Konunun tamamını okuyamadım, ama bu konuların altına mutlaka asgari ücret alıp, her şeyi yediğini içtiğini söyleyen, gezen tozan ve hatta birikim yaptığını iddia eden birileri mutlaka gelirdi. Bu sefer yok mu onlardan?Geyikten uçarız gibi geldi bana da ceycey gibi düşünüyorum
Kibleyen olmamışsa sağlamız.
Ciddili konuşacağım şimdi.
Ben şunu anlamıyorum, burada yazanlar olarak bir şekilde gıdamızı, barınmamızı sağlıyoruz kimi 3 alıyor kimi 30 ama eskiye oranla yarı yarıya düşük ve hemfikiriz.
Asıl alamayan, yapamayan, eve aldığı ekmeği hesaplayanların sesi hiç çıkmıyor, aksine birikim topiklerindeler.
Bu dengesizliği anlayamıyorum ben.
Hep söyledim, aç açıkta kalmam ama ben bu kadar endişe ediyorken, bu insanlar ne yapıyor?
Nasıl beceriyorlar bunu?
Patates haşlamayı yaşamdan mı sayıyorlar ya da artık karbonhidrattan hücreler mi öldü çalışmıyor, nerede yahu onlar?
Asgari ücretle 5 kişi layığıyla yaşadığını iddia eden insana hayat şartları nasıl koymuyor?
Kız zaten ayda bır ya da ıkı defa yapıyorum mınıcık o da :)))Bizde un yerine muz kullanırsak yetmez tabi ki
Evet herşey çok pahalı gerçekten ama sizin beslenme düzeninize aylık 15 bin tl maaşınız olmalı
Bi tane vardı pazarda 40 tl ye sebzesini meyvesini almış. Siz nasıl alamıyorsunuz vs yazmış. Sanırım hepsinden 100 gr olarak almış arkadaşKonunun tamamını okuyamadım, ama bu konuların altına mutlaka asgari ücret alıp, her şeyi yediğini içtiğini söyleyen, gezen tozan ve hatta birikim yaptığını iddia eden birileri mutlaka gelirdi. Bu sefer yok mu onlardan?
Kusura bakmayın ya kıyısından köşesinden insanca yaşamaya çalışıp şikayetlendiği için bidahakine açlıktan nefesim kokuyor sakız önerir misiniz diye konu açar da gerçekçilik seviyesine erişir
İki çocuğum var, yemelerinden kısmıyoruz çok şükür . Başka her şeyi kıstık şu an gücümüz sadece mutfağa yetiyor. Ama yine de şöyle, mesela muz devamlı alınır ona rağmen ne eşim ne ben bir tane alıp yemeyiz. Bir kilo muz 6 -7 tane falan oluyor. Birer tane yeseler - ki bazen küçük olan beğenirse gün içinde iki tane de yiyor - muz üç gün geçmeden bitiyor. Ya da kaşar peyniri alıyoruz , ben sofrada tüketmeyi de severim benden başka seven yok. Günlük omlet tüketiriz onun içine katıyorum, kendim için sofraya koymuyorum. 1 haftada bitiyor o kaşar da. Dediğim gibi çocuklardan değil ama kendi gıdamızdan kısıyoruz yavaştan. Allah çocuklardan kısacak duruma düşürmesin kimseyi.durum herkeste ayni heralde ya
bizde cevize bademe findiga pek dokunmayiz kizim yiyor diye cok nadir yeriz
etrafimdaki cogu insan gunluk 2 tane cocuguna olacak sekilde sayarak aliyor cevizi falan
Cok sasirdim...
Balik , kofte, et yiyebiliyor haftada 1 kez diye sansli sayilip. Bunu dert edinmenin gercekci olmamasi düşüncesi beni korkuttu.
Yemek temel ihtiyactir. Et, balikta bir vatqndas icin ulasimi en kolay ve uygun olan urunleri olmalidir ki bu sebeple çalışıp, vergiler veriyoruz. Çine mi benzeyelim ki?
Bu sukurluluk durumu sizce abarti degil mi?
