Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Olabilir İstanbul'da değilim, brokoli sabit 5 TL idi bütün tezgahlarda

Az once bir arkadas demis ya hic beklemezdim birde ondan.
Haftada bir balik, kofte , tavuk , et yiyorsaniz sansilisiniz. Dert konusunda daha gercekci olun bence diye ben şok
Balik , kofte ,tavuk yemek ne zamandir sansLilik yahu.
Ama öyle.
Gerçekten haklı bence yazdığında.
Bunlar günümüzde ulaşılmaz oldu.
1 kilo kıyma alıp aylık, yemeklerin içine küçük top şeklinde atıyor insanlar.

Diğer banlandığım konuda da haykırdım ‘insanlar aç aç’ diye, bu şaka ya da mübalağa değil.
Evine bunlar giren kesim olarak aşırı şanslıyız.

Yok valla ben sans olarak görmüyorum. Yazdim ya az önce kuruyemisimden kısıp aliyorum, kiyafete asiri paralar bayilmiyorm. Indirimleri hep takip ediyorum. Fuzuli harcama yapmamaya gayret ediyorm.
Ev icinde hep indirim takip ediyorum. Elektirik , suyu en makul kullanmaya çalışıyorum. Bu neyin sansi bilmiyorum.
Ne zamanki oyle gidip raflarda etiket okudugumda daralmam. O tavugu elime aldigimda fiyatina baktigimda of pahaliymis ama napalim yemezsek olmaz demem o zaman sansliyim derim. Geri kalani mucadele.
Açıkçası 3 4 cocuk yapip onlara aldiklarini kiymik kiymik bolenleri de sanssiz gormuyorum. Hayat adil degil çünkü olcup biceceksin.
Gene sukur mu evet sukur bugunku halimize. Ama o kadar

fotosentez geliyor aklıma, başka açıklaması yok.
Benim evimde 2 küçük çocuk var ve gıdaya düşkün aileyiz.
Yemek dışında hiçbir lüksümüz kalmadı inanın.
Ve artık onu da kısamam, kısmam, mal satarım gene kısmam.
Aylık gıda masrafımız 5 bini geçti.
E tamam benimki abartı da, yarısını da mı yemiyor, çeyreğini de mi?
Gerçekten bir yerlerde benim çocuğumun çeyreği kadar beslenemeyen yavru düşündükçe kalbim sıkışıyor.

Aynen öyle eskiden sabit gelirli bir devlet memuru zengin sayılirdı

Genelinin ev yada arabası olurdu
Simdi bakıyorumda bide eskilerin extra yazlıkları falsn varmış Simdi ki insanlar ise kira kredi derdinden başlarını kaldıramıyorlar

Tek memur maaşıyla ev nasıl geçinir hele birde o evde öğrenci varsa

Hep 50 tllik aliyor belki

Allah aynı ülkeyi paylaştığımız insanlara akıl izan versin

Hala iyi halde olduğumuzu avrupanın bizi kıskandığını düşünenler var

5 kişilik aileyiz
Sadece yağ çay tuz pirinç bulgur makarna tuvalet kağıdı şampuan gibi elzem ihtiyaçları saysam bini geçiyor

Eee bulgur pirinç tek başına yemek mi olacak
Sebze tavuk su bu desen normal ni insani bile sıkıştıracak durum
Öğrenci desen kitabı var yol masrafı var dershaneni falsn saymıyorum bile
Lcw gibi en uygun markalarda bile 60-70 in altına bisey bulamıyorsun
Geçen lcw den aldığım bir pontolon yemin ederim 2. Giyinidimde yırtıldı bildiğiniz geniş bi pantolon yani kalite desen o kadar

Şimdi ülke olarak tek lüksümüz yiyebilmek

Yok, ben bayağı başka bir kesimden bahsediyorum.
Karı koca sözleşmeli öğretmen olup, pandemiden dolayı maaş alamayan, işten çıkartılan, kirasını ödeyemeyen nice kesim var.
İnsanlar eşyalarını satmaya başladı.
Ben bu bilgileri nereden ediniyorum, sosyal medya ve haber siteleri altındaki yorumları okumaya bayılırım.
Anlatıyorlar, çözüm istiyorlar.
Hadi 50 si atıyor desem, inanın büyük bir kesimden bahsediyoruz.
Geçtiğimiz sene hayatını bir şekilde layığıyla yaşayıp şuan bu temel gıdalara ulaşamayan.
Tıpkı konu sahibinin dediği gibi, geçen sene sosyal ve kültürel etkinliklere bütçesi varken, bu sene yok.
E geçen sene zaten bir şekilde yaşayan insanın bu sene o konumda olmasına imkan yok.

Ogrencilik zaten pahaliydi iki yildr ates pahası. Tam zamaninda okulum bitmiş evlenmisim diyorum .diyorum ama hayat mücadelem yeni başlıyor ilerde ne yapacağız bilmem cocuklarmiz icin.
Her sey luks olur mu? Oluyormus. Ben çocukken daha rahattim hatırlıyorum. Lisedeyken gidip cafelerde alkol icerdik suan bunu yapamıyorum istdgmde çünkü dusunmek zorundayım sonrasını. Uctu fiyatlar. Kafada bosaltamiyorz. Kahve ya kahve icmek bile lukse kaciyor disarda neredeyse.

