Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Geçen pazar alışverişe gittik sebze,temizlik malzemesi,kahvaltılık (sucuk,salam v.s yok tüketmiyoruz),içecek, tavuk,çay ve bi kaç ivir, zıvır 350 tl tuttu.bunun içinde kiyma,kırmızı et yok onları kasaptan alıyoruz. Temizlik malzemesinin içinde bulaşık makinesi tableti ve çamaşır deterjanı,tuvalet kagidi yoktu evde olduğu için almadık sıvıyağ, tereyağı vardı onları da almadık ona rağmen bu kadar ödedik. Bunlar dışında haftalik yoğurt yapmak icin süt alıyoruz, yada ufak tefek eksikleri almak icin yakin marketlerden alisverise devam ediyoruz yani bu aldiklarimizlada bitmiyor maalesef temizlik malzemesi sürekli bitmiyor o kadar masraflı olmuyor ama yiyecek alışverişi bi şekilde devam ediyor ve masraflı oluyor demekki çocuk olsa onun istek ve ihtiyaçları ile bazı şeyler 2 katına çıkacak Allah herkesin yardımcısı olsun benim gözlemlediğim herşey aşırı pahalanmış sutler,süt ürünleri, ayçiçek yağları falan uçmuş inanın lüzumsuz olabilecek biseyler almadik ama hesap bu
Ben tek olsam peynır cay ekmek tostla gecırrıdım gunumu ama kızımın saglık sorunu var dengelı beslenmek gerekıyor sabah kahvaltısı aksam yemegı vs. Cocuk olunca gıdadan kısılmıyor malesef. Cocuga abur cubur da almıyorum ama ekmegı tam bugday olacak vs

Biz de eşim, kızım ve ben evdeyiz marttan beri. Biz home office calisiyoruz, kizim online egitimde, bu durum faturalari da cok etkiledi, elektirik, su hepsi iki katına cikti. yemekte de
Kizim 3 öğün yiyor, biz 2 öğün (12 de kahvalti, 6 da aksam yemegi yiyoruz) aksam atistirmasi da yapmıyoruz oyle meyveler, kekler, cikolatalar yok, esimle ben kilomuze dikkat ediyoruz çünkü, 8 yasinda cocuk da ne yiyebilir, cok acikirsa sutle muz falan yiyor.
Yani bizim bu yeme duzeniyle mutfak masrafimiz bu seviyedeyse, her seyi rahat rahat aliyorum, yiyorum diyenin net 4 binden asagi harcamamasi lazim. Kus sütüm eksik seviyesinin ise tavanı yok bence, kilosu 500 liralik mantar da yenebilir zira.
Ben gecen hafta alısverısı yaptım, Faturalar kıra herseyı odedım, maas almama 15 gun var, hesabımda 300 lira kaldı. Bunun 220 lirası ozel ogretmene kalan 80 lira ekstra bısey cıkarsa. Yogurt bıttı, peynır bir dilim kaldı, ekmek almak lazım tam bugday, baska gerek yok sanırım. . Yogurt ekmek ve peynır dısında almıstım alısverısı. Yetmezse de peynırlı yogurtlu sağlıklı bısıler yaparız sanırım tarıf kovalıcam.

Ben tek olsam peynır cay ekmek tostla gecırrıdım gunumu ama kızımın saglık sorunu var dengelı beslenmek gerekıyor sabah kahvaltısı aksam yemegı vs. Cocuk olunca gıdadan kısılmıyor malesef. Cocuga abur cubur da almıyorum ama ekmegı tam bugday olacak vs
Gıdadan kesmek mümkün olmuyor zaten hele ki şöyle bi dönemde herkesin dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerekiyor hiç bi zaman gıdadan ödün vermedik evde çocuk olmamasına rağmen ama kıyafetti,ayakkabiydi pahalı olanları almam ihtiyacım değilse fazlasını almam eşimde oyledir bu ara sağlık giderlerim var o yüzden üst baş alışverişi ve gezme tozma olayını azalltik.ben ancak bu şekilde ekonomik davranabiliyorum belkide başka şeylerden kesmeniz lazım bilemedim yada elektrik ,su giderlerinde falan tasarruflu olacaksınız

