Pahalılık yorgunluk bıkkınlık

Bence bosu bosuna degil hadi buyuk balik neyse de hamsiyi nasil temizliyorlar acaba
Bagirsakli bagirsakli kaliyordur yine ustunde ki büyük balikta bile parayla ayiklasalarda cogu yer birakiyor parça.
Birde yagi var. Kim bilir kac kere kullaniyor, hangi marka. En cok dokunan sey yag bana. Evi kokutmak bunlardan daha iyi geliyor bana.
Kirk yilda bir buyuk balik yerim anca.
Ki pisirttirip evi getirtmekte mantikli gelmiyor illa siniyor eve gene o koku orda yemek lazim
Yok orda yedik zaten biz menüde gördüm. Ayıklama kısmını normalde de aldığım.yerde yaptırıyorum ben eve gelince yıkıyorum sadece. Zor geliyor ayıklamak. Zaten ben de tam tersi küçük balık almıyorum pek dediginiz nedenlerden ve ayıklamak da zor geliyo atıyorum fırına büyük balığı napayım.

Hayat pahalı , normallestirmeye çalışmıyorum bu durumu asla.

Bende bu konuda çok sıkıntı yasayanlardanim ancak haftada bir köfte, balık , et, ve tavuk yiyebilen biri bu dönemde şanslı kesimlerden bana göre.

Biraz derinden şikayet etmişsiniz. Sanki hiç bir şey alamıyorsunuz gibi.

Daha gerçekçi sikayette bulunun.
Kusura bakmayın ya kıyısından köşesinden insanca yaşamaya çalışıp şikayetlendiği için bidahakine açlıktan nefesim kokuyor sakız önerir misiniz diye konu açar da gerçekçilik seviyesine erişir

Şaşırdım evde yapmayın o zaman:)) Ankarada yaşayanlara ben yerin ismini diyeyim 45ti yani. Icecekten mı kazanıyorlar acaba
toplu aldiklari icin daha ucuza aliyorlar icecekten ayrica kazaniyorlar.
atiyorum kola disarda 2.5 litesi 8 lira orda bir bardak 5 lira
su dan kazanirlar damla su varya onu cocacola firmasi yuklu siparislerin yaninda eşantiyon olarak ücretsiz veriyor.
o arindirilmis musluk suyu damlayi hic ucret odemeden bize 3 liraya satiyorlar
ben pandemiden dolayi disarda hic bir sey yiyemiyorum artik
onceden hamsiyi en azindan temizlenmis alirdim artik o şekilde de alamiyorum.
birde dısarda yiyeceksem döner tek tercihim 😁

Yok orda yedik zaten biz menüde gördüm. Ayıklama kısmını normalde de aldığım.yerde yaptırıyorum ben eve gelince yıkıyorum sadece. Zor geliyor ayıklamak. Zaten ben de tam tersi küçük balık almıyorum pek dediginiz nedenlerden ve ayıklamak da zor geliyo atıyorum fırına büyük balığı napayım.
sen demi Ankaradasın pess sitede kimle yakınlaşsam Ankara da oturuyorrrr :KK70:

Bununla ilgili bir şey izlemistim bi üniversite araştırma yapmış
Lüx semtlerin çöplerinde süt vs gibi ürünler b.a.ş üçlüsünün ürünleri

Hatta herşeyin en iyisini alan kaliteden sasmayan izlenimi veren bi arkadaşın gecen fotoğraflarına bakıyorduk bi resimde dikkatimi çekti b...m marka süt bazi insanlar gözlerin görmediği şeylerde cokta kaliteyi dusunmuyorlar
B m sut ne,? Marka yazmak reklam harici yasak degil.
Da vinci sifresi cozuyorum sanki b.a ş falan😅

en iyisi benim gibi vejeteryan olunn kurtulun ha ha ha.ama ben de siirt fıstığı kaju hastasıyım geçen hafta paraya kyamaddım almadım ama 2 gün önce dayanamadım 3 kilo kuruyemişe 500 e yakın bayıldım halaaa sindiremedim fiyatı.fıstık kabukları servet değerindee üzüldüm çöpe atarkennn :KK53:
İki gün önce fıstık+ceviz aldım. İkisini çok sever tüketirim 2-2 kilo aldım. Ki ben 1 ayda bitircem. Çoluk çocuklu olanların allah gerçekten yardımcısı olsun

Tanıdığım çoğu beyaz yakalı memlekete yararlı insan yurtdışına gitti. yarın açıkta kalanlar yol kemirir

Aile genetiğimizde büyük ölçüde kemik erimesi var, bu yüzden her gün mutlaka birer bardak içiyoruz sağlık için yani. Geri kalanda tatlı yulaf tüketiminde ya da tatlı vs. de kullanılıyor.
Doktor bi tanidigim malum durumlardan ihraç edildi o kadar üzülüyordum ki yılların emeği hic oldu diye yurt dışına gittiler o kadar mutlu duruyorlar ki

Türkiye disinda her yer cennet mantığıyla bakmıyorum ama sahiden durumumuz gittikçe kötüleşiyor hindistan gibi zengini zengin fakiri tam fakir ülkelere dönecekmişiz gibime geliyor

