Popüler Konu ÖZMUAYENE

Bulaşıcımıdır? Hayır. Ölmek, sarılmak, "cinsel yolla bulaşmaz." Buna bir kerede hayır yazmak olurdum, yoksa bu yollardan başka bir yolla bulaşma olurmu? Kan yolu var, mesela? Benim bildiyim, hiç bir bulaşma yolu yokdur şeklindedir.
Onu da söyleyim, bunları bilmeden yaşama şahsen benim için daha güzel olurdu. Çünki tedirgin yaşamak yaşamak deyil zaten. Az ve öz hayat daha iyi, neinki uzun ve tedirgin.
Şimdiki aklım olsa idi, hiç bir tıp bilgilerini ne araştırırdım, ne öyrenirdim

Annem meme kanseri tedavisi gördü o sıralar lenftede vardı ağrısızdı fakat şekül olarak meme başı ve ettafında değişiklikler vardı ameliyat kemoterapi radyo terapi tedavisini oldu yaklaşık 3 yıl oldu 2.evrede farketmişti kontrol altına alındı tabi bu senede diğer koltuk altında evreleşmemişken tekrar saptandı radyo terp aldı ve akıllı hap kullanıyor.Genellile kitle olarak değilde memede yüzeysel şekil olarak değişimlerde kendini gösteriyor.Her kitle kötü huylu olmasada varlığında muayene gitmek ve kontrol etmekte fayda var benim agrılı küçük kitleler fibro kist basit kist olarak çıktı yılda 1 gidiyorum kontrole büyüme yok agrı yapıyorlar arada...Tıpkı yumurtalıklardaki gibi zaman zaman çıkıp kaybolan kistler.Basit kist Genelde kadınların çoğunda olabiliyor.

merhaba Hanımlar , ben 2 ay once mamagrofi çektirdim sağ gogsum temiz ama sol goguste bir dansite izlenmiş us onerilir diyor bilgisi olan varmı korkuyorum cok.Görevli sağlıkçı mamografiyi çekerken gögsümü canımı ck yakdı acıttı ve gogsum ceklırken hazneden çıktı ondan kaynaklı olabilirmi acaba dansıte.

Ya da sut bezlerini farkli kitle sanip korkabilirim simsi fark ettim de. ben vazgeceyim en iyisi
Vazgeçmeyin. Pandemide elle muayene sırasında bende çok sayıda kist farkedip doktora gidiyordum 6 ayda bir. İyi huylu dedi doktor, rahatladım. Son gittiğimde 4 aylık hamileydim. Doktor bir tanesi büyümüş üç ay sonra gel dedi. Doğum yakın diye gitmedim. Bir tanesi kötü huyluymuş, diğer kistler arasında ultrasonda belli olmamış. Hormon reseptörlü olduğu için birden büyüdü. Ben doktora başvurduğumda 2,5 cm olan kitle biyopsi de 5 mm çıktı. Tüm memem dolmuştu. İleri lokal evre meme kanseri teşhisi koyuldu aralıkta. Üç aydır kemoterapi alıyorum. İhmale gelmez böyle şeyler kontrolü eksik etmeyin. Benim memeyi komple alacaklar şimdi, sağlık durumum iyi, tedavi başarılı çok şükür, ama artık moralimi yüksek tutmakta çok zorlanıyorum. Bebeğim küçük olunca mecburum. Sizin de bebeğiniz var ihmal etmeyin nolur.

Çok geçmiş olsun ..
İlk gittiğinde iyi huylu olduğuna nasıl karar verdi

selam kızlar benim yaklaşık 1 ay önce sol göğsüm şişti sertleşti adeta taş gibi oldu sonrasında adet oldum ve normal haline döndü ama elleyince mememin ortalarına doğru elimin altında kayan bişey hissettim genel cerrahiye gittim ama bana uzak bi tarihe ultrason verdi bende dayanamayıp özelde çektirdim ultrasonu benim gene sol mememde 8 yıldır fibroadenomum var ama bu hissettiğim şey ona yakın değil neyse ultrasonu çeken radyoşog gösterdiğim bölgeye çok gazla baktı ama birşey gözükmedi evet propun altından bişey kayıyo ama ultrasonda bişey gözükmüyo süt bezelerinin olduğu yerler buralar onunla alakalı olabilir dedi 3 ay sonra tekrar kontrol edilsin dedi bu arada sen takip et büyüme vs olursa 3 ay beklemeden gel dedi bu arada ben diğer ultrasonada giricem günü geldiğinde ama bu şey ne ben anlamadım böyle bişey yaşayan oldumu acaba ultrasonda çok ufak şeyler bile gözüküyo normalde ama hiç biley gözükmedi ilginç olan bu

Benimki sanırım hamilelik sırasında kötü huyluya döndü. Çünkü östrojen ve progesteron hormonlarına duyarlı olarak yazılmış biyopsi raporumda. Ameliyatı oldum, patoloji raporunu bekliyorum, henüz çıkmadı. Hamilelikte büyüdü birden.

çok geçmiş osun şuan nasılsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…