Ben makarna, patates, hazır corba tuketmıyorum. Aksam yogurt, salata, et. Et de ya balık ya köfte ya tavuk 100 gr. Antrıkot falan değil yani. Bu gıdişle makarna patatese dönecegız.
yerler maske dolu haklısınız çöplerden taşıyor artıkkMaskenize bir kac yil zorunluluktan kaldıracaklarını dusunmuyorum
Bu ülke poşettin vergisinden bile nasil iyi kazandı
Düşünsenize birde insanlar kendi poşetlerini yanlarında tasimalarina rağmen
Yani günde bi aileden en az iki kişi çıkıyorsa ayda 60 maske
Bunu ülke nüfusunun yıllık hesabına çarp
Sırf bu pandemide maske isine girenler oldu
Dünyaya yaydığı kiri düşünemiyorum bile Umarim koruyordur
Gecen bende makarna fiyatlarına şok oldum ogrenci yemeği dediğimiz makarna bile lüle kaçacakGeçen sene 1.25 tl olan makarna bu yıl 3.75tl. Sıvı yağı en son 55 tl aldim salça zaten o da uçmuş temel gıda bunlar ya
Olsa kaç yazar indirimli fiyatları bile ates pahası ki zaten cok verimli urunler degiller sebze meyvesi. Birde o kaos herkes hurra gidiyor yasanan hayata bak temel ihtiyaçlar bile lux fiyata. Hani kuruyemisi, kuru meyvesi yaşatacak kadar alacagiz artik soğanı patatesi bileİndirimleri takip edin.genelde marketlerde haftasonu indirim oluyor..
Aynı şeyi ben de bugün balikciya gidince düşündüm. 1 kiloluk hamsi tava 45 liraydı. Markette ne kadar bilmiyorum bu sene hamsi almadım hiç ama bir 20 vardır diyorum. Yanına salatası kızartması yağı mısır unu derken bir 30-35e çıkar zaten. Yani içecek almasan yanina-ben balıkla bir şey içmem zaten- aynı fiyata denk gelir. Yanına ev kokmaz diye düşündüm.
tadı nasıl acabaaaOlsa kaç yazar indirimli fiyatları bile ates pahası ki zaten cok verimli urunler degiller sebze meyvesi. Birde o kaos herkes hurra gidiyor yasanan hayata bak temel ihtiyaçlar bile lux fiyata. Hani kuruyemisi, kuru meyvesi yaşatacak kadar alacagiz artik soğanı patatesi bile
Millet ejder meyveleri gömüyorböyle bakiyoruz.
1 sene sonra onu da alamayabilir. Kaldı ki kışın doğalgaz faturası gelmeye başlayınca bile alamayacagundan korkuyor. Yani şu an alabiliyorum diye 2-3 ay sonrasını düşünmesin mı?Hayat pahalı , normallestirmeye çalışmıyorum bu durumu asla.
Bende bu konuda çok sıkıntı yasayanlardanim ancak haftada bir köfte, balık , et, ve tavuk yiyebilen biri bu dönemde şanslı kesimlerden bana göre.
Biraz derinden şikayet etmişsiniz. Sanki hiç bir şey alamıyorsunuz gibi.
Daha gerçekçi sikayette bulunun.
Ay ora çok pahalı, bir tek bana mı öyle geliyor?akşam 7 gibi çıkıyorum evet mesa avm deki oyuncakçı bu ara benim kızın favorisi ne bulduysa alıyor koleksiyon yapıyorum ayağınaa
Onu bile düşünmedimtadı nasıl acabaaa
Eee markette 35tl ise restoranda nasıl 45tl. Mevsimi değilse ona da mevsimi değil. Ben de şüphelenmiştim zaten evde boşu boşuna mı balık yapıyorum diye:)Hamsi ayinda degiliz , bu yüzden fiyatlar yüksek . 35 TL civarı.
Levrek fiyatlarında indirim vardı Eylül ayında. Ekim'de ne var takip etmedim.
Kizarymasini zaten 12 / 15 TL ye yapıyorlar. Daha mantıklı evde yapmaktan kalabalık değilse aile.
her hafta alıyoruz biz maalesef.ama oynuyor mu yok hemen yenisine sarkıyorr.ben de 3 de bir fiyatına yeni yeni satıyorum evden gitsinler diyeAy ora çok pahalı, bir tek bana mı öyle geliyor?
Birkaç kere alışveriş yaptım, hiç memnun kalmadım.
Şu oyuncağa acıdığım kadar hiçbir şeye acımıyorum, gerçi senin kız büyük, düzgün uzun vadeli oynuyordur.
Benimkiler 1 aydır tutturdu, bir karakterin hava aracı deniz aracı varmış, neyse küçüğün doğumgünüydü alayım dedim.
