Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Cok tesekkur ederım temızlık hastası kızım maalesef sureklı el yıkama haftada uc tane 750 ml el sabunu tuketıyor ortalama ayda 10 paket ıslak mendıl gunde iki kez makine calısıyor
ben bir seyi cok merak ediyorum
gorumcemde okb sabunu anladimda neden bu kadar cok islak mendil kullaniyorlar onu anlamadim

Arttıkça artıyor fiyatlar.

Daha on gün önce bir çok şeyde zam oldu. Bir aynı önce yine oldu. Her ay yeni zamlar geldi.

Olabilir tabi.
Ben kendi tüketimlerime göre cevap verdim. 2 kişi olduğumuz için kolay kolay temizlik ürünleri bitmiyor. Ondan her ay temizlik ürünleri konusunda (deterjan, yumuşatıcı vs.) fazla masrafımız olmuyor.
Eşim haftaiçi kahvaltı etmez. Ben de fazla yemiyorum evde tek olduğum için.
Haftasonları kahvaltı yapıyoruz.
Evden çalışıyorum. Yine iki kişi olduğumuz için yemek yapacağım zaman az miktarlarda yapıyorum çünkü yetiyor.
Ondan dolayı benim aylık giderim bu kadar.
Biz 5 kişiyken de 1500 gitmezdi.
Herkesin düzeni hayatı farklıdır.

Sıcağı sıcağına bildireyim, akşam iş çıkışı pazara gittim, yer İstanbul Beylikdüzü:

Salatalık 1,5 kg 6 lira
Domates 1 kg 4 lira
Pırasa 1/2 kg 2 lira
Armut 1 kg 5 lira
Kabak 1 kg 5 lira
Turp ve havuç toplam 1kg 3 lira
Kıvırcık 1 ad. 5 lira
Limon 1 kg 5 lira
İstavrit 1 kg 25 lira
Patates 3 kg 6 lira
Soğan 1 kg 2 lira
Maydanoz-dereotu 2 lira
Muz 1 kg 9,50

Sadece sebze, meyve ve balık, öyle çok detaylı bir durum yok, siz söyleyin nereden kısayım

Yeni evliydim, 3 aylık falan.
Yıl 2014.
Eve geleceğiz dedi arkadaşlar, akşam üstü arayıp.
Evde de yiyecek ya da yapacak bir şey yok, her gün dışarıdayız, bir tek kahvaltılıklar, yağ salça falan var.
Attım kendimi markete, alışveriş yaptım tam 2 araba.
Eve hem sebze meyve, protein türevleri, sucuk kıyma, börek çörek malzemesi vs aldım ama 2 market arabası doldurdum.
Tam tamına 600 küsür lira tuttu.
Eşimle ilk tartışmamızdı, o günden sonra da markete aylarca gitmedim
Her yerde durumu anlattı ‘insan yarım milyara ne alır abi marketten’ diye, beni tüm çevremize çekiştirdi.
Ki inanın öyle aylık falan değil, boş bir dolabı yoğurdu sütüyle, ne lazımsa onunla doldurdum.

6 sene önce, her şeyiyle 2 3 haftalık gıda 600 küsür lira.
Söyleyeceklerim bu kadar...
Söyleyeceklerim

Bayağı uygun geldi desem, bugün eşim muzu 14 tl den aldı, Ankara’dan bildiriyorum
Domates 6 tl, diğerlerini sormadım.

Bilmiyorum belki saçma olabilir ama ben börek yapacağım zaman peynirli vs yapmıyorum patatesli ıspanaklı filan yapıyorum çünkü peynir içine çok gidiyor.Börek yaptığım zaman arka arkaya fırın sıcakken başka şeyler de yapıp buzluğa atıyorum.Pişerken 2 bölmesini de dolduruyorum çünkü elektrik çok gidiyor.Balığı da fırın yerine balkonda küçük tüpte pişiriyorum hem ev kokmuyo hem fırın kokmuyor hem de elekteik gitmiyor.Temizlik malzemelerini bilindik ucuz marketlerden alıyorum.Benim annem aşırı müsrif ama ben tutumluyumdur.Pazarda da sabahtan gitmemeye çalışıyorum akşam üstü fiyatlar biraz daha düşmüş oluyor.