Yazdiklarinizdan az cok biliyorum sasirdim.
Eee markette 35tl ise restoranda nasıl 45tl. Mevsimi değilse ona da mevsimi değil. Ben de şüphelenmiştim zaten evde boşu boşuna mı balık yapıyorum diye:)
Tabii en sevdigimiz aktivite b.a.ş gezmezkültür bombardimani.
Şok urunleri ikisine oranla iyi bence ya.
Bunlar pazar fiyaylari miHavuc iki kilo aldım 12 tl, brokolı 8 liraydı, muz 3 kilo 18 tlden, gobek 5,95 şeftalı aldım 3 kilo bi de mantar aldım onu yazmamışım uc adet. O da 8 civarı sanırım. Bize 10 gun gidiyor bunlar. Muz sureklı tuketıyor. Un kullanmadıgım için keki muzla yapıyorum. Fiyatları aklımda tutmama da sasırdım şu an. Baya beynime işlemiş demekki
İşte bu yani,benim düşüncem de bu yönde..bazıları birikim yapmayı insanca yaşamaya,doğru düzgün beslenmeye tercih ediyor..ben o çocuğun bişeylere imrenmesini alamadıklarından sanıp üzülürken görüntüye çok ta şey etmemek lazımmışKendimi vurmak istiyorum
Ama bir şey diyeyim mi, bu kadar az parayla birikim yaparsın da, ne leziz bir yemek yersin, ne bir keyfince alışveriş yapabilirsin, ne güzel anılar biriktirecek gezilere gidebilirsin.. Hayatın hep başkalarının hayatına imrenmekle geçer. Kenarda 100 binim olacağına yüz bin keyifli anım olsun, gençken dilediğimce süsleneyim falan, içimde bir şeylerin eksikliği kalmasın.
Verginiz ne kadar çok olabilir ki? Ev vergisi, çöp vergisi, motorlu taşıtlar vergisi vs hepsi Türkiye'de de var. Maaşa oranlarsaniz ülkedeki vergiler daha yüksek bile olabilir.Ya arkadasim ben aksini demedim ama israrla kimse beno anlamiyo. Turkiye orada yasayan insanlar icin cok pahali yasam zor maaslar dusuk. Bizde maaslar orantili ama vergimiz cok sadece onu anlatmaya calisiyorum ama herkes farkli yere cekiyo(
Hayat gerçekten pahalı ona denecek bir şey yok ama her ay mı 1500 tl buluyor?Kızlar selam,
galiba depresyona giriyorum, elim hiçbir işe gitmiyor, aksam kaçta uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum. Beslenmeden kaynaklı desem kimse benim kadar sağlıklı beslenmıyordur zira diyetisyen eşliğinde besleniyorum.
diğer yandan bir türlü evdeki hesap çarsıya uymuyor, ekstra hiçbir harcamam yok, sadece kızım için gerekli bir iki şey alıyorum mesela kulaklık aldım otuz liraya bir de kitap aldık okumak için ana kız onlar da yüz lira. Özel ders alıyor bir de o da 70 lira. Yanı 200 lira keyfi harcamamız, geri kalanı fatura ve gıda. Aburcubur almıyoruz, içecek su kahve yeşil çay, bir tek kıyma alıyorum toptan bir de balık aldım attım dolaba. Sebzeyi de haftalık pazardan alıyorum. Ama hersey pahalandı artık ucu ucuna yetıyor. Eskıden hem gezer hem ay sonunda hesapta param olurken şimdi ay ortasında nerdeyse param bitiyor. Gereksız tek bir harcamam yok. Geçen seneden bu seneye bu kadar pahalılık olmaz acaba ben mı fazla şey alıyorum diyorum ama gecen sene kekler borekler yapar alırdım. Şimdi eve gereksız tek bir şey almıyorum. Boyle mı gececek hayatım?Aylık gıda masrafım 1500 lira iki kişi. Ama daha azında da makarna patatese talım. Napsam canım cok sıkkın. Sinemaya, tiyatroya, konserlere giderdim param kalırdı. Bende mı hata? Bu hep böyle mi gidecek? Beynim cok yorgun.