Geçen pazar alışverişe gittik sebze,temizlik malzemesi,kahvaltılık (sucuk,salam v.s yok tüketmiyoruz),içecek, tavuk,çay ve bi kaç ivir, zıvır 350 tl tuttu.bunun içinde kiyma,kırmızı et yok onları kasaptan alıyoruz. Temizlik malzemesinin içinde bulaşık makinesi tableti ve çamaşır deterjanı,tuvalet kagidi yoktu evde olduğu için almadık sıvıyağ, tereyağı vardı onları da almadık ona rağmen bu kadar ödedik. Bunlar dışında haftalik yoğurt yapmak icin süt alıyoruz, yada ufak tefek eksikleri almak icin yakin marketlerden alisverise devam ediyoruz yani bu aldiklarimizlada bitmiyor maalesef temizlik malzemesi sürekli bitmiyor o kadar masraflı olmuyor ama yiyecek alışverişi bi şekilde devam ediyor ve masraflı oluyor demekki çocuk olsa onun istek ve ihtiyaçları ile bazı şeyler 2 katına çıkacak Allah herkesin yardımcısı olsun benim gözlemlediğim herşey aşırı pahalanmış sutler,süt ürünleri, ayçiçek yağları falan uçmuş inanın lüzumsuz olabilecek biseyler almadik ama hesap bu

10 gün önce 45 TL olan 5 TL lik ayçiçek yağı 57 TL ye çıkmış.

Bizde de eşim, kızım ve ben evdeyiz marttan beri. Biz home office calisiyoruz, kizim online egitimde, bu durum faturalari da cok etkiledi, elektirik, su hepsi iki katına cikti. yemekte de
Kizim 3 öğün yiyor, biz 2 öğün (12 de kahvalti, 6 da aksam yemegi yiyoruz) aksam atistirmasi da yapmıyoruz oyle meyveler, kekler, cikolatalar yok, esimle ben kilomuza dikkat ediyoruz çünkü, 8 yasinda cocuk da ne yiyebilir, cok acikirsa sutle muz falan yiyor.
Yani bizim bu yeme duzeniyle mutfak masrafimiz bu seviyedeyse, her seyi rahat rahat aliyorum, yiyorum diyenin net 4 binden asagi harcamamasi lazim. Kus sütüm eksik seviyesinin ise tavanı yok bence, kilosu 500 liralik mantar da yenebilir zira.
Bu işte tamamen bakış açısıyla alakalı, bakış açısı da değil bir nebze alışkanlıklar hem de yaşam kalitesi bilmek.

Dün akşam çocuklara makarna yaptım, kimi yağla kavurup tüketiyor, 3 tl ye karın doydu diyor.
Ben çocuklara biraz daha faydalı olsun diye soğan, sarımsak, maydonoz, domates, biber, kapya, labne, et sulu bir sos hazırlayıp bununla pirişiyorum.

Nasıl 2 makarna birim fiyat olarak aynı olabilir, olamaz.
Sonuçta makarna mı evet, karın doydu mu evet.
Dolayısıyla makarnada bile birim fiyatın 3 katını harcayan aile ile, dümdüz haşlayıp yağla pişirenin bir olamaz.
Keza italyan, yabancı marka makarna olayına girmedim daha.

Gıdadan kesmek mümkün olmuyor zaten hele ki şöyle bi dönemde herkesin dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerekiyor hiç bi zaman gıdadan ödün vermedik evde çocuk olmamasına rağmen ama kıyafetti,ayakkabiydi pahalı olanları almam ihtiyacım değilse fazlasını almam eşimde oyledir bu ara sağlık giderlerim var o yüzden üst baş alışverişi ve gezme tozma olayını azalltik.ben ancak bu şekilde ekonomik davranabiliyorum belkide başka şeylerden kesmeniz lazım bilemedim yada elektrik ,su giderlerinde falan tasarruflu olacaksınız
Benimki yetmemekten daha cok, cocuk olmasa salıcam da, bulasık makınem bozuldu yaptıramadım. Bir ay dısımi sıkar onu yaptırırdım. Az da maas almıyorum ki kafayı yıcem

Bu işte tamamen bakış açısıyla alakalı, bakış açısı da değil bir nebze alışkanlıklar hem de yaşam kalitesi bilmek.

Dün akşam çocuklara makarna yaptım, kimi yağla kavurup tüketiyor, 3 tl ye karın doydu diyor.
Ben çocuklara biraz daha faydalı olsun diye soğan, sarımsak, maydonoz, domates, biber, kapya, labne, et sulu bir sos hazırlayıp bununla pirişiyorum.

Dolayısıyla makarnada bile birim fiyatın 3 katını harcayan aile ile, dümdüz haşlayıp yağla pişirenin bir olamaz.
Sigara içiyordum artık onu da içmiyor sayılırım. Haftada bır paket ıcıyordum son ıkı aydır malum fiyatlar. Bu ay onu da almıcam. Tek zevkım vardı ama bir yandan iyi oldu. Uc paket tam bugday makarna alırım ona

10 gün önce 45 TL olan 5 TL lik ayçiçek yağı 57 TL ye çıkmış.
Evet yağ fiyatlarını görünce şok oldum bu kadarı çok fazla insanlar aç kalacak yakında ben yoksul bi bölgede ücretli öğretmenlik yaptım ordaki çocuklar herşeye hasretti sadece karınları doyuyordu beslenme gibi bi durumları söz konusu değildi beslenmelerinden meyve hiç çıkmazdı yok çünkü açlık sınırının altında kalan aile çok fazla maalesef