Oyuncak bin tl, 1200 e satan da var.
Ama yuh artık, 30 cm gemi işte altından mıdır anlamadım ki!!!
Düşünüyorum da sonra insanlar obezite olunca varlıktan gibi geliyor ne alakası var yokluktanAynı şeyi ben de bugün balikciya gidince düşündüm. 1 kiloluk hamsi tava 45 liraydı. Markette ne kadar bilmiyorum bu sene hamsi almadım hiç ama bir 20 vardır diyorum. Yanına salatası kızartması yağı mısır unu derken bir 30-35e çıkar zaten. Yani içecek almasan yanina-ben balıkla bir şey içmem zaten- aynı fiyata denk gelir. Yanına ev kokmaz diye düşündüm.
Cok sasirdim...Hayat pahalı , normallestirmeye çalışmıyorum bu durumu asla.
Bende bu konuda çok sıkıntı yasayanlardanim ancak haftada bir köfte, balık , et, ve tavuk yiyebilen biri bu dönemde şanslı kesimlerden bana göre.
Biraz derinden şikayet etmişsiniz. Sanki hiç bir şey alamıyorsunuz gibi.
Daha gerçekçi sikayette bulunun.
dun aldim 33 liraydi hamsiAynı şeyi ben de bugün balikciya gidince düşündüm. 1 kiloluk hamsi tava 45 liraydı. Markette ne kadar bilmiyorum bu sene hamsi almadım hiç ama bir 20 vardır diyorum. Yanına salatası kızartması yağı mısır unu derken bir 30-35e çıkar zaten. Yani içecek almasan yanina-ben balıkla bir şey içmem zaten- aynı fiyata denk gelir. Yanına ev kokmaz diye düşündüm.
En azından zararı düşüyorsun, o da bir şey.her hafta alıyoruz biz maalesef.ama oynuyor mu yok hemen yenisine sarkıyorr.ben de 3 de bir fiyatına yeni yeni satıyorum evden gitsinler diye
en iyisi benim gibi vejeteryan olunn kurtulun ha ha ha.ama ben de siirt fıstığı kaju hastasıyım geçen hafta paraya kyamaddım almadım ama 2 gün önce dayanamadım 3 kilo kuruyemişe 500 e yakın bayıldım halaaa sindiremedim fiyatı.fıstık kabukları servet değerindee üzüldüm çöpe atarkennnCok sasirdim...
Balik , kofte, et yiyebiliyor haftada 1 kez diye sansli sayilip. Bunu dert edinmenin gercekci olmamasi düşüncesi beni korkuttu.
Yemek temel ihtiyactir. Et, balikta bir vatqndas icin ulasimi en kolay ve uygun olan urunleri olmalidir ki bu sebeple çalışıp, vergiler veriyoruz. Çine mi benzeyelim ki?
Bu sukurluluk durumu sizce abarti degil mi?
Yazdiklarinizdan az cok biliyorum sasirdim.
Bence bosu bosuna degil hadi buyuk balik neyse de hamsiyi nasil temizliyorlar acabaEee markette 35tl ise restoranda nasıl 45tl. Mevsimi değilse ona da mevsimi değil. Ben de şüphelenmiştim zaten evde boşu boşuna mı balık yapıyorum diye:)
Şaşırdım evde yapmayın o zaman:)) Ankarada yaşayanlara ben yerin ismini diyeyim 45ti yani. Icecekten mı kazanıyorlar acabadun aldim 33 liraydi hamsi
Bununla ilgili bir şey izlemistim bi üniversite araştırma yapmışAslında o araştırmadan çıkan sonuç bu değil. Hatta söylediğinizin tam tersi fakir semtlerin çöplerinden çıkan tüm ambalajlar ucuz markalara ait. Gelir seviyesi yüksek semtlere gidildiğinde çöplerden çıkan kozmetik ve imaj değeri yaratabilecek ürünler daha lüks markalara aitken imaj değeri olmayan gösterilemeyecek ürünler ucuz markalara ait. Yani parası olmayan zaten seçim yapabilecek durumda değil parası olan tüketici ise itibardan tasarruf olmaz diğer şeylerden olur diyor, bir ürüne para harcarken besin değeri, üretim yeri osu busu yerine kendisine katacağı marka değerini göz önünde bulunduruyor.
Vejetaryan yasam tarzi hic benlik değil.en iyisi benim gibi vejeteryan olunn kurtulun ha ha ha.ama ben de siirt fıstığı kaju hastasıyım geçen hafta paraya kyamaddım almadım ama 2 gün önce dayanamadım 3 kilo kuruyemişe 500 e yakın bayıldım halaaa sindiremedim fiyatı.fıstık kabukları servet değerindee üzüldüm çöpe atarkennn