Ortalama 1500 bazen yuz eksık bazen fazla. Nelerden kısayım dedım kuruyemıs almayı bıraktım aklıma baska bısı gelmıyor ayda bır kılo kıyma, bır kılo balık, bır tavuk alıyoruz baska luks yokHayat gerçekten pahalı ona denecek bir şey yok ama her ay mı 1500 tl buluyor?
Mesela biz de 2 kişiyiz. Her ay temizlik ürünleri almıyorum. Mesela evlendiğimde eşimin evinde bulaşık tableti vardı 3 aylık evliyim hala onu kullanıyorum bitmedi. Çamaşır suyu vs neyse alınır mecburen ama sürekli temizlik ürünleri , şampuan vs almak zorunda kalmıyorsun 2 kişi olunca.
Mutfak için genel bir alışveriş yapıyoruz. 400 tl. Yumurta yoğurt peynir vs hepsi içinde. Sebze bittikçe alıyorum ama o da fazla tutmuyor. Bir tek et alacaksak ekstra o tutuyor ama ben evlenmeden önce 5 kişilik ailemizde bile ev hep dolu olmasına rağmen aylık 1500 tl harcamazdık. Bana fazla geldi
Yerlı muz aldım 10 tl burda da yazdım ama tadı patates gıbı yenmıyor oturdum ben yedım ama ben bile kötu oldum. Pazar asagıda kuruluyor haftada bır gun ama luks bır semt pazarı. Aslında semt luks değil de orda site var o luks. Allahın dagında yasıyorum vesaıt yok, mecbur oraya gıdıyorum, marketlerde ındırım oluyor ona bakıyorum ama bu fıyatlar bır ıkı lıra oynuyor en fazla ve marketlerde sok a101 vs hep cürük. Bızım semte ozel mı bılmıyorum. Bım de oyle. Bı tek muzlar taze onların da tadı hıc yok. Patates gıbılerBunlar pazar fiyaylari mioyleyse cok pahali, ben istanbulda yaşıyorum pazara gitmeye vaktim olabilirse cok daha uyguna gezerek bulabiliyorum hepsini örneğin muzu bu hafta almadim ama gecen hafta yerli muz 10 lira ya gördüm bir kac tezgahta, 12 lira ya her yerde vardi..
Daha pahaliya da vardir ama onlari görmemiş gibi yapip geçiyoruz
Yok yok bır arkadas daha gercekcı sorunlar edinmemi istedi.Yok valla henüz çıkmadı, ben de şoktayım.
Sizin gıda temızlık ne kadar tutuyor?Valla suç sizde değil hayat cidden pahalı 2 kişiyiz yiyecek,içecek, temizlik malzemesi bi kaç sebze ,meyve alınca 300-350 tl tutuyor bunun içinde kıyma falanda olmuyor onları ayrı alıyoruz biz iki kişiyiz bide. kalabalık aileler ne yapıyor?bebek bezi,mama alanlar nasıl denge kuruyor ipin ucu kaçmadan nasıl beceriyirlar bilemiyorum.
Kucuk bir sehırden tasındım bende. Orada pazar daha ucuzdu gercekten. Burada su bile daha fazla geliyor. Ben orada gecen sene suya 20 den fazla odemezken burda 40 altına gelmıyor fatura. Ustelık artık cok dıkkat edıyorum. Eskı evımde kuvet doldururken burda dus var bes dakıkada cıkıyorumKüçük şehirde yaşamak kesinlikle daha avantajlı, her şey daha uygun. Büyükşehir eziyet. Hele bizim gibi memur olup İstanbul’da da çalışsa Ağrı’da da çalışsa aynı işi yapacak aynı maaşı alacak insanlar için.
Hemen hemen aynıyız, ben evden calısıyorum kızım evden egıtım goruyor evde olmak ekstra malıyet.Ben total mutfak masrafimi soylesem topa tutulurum, ama sunu soyleyeyim haftada bir gun et, bir gun balik, bir gun tavuk yiyoruz, 3 gun öyle geçiyor, diger 4 gunde de sebze, bakliyat ya da karbonhidrat (makarna, manti, corba vs) yiyoruz, her gun de kahvalti yapiliyor evde,
Kuruyemise (ceviz ve badem) zeytinyagina, bala para vermiyorum.
Alisverimi makrocenter gibi eli yuzu duzgun marketlerden de yapmiyorum.
Burda telafuz edilen bazi rakamlarin 3 kati gidiyor buna ragmen.
