Özgüvenli Bir Ben İçin

31 MAYIS ÇARŞAMBA

Bugün serbest gün oldu. Yalniz maşallah bana 3 4 günde bile midem baya kuculmus.Cok net hissettim bugün. Ve mideyi tika basa doldurmamak resmen rahatlikmis özgürlükmus. Bugun biraz fazla yedigim icin spor yaparken zorluk cektim. Dogru yolda olduguma eminim. Ben guvendeyim. Kitlikta degilim.Sadece acikinca ve tatlis midemin kapasitesi kadar yemeliyim :) Saglikli her anin kiymetini bilmek gerek. Cok şükür spor yapabildigime . Inceliyorum normale dönüyorum :)

7/30 jillian 7. yogurt kuru tamamdir.
Telkinde de 7. günüm :)

1 HAZİRAN PERŞEMBE

Yazın ilk gününden merhabalar :)

Artık bir şeyleri yazın ilk gününe, ayın ilk gününe, belirli tarihlere ertelemek yok. Su gün baslarim,pazartesi baslarim yok. Bu doğal olan zaten. Başlaman gereken hiçbir şey yok. Inanki bir gün bile yenik dussen düşüncelere dalacaksin hmm napsam şunu mu yapsam şöyle mi sinir koysam diyeceksin ve diyeceksin ki tamam şöyle bir yasak koyuyum kendime veee tabiki pazartesi başlarım. Iki gün sonra da fısssss. Balon söndü.

Evet hamurisi orucu yaptin yapabiliyorsun, evet tatlı yemeden gunlerce durabiliyorsun , evet istikrarli bir sekilde sporunu surduruyorsun 40lara yakin callanetics yaptin , günlerce 45 dk yürüdün , jillian 20 gün yaptin , günde 3 litreye kadar sular icebiliyorsun.

Evet sen bunlarin hepsini yaptin. Ama bir sey değişmedi. Neden ???? Çünkü aslinda senin yapman gereken tek şey DUYGUSAL AÇLIĞİ yenmekti.

VEE BECERIYORSUN.DUYGUSAL ACLIKLA MUCADELEMDE 6. GÜNÜM.

Yemek yerken oluşan yalanci zevk sadece sen yedigin sürece gecerlidir. Yemek bitince uçar gider. Kendini iyi ve güvende hissedebilmek için daha ne kadar yiyebilirsin ki? Soruyorum sana yumruk kadar mideni daha ne kadar doldurabilirsin?? Tuvaletin geldi mi tuvalete gidersin , Acıktın mi yemek yersin. Bu kadar zorlaştırmaya inan gerek yok :)

Dün malesef sirtimi incittim.spor yaparken. Bugün dinlenmek istedim spor yapmadim. Insallah yarina daha iyi olurum. Ne demistim spor yapabilmek bile cok kiymetli..Noldu bana nazar mi degdi?? Masallah banaaa diyim de içim rahat etsin :))

Yoğurt kürü 8. günümü yaptim,telknde 8. günümü dinleyecegim. Kabak lifi ile bacaklarimi keseledim.

Oluyorrr olacak

2 HAZİRAN CUMA

8/30 jillian yoğurt kürü 8. gün tamamdir :)

Yediklerimizden pisman olmayalim, bu cok doğal bir şey. Ömrümüz boyunca beslenmek zorundayiz. Bunu işkenceye çevirmeye gerek yok. Ben güzel fizikli olmayı hakediyorum. Ben düz karinli düzgün bacaklı olmayi hakediyorum.
Ve bu sefer oluyor. Ben ilk basta duygusal açlığımı yeniyorum. En önemlisi o. Ben yediklerimden pisman olmamayi ogreniyorum. Ben tepkilerimden dolayi yememeyi ogreniyorum. Kendini zihninle ozdeslestirmeyi birak. Sen zihinden ibaret degilsin. Bu kadar hevesle istedigin vucudu hakediyosun. Güzel yüzüne yakisacak vucudunu hakediyorsun. Yemege odaklanma. Spora dansa hayatin guzelliklerine odaklan. Leptin hormonunu sev ona sahip çık :)

Oluyor oluyooor...

