- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.018
Tıp okuyasım bir geliyor bir gidiyor, o derece cazipkesinlikle hele birde estetik cerrahiyse tamam
Nerede onlar, ay yine dışlandım ve anlayamadım kim zengin
Ajahshshs
Ay gelmesin. Geçen bizim arkadaşa saldırdılar acilde tekmeyle. Haplanıp gelmiş neymiş doktor iğne vermişTıp okuyasım bir geliyor bir gidiyor, o derece cazip
50 de anca uzman olurum ama kısmet, belki ömrüm 90 sene kim bilebilir
nee 500 binlik arabamifilmdelisi C ceycey0406 chamallows
filmdelisi: zamanında araba konusunda 500e araba yok diye şikayetlenirken mini linçlenmiştin çünkü zenginsin....
Ceycey: meşhur avokado linci çünkü zengin...
Chamallows: altını varmış zengin ilan ettim
Mallarım para ediyor, ben ruhtan fakirimfilmdelisi C ceycey0406 chamallows
filmdelisi: zamanında araba konusunda 500e araba yok diye şikayetlenirken mini linçlenmiştin çünkü zenginsin....
Ceycey: meşhur avokado linci çünkü zengin...
Chamallows: altını varmış zengin ilan ettim
Ya yok arabalar çok zamlandı, 200lük arabalar 500 oldu falan dediler biri gelip 500lük arabadan konusuyorsjnuz diye atarlandınee 500 binlik arabami
avokado linci ne ya ben bilmiyorum ama havyarli maske yapacagim dedi az once en zenginimiz ceycey bence havyari cok bulmus kasina gozune suruyor
ne alakaysaYa yok arabalar çok zamlandı, 200lük arabalar 500 oldu falan dediler biri gelip 500lük arabadan konusuyorsjnuz diye atarlandı
allahtan tukurmemişBen de maskenizi takın dedim diye suratıma bişeyler fırlatıldı
al benden de o kadar.Mallarım para ediyor, ben ruhtan fakirim
hepinize iyi geceler, şu buhranlı konuda bile hava değişti, güzel oldu
Tam yatıyordum, görünce yazayım dedim, dayanamadım.Evde kahvaltilik kalmamisti dun markete ve pazara gittim
1 kg taze fasulye
3 kg domates
5 kg patates
1 kg ispanak
1 er dal maydonoz dereotu marul semiz otu
2 kg muz
500 gr uzum
500 gram kapya
1 kg yesil biber
500 gr patlican
90 tl tuttu
market alisverisim
1 kg suzmepeynir
300 gr krem peynir
300 gr cecil
1 kg petibor
1 puding
Bir ac bitir salam
2 paket cips
1 paket ac bitir sosis
1 paket cokokrem
1 pekt kurabiye
1 paket turk kahvesi
140 tl tuttu.
Dogru duzgun bir sey almadim. Gelecek hafta peynirler bitmis, sebze kalmamis olacak olursa bir patates biber kalir.
3 yetiskin bir bebek var evde.Esimle ben cok yemek yemeyiz ama annem seker hastasi duzenli saglikli beslenmesi lazim ve domatesi cok seviyor.
Oglum da muzu coi seviyor. Muzu ucuza buldum da 2 kg aldim bu arada uzun suredir 12 tlydi dun 8 tlye buldum.
Gittigim market a101 zaten. macroya girdigimde gozum gonlum acilsin diyip cikiyorumTam yatıyordum, görünce yazayım dedim, dayanamadım.
Bu listede yemeklik 4 malzeme var, gerisi öteberi, haftalık tükenen şeyler ve sonuç ortada.
220 tl ye, 4 çeşit yemek, 1 hafta kahvaltı ve ara öğünler yapılacak.
Tabi yanlarına da çorbası, kahvaltıda yumurtası çayı vs.
Gerisi yok, olamaz da zaten.
Markete ben kendim gitmeyeli 1 ayı geçti, bu hafta gidip fiyatları görmek istiyorum.
Yanımdaki a 101 ve bimle başlayıp, migrosla kapatacağım turu.
Gerçi öğrensem ne fayda, daha da canım sıkılacak.
Kış kapıda, ısınma kalemi yaklaşıyor.
Mune abla sana ceo maasi vermiyor mu ya kkHanımlar konuda siyasi yorum yazılmıyor değil mi? Sizleri siyasi yorumlardan banlamak istemiyorum çünkü.
