- 17 Aralık 2015
- 26.433
- 48.127
ben bir seyi cok merak ediyorumCok tesekkur ederım temızlık hastası kızım maalesef sureklı el yıkama haftada uc tane 750 ml el sabunu tuketıyor ortalama ayda 10 paket ıslak mendıl gunde iki kez makine calısıyor
Arttıkça artıyor fiyatlar.
Daha on gün önce bir çok şeyde zam oldu. Bir aynı önce yine oldu. Her ay yeni zamlar geldi.
Yeni evliydim, 3 aylık falan.Olabilir tabi.
Ben kendi tüketimlerime göre cevap verdim. 2 kişi olduğumuz için kolay kolay temizlik ürünleri bitmiyor. Ondan her ay temizlik ürünleri konusunda (deterjan, yumuşatıcı vs.) fazla masrafımız olmuyor.
Eşim haftaiçi kahvaltı etmez. Ben de fazla yemiyorum evde tek olduğum için.
Haftasonları kahvaltı yapıyoruz.
Evden çalışıyorum. Yine iki kişi olduğumuz için yemek yapacağım zaman az miktarlarda yapıyorum çünkü yetiyor.
Ondan dolayı benim aylık giderim bu kadar.
Biz 5 kişiyken de 1500 gitmezdi.
Herkesin düzeni hayatı farklıdır.
Bayağı uygun geldi desem, bugün eşim muzu 14 tl den aldı, Ankara’dan bildiriyorumSıcağı sıcağına bildireyim, akşam iş çıkışı pazara gittim, yer İstanbul Beylikdüzü:
Salatalık 1,5 kg 6 lira
Domates 1 kg 4 lira
Pırasa 1/2 kg 2 lira
Armut 1 kg 5 lira
Kabak 1 kg 5 lira
Turp ve havuç toplam 1kg 3 lira
Kıvırcık 1 ad. 5 lira
Limon 1 kg 5 lira
İstavrit 1 kg 25 lira
Patates 3 kg 6 lira
Soğan 1 kg 2 lira
Maydanoz-dereotu 2 lira
Muz 1 kg 9,50
Sadece sebze, meyve ve balık, öyle çok detaylı bir durum yok, siz söyleyin nereden kısayım
Ben de bugün domatesi 5 tl den muzu 12 tl den aldım ankaradanBayağı uygun geldi desem, bugün eşim muzu 14 tl den aldı, Ankara’dan bildiriyorum
Domates 6 tl, diğerlerini sormadım.
Ankara neden pahalı ya?Ben de bugün domatesi 5 tl den muzu 12 tl den aldım ankaradan
Hepsinin yüksek olması sıkıntı normal değer aralığında olmalıDeğerlerimin hepsi yüksek merak etmeyin.
Ankara neden pahalı ya?
Hep dikkatimi çekiyor verilen birim fiyatlarda, başkent daima büyükşehirler arasında ilk sırada.
Gerçi semte göre değişse de durum yine fazla.
Evet ilginç bir şekilde daha pahalı.Sadece gıda değil giyim kültürel faaliyetler vs de daha pahalı.Ankara neden pahalı ya?
Hep dikkatimi çekiyor verilen birim fiyatlarda, başkent daima büyükşehirler arasında ilk sırada.
Bayağı uygun geldi desem, bugün eşim muzu 14 tl den aldı, Ankara’dan bildiriyorum
Domates 6 tl, diğerlerini sormadım.
Hemen girdim yerel bir markette fiyatlara baktım, çeşitlilik var.istanbul avcılar dan bildiriyorum:
ıspanak 1kg 8 tl
daha da sözüm yok
Hemen girdim yerel bir markette fiyatlara baktım, çeşitlilik var.
4tl olan da var, 6.90 olan da.
Ama yeşilliklerde en çok karşılaştığım şey, resmen demet falan değil o, yarısı.
Mesela bunlara eminim ki yarım demek kadar.
Geçen roka aldım, 12 dal ya çıktı ya çıkmadı.
Ay domates demeyin, 2 senedir yaram oldu.Bizim pazar genelde böyle uygun olmaz üç hafta önce işe başladım artık iş dönüşü akşam 7 gibi çıkıyorum akşam pazarı olayı sanırım bu. Ama zorlanıyorum çünkü herşey seçilmiş oluyor, epey bir uğraştım ama yine de market sebzesinden iyi aldıklarım, bizim burada market manavları çok kötü ve aşırı pahalı, geçen hafta domates markette 9 lira idi ve resmen çürüktü
ankara gercekten pahali bir şehir.Ankara neden pahalı ya?
allah allah ayaş domatesi çıktigi andan itibaren domates yedigimi anliyorum ben.Ay domates demeyin, 2 senedir yaram oldu.
Şöyle bir lezzetli yiyemedik, nereden alsak ağaç gibi içi, katır kutur.
Salatalık da öyle yine.
Tatilden dönerken yolda pembe domates buldum aldım, Allahım sana geliyorum bu neymiş dedim.
2 aydır kocamı saldım Ankara’da ayaş ya da pembe domates geziyor, bugün de aldı ama yok o lezzet.
Kv dem memleketinden dönecek, ona da sazala siparişi verdik kilolarca.
Resmen ağaç yiyoruz domates diye burada.
Ay domates demeyin, 2 senedir yaram oldu.
Şöyle bir lezzetli yiyemedik, nereden alsak ağaç gibi içi, katır kutur.
Salatalık da öyle yine.
Tatilden dönerken yolda pembe domates buldum aldım, Allahım sana geliyorum bu neymiş dedim.
2 aydır kocamı saldım Ankara’da ayaş ya da pembe domates geziyor, bugün de aldı ama yok o lezzet.
Kv dem memleketinden dönecek, ona da sazala siparişi verdik kilolarca.
Resmen ağaç yiyoruz domates diye burada.