Popüler Konu ÖZMUAYENE


Benim hic öyle bir problemim olmadi çok şükür. Ben o zaman kalkismayim hiç. Teşekkür ederim :)
 

Bilgiler icin tesekkurler kizlar :)
 
Tüm mesajları okuyamadım yazan oldu mu bilmiyorum ama emzirenler süt bezleri ile karıştırabiliyormuş hamileler için de aynı durum mu söz konusu acaba?

Ayrıca çok güzel düşünülmüş konu,
Teşekkürler :)
 
Mrb yillar once bnm halama memende kitle var demisler memeni almamiz gerek demisler ama halam tedaviye devam etmemis ustelik hala daha saglikli ama agrilari oluyo sizce bu anormal degil mi bu zamana kadar fzl bi problem cikmamasi hala dha gitmedi ustelik
 
Ayda bir yapılan kendi kendine meme muayenesi meme kanseri tanısı için en iyi yöntem midir ?

Yüksek kaliteli mamografi, meme kanserinin mümkün olduğunca erken, tedavi edilebilirliğinin en yüksek olduğu dönemde yakalanması için en güvenilir yöntemdir. Meme kanseri hissedilebilir duruma geldiğinde genellikle mamografide saptanabilecek boyuttan daha büyüktür. Yine de kendi kendinize veya bir uzman tarafından yapılan meme muayenesi çok önemlidir. Meme kanserlerinin yaklaşık %25'i sadece meme muayenesiyle (mamogramla değil), yaklaşık %35'i sadece mamografi ile ve %40'ı ise hem fizik muayene hem de mamografi ile saptanmaktadır. Her iki önlemi de almanız önerilir.
 
Çok güzel bir konu paylaşımınız için teşekkürler belki bir çoğumuzun aklına bile gelmeyen bi konuda farkındalık yarattınIz sağolun :)
 
Bilgiler için çok çok teşekkür ederim sevgili kazenciğim.
 
Gebelikte ortaya çıkan meme kanseri, gebelik sürecinin vücutta yarattığı fizyolojik değişiklikler ve bebeğin varlığı nedeniyle tanı ve tedavi aşamasında özel yaklaşımlar gerektirir. Amaç, anneyi hastalıktan kurtarırken bebeğe zarar vermemek olmalıdır.


Gebelik meme kanserine karşı koruyucu değil midir ?

Erken yaşta gebelik, hormonların meme dokusunun gelişimindeki olumlu etkisi dolayısıyla uzun dönemde meme kanserine karşı koruyucudur. Otuz yaşından önce ikinci doğumunu yapmış kadınlarda meme kanseri gelişme riskinin %30 azaldığı bilinmektedir. Ancak geç yaştaki gebeliklerde memedeki kanserleşme potansiyeli olan hücreler gebelik hormonlarının etkisiyle hızla farklılaşıp çoğalabilir. Emzirme ise meme kanserine direnci arttırır ve koruyucu etkisi vardır.

Gebelikte meme kanseri sık mıdır ?

Meme kanseri gebelikte görülen kanserler arasında, rahim ağzı kanserinden sonra ikinci sıradadır. Ancak sık görülmez.

Meme kanseri gebelikte görüldüğünde, daha mı kötüdür ?

Çoğu zaman gebelik hormonlarının ve süt birikiminin neden olduğu büyüme, memede oluşan kitlelerin erken fark edilmesini önler ve hastalar geç dönemde başvurur. Gebelikte görülen meme kanserlerinin geç tanı konması nedeniyle daha yüksek evrede olması ve bebeğe zarar verir endişesiyle gebelikte standart tedavilerin uygulanamaması, halk arasında bu kanserlerin daha kötü seyirli olarak bilinmesine neden olmuştur. Oysa sağ kalım, gebe olmayan kadınlarda görülen aynı evredeki meme kanseri ile aynıdır.

Erken tanı için önerileriniz nelerdir ?

Gebeliğin başlangıcından itibaren hastanın jinekoloji uzmanının kontrolünde olması önemlidir. Doktor vizitlerinde genel muayeneye ilaveten meme muayenesi de yapılır. Memede sebat eden bir kitle fark edildiğinde hasta genel cerraha yönlendirilir ve ileri tetkik uygulanır. Hastaların yaklaşık %90’ında ilk bulgu memede kitledir. Ancak gebelikte ortaya çıkan kitlelerin yaklaşık %80’inin, süt kisti, yağ bezi, fibroadenom gibi iyi huylu lezyonlar olduğu unutulmamalıdır. Meme cildinde ortaya çıkan renk değişikliği, kabartı, çekinti, ödem gibi durumlarda ve meme başı akıntılarında da hasta mutlaka cerrah tarafından değerlendirilmelidir.
 
Güzel bir konu olmuş ama ne desem bilemedim. Birçok yönden gayet faydalı bilgiler verilmiş.
 
Bende de iyi huylu tümor var biri alındı boyu baya büyük diğeri ile şimdilik mutluyum el ile muayane çok iyi bir yöntem :)
 
Merhaba, duzenli öz ve klinik muayenenizi mutlaka duzenli olarak yapınız. Özellikle dogum kontrol hapı kullanıyorsanız.
Ben uzun yıllar kulllandım, ve gogsumde anormal kitleler oluştu cok riskli gorüldü ve kalın iğne biyoosisi yapıldı.ve cok sukur temiz cıktı. Sonra cocuk istediğimizden hapları bıraktım ve kontrole gittiğimde riskli olan tumörlerin cogunun kayboldugunu gorduk cok sewindim henuz cocugum yok ama doktor
emzirmeninde cok iyi gelecegini soyledi.


Mutlaka duzenli kontrollerinizi yapın....



Sevgilerle....
 
Aralık ayında kendimi bildim bileli var olan kitleler aklıma takıldı ve doktora gittim. Öyle yumuşak bir memem yok, sanki içi parça parça dolu gibi.

Hiçbir zaman ağrım olmadı, meme dokusunda bir değişiklik görmedim ama evet; özmuayene yaptığımda elime gelen, iyice kanıksadığım kitlelerin ne menem şeyler olduğu aklıma düştü; ağrı olmasa da.

Doktor normal bir meme dokum olduğunu söyledi. Normal lafını duymak beni nasıl rahatlattı anlatamam. Özmuayeneye devam ama
 
Bu yararlı yazı için teşekkürler
erken teşhis gerçekten çok önemli
 
K Kazen konu çok güzel.
Meme kanserinin yanına rutin jinekolojik muayene ve servikal smear alınmasını da ekleyelim mi?
Aslında yeni konu açmayı düşündüm çünkü bu da en az meme ca kadar önemli kadınlar için ama şu anda mobilden girdiğim için fazla uzun yazamıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…