki 1 saat sürüyor😂

Kajun baharat hazır olanı bayağı benzetiyor.

Bir de geçenlerde yeni yöntem öğrendim, bu yemeklerin yanında gelen elma dilip ya da küp patates tarifini.
Önce 15 dk haşlayıp, ardından baharat ve biraz yağ ile fırına 30 dk turboda atınca muhteşem oluyor.

Çubuk patateste ise sirkeli suda bekletmek ya da ilk tur yine 2 3 dk haşlayıp, bekletip ardından kızartmak aynı onlarınki gibi.

İşte günde niye saatlerce mutfaktayım, hep bu lezzetleri yakalayacağım diye.
Miller patates kızartır 15 dk da benimki 1 saat sürüyor😂
Aaa aynı şeyi mü izledik acaba. Kes haşla sonra soguk suya koy sonra da kızart çat çut ses geliyordu diyette olmasam yapardım :KK70:

Yoktur ben en son geçen yıl martta gitmiştim, kişi başı 120 civarı ödemiştik galiba.Bu ara zorunlu olmadıkça dışarda yemiyorum.
Güzel alışkanlık.
Yakında hepimizin mecburi tutumu bu olacak.

En basit fastfood hamburger zincirlerinden eve sipariş vermemiz 120 tl oldu bizim.
Allahın ne idüü belirsiz şeyi.
Tabii iki çocuk da var ama onlardan biri hamburger biri çıtır tavuk yer.
Öyle menü falan söylenmiyor onlara.

Boşa yorgunluk
O zaman ipucu vereyim tavuk göğsünün kilosu tavuktan pahalı oluyor, 1 kg tavuk göğsü almak yerine 2 tane tavuk almak aynı fiyata geliyor nerdeyse.onuda parçalatın,kalanıda kullanırsınız.Ama maliyetler çok fazla kesinlikle bu gerçek.Gerçi şu an dışarda yemekte ciddi zamlanmış, bence yinede evde yapmak daha sağlıklı ve uyguna gelir

Aaa aynı şeyi mü izledik acaba. Kes haşla sonra soguk suya koy sonra da kızart çat çut ses geliyordu diyette olmasam yapardım :KK70:
Ahaha yok değildir muhtelemen.
Youtube dan birkaç videodan çıkardım bir de orjinal masterchefleri yıllaca izledim Gordon Ramsey li olanı, o söylerdi fırın olayını.

Keşke ben de diyette olsam, ağır yaşamlara kadar gelmez o bilinç bana...

X