4 HAZİRAN CUMARTESİ

JILLIAN 1/9 yoğurt kürü 11. gün tamamdir :)

Eger terim gozlerimi yakacak kadar çalışıyorsam ben, cok cok istiyorum demektir. Bu kadar derinden istiyosan unutma bu emeğini bu cabani. Bedenini sev oncelikle. Onu sevmeden olmuyor. Bedenimi seviyorum. Onu sefkatle besliyorum. Ona kötü davranmiyorum. Intikam alircasina yemiyorum. Onun ihtiyaci kadar yiyorum. Olacak :)

5 HAZİRAN PAZARTESİ

Mustakbel esinle gidecegin tatili giyecegin bikiniyi düşün :) Sereserpe guneslenebilmek, özgüvenle dolasabilmek.. Hadi daha fazla gec kalma.Daha fazla oldugun yerde sayma. Hadi harekete geç artik.

Bugün Ac olan bedenin değil duygularin kitabını aldim. Umutluyum :)
Attigim her adım beni hayalime yakinlastiracak. Usengecligimden vazgecicem artik.

Jillian 10/30, yogurt kuru 12. gun tamamdir

6 HAZİRAN SALI

Her hafta 2 güzel aliskanlik edinip yazacagim buraya :)
Yarin basliyorum :)

Jillian 11/30 yogurt kuru 13. gün tamamdir :)

Telkinleriniz ve istikrarınız çok hoş ..bunları okuyunca tuğçe ışınsunun kitabı geldi aklıma 21 gün boyunca bende kendi sesimi telefona kaydedip yatmadan önce dinliyordum..inanılmaz bi huzur mutluluk ve şükretme hali oldu..bi müddet bu şekil gitti ama şükürleri ve telkinleri bırakınca eski hale yavaş yavaş döner gibiyim 1 haftafır kendimi yemekten alamıyorum..sanırım tekrar başlamalıyım bana da kesinlikle iyi geliyor

Cok teşekkür ederim :)

Telkin ve bilincaltinin gücüne cok inaniyorum. Hangi cumleleri kullanmıstiniz kaydinizda?

Ben de kaydediyim,beraber başlayıp birbirimize destek olalım derim.Ne dersiniz? :)

Cok teşekkür ederim :)

Telkin ve bilincaltinin gücüne cok inaniyorum. Hangi cumleleri kullanmıstiniz kaydinizda?

Ben de kaydediyim,beraber başlayıp birbirimize destek olalım derim.Ne dersiniz? :)
tabii çok sevinirim o zamn sabah ilk işim kitaptan okuduğum cümleleri bulmak olsun :) benmde tekrar düzene girmem lazım şimdilik iyi geceler

tamam canim bekliyorum :))
"Ben çok mutluyum . Yaşıyorum ve bunun değerini biliyorum . Her olumlu değişimi yapabilecek güç benm içimde. Bilge olan bilinçaltım bana her sorum için cevap verir. Sınırsız güç ve büyük ortak zeka ile ben hep işbirliği içindeyim. Güzellik ve bereket kapımı çalıyor . Beni yaşamın tüm parıltısı donatıyor. Hep dopru karar veriyorum. İstediklerim gerçekleşiyor. Şans içindeyim.seviyorum seviliyorum,herşeyin en iyisine layık olmak çok özel bir duygu."
Bunları telefonuma kaydedip uyku öncesi 21 gün boyunca dinledim baya işe yaradı.tekrar başlıyorum..valla hep aynı etkiyi yaratıcaksa 21 gün değil her akşam dinlerim :)

bu cok guzelmis :)