Ayrıca gerçekten herşey aldı başını gidiyor, Allah herkesin yardımcısı olsun, sizlere göre çok daha ucuz ve doğal gıda bulabileceğim küçük bir yerde yaşıyorum, 8 yıl evvel buraya taşındığımızda pazardan kahvaltılık ürünlerden aklınıza gelebilecek herşeyi, ki ev yapımı tereyağ, hakiki bal vb dahil, sebze meyveleri de aldığımda 2 pazar arabası dolusu yiyeceğe 50 lira verirken, bugün tek pazar arabasını 300 liraya doldurabiliyorum ancak, kaldı ki muz demişsiniz hepiniz, muz bizim burada en pahalısı 7-8 lira.
Şu an araba geçiyor 5 kg domates 10 lira, patates 5 kg 10 lira diye bağırıyor:))
Market alışverişlerini hiç yazmıyorum dahi onlar hepimizce malum, bizim eve de çoğunuzun evi gibi hazır, dondurulmuş gıdalar, yapay içecek ve abur cubur girmez, çoğu şeyi evde kendim yaparım zaten ama evden bugün alışveriş yapmam lazım deyip her çıktığımda 200 lira harcamadan dönemiyorum, o 200 lirada Ejder meyvesi:))) yok, unuydu şekeriydi çayıydı tuzuydu Türk kahvesiydi derken bir bakıyorum banknotlar havalanmış gidiyor
Artık hepimiz zorunlu diyet yapacağız herhalde diye düşünürken, kıvırcığı 5 tl okudum, gözlerim kamaştı.Gittigim market a101 zaten. macroya girdigimde gozum gonlum acilsin diyip cikiyorum
Su an pandemi kaynakli kco ye cikarilmam da etkili ama fiyatlar abarti ucmus durumda.
Gecen ay aldigim tereyagi 52 tl den bu ay 67 tl olmus. Gozume cok batiyor. Neyden kiscam bilmiyorum.
Ben böyle geziyorum.Gittigim market a101 zaten. macroya girdigimde gozum gonlum acilsin diyip cikiyorum
Su an pandemi kaynakli kco ye cikarilmam da etkili ama fiyatlar abarti ucmus durumda.
Gecen ay aldigim tereyagi 52 tl den bu ay 67 tl olmus. Gozume cok batiyor. Neyden kiscam bilmiyorum.
Artık hepimiz zorunlu diyet yapacağız herhalde diye düşünürken, kıvırcığı 5 tl okudum, gözlerim kamaştı.
Aralıklı oruç diyetine mi başlayacağız, bir öğün çorba, bir öğün kahvaltı ve meyve.
Zoruma gidiyor, her şeye lüks denebilir ama insanın kursağından geçenin fiyatını düşünmesi, etiketine bakıp hesap yapması ya da daha kötüsü o reyona hiç bakamaması çok zoruma gidiyor.
Vatandaşı olduğum ülkem adına utanç duyuyor, elden gelen hiçbir şey olmayınca fazlaca içleniyorum...
Çok zor durumda olanlar var.karnimizi hala doyurabilmek, barinabilmek yani yasamak icin zorunluluk olan ihtiyaclarimizi karsilayabildigimiz icin sukrediyorum (!)
Cok yakin bir arkadasimiz gecinemedigi icin esi ve cocugu ile aile yanina tasinacak. İnsanlar umutlarindan feragat ediyor artik.
Cam korumani her ay degistirmene gerek yok canim. Panzerlerden al kalkmadikca , catlamdikca neden degistiriyorsun ki?Benim iphone ama eskilerden
O zaman bile çüş bu para mı verilir deyip verdiniyeyse.
Mıknatıslı tam koruma, her ay düzenli cam koruma değiştiriyorum.
Sanki eve tadlat yapıyorum gibi tövbe tövbe.
Kocam kalpten gider tlf na bir şey olursa, zaten öbürünü asansörde düşürüp kırdığı için almak zorunda kalmıştı.
Çok zor durumda olanlar var.
Hele pandemi döneminde memurlar rahat oldu, diğer herkes en üstünden en altına diken üzerinde yaşadı.
Birçok çalışan ne maaş alabildi ne de işine devam edebildi.
Ülkemizde çalışan kesimin yüzde 80 i, aylık emek karşılığı geçinen insanlar.
Gelmezse her ay, yaşayamaz ki yaşayamıyorlar da zaten.
Gelenin de alım gücü temele indirgendi, daha ne kadar dibi olabilir dedikçe, beterini görüyoruz.