Benimki yetmemekten daha cok, cocuk olmasa salıcam da, bulasık makınem bozuldu yaptıramadım. Bir ay dısımi sıkar onu yaptırırdım. Az da maas almıyorum ki kafayı yıcem
Anladım ucu ucuna yetiyor fazladan masraf çıkarsa kalıyor. Üzücü ama maaşlar belli ,şartlarımız kötü çözümsüz kalıyoruz çoğu zaman

25

Euroya kazak varmış burda ennnn düşüğü 50 kendimize uzulelim 😁
İroni yapmistim🙂🙂Euro kazanip Türkiye'de 9 TL den satıp ,aslında Türkiye çok ucuz diyen iki yuzluleri saçlarından tutup Türkiye'ye suruklemek istiyorum.Oyle bir süreliğine değil de sürekli kalmak için ,çalışmak için ,yaşamak için...

Kesinlikle öyle, tereyagiyla margarin arasındaki fiyat ucurumu bile bir ailenin aylik total mutfak masrafini cok ciddi ölçüde degistirebiliyor.
Margarinle makarnayi yagla koy, bir öğün, baska bir gun patates salatasi ile corba, sonraki gun pilav cacık, evet karin doyar ama buna her seyi alıyorum, yiyorum, iciyorum denmez, ben de her gun kuskonmaz esliginde t bone steak yemiyorum, corba makarnayla, mucverle gecistirdigim gunler oluyor, buna rağmen sadece mutfaga bir asgari ucret harcaniyor...

Burda sen yine iyi ysıyorsun diye dusunen arkadaslara br acıklama yapayım madem, cok harcadıgımı dusunen kısıler olabilir ama cocuktan kısmıyorum. Cıddı bir kilo ve kabızlık sorunu var. Ayrıca okb. Yanı mecburen saglıklı beslenıyor ve temızlık gıderlerıne cok gıdıyor. Ekstra masrafım da ona aldıgım bır kulaklık ve kıtaplar. Ozel olarak bır de agladı gecen matematık anlamıyorum dıye bır hoca buldum. Camasır makınem bozulmustu, yaptıramadım ıkı ay elde yıkadım. Okbsı olan bılır gunde uc dört kıyafet degısıyor. Ellerım catladı ıkı ay yıkamaktan kardesım yenı bır makıne hedıye ettı. Cok sık elektrık kesıldıgı ıcın sureklı bozuluyor aletler. Bulasık makınesı gitti gecen ay adam 600 lira istedi. Yaptıramadım elde yıkıyorum. Onu da ocak ayında yaptırıcam ınsallah. Okb ıcın tedavı goruyordu ama zam yaptı kadın gecen ay gıtmedık baska bır psıkolog arıyorum. Haftada sekız paket ıslak mendıl gıdıyor. Bol bol olgun muz alıyorum kabızlık ıcın. Dısimdeki kaplama düştü üç aydır yaptıramadım devlet hep dolu ozele veremıyorum sureklı randevu bakıyorum. Gecelerı sızlama yapıyor. Ete balıga tavuga verıyorum ama 200 gr tavuk yapıyorsam en fazla 50 grmını ben yıyorum. Meyve kuruyemıs alıyorsam hepsı ona zaten. Param bıttı sebze iki hafta yetmek zorunda o yuzden ben salata yememeye calısıyorum kıvırcık aldım onu yıyorum sadece. Ama bu ay boyle oldu gelecek ay daha fazla alabılırım hocaydı kıtaplardı derken acıldım. Cocuk olunca o mutlu olsun doysun da gerısı onemlı degıl dıyorum.

İroni yapmistim🙂🙂Euro kazanip Türkiye'de 9 TL den satıp ,aslında Türkiye çok ucuz diyen iki yuzluleri saçlarından tutup Türkiye'ye suruklemek istiyorum.Oyle bir süreliğine değil de sürekli kalmak için ,çalışmak için ,yaşamak için...
Ah ah valla ben de uzaktan davulun sesi kulaga çok hoş geliyo tabi hepsi buraya bayiliyo ama kimseninde geldiği yok

Anladım ucu ucuna yetiyor fazladan masraf çıkarsa kalıyor. Üzücü ama maaşlar belli ,şartlarımız kötü çözümsüz kalıyoruz çoğu zaman
Ust uste cok masraf cıktı kuzum ıkı aydır, gecen ay aıdat odedım uc aylık pesın alıyorlar, üstüne okul kıtapları aldım vs onu da taksıtle aldım ıkı aylık. Aralık sonu rahatlıcam ınsallah