Peki bir muzigin üstüne mi kaydettin? Bi de oncesinde gevseme telkini filan yok muydu ben bi yerde öyle okumustum önce gevseyip sonra böyle telkinleri dinliyormussun

bu cok guzelmis :)

Peki bir muzigin üstüne mi kaydettin? Bi de oncesinde gevseme telkini filan yok muydu ben bi yerde öyle okumustum önce gevseyip sonra böyle telkinleri dinliyormussun
evet herhangi bi meditasyon müziğiyle birlikte kaydettim ama burda önemli olan uyumaya yakın dinlemek o yüzden ben öncesinde kitap okudum uykum geldiği zamanda bu kaydı dinleyip uyudum

evet herhangi bi meditasyon müziğiyle birlikte kaydettim ama burda önemli olan uyumaya yakın dinlemek o yüzden ben öncesinde kitap okudum uykum geldiği zamanda bu kaydı dinleyip uyudum
Ben de kaydedicem canim dinleriz beraber mutlu ve huzurlu hissedelim de yasamimiz güzellik olsun insallah :)

8 HAZİRAN PERŞEMBE

SEVGİLİ GÜNLÜKK :))

Bugün resmen bir aydınlanma geldi :)))
Beden olumlama hareketi diye bir hareket var instgrmda. Bir de video cekmislerdi.Izledim. AYDINLANDIM.

Bize dayatilan IDEAL VÜCUTLARA kanıyoruz. Kendimiz ne istiyoruz, bedenimiz ne istiyor bunu hiç dikkate alıyor muyuz???

Düşündüm bunun ne kadar zamandır içinde olduğumu. Uzuuun zamandır bunun icindeyim.

Veee başkalarıni da gördüm. Yalnız değildim. Yalnız olmadığını bilmek insana gerçekten güç veriyor. Evet istedigim vucuda düz karina ulasmis olanlari da gördüm. Ama şimdi?
Yine alınan kilolar yine mutsuzluk ve yine kısırdöngü.

Ama benimki öyle olmayacak. Ben kendime söz veriyorum. Benimki guzellikle bedenimi severek ve bedenimi dinleyerek olacak. Bunu uzun zamandir yazsam da yeni yeni gercekten yapabilecegime inandim. İnandığımi nerden anladim biliyor musunuz??

Kisirdonguye girenler yarin diyete gircem pazartesi diyete baslarim üzüldüm sıkıldım yemek yemeliyim yemek en büyük zevkim diyenler bilir. Yine televizyonun karsisina oturmuş dünyayi yemis ve bi o kadar daha yemeyi düşünürken of ne yesem acaba hani bi gün diyete gircem kisitlanacagim hani mahrum kalip hani hayattan zevk alamiycam bos anlarimi dolduramayacagim diye korkup yine yiyecek bir seyler aranirken aydınlandim veee durdum dedim ki :)) :

BÖYLE DÜŞÜNDÜĞUN SÜRECE ASLA FİT OLAMAYACAKSIN.

Bir kere benim bedenime saygim olsa bi gün diyete girecegim korkusuyla zevkine bosluk doldurmak için onu tika basa hic dinlemeden anksiyetelerimi gidermek için bosu bosuna doldurmam.Ona eziyet etmezdim. Ona resmen EZIYET EDIYORSUN.

KÜÇÜKLÜGÜNDEN BERI SANA DAYATILAN NE IDUGU BELİRSİZ IDEAL VUCUT UĞRUNA ONA İŞKENCE EDIYORSUN!!!!

ETME! !!!

ONU SEV,ONU KABULLEN ONA EZIYET ETME. ONA SEVGI GÖSTER. ONU DİNLE.

Ya 10 yaşında diyete baslayan çocuklar var. Ya bir düşün. Eskiden böyle miydin? Yemegi düşündükçe artti takintilarin. Farkında misin? Uyudugun zamanlar dışında sürekli yemek düşünüyorsun. Farkinda misin??? Yemek dusunmekten kendini gelistiremedin. BEYNIN YALAMA OLDU!!!

