Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Gerçekten her şey uçtu gitti ya. 25 liraya aldığım çeşme evet ya çeşme çeşme 50 lira olmuş. Her şey 2 katına çıktı. 3 5 parça bişey alıyoruz en az 100 lira ödüyoruz

Türkler gösteriş meraklısı, olmasa bile cebinde para borç harç alır. Şundan aşağı kaldım dedirtmemek için. Sizin orada 25 birim paraya aldıgınız kazak yündür ya da orta segment markanın kazagıdır. Burada 25 birim paraya ancak kazagın tek kolunu alırsın.

Bizimde 3 ilaca 250tl odedigimiz oldu ustelik maasimiz 2300tl iken. Euro kazanip burda misli ile bozdurup harcayip buranin sistemini ovemezsiniz uzgunum.
Dikkatinizi cekerim. Sistemi ovmedim lütfen tekrar okuyun. Hayat turkiyede yasanlar icin cok pahali biz euro ile geldigimiz icin bize dokanmiyo dediim.

Bu pandemi daha ne kadar surecek ya? Uretım de durdu artık. Aşı bulsunlar artık? Bi de guneş solar bilmemneye girmiş. 30 yılım en soguk kısı olacakmıs birkaç yıl.

Evet sağlık yurt dısında pahalı diyorlar. Allahtan onu düşünmüyoruz bide. Yoksa kafayı yerdim
Pahaliligi gectim saglik konusunda berbat buralar. Bi doktora gidersin 50euro odersin ama o doktor seni mutlaka 2 3 kea getirtiyo sana maal oluyo 150ye, sadece muayene. Bikere gidim 150 odeyim ama saglikli adam akilli bise sunsunlar can feda. Hem paradan oluyoz hem saglikdan.

Diş sağlığı önemli diyorlar bi macun 35 tl mecbur 3 ayda bir de fırça yeniliyoruz olmayan nasıl versin bu kadar parayı evde 2 kişiyiz. 5 haneli bir aileyi düşünemiyorum
Dis macunu olarak icinde kimyasalı az olan bi marka tercih ediyorum. Gecen Cuma günü gratiste indirimde oldugunu görünce hem annemlere hem kendimize aldım normal fiyati 35 lira ama 10 lira ve uzeri alisverise 10.25 e aldım indirimleri takip etmek iyi oluyor

Hangi marka canım?

Onu soyledim zaten yani buranin 25 ile turkiyenin 25i arasinda daglar var. O 25 ile turkiyzde bise alamazsin. Onun farkindayim orada sizlerle hem fikirim. Turkiyedekilere yasam o maasla cok pahali cok ama anlamadigim tek sey hic biseden eksik kalmiyolar bize bakarak onun cvbinida verdiniz zaten

Eyyorlanmak ne demek

Hangi doktorda muayne ucreti oduyorsunuz merak ettim dogrusu. Hemen hemen herseyi sigorta karsiliyor

Almanya ile Türkiye karsilastirilamaz. Türkiye o dediklerinizi insanlar genelde taksitle aliyor. Biz burda bir kazagi taksitlemi aliyoruz? Ve benim bildigim bir ilaca recete ile aldiysan en fazla 10 euro oduyorsun recetesiz ise ayri tabi

Keske hep boyle gitse,daha da kotuye gidecek. Aynen sizin gibi beslenme aliskanligimiz var,iki yetiskin bir cocuk mutfagi 3 bin liraya zor döndürüyoruz. Gereksiz harcamamiz yok. Aburcubur yok. Disaridaki en buyuk harcamamiz esli olarak gece hayati,o da bu hesaba dahil degil zaten. Zengin degiliz siradan bir aileyiz,orta direk denilebilir. Allah dar gelirlinin yardimcisi olsun.

Almanya ile Türkiye karsilastirilamaz. Türkiye o dediklerinizi insanlar genelde taksitle aliyor. Biz burda bir kazagi taksitlemi aliyoruz? Ve benim bildigim bir ilaca recete ile aldiysan en fazla 10 euro oduyorsun recetesiz ise ayri tabi
Bakin yine anlamadiniz ben karsilastirmiyorum. Ustelik her yurt disi demek Almanya demek olmuyor :) sizin yasadiginiz ulkede oyle olabilir ama burada ilaclar ve doktor gercektende pahali. Hollanda almanya fransa belcika hepsinin farkli ekonomisi farkli sosyal yasantisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…