Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Çoğu aslında taklit.
Ama bizim insan yiyiyor.
Gerçi yiyen kesim kim desek, şöyle bir pazar araştırmasına girsek yine o youtuber hayal satıyor, deterjan reklamlarındaki gibi.
Ürünler ya da gittiği mekanlar mutlaka anlaşmalıdır.
Ayda çok çok yüksek meblağ kazanmak için aşırı fazla takipçi ve izlenirliliği olmalı diye biliyorum.
Geçen okudum youtube ücretlendirme politikasını ama tam hatırlamadığımdan, vereceğim bilgi yanlış olmasın diye yazmayayım.
İnstada durum çok daha başka, orada bayağı önemli mesela kim takip ediyor, analizler söz konusu.
Genç nesil akıllı yahu, dirsek çürütüp para hesaplayacağına bu işlere kalkışıyor.
Zaten 30 yaş altının oyun sahası aslında, buna doğdular.
Ben yonja falan hatırlasam da insta ile tanışmam 6 sene oldu.
Youtube deseniz hadi 10 senesi var ama yaş olarak öğrenciydim, kurdu değildim.
Bizler tom ve jery izledik, o nesil bunu.
Ama elbet patlayacak, bunun da bir sonu olacak.

Ben iptal ettim kartı, aynı şekilde kitap aldım onu bile on yere sordum üstüne kupon kovaladım. 20 liralık kupon için üç saat araştırma yaptım
Trendyolda 5 al 4 öde kitap kampanyası var.
Oradan okumadığım, hatta bazıları sırf kitap olsun diye attım sepete.
Fiyatları 2, 3 tl, 4 tl bandında idi.
Klasikler genelde, evet derleme gibi ince kitaplar ama olsun, kitap kitaptır.
Sakız fiyatına aldığım için çok mutlu oldum, bir sürü alabildim.

İki gün önce pazar yaptım bu yazdiklarinizi
Havuç:4tl salatalık:4tl şeftali: 7 tl göbek:5tl muz: 15 TL brokoli: 5tl ye aldim biraz daha uygunlari da vardı
Bulunduğunuz semt pazarı pahalı olabilirmi
Havuc iki kilo aldım 12 tl, brokolı 8 liraydı, muz 3 kilo 18 tlden, gobek 5,95 şeftalı aldım 3 kilo bi de mantar aldım onu yazmamışım uc adet. O da 8 civarı sanırım. Bize 10 gun gidiyor bunlar. Muz sureklı tuketıyor. Un kullanmadıgım için keki muzla yapıyorum. Fiyatları aklımda tutmama da sasırdım şu an. Baya beynime işlemiş demekki

Ben yiyorum valla soylerim adini bir bakarsiniz sizde yersiniz belki bazi youtuberlar belli zaten casti da var , ekibide her sey meblaglar uzerine ama bazisina da yuru ya kulum herhalde
Bende bunun icine dogdum tam zamaninda yapanlar benden buyuk hatta ama iste para parayi çekiyorsa ondan bende yok böyle isler sadece izliyorum. Tek basina yemek yerken, yemek yaparken falan.

Ya bi de onlar var ya. İşi olmayan, gununu tek somun ekmekle bitiren kişiler. Karda kışda napacaklar bu sene?

Kuponu nereden buldunuz , nasil oluyor. Malum kitap fiyalari da uctu.
Amazon kuponları oluyor ya, gecen iki kupon buldum sözlükte yazmıslar sitenin baslıgı altına, birini girdim oburunu kabul etmedi. Ben de mail attım çirkeflik yaptım onu da yatırdılar geri bankaya. Limiti varmıs aslında. Hemen hemen yarı fiyatına geldi kitaplar. Baska sitelerde de vardır emınım indirim kuponu deyip siteleri aratıyorum googleda

Bi de nadirkitap vardı, eski kitaplar satıyor. Kendime ordan alıyorum hep baya guzel yıpranmamıs oluyor. Kızıma sitelerden alıyorum ama kendıme hep ikinci el

İşte yiyen kesim biziz, ulaşamayanlar
Amaç daima budur, olmayanı yani hayali hem de mümkünmüş gibi satmak.
Burada dünya markalarının sayfalarını ya da ürünlerini takip etmeyiz ama o sanki bizden gibi gördüğümüz youtuber giyince, kullanınca bizler için ulaşılabilir oluyor.
En kötü ihtimalle muadiline bakıyoruz vs.