YETER BİTANEM. yeter kendine eziyet.

HAA SİZ SIMDI SANIYOR MUSUNUZ KI BURAYA YAZACAĞIM :

YARINN ŞEKERİ KESIYORUMM
YARINN EKMEGI BIRAKIYORUM
YARIN DIYETE BASLIYORUMM
YARIN SUNU YAPIYORUMM

HAYIRRRR. BEN YARIN BUNLARIN HICBIRINIIIII YAPMIYORUMMMM. BEN YARINNN COCUKKEN NEYSEM.BEBEKKEN NEYSEM ONA DÖNÜYORUM. BIR BEBEGIN ZEVKINE YEDIGI NERDE GÖRÜLMÜŞ :)))

Yediklerimden elbette zevk alacağım. Evet damak tadi olan bir insanim. Evet seviyorum. Aciktigim zaman vucudumun cani istedigi zaman tabiki istediğim her seyi her seyi yiyeceğim.

vee sozlerime şu harika cumleyle son veriyorumm:

BİR KADININ VÜCUDUNU SEVMESİ DEVRİMDİR :)

Meraba cranial iki gündür paylaşım yapmamışsın bu kadar güzel giderken benm gibi pes etmedin inşallah :)

birşeyleri kafamda oturtmuşken ve hayatımı iyi bir döngüye sokmuşken tekrar aynı kısır döngüye düşmek çok enteresan doğrusu ..ama üstesinden gelebileceğime inanıyorum .
tabiki de ustesinden geleceksin.
Tam olarak nedir sorun paylasmak ister misin?

14 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Tatatataaam merhaba :))

Nasıl mıyım çok iyiyim maşallah

Öğrendiğim her şey ufkumu açıyor. Her saat başına alarm kurup çaldığı zaman açligin size verdiği fiziksel rahatsizligi kaydedin diyor. Dikkat açlığı değil AÇLIĞIN SİZE NE KADAR RAHATSIZLIK VERDİĞİ! !

Bu benim gittigim yolda devrim gibi bir şey . Acıkınca yiyip doyunca birakcam diyodum ama tam anlamiyla ac miyim degil miyim emin olamiyordum. Bu cok ufkumu acti. Acliginin sana verdigi fiziksel rahatsızlık.

Ve kişi diyor ki görüyorsunuz acliktan ölmüyorsunuz. BU BIR DUYGU VE SADECE GELİP GEÇİYOR. DAHA DA KOTULESMIYOR ARTIYOR VE AZALIYOR.

AÇLIK VE CAN CEKMESINE KARSI NE YAPMALIYIZ DIYOR?? CEVAAP KOMIK ANA HICBIR SEY!!

TEPKI VERMEYIN VE OTURUP GECMESINI BEKLEYIN. KENDINIZI OYALAYACAK BIR SEYLER DE YAPABILIRSINIZ. DİŞ FIRCALAMAK, KITAP OKUMAK GİBİ. .

Bir gün yapabildiysen diger günler de yapabilirsin. Bu günün diger günlerden hiçbir farki yok.

Hic kimse demez ki ah o hafta keşke o boreklerin coreklerin hepsini yeseydim.. Of cok pismanim keske yeseydim. Kimse bunu demez. Senin miden çöp kutusu değil unutma. Bedenini besle kaslarıni besle ve bedenin de mutluluk ve güzellikle ışıldasın :)

JILLIAN 16/30 YAPILDI. Yesilcayimi içtim. İlerliyorum her geçen gün inceliyorum çok şükür

Acikinca bogazimda hissediyorum ben bir bosluk oluyor. 2 avuc fıstık bile doyurdu. Tadini ala ala yedim daha fazlasini istemedi canim. Ve onu yedim diye ardindan bir sürü sey istemedi canim.

Biliyoe.musunuZ?? Bu benim.gibi duygusal yiyici olan biri için devrimCok.şükür allahima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…