Tabii o durumdakilere Allah yardim etsin cok zor. Birden bire attan inip esege bile binememek. onlara gore sansliyiz ama inanin onlara bakip kendimi sansli gormekte bana haksizlk gbi geliyor. Ne bileyim yasamak bu kadar zor olmamali sanki. Millet nereye tatil ayarlasam , hangi sarap evine gitsek hafta sonu derken ben pazarda gider gelir hesabi yapiyorum. Hic sekmez elimizdeki posetlere bakip yok artık ya derim her pazarlik sonrasi. Elle tutulur luks bir sey yok ortada 120 140tller havada. Hafta ici marketi var birde sukur diyelim demesek psikoloji iyice çökecek zaten

Yiye yiye şiştik, sonra neden bu kilolar
Bu sefer güzellik algısı satacaklar, estetisyeni, kremi, zayıflama koçu vs.
Çok fena çarkın dişlisi olduk da neyse.

Ben bu sene öğrendim mesela kk dan tatile gitmenin lüks olduğunu.
İlla otellerden bahsetmiyorum, insan tanıdığı olur denizli bir şehirde, 2 3 gün olsa da gezer en kötü ihtimalle.
Ama burada okudum ömründe hiç bırakın tatili, yarım ada ülkesinde yaşayıp da deniz görmemiş, şehrinden çıkmamış insanları.

Ben youtuberleri, influencerlari kıskanıyorum valla artık. Bunlar ne luks hayatlar diyorum o evler daha dogrusu villalar, yemeler icmeler. Safi israf var. Yok en cok kim yiyecek. Yok tum pahali yiyecekleri söyledim. Yok bu ay ki kozmetik favorilerm. Yok en pahali otel vs en ucuz otel.
Bastan bir odada cekerken bir bakiyorsun 2 yila malikaneye tasiniyor.
Hadi bende içerik ureteyim desen o harcamayi yapamam ben bir video icin.
Para parayi mi cekiyor nasil oluyor bu işler.

Şükredecek bence sağlığımız olmalı, öbürü gerçekten şükürlük mesele değil.
Sizin de öyle benimki de, yazan 1Sen di sanırım, o da.

Çünkü dediğiniz gibi bunların hiçbiri lüks değil, temel ihtiyaç, su gibi.
Ama bunlara ulaştığımız için şanslıyız diyorum ya, ağlanacak halimize gülmek bir nebze.
Sırf konu yine güme gitmesin diye tutuyoruz hepimiz kendimizi.
Temele inmek gerek, yokluğu, yoksulluğun temelini çözmek gerek.
Yoksa asgari ücrete yüzde 50 zam yapıp temel ürünlere zam kere zam yaptıktan sonra, fakirleşmenin önüne geçmek bir kenara, körükle gitmek demek.

Kesinlikle öyle. Bu saydiklarimizda et, balik, kuruyemiş bile fiyatlara dahil degil.
Sonuna kadar katiliyorum sana.
Bize zam diger her seye zam kere zam
Yaz aylari bir tik rahatta kışın benim evde isinmiyor birde of of

O işler çok fena maalesef.
Biz bir insan görsek de arkada devasa bir ekip oluyor.
Belirli bir raddeye geldikten sonra, o malikanelere öyle geçiliyor.
Bana kalırsa ki mesleki donanımımdan yana da rahatlıkla söyleyebilirim, bayağı bayağı rezil bir durum.
O youtuber ın videosunu cutlayan, yazar ekibinde olan arkadaş evine ancak 2 poşetlik para kazanırken, yapım prodüksiyon şirketi ve kamera önü dolarla oynuyor.
Yine işçi sömürmesi.
Aslında dizi film gibi bir oyunculuk meselesi o da.
Ünlü şahıslar ya da ürünü olanlar hariç, diğerler hepsi bir proje.
Çok tutulan bir diziden farksızlar, dolayısıyla kazançları da o doğrultuda.

Hayal urunu kendı kuruntum olan şikaytlerde bulunduğum için kusura bakmayın. Daha gercekcı sıkayetler bulmaya calısayım ben

Bir youtuber var calistgi bir sirket var ama yine kendi cekiyor ekiple çalışmıyor. Sevgilisi ise gidiyordu sonra bakti para var o da geçti bu ise. Bir baktim ev degistirmisler. Canin sıkıldı tatile çık, orani gerdir , burani aldir, burnunu kaldir. Rezil olanda var tabi ama ne bileyim daha o yaşlarda bu luks hayatlar. Hormonlardan herhalde ozendim baya bunlara ya da hic bahane etmeyim safi kiskanclikta olabilr en son en az 30 bin tl tutan islemle zayiflattirdi, gerdirdi kendini spora surekli gitmeyi cani istemiyor diye dusunsene

Ben iptal ettim kartı, aynı şekilde kitap aldım onu bile on yere sordum üstüne kupon kovaladım. 20 liralık kupon için üç saat araştırma yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…