Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

evde 4 kişiyiz 3 yetişkin 1 çocuk aylık 4000 civarı mutfak masrafımız o da ucuzluk kovalayarak bazı ürünlerde.dün gece sitede pizza pizza yazdınız canım çekti.gittim akşam dr. detker marka 3 paket 4 lü pizza aldım geçen hafta tanesi 23 dü bu hafta 19 a inmiş hepsini yedik incecik şeyler zaten üstüne de fanta kuruyemiş 200 gramı 25 di meretin 2 pakette onu yedik ortada yemek yok doğru dürüst ama giden parayı hesap et bir akşam için .sabah ve öğlen yediklerimizi katarsan günlük 150 zaten kafadan

Benim bulunduğum ilçede 4 tane pazar var ..en ucuzu cuma günü olanı ..akşam pazarına çıktığımızda harika fiyatlar oluyor ...ekstra para geleceği yok aldiklarimizi uyguna almaya calisacagiz mecbur
Aynen bu cok dogru. enteresan sekilde bizde de sali pazari cumaya gore yari fiyatinadir. Yeşillikleri roka maydonoz vs yi 50 kuruşa alıyorum, adam hep ayni fiyata getiriyor mesela. Ama pahali olani alsam o da 1 tl. Ama sacma sekilde cuma gunleri olan pazara gittigimde yesillikler bile 1.5 2 lira sanki.
Isin kötüsü cumalari daha cok pazara gidecek zamanim oluyor malesef

Bende o hiç olmuyor.
Yazın öyle hazırlık yapamıyorum, annemden kv demden tırtıklıyorum
Gittikçe ya da telefonda ‘fasulyeniz var mı, domates sosum da bitti’ gibi

Her konuda söylerim bizim ailemizin gıda masrafı zaten normal değil, çoktur.

Sebze yenmez, baklagil nadir.
Çocuklara her gün akşam yemeğinde bir çeşit protein yanına karbonhidrat ve besleyici çorba pişiyor.
Dolayısıyla pazarla ilişkimiz meyve ve yeşillik olarak ilerliyor.
O da pazar bizim semtte aşırı pahalı, eşimin başka semtte işi varsa oradakine ya da marketten alıyoruz.

Geçen farkettim, her zaman aldığımız yoğurttan 250 gram çalmışlar
2250 olan yoğurt, 2 kiloya düşmüş aynı ambalaj, aynı kutu ile.
Farketmeden aylarca aldık demek.

Ben o pizzaları alıyorum, üzerine bir ton malzeme koyuyorum.
Yanımıza burada bim açıldı ya ceycey, oranın bir markası var brulla mı o tarz bir pizza.
Tek adet büyüklerden.
Ona dadandık son zaman, alıp yine kaşardı sucuktu biber zeytin ekliyorum, gerçekten güzel oluyor.
Memnun kaldım, diğerlerine bin basar.

Ben iki hafta önce 1 liraya patlican buldum kalanı aldım 11 kilo kalmış ..yarısını buzluğa attım börek harcı için ..bir kismini oydum bir kısmını kuruttum ..malesef böyle böyle oluyor başka türlü olmuyor ...

Akşam pazarinda pazar esnafı bitirip gitmek için illaki daha ucuza veriyor

yazmayın pizza mizza akşam akşam masrafa girdim yarın soğan ekmek yiyeceğim cücüğünü de vurup kıracağımmm

Kuruyemiş Cok pahali geldi bana ya kilosu 125 tl mi saka gibi aldığınız yerden almayin, ben antepfistigini gecen trendyoldan kg i 57 Liraya aldim. Ciddiyim evet antep fıstığı, lezzeti de guzel. Kampanya takip etmıştım ara ara düşüyor fiyati.
Bugun de disarda (kuruyemis bakliyat baharat satan yerel, degisik isimlerde uygun yerler oluyor, orada) indirimde 70 tlye gordum indirimsiz hali 80 tl sanirim gayet kaliteliydi, siirt fıstığı alsaniz o da 90 mi ne. Sizin kuruyemisci pahali bunu söylemek icin yazıyorum

allah allah ayaş domatesi çıktigi andan itibaren domates yedigimi anliyorum ben.
nasil bulamiyosunuz ankarada
İyisini bulamıyorum vallahi.
Geçen ayaş diye getirdi, içini kestim vallahi kristal kristal kışın alınan gibi.
Ben yaz kış domates severim, yememek lazım ama seviyorum işte.
Tosta bile kullanırım, kışın zaten şeker domatestir cherry dir idare ediyorum ama yazın şöyle sulu sulu, çocukluğumda üzerine tuz döküp ekmekle yediğim lezzette inanın bulamadık.
O yolda dönerken aldığım dediğimden de 1 kilo almışız, kafama tüküreyim alsana 10 kilo.
Muğlanın bir köyünde yetişirmiş, buralara gelmezmiş zaten.

