Özgüven sorunu

Hacettepeli06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
348
138
53
Merhaba bayanlarr. Size hemen kendimi tanıtıcam. Ben 18 yaşımı yeni bitirmek üzereyim ve iki ay önce kapandım. Arkadaşlar ben açıkken de edepli giyinen bir kızdım. Ama ailem kesinlikle istemiyordu açık olmamı. Yazın sıcağında bana kısa kollu giydirtmiyorlardı ve ben de uzun kalın bi hırkam vardı hep onu giyerdim okulda çıkarırdım. Açıkken sürdüğüm az bi rimeli bile fark ederdi babam birsürü olay çıkartırdı. Ben de haliyle evden salaş çıkardım rimelimi dışarda sürer eve dönerken de silerdim. Suçluluk hissederdim evet ama beni buna zorlayan ailemdi. 4 kardeşiz biz ben tek kızım abilerim de çok laf ederdi. Ben ne giyersem bir kusur bulurlardı ve bi zaman sonra kapanmam için çok direttiler. Sürekli söylüyorlardı, hani bi insana bişeyi sürekli söyleyince ters teper ya. Bende de başta öyle oldu. Babam bana bi kere: seni böyle yanımda gezdirmektenn utanıyorum dedi. Bende koptu her şey o zaman. İnanın utanılcak bir halim yoktu hiç. Ama çok koymuştu o laf bana, sonra çok dua ettim Rabbime. Kendi kararımla kapanmak istiyordum Allah için kapanmak istiyordum başkaları istediği içim değil. Ve bir sabah uyandığımda bugün kapanıyorum dedim.bitmişti o gün kalabalık bir toplum içine kapalı bi şekilde çıktım bir daha geri dönüşü olmasın diye. İşte arkadaşlar ailemle aram da düzeldi baya bi etkisi oldu şaşırtıcı derecede. Ben sosyal medya hesaplarımı falan da kapatmıştım. Şimdi bi sorunum var bayanlar:özgüven eksikliği. Daha böyle pek bi kıyafetim yok.üniversiteye de başladım. yolda yürürken bile tuhaf hissediyorum kendimi daha alışamadım.ilk zamanlar böyle mi oluyor ya kötü hissediyorum kendimi eski hallerimi kendime güvenimi neşemi özlüyorum. Yardımcı olur musunuz arkadaşlar özgüven bence çok önemli ve ben artık çekinmeyerek dik ve kendinden emin bir şekilde yürümek istiyorum.

Hayırlı olsun canım Allah bizlere de nasip etsin. Benim de okuldan bir arkadaşım vardı, açıkken akrabası bizimkine 'sen yine böyle mi geldin git öbür odada otur gözüm görmesin seni' diyormuş. Ama eninde sonunda ve çok şükür ki kendi rızasıyla kapandı. Ama kapanmanın özgüven eksikliği getireceğini düşünmüyorum ben. Seni bu duruma getiren başka bir durum bence kapalılıkla alakası yok. Ama evet yeni kapananlar söylüyor çok çekindiklerini de söylüyor. Yeni tanışacağın arkadaşların zaten seni böyle tanıdıkları için garipsemeyecekler gözler kapalı halini görmüş ilk daha çok işine gelir bu durum.

Evet Allahtan okul açılmadan oldu ama böyle içim bir tuhaf. Sanki dışarı çıktığımda herkes bana bakıyor milletin işi gücü yok da beni eleştiriyormuş gibi geliyor. Bunu aşmam gerek çok sağolun yorumunuz için

Konunun kapatılmasını istemen sen Kapanma ile ilgili bir detayı anlatmış ve Özgüven sorununu dile getirmişsin sonuçta dini bir çözüm ve arayış yok.
Konuna gelince senin sorunun kapalılık baskı vs değil de kendini beğenmeme durumu .
Üniversiteye yeni başlamışsın bir anda yeni bir ortam ve giysilerin hep eski tarzına uygun şeyler oldugundan kullanamıyorsun ve kullanınca da rahatsız oluyorsun .
Yanlış anlama örneğin kapalı dursun diye kısa kollu gömlek içine uzun kol badi giysen özgüvenin sarsılır çünkü sen o gömleği veya tişortu kısa kollu begeniyorsun ya da o badiyi tek begeniyorsun
Çekinmeden kendinden emin olman için giysilerinden de emin olmalısın.İnternette kapalı bayanlar için de genç giyim ve bazen benim bile kullandığım giysiler var.Giysi dolabını baştan aşağı yenilemen lazım.Gençler için çok güzel renkli giysiler tercih edebilirsin

