Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Valla yok öncedende yokluk vardı, alım gücü yoktu diyen arkadaşlara hitaben yazıyorum. İşçi emeklisi bir babanın kızıyım. Babamın maaşı asgari ücretin bir tık üstüydü zamanında ona rağmen hem beni hem kardeşimi okuttu birde daire sahibi oldu babam. Öyle herşey bol bol olmasada en azından geleceğimizi kurabildik.Öyle ne köyden gelen birşeyimiz vardı, ne dededen kalma evimiz. Şimdi hangi işçi bunları yapabiliyor. Mesela kendimden örnek vermem gerekirse de 2003 yılında öğrenciyken dil kursu almak için marketlerde stant elemanı olarak çalıştım hafta sonları. Aldığım günlük altı sıfır atılmış haliyle 25 TL idi. 2002 yılında öğrenim kredisi 90 TL idi. Bir tane çeyrek altın ise 30 TL. Bakın dünyada ülkenin refah seviyesi ve alım gücünü en iyi yansıtan kıstas altındır. Bence herkesi geçmişte aldığı maaşı altına vursun. Görsün alım gücünün ne kadar eridiğini.Ayrıca şu Avrupada yaşayıp, Türkiyeye dönmeyip orayı kötüleyenlerede ayrıca hastayım. Adam bir litre paketli yağlı süte 1 euro, iki aylık çamaşır deterjanına 5 euro, peynire 3 euro öderken ya da bir aile herşey dahil aylık market masrafını kısmadan 300-400 euroya hallederken, biz pahalılıktan yakınınca ama bizde de zor dediğinde komik oluyor. Geçen bir gurbetçi akraba asgari ücretle ancak düşük model araba alabildiğinden yakınıyordu ( düşük model ve kalite dediğide fransız araba markaları)şaka gibi, burada adam asgari ücretle bırak arabayı, aylık akbil kart alamıyorlar dediğimde de vatanını sevmeyen biz oluyoruz.

bizim sadakalar yerine ulaşmıyor ozaman
yani abla diyorki ver bana sadakani bak nasil geciniyorum ben

annem eskiden öğretmen maaşıyla ayda 10 gram bilezik alırdı şimdi hangi öğretmen alabiliyor sorarım.biriken paraydı yani o 10 gram tüm maaşı değil

kırılacak seylerı ben naylon pıtpıtlara sarıp ıyıce bantlıyıp kolılıyorum ve kolının dısını da tekrar sarıyorum cunku kargo gorevlılerı adduuukkeeet dıye fırlatıyor paketlerı sagolsunlar

200 e yakın urun sattım tum uygulamaları kullanıyorum 1 kere sattıgım urunde kırık oldu onda da cok mahcup oldum
alan kısı oyle paket yapmıssınız kı kargo gorevlısının hatası oldugu bellı canınız sagolsun dedı
bende bırdaha alısverısınız olursa telafı edıcem durumu dedım karsılıklı oyle anlastık
eger paketleme ıyı olmazsa ayıp olur ama uzaya fırlatılsa bıle zarar gormeyecek paketleme yaparsanız ustunuzden o yuk kalkıyor en cok dolap uygulamasını ve letgoyu kullanıyorum onlarda daha hareketlı daha yogun talep var ıletısım de daha kolay

aslında dusuncenız de mantıklı ben onuda yapptım 1 tayt satısa koydum alan paketı bır actı 3 tayt sonra o kısı benden hep urun aldı ve dolabımı tavsıye ettı ınsanların hosuna gıdıyor ve satıs yaptıkca dolabınız daha cok goz onunde oluyor

elmalı saate talibimmm

ben de 6 sene once evlendim nisanliyken çeyrek altini 156 liraya aliyordum şimdi 800 lerde geziyor ve hala millet gidişata toz kondurmuyor.