Ben iletişim bilimciyim, mesleğim gereği bakıyorum onlara, o gözle değerlendirebiliyorum.
Türk sinema, dizi tarihi hep aşk ve dram satar en büyük hedef kitlesi de kadınlardır.
Evinde kocasına meyve soyan kadın, aşkı için ağlayan adamı görünce delirir, kilitlenir.
Görmediği şefkati, ilgiyi satmaktır hedefi.
Bu da bunun gibi bir şey aslında.

Ama patlayacak bir sektör, maksimum 10 senesi var.
Bu lüks yaşamla umarım keselerini de dolduruyorlardır.

Iletisim bilimci diyince simdi merak ettim belki alakasi yoktur ama ben bu ask dizilerini hic izleyemiyorum. Kanıt takip edebildgim dizilerdendi birde bu sene başladım. Kirmizi oda, masumlar apartmani, dogdugun ev kaderindir. Onun harici arada yabanci dizi bakardim o da polisiye, suc , dedektiflikle ilgili olurdu. Bana ne satıyorlar acaba heyecan falan mi oyleyse neden romantik diye tanimlarim kendimi sorsan ama neden izleyemiyorum o mic mic iliskileri acaba

Doldursunlar valla akillari varsa. Sohret gecici

Maaşıma 2 tam altın alamıyorum.

Türkiyede sirketlere yardim programlar yapildi mi Corona dan dolayi
Walla biz de onu merak ediyoruz,kamu spotu halinde esnaflara yardımlardan bahsediliyo ama kime neye göre verilmiştir hiçbir fikrim yok.çevremde hiç duymadım yardım veya destek olayını.aksine 2 ay çalışılmayan karantina döneminde vergimiz dahil erteleme dışında bi yardım görmedik,tüm vergi,kira ve faturalar üstüste gelmiş oldu

Semt pazarları nasıl bu kadar pahalı anlamadım. Ben dün sadece organik ürünlerin satıldığı bir pazara gittim. Aldıklarımı sayayım, sizinki normal gelmedi bana.
1,5 kilo armut, 2 kilo kadar çilek, patates, soğan, havuç, mısır, bamya, üzüm, salatalık, mandalina’ya 195₺ verdim. Üstelik neredeyse sebzeler iki hafta kadar gidiyor. Madem pazar bu kadar pahalı, siz de marketten alın. En azından lazım oldukça alırsınız, hem israf olmaz hem de cüzi miktarlara çıkarsınız.

Kısa bi süre önce şahit olup hala şokundan kurtulamadığım için yazıyorum,kızımın kurstan bi arkadaşının annesiyle çocukları bekerken arkadaş olduk.o sıralar iş aradığını,eşinin asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığını,kirada olduklsrını biliyordum,elimden ne geliyorsa kızıma sinema bileti alırken onunkine de aldım,yemeğe,kahvaltılara gittik,ben giyim alışverişini falan severim abartırım bazen kızımın giymeden küçülen tüm eşyalarını,kendi olmayanlarımı toplayıp verdim..aklıma zerre bişi gelmedi seve seve yaptım çünkü biliyorum ki ihtiyacı var ihtiyacı olan yere gidiyor..bi bu 7 aydır kimseyle görüşmedik,gidip gelmedik,bu dönemi yazlıkta geçirdik..kızının tatile gidemediği için üzüldüğünü ve bize gelmek istediğini söyleyince yine kıyamadık evimize davet ettik,1 hafta ağırladık..sonra arkadaşım kalkıp bana kendisinin çok tutumlu olduğunu,kenarda 100.000 tl’ye yakın altını olduğunu ağzından kaçırıverdi..ki bu düğün takısı falan değil kendi birikimi ,yaşadığım şoku tahmin edersiniz..onun nerdeyse 4 katı gelirim var ve kenarda bi kuruşum yok

ben videodan cikan sonucu degil kendi gozlemledigimi yazdim dedigim gibi benim fikrim sadece

Kendimi vurmak istiyorum
Ama bir şey diyeyim mi, bu kadar az parayla birikim yaparsın da, ne leziz bir yemek yersin, ne bir keyfince alışveriş yapabilirsin, ne güzel anılar biriktirecek gezilere gidebilirsin.. Hayatın hep başkalarının hayatına imrenmekle geçer. Kenarda 100 binim olacağına yüz bin keyifli anım olsun, gençken dilediğimce süsleneyim falan, içimde bir şeylerin eksikliği kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…