- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.355
evde 4 kişiyiz 3 yetişkin 1 çocuk aylık 4000 civarı mutfak masrafımız o da ucuzluk kovalayarak bazı ürünlerde.dün gece sitede pizza pizza yazdınız canım çekti.gittim akşam dr. detker marka 3 paket 4 lü pizza aldım geçen hafta tanesi 23 dü bu hafta 19 a inmiş hepsini yedik incecik şeyler zaten üstüne de fanta kuruyemiş 200 gramı 25 di meretin 2 pakette onu yedik ortada yemek yok doğru dürüst ama giden parayı hesap et bir akşam için .sabah ve öğlen yediklerimizi katarsan günlük 150 zaten kafadanYeni evliydim, 3 aylık falan.
Yıl 2014.
Eve geleceğiz dedi arkadaşlar, akşam üstü arayıp.
Evde de yiyecek ya da yapacak bir şey yok, her gün dışarıdayız, bir tek kahvaltılıklar, yağ salça falan var.
Attım kendimi markete, alışveriş yaptım tam 2 araba.
Eve hem sebze meyve, protein türevleri, sucuk kıyma, börek çörek malzemesi vs aldım ama 2 market arabası doldurdum.
Tam tamına 600 küsür lira tuttu.
Eşimle ilk tartışmamızdı, o günden sonra da markete aylarca gitmedim
Her yerde durumu anlattı ‘insan yarım milyara ne alır abi marketten’ diye, beni tüm çevremize çekiştirdi.
Ki inanın öyle aylık falan değil, boş bir dolabı yoğurdu sütüyle, ne lazımsa onunla doldurdum.
6 sene önce, her şeyiyle 2 3 haftalık gıda 600 küsür lira.
Söyleyeceklerim bu kadar...
Söyleyeceklerim
Aynen bu cok dogru. enteresan sekilde bizde de sali pazari cumaya gore yari fiyatinadir. Yeşillikleri roka maydonoz vs yi 50 kuruşa alıyorum, adam hep ayni fiyata getiriyor mesela. Ama pahali olani alsam o da 1 tl. Ama sacma sekilde cuma gunleri olan pazara gittigimde yesillikler bile 1.5 2 lira sanki.Benim bulunduğum ilçede 4 tane pazar var ..en ucuzu cuma günü olanı ..akşam pazarına çıktığımızda harika fiyatlar oluyor ...ekstra para geleceği yok aldiklarimizi uyguna almaya calisacagiz mecbur
Bende o hiç olmuyor.fiyatlar yükseldiği gibi gibi porsiyonlar, adetler azaldı
her türlü kara geçmek için kasıyor esnaf..
3 sene önce öğle arasında iki çay bir kahve içip 10 tl verirdim
şimdi bir kahve 8 tl
o da dandik olan kahvecide
bi tık adı olana gitsem daha pahalı
mutfak alışverişine girmiyorum bile.. pazar her hafta 250 civarı zira yarımşar kg alıyoruz, az kişi olunca az pişiyor
ama sütü, peyniri, yağı katınca alıp başını gidiyor
sadece pazar 1000 tl civarı aylık yani.. millet nasıl aylık 400 tl ile gıdayı çözdüm diyor anlamıyorum
bir de her ağustosta kışlık hazırlığı süreci var ki o ay hepten bükülüyoruz
bezelyesi, fasulyesi, salçası yapılsın derken al babam al
ha kışın pazara gidilmese bile evde yemeklik oluyor o başka güzel
armutu 5 tlden almış ben bugün 7.99 dan aldımAnkara neden pahalı ya?
Hep dikkatimi çekiyor verilen birim fiyatlarda, başkent daima büyükşehirler arasında ilk sırada.
Gerçi semte göre değişse de durum yine fazla.
Ben o pizzaları alıyorum, üzerine bir ton malzeme koyuyorum.evde 4 kişiyiz 3 yetişkin 1 çocuk aylık 4000 civarı mutfak masrafımız o da ucuzluk kovalayarak bazı ürünlerde.dün gece sitede pizza pizza yazdınız canım çekti.gittim akşam dr. detker marka 3 paket 4 lü pizza aldım geçen hafta tanesi 23 dü bu hafta 19 a inmiş hepsini yedik incecik şeyler zaten üstüne de fanta kuruyemiş 200 gramı 25 di meretin 2 pakette onu yedik ortada yemek yok doğru dürüst ama giden parayı hesap et bir akşam için .sabah ve öğlen yediklerimizi katarsan günlük 150 zaten kafadan
Ben iki hafta önce 1 liraya patlican buldum kalanı aldım 11 kilo kalmış ..yarısını buzluğa attım börek harcı için ..bir kismini oydum bir kısmını kuruttum ..malesef böyle böyle oluyor başka türlü olmuyor ...Aynen bu cok dogru. enteresan sekilde bizde de sali pazari cumaya gore yari fiyatinadir. Yeşillikleri roka maydonoz vs yi 50 kuruşa alıyorum, adam hep ayni fiyata getiriyor mesela. Ama pahali olani alsam o da 1 tl. Ama sacma sekilde cuma gunleri olan pazara gittigimde yesillikler bile 1.5 2 lira sanki.
Isin kötüsü cumalari daha cok pazara gidecek zamanim oluyor malesef
yazmayın pizza mizza akşam akşam masrafa girdim yarın soğan ekmek yiyeceğim cücüğünü de vurup kıracağımmmBen o pizzaları alıyorum, üzerine bir ton malzeme koyuyorum.
Yanımıza burada bim açıldı ya ceycey, oranın bir markası var brulla mı o tarz bir pizza.
Tek adet büyüklerden.
Ona dadandık son zaman, alıp yine kaşardı sucuktu biber zeytin ekliyorum, gerçekten güzel oluyor.