Kesinlikle öyle, tereyagiyla margarin arasındaki fiyat ucurumu bile bir ailenin aylik total mutfak masrafini cok ciddi ölçüde degistirebiliyor.
Margarinle makarnayi yagla koy, bir öğün, baska bir gun patates salatasi ile corba, sonraki gun pilav cacık, evet karin doyar ama buna her seyi alıyorum, yiyorum, iciyorum denmez, ben de her gun kuskonmaz esliginde t bone steak yemiyorum, corba makarnayla, mucverle gecistirdigim gunler oluyor, buna rağmen sadece mutfaga bir asgari ucret harcaniyor...
Sorun şu kı ben gecen sene maddi durumum iyi iken bu sene yoksulluk sınırındayım aclık sınırına gelmeden bır cozum bulmam lazım. Şukur etmek ıstemıyorum cunku emegımın karsılıgı bu sekılde yasamak olmamalı. Yasamıyoruz kı bız sadece nefes alıyoruz

Ust uste cok masraf cıktı kuzum ıkı aydır, gecen ay aıdat odedım uc aylık pesın alıyorlar, üstüne okul kıtapları aldım vs onu da taksıtle aldım ıkı aylık. Aralık sonu rahatlıcam ınsallah

Merhaba elektronikli aletler icin voltaj korumali priz alirsaniz bozulmasini engellersiniz
Biz sitemize yildirim dustugunde sifir hasar ile atlattik calismayan makineler bile bozulmustu

Ben total mutfak masrafimi soylesem topa tutulurum, ama sunu soyleyeyim haftada bir gun et, bir gun balik, bir gun tavuk yiyoruz, 3 gun öyle geçiyor, diger 4 gunde de sebze, bakliyat ya da karbonhidrat (makarna, manti, corba vs) yiyoruz, her gun de kahvalti yapiliyor evde,
Kuruyemise (ceviz ve badem) zeytinyagina, bala para vermiyorum.
Alisverimi makrocenter gibi eli yuzu duzgun marketlerden de yapmiyorum.
Burda telafuz edilen bazi rakamlarin 3 kati gidiyor buna ragmen.
Nasil yetiremezsiniz, biz ayda 300-500 liraya etimizi de kuruyemisimizi de yiyoruz diyenlerin et yemekten kasti, patates yemegine koyduklari 100 gr kiyma ile tv izlerken citledikleri bir avuc cekirdek olsa gerek.
Yani aslina bakarsaniz hepimiz ayni durumdayız, bazilarimiz secimlerinin arkadasinda durabilmek icin kendini kandirirken, bir kismimiz yaşadıkları zorluklari dile getiriyor o kadar.
Kesinlikle katılıyorum, başka türlü ‘ et yiyoruz ‘ kısmının açıklaması olamaz. Baktık olmuyor, biz de sadece mutfağa abanıyoruz, üstü başı gezmeyi bıraktık, zaten dışarısı riskli. Ben de dile getirmek istemiyorum mutfak masrafımızı, kaldı ki tam hesaplamıyorum bununla yüzleşmeye hazır değilim. Gezdiremiyorsam da çocuklarıma bir norveç somonu, kıymalı makarna yerine de köfte yedirebiliyorum. Ama bunlar gerçekten lüls sayılmamalı, asgari düzeyde yaşayabildiğimize şükreder hale geldik malesef.

Merhaba elektronikli aletler icin voltaj korumali priz alirsaniz bozulmasini engellersiniz
Biz sitemize yildirim dustugunde sifir hasar ile atlattik calismayan makineler bile bozulmustu
Sitede bazı ailelerde aynı sorun olunca değiştiler przileri ama olan benim aletlere oldu. Çay makinem vardı o da bozuldu. Acaba kac para ısterler yaptırmaya sormaya korkuyorum yoksa ısıtıcı olan cok ıse yarıyordu

Bazen işler öyle bir boyuta geliyor ki gerekli sağlık giderlerini göz ardı etmek zorunda kalıyoruz ben tüp bebek tedavisi görüyorum çok masraf oldu geçende disim kırıldı inan içime dert oldu bi de onun masrafı çıktı diye gelir fazla değilse ucu ucuna anca yetiyor biseyler inşallah en kısa sürede rahatlarsın bu arada tek başına mısın?babasından ayrı mısın maaş olarak bahsettiğin eşinin maaşı mi?eğer öyleyse sen de çalışsan

Sitede bazı ailelerde aynı sorun olunca değiştiler przileri ama olan benim aletlere oldu. Çay makinem vardı o da bozuldu. Acaba kac para ısterler yaptırmaya sormaya korkuyorum yoksa ısıtıcı olan cok ıse yarıyordu

Eger sitede 3 ten fazla ailede zarar varsa elektrik idaresinden para alabiliyorsunuz birlesip basvurabilirsiniz
Cay makinesini bosverin faturayi kabartiyor :KK43:

X