Nasil yetiremezsiniz, biz ayda 300-500 liraya etimizi de kuruyemisimizi de yiyoruz diyenlerin et yemekten kasti, patates yemegine koyduklari 100 gr kiyma ile tv izlerken citledikleri bir avuc cekirdek olsa gerek.
Yani aslina bakarsaniz hepimiz ayni durumdayız, bazilarimiz secimlerinin arkadasinda durabilmek icin kendini kandirirken, bir kismimiz yaşadıkları zorluklari dile getiriyor o kadar.
Ya sallıyorsunuz ya da doluluk anlayışlarımız farklı. Aylık peynirin dahil olduğu mutfak alışverişi 400₺ olamaz maalesef. Zaten eli yüzü düzgün peynirin kilosu 80₺ falan. He mini paket labne alıp ayı onunla geçiriyorsanız ve doluluk anlayışınız buysa bilemiyorum. 5 kişilik ailenin dolu dolu evi 1500 hiç olamaz. -tek kişiyim- aylık mutfak masrafım totalde 1500 falan. Ben bile dolu dolu diyemiyorken sizin bu iyimserliğiniz bilemiyeceğim artık.Hayat gerçekten pahalı ona denecek bir şey yok ama her ay mı 1500 tl buluyor?
Mesela biz de 2 kişiyiz. Her ay temizlik ürünleri almıyorum. Mesela evlendiğimde eşimin evinde bulaşık tableti vardı 3 aylık evliyim hala onu kullanıyorum bitmedi. Çamaşır suyu vs neyse alınır mecburen ama sürekli temizlik ürünleri , şampuan vs almak zorunda kalmıyorsun 2 kişi olunca.
Mutfak için genel bir alışveriş yapıyoruz. 400 tl. Yumurta yoğurt peynir vs hepsi içinde. Sebze bittikçe alıyorum ama o da fazla tutmuyor. Bir tek et alacaksak ekstra o tutuyor ama ben evlenmeden önce 5 kişilik ailemizde bile ev hep dolu olmasına rağmen aylık 1500 tl harcamazdık. Bana fazla geldi
Ben hiçbir şey alamıyorum yazmadım, para yetmıyor dedım sız de haftada bır et yiyen kendini sanslı saymalı daha gercekcı sorunlar edın dedınız, sımdı tepkı cekınce kıvırmayın
Ben bunu yanlıs anlamısım o zaman kusura bakmayınHayat pahalı , normallestirmeye çalışmıyorum bu durumu asla.
Bende bu konuda çok sıkıntı yasayanlardanim ancak haftada bir köfte, balık , et, ve tavuk yiyebilen biri bu dönemde şanslı kesimlerden bana göre.
Biraz derinden şikayet etmişsiniz. Sanki hiç bir şey alamıyorsunuz gibi.
Daha gerçekçi sikayette bulunun.
Ben labne aldım 5 liraya bi de suzme peynır kucuk 10 liraya ayda iki defa bunları alsam yetıyor kaşar peynırı ezıne falan alamıyorum artık cok pahalı. Salata malzemesi biraz ucuz olsa alıcam da peynır alamadım bu ay butcem el vermediYa sallıyorsunuz ya da doluluk anlayışlarımız farklı. Aylık peynirin dahil olduğu mutfak alışverişi 400₺ olamaz maalesef. Zaten eli yüzü düzgün peynirin kilosu 80₺ falan. He mini paket labne alıp ayı onunla geçiriyorsanız ve doluluk anlayışınız buysa bilemiyorum. 5 kişilik ailenin dolu dolu evi 1500 hiç olamaz. -tek kişiyim- aylık mutfak masrafım totalde 1500 falan. Ben bile dolu dolu diyemiyorken sizin bu iyimserliğiniz bilemiyeceğim artık.
Geçen pazar alışverişe gittik sebze,temizlik malzemesi,kahvaltılık (sucuk,salam v.s yok tüketmiyoruz),içecek, tavuk,çay ve bi kaç ivir, zıvır 350 tl tuttu.bunun içinde kiyma,kırmızı et yok onları kasaptan alıyoruz. Temizlik malzemesinin içinde bulaşık makinesi tableti ve çamaşır deterjanı,tuvalet kagidi yoktu evde olduğu için almadık sıvıyağ, tereyağı vardı onları da almadık ona rağmen bu kadar ödedik. Bunlar dışında haftalik yoğurt yapmak icin süt alıyoruz, yada ufak tefek eksikleri almak icin yakin marketlerden alisverise devam ediyoruz yani bu aldiklarimizlada bitmiyor maalesef temizlik malzemesi sürekli bitmiyor o kadar masraflı olmuyor ama yiyecek alışverişi bi şekilde devam ediyor ve masraflı oluyor demekki çocuk olsa onun istek ve ihtiyaçları ile bazı şeyler 2 katına çıkacak Allah herkesin yardımcısı olsun benim gözlemlediğim herşey aşırı pahalanmış sutler,süt ürünleri, ayçiçek yağları falan uçmuş inanın lüzumsuz olabilecek biseyler almadik ama hesap buSizin gıda temızlık ne kadar tutuyor?
