- 2 Ağustos 2013
- 34.176
- 101.790
Türkler gösteriş meraklısı, olmasa bile cebinde para borç harç alır. Şundan aşağı kaldım dedirtmemek için. Sizin orada 25 birim paraya aldıgınız kazak yündür ya da orta segment markanın kazagıdır. Burada 25 birim paraya ancak kazagın tek kolunu alırsın.Kizlar beni yerden yere vurmayin ama sadece gozlemledigimi dile getirmek istiyorum.
Ben yurt disinda yasiyorum, euro ile bize turkiye hesapli geliyo yasadigimiz ulkeye gore ama turkiyede yasayanlarin gelirlerine gore yasam oradakilere cok pahali. Mesela 25 gr bilezigi biz bir aylik maasimizla alabiliriz tabi hic bir sey harcamazsak :) yani kirasi elektrigi falan odemeden. Ama turkiyede bir vatandas o 25 gr bilezik icin 5 ay maasini vermesi gerek. Simdi bu konuda sizinle hem fikirim.
Ama gel gelelimki turkiyedeki akrabalarimin evindekiler ustundekiler bende yok. Evinde cesit cesit nevresim hali bardak canak yani nebilim yok yok masallah. Ust bas desen her kiyafete ayri bi kombin. Bir kazak burada 25 eurodan basliyo oyle cesit cesit alamiyorum. Esimde calisiyo bende ustelik dusunun.
Ilaclar aldi basini gidiyo 3ilaca 50 euro odedim dun...
Aslinda sadece turkiye degil hayat pahalandi
Dikkatinizi cekerim. Sistemi ovmedim lütfen tekrar okuyun. Hayat turkiyede yasanlar icin cok pahali biz euro ile geldigimiz icin bize dokanmiyo dediim.Bizimde 3 ilaca 250tl odedigimiz oldu ustelik maasimiz 2300tl iken. Euro kazanip burda misli ile bozdurup harcayip buranin sistemini ovemezsiniz uzgunum.
Pahaliligi gectim saglik konusunda berbat buralar. Bi doktora gidersin 50euro odersin ama o doktor seni mutlaka 2 3 kea getirtiyo sana maal oluyo 150ye, sadece muayene. Bikere gidim 150 odeyim ama saglikli adam akilli bise sunsunlar can feda. Hem paradan oluyoz hem saglikdan.Evet sağlık yurt dısında pahalı diyorlar. Allahtan onu düşünmüyoruz bide. Yoksa kafayı yerdim
Bim olmasın ama Migros muzu isteriz. 18 telelikherkese muz yollayasim geldi.
türkiyenin hali ne olacak böyle.
Dis macunu olarak icinde kimyasalı az olan bi marka tercih ediyorum. Gecen Cuma günü gratiste indirimde oldugunu görünce hem annemlere hem kendimize aldım normal fiyati 35 lira ama 10 lira ve uzeri alisverise 10.25 e aldım indirimleri takip etmek iyi oluyorDiş sağlığı önemli diyorlar bi macun 35 tl mecbur 3 ayda bir de fırça yeniliyoruz olmayan nasıl versin bu kadar parayı evde 2 kişiyiz. 5 haneli bir aileyi düşünemiyorum
Hangi marka canım?Dis macunu olarak icinde kimyasalı az olan bi marka tercih ediyorum. Gecen Cuma günü gratiste indirimde oldugunu görünce hem annemlere hem kendimize aldım normal fiyati 35 lira ama 10 lira ve uzeri alisverise 10.25 e aldım indirimleri takip etmek iyi oluyor
Onu soyledim zaten yani buranin 25 ile turkiyenin 25i arasinda daglar var. O 25 ile turkiyzde bise alamazsin. Onun farkindayim orada sizlerle hem fikirim. Turkiyedekilere yasam o maasla cok pahali cok ama anlamadigim tek sey hic biseden eksik kalmiyolar bize bakarak onun cvbinida verdiniz zatenTürkler gösteriş meraklısı, olmasa bile cebinde para borç harç alır. Şundan aşağı kaldım dedirtmemek için. Sizin orada 25 birim paraya aldıgınız kazak yündür ya da orta segment markanın kazagıdır. Burada 25 birim paraya ancak kazagın tek kolunu alırsın.
Eyyorlanmak ne demekKonu derin, içeriğe siyaset karışabilir o yüzden sayfalar daha fazla ilerlemeden uyarımı yapayım, siyasi ve dini içerik yasaktır, ejder meyveli hanımlar eyyorlanmam bu kadar deyip kurallara dikkat ederseniz canınız yanmaz.
Pahaliligi gectim saglik konusunda berbat buralar. Bi doktora gidersin 50euro odersin ama o doktor seni mutlaka 2 3 kea getirtiyo sana maal oluyo 150ye, sadece muayene. Bikere gidim 150 odeyim ama saglikli adam akilli bise sunsunlar can feda. Hem paradan oluyoz hem saglikdan.
Yukarda belirtmistim yurt disinda yasiyorum ama gormediniz sanirim. Para birimi euro yazdim ustelik :)Hangi doktorda muayne ucreti oduyorsunuz merak ettim dogrusu. Hemen hemen herseyi sigorta karsiliyor
Bim olmasın ama Migros muzu isteriz. 18 telelik
Kizlar beni yerden yere vurmayin ama sadece gozlemledigimi dile getirmek istiyorum.
Ben yurt disinda yasiyorum, euro ile bize turkiye hesapli geliyo yasadigimiz ulkeye gore ama turkiyede yasayanlarin gelirlerine gore yasam oradakilere cok pahali. Mesela 25 gr bilezigi biz bir aylik maasimizla alabiliriz tabi hic bir sey harcamazsak :) yani kirasi elektrigi falan odemeden. Ama turkiyede bir vatandas o 25 gr bilezik icin 5 ay maasini vermesi gerek. Simdi bu konuda sizinle hem fikirim.
Ama gel gelelimki turkiyedeki akrabalarimin evindekiler ustundekiler bende yok. Evinde cesit cesit nevresim hali bardak canak yani nebilim yok yok masallah. Ust bas desen her kiyafete ayri bi kombin. Bir kazak burada 25 eurodan basliyo oyle cesit cesit alamiyorum. Esimde calisiyo bende ustelik dusunun.
Ilaclar aldi basini gidiyo 3ilaca 50 euro odedim dun...
Aslinda sadece turkiye degil hayat pahalandi
Yukarda belirtmistim yurt disinda yasiyorum ama gormediniz sanirim. Para birimi euro yazdim ustelik :)
Bakin yine anlamadiniz ben karsilastirmiyorum. Ustelik her yurt disi demek Almanya demek olmuyor :) sizin yasadiginiz ulkede oyle olabilir ama burada ilaclar ve doktor gercektende pahali. Hollanda almanya fransa belcika hepsinin farkli ekonomisi farkli sosyal yasantisi var.Almanya ile Türkiye karsilastirilamaz. Türkiye o dediklerinizi insanlar genelde taksitle aliyor. Biz burda bir kazagi taksitlemi aliyoruz? Ve benim bildigim bir ilaca recete ile aldiysan en fazla 10 euro oduyorsun recetesiz ise ayri tabi