Eğer imkanın varsa kapalıykende cok cok güzel giyinebilirsin. Ben kapalı değilim ama en yakın arkadasım öyle ve kızın giyimi nicelerine taş çıkarır .. herkes bayılır sorar.
Belkide bende öyledir ben giyimim bakımım yerinde tertemiz misler gibide kokuyorsam kraliçe elizabeth gibi hissediyorum:)))

Evet haklısınız galiba dolabı baştan aşağı yenilemem gerek bu da baya bir zaman istiyor. Teşekkür ederim yorumlarınız çol değerli benim için

Evet buna inanıyorum kesinlikle önceden ben de sizin gibi hissediyordum. Ama şimdi düzenimi oturtamadım ve haliyle dışarı adım atmak gelmiyor içimden. Çpl sağolun bu arada

Evet buna inanıyorum kesinlikle önceden ben de sizin gibi hissediyordum. Ama şimdi düzenimi oturtamadım ve haliyle dışarı adım atmak gelmiyor içimden. Çpl sağolun bu arada

Daha yeniyse zamanla alışırsın.
Önce kendinle barış..
Sen bize emredilen en güzel ibadetini yapıyorsun
Keske hepimiz yapabilsek..
O sekilde giyinmeye alıstıgın zaman inan cok ta iyisini yaparsın.

Özgüven sorunu yaşamanız gayet normal. 10-15 yıl öncesine göre daha avantajlı bir dönemdesiniz, okulunuzu tesettürlü bir şekilde okuyabilecek, insanların arasına karışma fırsatı, arkadaş ortamı fırsatları yakalayacaksınız. Siz çok zor ve bir o kadar da değerli bir işe giriştiniz ve mükafatını her durumda alacaksınız inşallah. Birkaç ay sonra içinde bulunduğunuz ruh halini, kendini yabancı, kısıtlı hissetme halini atlatacak ve özgüveninize kavuşacaksınız. Giydiklerinizi yakıştırmaya başlayacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

Daha yeniyse zamanla alışırsın.
Önce kendinle barış..
Sen bize emredilen en güzel ibadetini yapıyorsun
Keske hepimiz yapabilsek..
O sekilde giyinmeye alıstıgın zaman inan cok ta iyisini yaparsın.
Umarım sizlere de nasip olur umarım bu ibadeti hakkıyla yerine getirebiliriz çok iyisiniz gerçekten sağolun :)

Çok sağolun inşAllah öyle olacaktır, eminim ben gibi niceleri vardır Allah hepimizin yardımcısı olsun

Evet haklısınız galiba dolabı baştan aşağı yenilemem gerek bu da baya bir zaman istiyor. Teşekkür ederim yorumlarınız çol değerli benim için
Tabi zamanla oturucak yeni tarzınız giysiler aldıkça yeni bir şey giydikçe bile insan iyi hissediyor kendini benim yiğenim kapalı giysileri bir ay önceden almaya başlamıştı sizin kapalı giyinmeniz ardından üniversite ortamı vs üst üste gelmiş bol bol alışveriş yapın alışveriş sitelerinde dolaşın kombinler hayal edin parçaları tek tek birleştirin Size faydası oluyorsa yorumlarımın sevinirim tabi ki

Ya vallahi ben de sizin dediğiniz gibi hayal ediyorum birsürü şey ama şu anda abimin düğün hazırlıkları olduğundan ve çeşitli sebeplerden ailemden sadece haftalık alıyorum.Harçlığımdan artırabildiğimi biriktiriyorum ve inşAllah ocak ayında kredi çıkarsa rahat edicem biraz ve o zaman çok daha güzel olacağına inanıyorum :)

Ailende senin adına çok mutludur zaten ve senin alışman için daha fazla bütçe ayırırdı tabi ama abinin düğün durumu varmış tabi. İstanbulda mısın bilmiyorum çok uygun yerler var benim gittiğim 100 tl ile gidip 10 parça ürün alıyor benim annem . Ocak ayına bu haftayı sayma kaldı 9 haftacık .Üniversiteye ilk başladıgım dönem bende zaten pek giyime önem vermezdim acele ile ne bulsam giyerdim sende 9 hafta sonra tarzını tam oturtursun canım .Özgüvenini ve neşenini kaybetme inan para kazanılıyor giysi alınıyor ama onları kazanmak epey zaman alıyor sonra kimseyi umursama zaten kapalı giyiniyorsun 2016 ya ocakta yepyeni capcanlı başlarsın umarım

Ankaradayım gerçekten çok sağolun iyiki varsınız KK üyesi büttüüünn bayanlarr. Allah razı olsun hepinizden :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…