Memnun kaldım, diğerlerine bin basar.
Kuruyemiş Cok pahali geldi bana ya kilosu 125 tl mi saka gibievde 4 kişiyiz 3 yetişkin 1 çocuk aylık 4000 civarı mutfak masrafımız o da ucuzluk kovalayarak bazı ürünlerde.dün gece sitede pizza pizza yazdınız canım çekti.gittim akşam dr. detker marka 3 paket 4 lü pizza aldım geçen hafta tanesi 23 dü bu hafta 19 a inmiş hepsini yedik incecik şeyler zaten üstüne de fanta kuruyemiş 200 gramı 25 di meretin 2 pakette onu yedik ortada yemek yok doğru dürüst ama giden parayı hesap et bir akşam için .sabah ve öğlen yediklerimizi katarsan günlük 150 zaten kafadan
İyisini bulamıyorum vallahi.allah allah ayaş domatesi çıktigi andan itibaren domates yedigimi anliyorum ben.
nasil bulamiyosunuz ankarada
Bende o hiç olmuyor.
Yazın öyle hazırlık yapamıyorum, annemden kv demden tırtıklıyorum
Gittikçe ya da telefonda ‘fasulyeniz var mı, domates sosum da bitti’ gibi
Her konuda söylerim bizim ailemizin gıda masrafı zaten normal değil, çoktur.
Sebze yenmez, baklagil nadir.
Çocuklara her gün akşam yemeğinde bir çeşit protein yanına karbonhidrat ve besleyici çorba pişiyor.
Dolayısıyla pazarla ilişkimiz meyve ve yeşillik olarak ilerliyor.
O da pazar bizim semtte aşırı pahalı, eşimin başka semtte işi varsa oradakine ya da marketten alıyoruz.
Geçen farkettim, her zaman aldığımız yoğurttan 250 gram çalmışlar
2250 olan yoğurt, 2 kiloya düşmüş aynı ambalaj, aynı kutu ile.
Farketmeden aylarca aldık demek.
virüz korkusundan pzzara gidemediğimiz için arttı ya masraflarımız maalesef ben 4 tl den aldım patlıcanı közledim dolaba atmak için 8 kilo patlıcan közleyince bir avuç oldu ya 3 poşet anca çıktıııBen iki hafta önce 1 liraya patlican buldum kalanı aldım 11 kilo kalmış ..yarısını buzluğa attım börek harcı için ..bir kismini oydum bir kısmını kuruttum ..malesef böyle böyle oluyor başka türlü olmuyor ...
Akşam pazarinda pazar esnafı bitirip gitmek için illaki daha ucuza veriyor
Geçen patatesli gözleme yaptım akşam yemeğine, bayıla bayıla yedik.yazmayın pizza mizza akşam akşam masrafa girdim yarın soğan ekmek yiyeceğim cücüğünü de vurup kıracağımmm
bizim evin civarındaki tüm kuruyemişçi ve marketlerde evet siirt fıstığı fiyatları 120 130 bandında antep fıstığıda 100 den aşağı yok sosyete pazarında bile .şaşırdım 57 i duyuncaKuruyemiş Cok pahali geldi bana ya kilosu 125 tl mi saka gibialdığınız yerden almayin, ben antepfistigini gecen trendyoldan kg i 57 Liraya aldim. Ciddiyim evet antep fıstığı, lezzeti de guzel. Kampanya takip etmıştım ara ara düşüyor fiyati.
Bugun de disarda (kuruyemis bakliyat baharat satan yerel, degisik isimlerde uygun yerler oluyor, orada) indirimde 70 tlye gordum indirimsiz hali 80 tl sanirim gayet kaliteliydi, siirt fıstığı alsaniz o da 90 mi ne. Sizin kuruyemisci pahali bunu söylemek icin yazıyorum
Ahahajajajankara gercekten pahali bir şehir.
esimin tayin durumu falan olsa göçu yukleyip daha uygun bir sehire gidecegim ama oyle bir luks yok maalesef 20 sene daha ankaradayiz ozamana kadar evli kalirsak yani
patatesi severimmm her türlüsünü yerimm yarın yapayım ucuz da hemmmGeçen patatesli gözleme yaptım akşam yemeğine, bayıla bayıla yedik.
Evde granit sac tava vardı, onu ocağın üzerine ters koydum aynı gözlemeci ablalar gibi yaptım, mis oldu mis
Çitlekçi 125ti 3 hafta önce.bizim evin civarındaki tüm kuruyemişçi ve marketlerde evet siirt fıstığı fiyatları 120 130 bandında antep fıstığıda 100 den aşağı yok sosyete pazarında bile .şaşırdım 57 i duyunca
bende yaz kıs her turlu tuketirim domatesi bazen oturdugum yerde canim tuzlu domates ekmek cekerİyisini bulamıyorum vallahi.
Geçen ayaş diye getirdi, içini kestim vallahi kristal kristal kışın alınan gibi.
Ben yaz kış domates severim, yememek lazım ama seviyorum işte.
Tosta bile kullanırım, kışın zaten şeker domatestir cherry dir idare ediyorum ama yazın şöyle sulu sulu, çocukluğumda üzerine tuz döküp ekmekle yediğim lezzette inanın bulamadık.
O yolda dönerken aldığım dediğimden de 1 kilo almışız, kafama tüküreyim alsana 10 kilo.
Muğlanın bir köyünde yetişirmiş, buralara gelmezmiş zaten.
Aynen öylepatatesi severimmm her türlüsünü yerimm yarın yapayım ucuz da hemmm
çitlekçide getirtirim bende hep kuruyemişimiÇitlekçi 125ti 3 hafta önce.
Ürünleri çok iyi, fiyat uygun mu bilemem.