vallahi öyle
herşeyin gramajı çaktırmadan azaltılıyor
bisküvi paketleri bile küçülmüş :)
şaka gibi

virüz korkusundan pzzara gidemediğimiz için arttı ya masraflarımız maalesef ben 4 tl den aldım patlıcanı közledim dolaba atmak için 8 kilo patlıcan közleyince bir avuç oldu ya 3 poşet anca çıktııı

yazmayın pizza mizza akşam akşam masrafa girdim yarın soğan ekmek yiyeceğim cücüğünü de vurup kıracağımmm
Geçen patatesli gözleme yaptım akşam yemeğine, bayıla bayıla yedik.
Evde granit sac tava vardı, onu ocağın üzerine ters koydum aynı gözlemeci ablalar gibi yaptım, mis oldu mis

bizim evin civarındaki tüm kuruyemişçi ve marketlerde evet siirt fıstığı fiyatları 120 130 bandında antep fıstığıda 100 den aşağı yok sosyete pazarında bile .şaşırdım 57 i duyunca

ankara gercekten pahali bir şehir.
esimin tayin durumu falan olsa göçu yukleyip daha uygun bir sehire gidecegim ama oyle bir luks yok maalesef 20 sene daha ankaradayiz ozamana kadar evli kalirsak yani
Ahahajajaj

Ben ortaöğretim ve lise hayatımda İzmir’deydim.
Ünide ailem emekli olup yerleşinde Ankara’ya geldik.
O çocuk aklımla bile hep derdim çok pahalı burası diye.
En çok giyim pahalı gelmişti mesela, cafe restoranlar da öyle.
Sanırım artık her şeyi pahalı.

Geçen patatesli gözleme yaptım akşam yemeğine, bayıla bayıla yedik.
Evde granit sac tava vardı, onu ocağın üzerine ters koydum aynı gözlemeci ablalar gibi yaptım, mis oldu mis
patatesi severimmm her türlüsünü yerimm yarın yapayım ucuz da hemmm

bizim evin civarındaki tüm kuruyemişçi ve marketlerde evet siirt fıstığı fiyatları 120 130 bandında antep fıstığıda 100 den aşağı yok sosyete pazarında bile .şaşırdım 57 i duyunca
Çitlekçi 125ti 3 hafta önce.
Ürünleri çok iyi, fiyat uygun mu bilemem.

bende yaz kıs her turlu tuketirim domatesi bazen oturdugum yerde canim tuzlu domates ekmek ceker
34 sise kendime 31 sise anneme melemen yaptim bu sene ayaş domatesinden ayak ustu kac tanesini tuzladim yedim hatirlamiyorum
en son eşim bana korkunç gozlerle bakarken agzimdaki tuzu yalayip tamam ya dedim de biraktim yoksa melemen falan kalmayacakti ortada

patatesi severimmm her türlüsünü yerimm yarın yapayım ucuz da hemmm
Aynen öyle
3 patates, 1 soğan, 1 kaşık salça bitti gitti.
E tabi içim yine durmadı 1 paket de labne koydum ben içine bayağı lezzet verdi ama
Yanına ayran, oh be insan hem özlüyor hem de ekonomik gerçekten.

Akşam üzeri markete gittim 1 paket tavuk kanat, iki paket kuru bamya ve 10 yumurtaya 100 tl verip çıktım. Bu gidiş nasıl bir gidiş bilmiyorum. Her sene ekonomi dahada kötüleşiyor. Gelecek kaygım çok fazla ve ben de gelecek daha gelmeden peşip peşin depresyona girenlerdenim. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.

Çitlekçi 125ti 3 hafta önce.
Ürünleri çok iyi, fiyat uygun mu bilemem.
çitlekçide getirtirim bende hep kuruyemişimi
ucuzmu pahalimi bilmem de efsane
orda beyaz leblebi 20 liraydi kilosu dun aksam kalmamisti esim canim istedi diye kuruyemisciden aldi geldi yarim kilosuna 20 lira vermis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…