+10000....Kendimi vurmak istiyorum
Ama bir şey diyeyim mi, bu kadar az parayla birikim yaparsın da, ne leziz bir yemek yersin, ne bir keyfince alışveriş yapabilirsin, ne güzel anılar biriktirecek gezilere gidebilirsin.. Hayatın hep başkalarının hayatına imrenmekle geçer. Kenarda 100 binim olacağına yüz bin keyifli anım olsun, gençken dilediğimce süsleneyim falan, içimde bir şeylerin eksikliği kalmasın.
Tabi ki, endorfin ve adrenalin satımı.Iletisim bilimci diyince simdi merak ettim belki alakasi yoktur ama ben bu ask dizilerini hic izleyemiyorum. Kanıt takip edebildgim dizilerdendi birde bu sene başladım. Kirmizi oda, masumlar apartmani, dogdugun ev kaderindir. Onun harici arada yabanci dizi bakardim o da polisiye, suc , dedektiflikle ilgili olurdu. Bana ne satıyorlar acaba heyecan falan mi oyleyse nedenromantik diye tanimlarim kendimi sorsan ama neden izleyemiyorum o mic mic iliskileri acaba
Doldursunlar valla akillari varsa. Sohret gecici
Yok valla henüz çıkmadı, ben de şoktayım.Konunun tamamını okuyamadım, ama bu konuların altına mutlaka asgari ücret alıp, her şeyi yediğini içtiğini söyleyen, gezen tozan ve hatta birikim yaptığını iddia eden birileri mutlaka gelirdi. Bu sefer yok mu onlardan?
Ben hiçbir şey alamıyorum yazmadım, para yetmıyor dedım sız de haftada bır et yiyen kendini sanslı saymalı daha gercekcı sorunlar edın dedınız, sımdı tepkı cekınce kıvırmayınYukarıda da açıkladım. Şükret otur demedim.
Konu sahibinin anlattığı durumu çok daha kötü canlandirdim gözümde .
Hiçbir şey almıyorum yerine mesajlarda ki gibi anlatsaydi çok daha iyi olurdu dedim.
Ben bu tür imajlar verip arkasından siralayanlari hoş bulmuyorum hepsi bu.
Dediğim gibi temel ihtiyaclara ulasabilenlerin şanslı olduğu yerde bende yaşamak istemezdim.
Yardımcıya verilen 200 tl. yi akşama kadar taş taşıyıp 100 tl. alıyorlar ile kiyaslanan bir ülkede bende yaşamak istemiyorum.
Bu ülkenin ayıbı oysa. Ancak bizi kıyaslama yoluna itiyorlar.
Yaşam kalitesi denen şeyden bihaber olan, para biriktirmekle övünüyor işte.Kısa bi süre önce şahit olup hala şokundan kurtulamadığım için yazıyorum,kızımın kurstan bi arkadaşının annesiyle çocukları bekerken arkadaş olduk.o sıralar iş aradığını,eşinin asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığını,kirada olduklsrını biliyordum,elimden ne geliyorsa kızıma sinema bileti alırken onunkine de aldım,yemeğe,kahvaltılara gittik,ben giyim alışverişini falan severim abartırım bazen kızımın giymeden küçülen tüm eşyalarını,kendi olmayanlarımı toplayıp verdim..aklıma zerre bişi gelmedi seve seve yaptım çünkü biliyorum ki ihtiyacı var ihtiyacı olan yere gidiyor..bi bu 7 aydır kimseyle görüşmedik,gidip gelmedik,bu dönemi yazlıkta geçirdik..kızının tatile gidemediği için üzüldüğünü ve bize gelmek istediğini söyleyince yine kıyamadık evimize davet ettik,1 hafta ağırladık..sonra arkadaşım kalkıp bana kendisinin çok tutumlu olduğunu,kenarda 100.000 tl’ye yakın altını olduğunu ağzından kaçırıverdi..ki bu düğün takısı falan değil kendi birikimi ,yaşadığım şoku tahmin edersiniz..onun nerdeyse 4 katı gelirim var ve kenarda bi kuruşum yok