Kesinlikle katılıyorumYetiştirilme tarzımız etkilidir ama mizaç doğuştan getirilir ve değişmez.
Çevresel faktörler insan tabiatında sınırlı bir etkiye sahip. Bundan 20 sene önce özgüven diye bir kavram bile yoktu .
Karşı komşumuzun ekonomik durumu kötüydü. 3 kızı vardı.
Benim babamın durumu çok iyiydi. Yeme içme bizde müthişti. En iyisi en kalitelisi ile beslendik. Ben siyah kuşak karateciyim. Bir ablam var.
3 kızın üçü de selvi boylu. Ablamla biz kısayız. Çünkü onların anne babaları uzun, benim annem babam kısa. En iyisini yemek içmek maalesef beklenen etkiyi vermez hiçbir zaman. Genlerinizde olani değiştirmez.
Bu kızlardan hepsi lise mezunu. En büyükleri 20 yaşında görücü usulü evlenmiş, eş ailesinden cok çekmiş bi kız.
Ben üniversite mezunuyum. Farklı bir şehirde okudum çalıştım. Turkiyenin her yerini kendi başıma gezdim.
Ama benim özgüvenimin karesini hatta küpünü alsak yine de bu kızın özgüvenini yakalayamayız. Müthiş bir kendini sevme, müthiş bir kendini begenme ve kendine inanma... ve müthiş bir özgüven. Bu kadarına cahil cesareti denir . Onun da farkındayım aslında.ama neticede kendinden memnun olma konusunda benden çok cok daha iyi ve mutlu.
Bense yabancı dil bilmediğim için ezilip büzülen bir insanım.
Yani çevresel faktörler insan tabiatında ve bedeninde sınırlı bir etkiye sahiptir. Huylarımızı atalarimizdan alırız. Bunlari değiştirmek gerçekten çok çok zor.
Psikolog size özgüven veremez. Herhangi bir doktorun bize boy veremediği gibi.
Mizaç fiziksel özellikler gibidir. Değişmez.
Törpülemek, azaltmaya çalışmakla bir miktar yol alabilirsiniz. Mutlaka. Ama su saatten sonra özgüvenli,lider ruhlu ,kendini kanaat önderi zanneden, iddiali bir insan olmaz sizden.
Beklentilerinizi buna göre ayarlayın derim
"bu gerizekalı yapıyorsa ben hayli hayli yaparım." bu gercekten altin cumle.bu evet karakter meselesi ve doğuştan geliyor.
şu sihirli cümleyi asla unutmayın: "bu gerizekalı yapıyorsa ben hayli hayli yaparım."
Bence utangaçlık mizaç değil.ben eskiden minibüste inecek var bile diyemezdim.şimdi bem de 28 yaşındayım, eski hâlimden eser bile yok.haa aşırı rahatlık belki mizaç olabilir ama normal bir insan kadar herkes özgüvenli olabiliyor.aşırı rahatlık da bence densizlik ve sorumsuzluk zaten.herkes herkesin yanında çok rahat istediğini konuşamaz ki zaten.bu yüzden insanları çok samimi, samimi, eh işte, ya da samimi değil doye sınıflara ayırıyoruz hayatımızda.yüzde yüz özgüven kimse de yok zaten.kim tanımadığı birine gidip hadi sevgili olalım diyebilir mesela ? Derecesi önemli.Yetiştirilme tarzımız etkilidir ama mizaç doğuştan getirilir ve değişmez.
Çevresel faktörler insan tabiatında sınırlı bir etkiye sahip. Bundan 20 sene önce özgüven diye bir kavram bile yoktu .
Benim babamın durumu çok iyiydi. Yeme içme bizde müthişti. En iyisi en kalitelisi ile beslendik. Ben siyah kuşak karateciyim. Bir ablam var.
3 kızın üçü de selvi boylu. Ablamla biz kısayız. Çünkü onların anne babaları uzun, benim annem babam kısa. En iyisini yemek içmek maalesef beklenen etkiyi vermez hiçbir zaman. Genlerinizde olani değiştirmez.
Bu kızlardan hepsi lise mezunu. En büyükleri 20 yaşında görücü usulü evlenmiş, eş ailesinden cok çekmiş bi kız.
Ben üniversite mezunuyum. Farklı bir şehirde okudum çalıştım. Turkiyenin her yerini kendi başıma gezdim.
Ama benim özgüvenimin karesini hatta küpünü alsak yine de bu kızın özgüvenini yakalayamayız. Müthiş bir kendini sevme, müthiş bir kendini begenme ve kendine inanma... ve müthiş bir özgüven. Bu kadarına cahil cesareti denir . Onun da farkındayım aslında.ama neticede kendinden memnun olma konusunda benden çok cok daha iyi ve mutlu.
Yani çevresel faktörler insan tabiatında ve bedeninde sınırlı bir etkiye sahiptir. Huylarımızı atalarimizdan alırız. Bunlari değiştirmek gerçekten çok çok zor.
Törpülemek, azaltmaya çalışmakla bir miktar yol alabilirsiniz. Mutlaka. Ama su saatten sonra özgüvenli,lider ruhlu ,kendini kanaat önderi zanneden, iddiali bir insan olmaz sizden.
Yalnız o kişinin uzun boylu olup sizin daha kısa olmanız ana fiktinize ters düşüyor.hani zaten uzun boylu olanın daha özgüvenli olması beklenir ya zaten.Yetiştirilme tarzımız etkilidir ama mizaç doğuştan getirilir ve değişmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?