Gecen gun de buna benzer bir konu vardi. Yalniz degilsiniz. Cogumuz aymi seyden muzdaribiz. Maasimiza zam gelse de artan zamlar maaslara gelen zamlardan daha fazla oranda oldugu icin alim gucu giderek azaldi. Artik sadece cok luzumlu seyleri aliyoruz, cogu seyi de kısıyoruz. Eskiden tek marketten alirken simdi deterjani baska marketten, gidayi baska yerden aliyorum. Cesit cesit deterjan alma da bitti. Sadece camasir, bulasik ve yer deterjani aliyorum. Bir de tuvalet ve banyo icin deterjan aliuorum o kadar. Eskiden fiyata bakmaz marka alirdim. Simdi fiyata bakiyorum. Kiyafet pek almiyorum. Kitap gibi seyleri internetten fiyat kiyaslamasi yaparak aliyorum. Ve mumkunse kredi karti kullanmamaya calisiyorum.

Bende aldgim yerde ayiklatiyorum ya da esim ayikliyor. Dokunamiyorum. Evde bir kac su yikiyorum siyahi cikana kadar birde kontrol ediyorum iclerini tek tek yikiyorum. O kadar ozenmezler bence.
Buyuk balik benimde favorim. Hem dediginiz gbi pratik iki patates dgra bir sogan at firina. Zaten guzel hamsi secmek cok zor geliyor bana. Buyuk baligi daha iyi seciyorm gbi. Hamsi dedigin yagli olacak anca oyle guzel oluyor.

B m sut ne,? Marka yazmak reklam harici yasak degil.
Da vinci sifresi cozuyorum sanki b.a ş falan😅
Yaaaa yasak sanıyordum yoksa b yassak bile anlasilirda:)

Sonucta ülke olarak bu ekonomiyle en adına olduğumuz bir yer
Saka bir yana bundan bir kac yil öncesi hic uğraşıyım bir yer değildi bim öyle bilmediğim markalar falan şimdi meşhur üçlüden ötesi zorluyor

Tabii en sevdigimiz aktivite b.a.ş gezmez 🤣 kültür bombardimani.
Şok urunleri ikisine oranla iyi bence ya.
Ben Migros sanaldan söylüyorum direkt virüs mevzusundan mütevellit çıkmıyorum. Hani bende varsa millete bulaştırmayayım korkusuna bir nevi

Bakin yine anlamadiniz ben karsilastirmiyorum. Ustelik her yurt disi demek Almanya demek olmuyor :) sizin yasadiginiz ulkede oyle olabilir ama burada ilaclar ve doktor gercektende pahali. Hollanda almanya fransa belcika hepsinin farkli ekonomisi farkli sosyal yasantisi var.
Ben size cok katiliyorum ilk mesajiniza özellikle. Türkler giyimde gercekten öyle hangi kadini görsem giyindikleri bastan asagi marka oluyor ya da benim cevre öyle bilemiyorum bende öyle degilim demiyorum tabii. Ama mesela normal gelirli bir aileyiz hiç yiyecekten kistigimiz olmadi hele muz pahali diye almamak söz konusu bile olamaz 😀 yazılanların çoğunluğunu şaka yollu yazıldığını düşünüyorum zati. Kimse yiyeceginden ve giyeceginden yaşantısından ödün vermek istemez tabii ki ama Türkiyemiz son iki senede ekonomik bir kriz yaşıyor ve herkese yansıdı bu benim eşim esnaf esnaflari daha fazla etkiledi bu durum. Yurt dışını hic bilmiyorum ama inş yakinda herşey duzelir 😊

Gecen gun de buna benzer bir konu vardi. Yalniz degilsiniz. Cogumuz aymi seyden muzdaribiz. Maasimiza zam gelse de artan zamlar maaslara gelen zamlardan daha fazla oranda oldugu icin alim gucu giderek azaldi. Artik sadece cok luzumlu seyleri aliyoruz, cogu seyi de kısıyoruz. Eskiden tek marketten alirken simdi deterjani baska marketten, gidayi baska yerden aliyorum. Cesit cesit deterjan alma da bitti. Sadece camasir, bulasik ve yer deterjani aliyorum. Bir de tuvalet ve banyo icin deterjan aliuorum o kadar. Eskiden fiyata bakmaz marka alirdim. Simdi fiyata bakiyorum. Kiyafet pek almiyorum. Kitap gibi seyleri internetten fiyat kiyaslamasi yaparak aliyorum. Ve mumkunse kredi karti kullanmamaya calisiyorum.
Bende burdaki konularda yalnız olmadığımı görüyorum markete girip çıktıktan sonra resmen içim daralıyor alsak bir türlü almasak bir türlü

Çok degil 3 yıl önceki fiyatlarla bile arada resmen uçurum var yazık ya bizden sonra geleceklere evli olsam bu şartlarda kesinlikle cocuk dudunmezdim

Siz kuruyemiş alanlar olarak sanslisniz bence ben en son ne zaman aldım hatırlamıyorum.
Oyle deme canim bir yerden kısıp aliyoruz yani oyle alıyorum diyim. Yoksa bende gidip öyle bilmem ne kadar sundan, bundan demiyorum. Her allahin gunu yemiyorum. Aliyorum misal 15 gunu buluyor bittikten sonra tekrar almam. Bnde hamileyim. Esim bu sebeple cok az yiyor hatta bazen yani genelde hic yemiyor ben yiyeyim diye. 😔

X