- 17 Aralık 2015
- 26.432
- 48.124
niye banlanalim kiuyku zamanııı.banlanmamışsak yarın görüşürüz herkese iyi gecelerrrrr
Bu tarz konularda hep uçuyorum şahsen ben, daha dün geldim yine benzeri konudan uçmuştumniye banlanalim ki
iyi geceler ☺
Bazen bana geliyorlar. Cogu kadina geliyordur. Uzun sure cikamadim dolasamadim ya makyaj malzemesidir , ayakkabidir aldim nedense bunalip. Pek mantigi da yok.pandemi de gerek de yok ben de eskisi kadar almıyorum eskimiyorlar ki hem zaten maske altında kim kimdir belli değil ne giyersen giy değil mi?
allah allah markete şu kadar verdim dedik diye banlanmayiz herhalBu tarz konularda hep uçuyorum şahsen ben, daha dün geldim yine benzeri konudan uçmuştum
İki gün önce pazar yaptım bu yazdiklariniziİşte bana da aynısı oluyor hiçbişi anlamıyorum. Havuc, salatalık,Seftalı, gobek, muz, brokolı aldım 129 lira dedi.
Aslinda oyle olmamasi lazim. Bunlar konusulmali ki bilinclenelim , hem terapi bir yerde dertlesiyoruz. Sustukca boyle oluyor zaten. Siyaset yok burda banlamamalilar.Bu tarz konularda hep uçuyorum şahsen ben, daha dün geldim yine benzeri konudan uçmuştum
takas edecek ne kaldiki ellerimizde cılkı çikana kadar kullaniyoruz her şeyiYakında hepimiz o kutular gibi iç içe geçeceğiz.
İmece usulüne dönüp, takasla hayatta kalacağız herhalde.
Canim Allah yardimcin olsun artik her sey cok pahalı.Ne yazik ki birden fiyatlar böyle çıkınca bizler afalladik.Kızlar selam,
galiba depresyona giriyorum, elim hiçbir işe gitmiyor, aksam kaçta uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum. Beslenmeden kaynaklı desem kimse benim kadar sağlıklı beslenmıyordur zira diyetisyen eşliğinde besleniyorum.
diğer yandan bir türlü evdeki hesap çarsıya uymuyor, ekstra hiçbir harcamam yok, sadece kızım için gerekli bir iki şey alıyorum mesela kulaklık aldım otuz liraya bir de kitap aldık okumak için ana kız onlar da yüz lira. Özel ders alıyor bir de o da 70 lira. Yanı 200 lira keyfi harcamamız, geri kalanı fatura ve gıda. Aburcubur almıyoruz, içecek su kahve yeşil çay, bir tek kıyma alıyorum toptan bir de balık aldım attım dolaba. Sebzeyi de haftalık pazardan alıyorum. Ama hersey pahalandı artık ucu ucuna yetıyor. Eskıden hem gezer hem ay sonunda hesapta param olurken şimdi ay ortasında nerdeyse param bitiyor. Gereksız tek bir harcamam yok. Geçen seneden bu seneye bu kadar pahalılık olmaz acaba ben mı fazla şey alıyorum diyorum ama gecen sene kekler borekler yapar alırdım. Şimdi eve gereksız tek bir şey almıyorum. Boyle mı gececek hayatım?Aylık gıda masrafım 1500 lira iki kişi. Ama daha azında da makarna patatese talım. Napsam canım cok sıkkın. Sinemaya, tiyatroya, konserlere giderdim param kalırdı. Bende mı hata? Bu hep böyle mi gidecek? Beynim cok yorgun.
kizim ayda yilda bir bugun 23.00 da yatti bende yatayimda gec kalkar uykumu alayim dedim.vicdansızlar benim üzerime 11 sayfa konuşmuşsunuz. milletin meğer dili şişmiş yazacak yer arıyormuş yav
Geyikten uçarız gibi geldi bana da ceycey gibi düşünüyorumallah allah markete şu kadar verdim dedik diye banlanmayiz herhal ☺
şu pandemi gunlerinde tek sosyal hayatimiz bura nerdeyse hic degilse sanalda olsa sohbet ediyoruz
kiymasinlar bize
Daha uygunlari vardiysa bence sizin semt pazari cok ucuzmus. Bizim yazdginiz fiyatlar taban fiyat bile degil seftali ve brokoli icin. Zengin semtinde de oturmuyorum. Iki kisiyim her hafta giden para 120 bir tik yemeklik alirsam en az 140. Peynirci ve zeytincide toplam 60 tl tutuyor zaten.İki gün önce pazar yaptım bu yazdiklarinizi
Havuç:4tl salatalık:4tl şeftali: 7 tl göbek:5tl muz: 15 TL brokoli: 5tl ye aldim biraz daha uygunlari da vardı
Bulunduğunuz semt pazarı pahalı olabilirmi
şimdi yazarımda bunun cevabini banlanirimGeyikten uçarız gibi geldi bana da ceycey gibi düşünüyorum
Kibleyen olmamışsa sağlamız.