İşte biz bunların farkındayız fiyatları biliyoruz üye gibi 400₺ dolu dolu geçinip yediğimizi iddia etmiyoruz bayılıyorum her konuda sadece doyma işlevine çoooh eyiii yaşıyoruz nidaları atmalarınaBen labne aldım 5 liraya bi de suzme peynır kucuk 10 liraya ayda iki defa bunları alsam yetıyor kaşar peynırı ezıne falan alamıyorum artık cok pahalı. Salata malzemesi biraz ucuz olsa alıcam da peynır alamadım bu ay butcem el vermedi
Geçenlerde 5 lt pişmiş sütten peynir yaptim gayet de güzel oldu yaklaşık olarak 700 800 gr çıkmıştır 20 liraya al sana peynir hem ucuz, hem de icin rahat tüketebiliyorsun.geçen gün 328 gr izmir tulum peynirine 21 lira verdim
gozlerim belerdi 7 aydir markete gitmeyince şok etkisi yaratti bende
kuruyemiş aldım 200 lira
et almiyorum kurbanlik oldugundan 2 paket tavuk kahvaltilik bir kac sey cif pril vs biraz sebze meyve yarim milyon verdim ciktim.
icinde bakliyat yok et yok balik yok keyfim icin aldigim hic bir sey yok.
bu aldiklarim kuruyemis haric 15 gun belki (kahvaltilik ve temizlik esyasi) gidecek sonra
sonra bidaha biraz ucunu kacirayim her ihtiyacimi alayim bu ay desem 2000 lirayi bulacak heralde.
allah hepimizin yardimcisi olsun kimsenin çocugunu ac acikta ortada koymasin yataginda acliktan aglayarak uyutmasin
300 gr peynire 21 lira verince ciğerim sizladi benden giden paradan cok alamayacak olan insanlar icin cigerim sizladi.
Benim ise evde yaptığım her şey daha pahalıya geliyorGeçenlerde 5 lt pişmiş sütten peynir yaptim gayet de güzel oldu yaklaşık olarak 700 800 gr çıkmıştır 20 liraya al sana peynir hem ucuz, hem de icin rahat tüketebiliyorsun.
Bu aralar zeytinin hasad zamanı pazardan kilosunu 8 10 liraya alip kendiniz evde yapabilirsiniz. Hazır zeytinin kilosu 30 40 lira hic gerek yok. Yapımı gayet kolay. Biz senelerdir kendimiz yapıyoruz , kesinlikle tavsiye ederim. Hayat pahalı olunca çoğu şeyi evde yapar olduk.
Bana en cok yogurt lazım oluyor ama yapamıyorum kuzum begenmıyor yaptıgımı bır turluGeçenlerde 5 lt pişmiş sütten peynir yaptim gayet de güzel oldu yaklaşık olarak 700 800 gr çıkmıştır 20 liraya al sana peynir hem ucuz, hem de icin rahat tüketebiliyorsun.
Bu aralar zeytinin hasad zamanı pazardan kilosunu 8 10 liraya alip kendiniz evde yapabilirsiniz. Hazır zeytinin kilosu 30 40 lira hic gerek yok. Yapımı gayet kolay. Biz senelerdir kendimiz yapıyoruz , kesinlikle tavsiye ederim. Hayat pahalı olunca çoğu şeyi evde yapar olduk.
Hemen hemen aynıyız, ben evden calısıyorum kızım evden egıtım goruyor evde olmak ekstra malıyet.
peynirimi kendimde evde yaptim bir zamanlar koyumuzde cokelik koy peyniri falan yaparlar bilirim peynir yapmayi ama kizimla birlikte herseyi kendim yapamiyorum artikyapacagim desem zaman caliyorum surekli huysuzlaniyor haliyle oyun oynamak icin.Geçenlerde 5 lt pişmiş sütten peynir yaptim gayet de güzel oldu yaklaşık olarak 700 800 gr çıkmıştır 20 liraya al sana peynir hem ucuz, hem de icin rahat tüketebiliyorsun.