Bayağı uygun geldi desem, bugün eşim muzu 14 tl den aldı, Ankara’dan bildiriyorum
Domates 6 tl, diğerlerini sormadım.

Bizim pazar genelde böyle uygun olmaz üç hafta önce işe başladım artık iş dönüşü akşam 7 gibi çıkıyorum akşam pazarı olayı sanırım bu. Ama zorlanıyorum çünkü herşey seçilmiş oluyor, epey bir uğraştım ama yine de market sebzesinden iyi aldıklarım, bizim burada market manavları çok kötü ve aşırı pahalı, geçen hafta domates markette 9 lira idi ve resmen çürüktü

istanbul avcılar dan bildiriyorum:

ıspanak 1kg 8 tl
daha da sözüm yok
Hemen girdim yerel bir markette fiyatlara baktım, çeşitlilik var.
4tl olan da var, 6.90 olan da.
Ama yeşilliklerde en çok karşılaştığım şey, resmen demet falan değil o, yarısı.
Mesela bunlara eminim ki yarım demek kadar.
Geçen roka aldım, 12 dal ya çıktı ya çıkmadı.

fiyatlar yükseldiği gibi gibi porsiyonlar, adetler azaldı
her türlü kara geçmek için kasıyor esnaf..

3 sene önce öğle arasında iki çay bir kahve içip 10 tl verirdim
şimdi bir kahve 8 tl
o da dandik olan kahvecide
bi tık adı olana gitsem daha pahalı

mutfak alışverişine girmiyorum bile.. pazar her hafta 250 civarı zira yarımşar kg alıyoruz, az kişi olunca az pişiyor
ama sütü, peyniri, yağı katınca alıp başını gidiyor
sadece pazar 1000 tl civarı aylık yani.. millet nasıl aylık 400 tl ile gıdayı çözdüm diyor anlamıyorum
bir de her ağustosta kışlık hazırlığı süreci var ki o ay hepten bükülüyoruz
bezelyesi, fasulyesi, salçası yapılsın derken al babam al
ha kışın pazara gidilmese bile evde yemeklik oluyor o başka güzel

Ay domates demeyin, 2 senedir yaram oldu.
Şöyle bir lezzetli yiyemedik, nereden alsak ağaç gibi içi, katır kutur.
Salatalık da öyle yine.
Tatilden dönerken yolda pembe domates buldum aldım, Allahım sana geliyorum bu neymiş dedim.
2 aydır kocamı saldım Ankara’da ayaş ya da pembe domates geziyor, bugün de aldı ama yok o lezzet.
Kv dem memleketinden dönecek, ona da sazala siparişi verdik kilolarca.
Resmen ağaç yiyoruz domates diye burada.

Benim bulunduğum ilçede 4 tane pazar var ..en ucuzu cuma günü olanı ..akşam pazarına çıktığımızda harika fiyatlar oluyor ...ekstra para geleceği yok aldiklarimizi uyguna almaya calisacagiz mecbur

Ankara neden pahalı ya?
Hep dikkatimi çekiyor verilen birim fiyatlarda, başkent daima büyükşehirler arasında ilk sırada.
Gerçi semte göre değişse de durum yine fazla.
ankara gercekten pahali bir şehir.
esimin tayin durumu falan olsa göçu yukleyip daha uygun bir sehire gidecegim ama oyle bir luks yok maalesef 20 sene daha ankaradayiz ozamana kadar evli kalirsak yani

allah allah ayaş domatesi çıktigi andan itibaren domates yedigimi anliyorum ben.
nasil bulamiyosunuz ankarada

Benim pazarda bir amca var petemek satıyor, fena değil bu sene konservelikleri ondan aldım hep, en azından içinde hormondan oluşan beyaz damarlar yok diye avuttum kendimi. Sofralık domatesi çeri alıyorum benim alerjim var zaten çiğ domatese ancak haftada 1 ya da 2 tane yiyorum, kalanı eşimin. Bu lezzetsizlik durumu tüm sebze ve meyvelerde var, asla eskisi gibi değil, hepsi ilaçlı en doğal denilen bile eskisi gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…