Ciddili konuşacağım şimdi.
Ben şunu anlamıyorum, burada yazanlar olarak bir şekilde gıdamızı, barınmamızı sağlıyoruz kimi 3 alıyor kimi 30 ama eskiye oranla yarı yarıya düşük ve hemfikiriz.
Asıl alamayan, yapamayan, eve aldığı ekmeği hesaplayanların sesi hiç çıkmıyor, aksine birikim topiklerindeler.
Bu dengesizliği anlayamıyorum ben.
Hep söyledim, aç açıkta kalmam ama ben bu kadar endişe ediyorken, bu insanlar ne yapıyor?
Nasıl beceriyorlar bunu?
Patates haşlamayı yaşamdan mı sayıyorlar ya da artık karbonhidrattan hücreler mi öldü çalışmıyor, nerede yahu onlar?
Asgari ücretle 5 kişi layığıyla yaşadığını iddia eden insana hayat şartları nasıl koymuyor?
Ağlayacağız sızlayacağız Sonuç değişmeyecek bacım. En iyisi yat uykunu al .dkizim ayda yilda bir bugun 23.00 da yatti bende yatayimda gec kalkar uykumu alayim dedim.
yine biri pahalilik demis saat 2 oldu
ben şişmişim o kesin
Bu duruma girmeye artık gerek bile durmuyorum Her sey o kadar açık kiMerak etmeyin ülkemiz çok çok zengin bir ülke ama bu zenginliğin iyi yönetilmediğini düşünüyorum.
Sırf zenginlerden feragat edilen vergilerle dahi enflasyonun bu seviyeye gelmesi önlenebilirdi... Şimdi siyasi bir konuşmaya girmek istemiyorum zira siyaset sevdiğim bir dal değil. Ancak okuyup düşünen bir insan için her şey çok açık... Yapilan bazı kamu harcama kalemleri çok gereksiz... Sayıştay raporu skandal gibi ama kimsede bunu eleştirecek ya da hesap soracak bir durum da yok.
Özetle ülkemiz zengin, ihracat alanlarımız çok fazla, gelirlerimiz fazla hâl böyle iken fakirin daha da fakir zenginin daha da zenginleştiği, aradaki uçurumun büyüdüğü bir duruma dönüştük. Herkes sorsun neden diye...
Ezine artık o kadar lüks ki, hatta peynir başlı başına öyle.Daha uygunlari vardiysa bence sizin semt pazari cok ucuzmus. Bizim yazdginiz fiyatlar taban fiyat bile degil seftali ve brokoli icin. Zengin semtinde de oturmuyorum. Iki kisiyim her hafta giden para 120 bir tik yemeklik alirsam en az 140. Peynirci ve zeytincide toplam 60 tl tutuyor zaten.
Luks peynirlerde degil ezine ve normal inek peyniri. Zeytin siyah yesil istersek bir tik daha artiyor fiyat
Az once bir arkadas demis ya hic beklemezdim birde ondan.Geyikten uçarız gibi geldi bana da ceycey gibi düşünüyorum
Ben şunu anlamıyorum, burada yazanlar olarak bir şekilde gıdamızı, barınmamızı sağlıyoruz kimi 3 alıyor kimi 30 ama eskiye oranla yarı yarıya düşük ve hemfikiriz.
Asıl alamayan, yapamayan, eve aldığı ekmeği hesaplayanların sesi hiç çıkmıyor, aksine birikim topiklerindeler.
Hep söyledim, aç açıkta kalmam ama ben bu kadar endişe ediyorken, bu insanlar ne yapıyor?
Nasıl beceriyorlar bunu?
Patates haşlamayı yaşamdan mı sayıyorlar ya da artık karbonhidrattan hücreler mi öldü çalışmıyor, nerede yahu onlar?
Asgari ücretle 5 kişi layığıyla yaşadığını iddia eden insana hayat şartları nasıl koymuyor?
Valla benimde merak ettiğim asgari ücretle aile nasıl geçiştiriliyorGeyikten uçarız gibi geldi bana da ceycey gibi düşünüyorum
Nasıl beceriyorlar bunu?
Kars kasari alayim dedim 20 tllik karsidan gozukecegim nerdeyse.Ezine artık o kadar lüks ki, hatta peynir başlı başına öyle.
Off ruhum daralıyor.