tutundum ben sata sata ve aynı yöntemi uyguladım hediyelidir hep ürünlerim bazı üyeler ala ala o kadar güvendiki bana daha kargoya verir vermez onaylıyorlar.hem alıyorum hem satıyorum 12300 tl lik ürün sattım

Başka bir arkadaşım kitap da satıyor bu uygulamalarda, siz bilirsiniz elbet benim demek istediğim her türlü eşya kıyafet gereç alınıp satılıyor. Sizdekiler öyle çul çaput da değil anladığım, önce indirin modacruz, dolap, gardrops üçünü de (hatta letgo), satacağınız türdeki örneklerin fiyatlarını bir inceleyin siz de ona göre fiyatlandırıp koyarsınız. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını da piyasadan çok ucuza alırsınız çünkü çoğu insan sıfır etiketi üzerinde eşyaları elden çıksın diye satıyor.

tutundum ben sata sata ve aynı yöntemi uyguladım hediyelidir hep ürünlerim bazı üyeler ala ala o kadar güvendiki bana daha kargoya verir vermez onaylıyorlar.hem alıyorum hem satıyorum 12300 tl lik ürün sattım
ayyneen

Birikim topıgı nerde ben de istiyorum 100 liraya haftalık masraf
girme arkadaşim girme ben girdim ruhum daraldi severim boyle konulari ama birikim yapiyoruz ucuyoruz diye baslik acilmis içi hep sadaka ver
askida faturaya katildim askida kurbana katildim zaman zaman buldukca elimdekini veririm ölmuslerimin hayrina vs ama ben hala 102 liraya gecinemiyorum.
biriktirdiginde gider

ben de 6 sene once evlendim nisanliyken çeyrek altini 156 liraya aliyordum şimdi 800 lerde geziyor ve hala millet gidişata toz kondurmuyor.
tabı yaa ...
dogru uctu uctu ...alım gucu dıye bırsey kalmadı

Onun yerine 10 peluşu ayrı ayrı satın biraz tüccar gibi düşünün sizin hem evde sadeleşmeye hem de ek gelire ihtiyacınız var tam biçilmiş kaftan bu uygulamalar. Kargo vs çok kolay bir iki satış yapın alışırsınız inanın.

Tek tek kargolamak yorucu olur mu acaba? Bende oyle cok cocuk kıyafetı ve oyuncak var kı defosuz. Hepsını tek tek koymaya kalksam altı ay ugrasırım herhalde. Gercı dukkan mı acsam acaba?

Ben o zaman ticarete atılıyorum bacılar

Internette satiş coook mantıklı kesinlikle deneyin derim. Nereye koyacagimi bilemedigim kullanılmayan ama atmaya da kiyamadigim şeyleri hep sattim. Kullanacak birine gitti diye de sevindim hep. Alisveris de yaptim, mesela 2 bin liralik neredeyse kullanilmamis bir kahve makinesini 500 gibi bi fiyata aldim, işimi gördükten sonra hala iyi durumda olursa tekrar satacağım

Ama anlamadigim bi kesim var, 2. El şeyi guncel fiyatinin 10 20 lira altina koyuyor. Gel de çıldırma o kadarcık fiyat içi kim 2. El alsin ha bide bim e cok ucuza gelen aktuelleri hunharca alip ustune ekleyip koyanlar var.. bir stanley termos alacaktim da bime geldigi gun sabah gittim kalmamış, internetten 2. El bir bakayim dedim inanin o gun "yeni, açılmamış kutu" diye 20 30 kisi ayyyni termosu yüklemişti tabiki bim fiyatinin 100 150 tl üstü.. ticaret bile yapan var yani

Benim bile alasım geldi sizden. Takas mı yapsak napsak? 20 pelusa şemsiye olur mu? Şemsiyem kırıldı da

10 sene önce çalıştığım yerden ayrılırken parça parça yatırdıkları için maaşları, 2 aylık içeride kalmış 1000küsür tl param ile 10 tane çeyrek almıştım.
şu an aylık maaşım ile 10 tane çeyrek alamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…