• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgür olmak istiyorum

Tamamen benim yasadiklarimi hissettiklerimi yazmışsın 20 yaşındayım üniversite okuyorum(yine yaşadığım şehirde tabiki)ve bir de tek çocuğum düşün doğdugumdan beri aynı şeyi yaşıyorum.Bir an önce ben de mesleğime başlayıp gitmek istiyorum. Bir yaştan sonra insana zor geliyor gerçekten bu kadar müdahale,bu kadar ilgi alaka. Kendi çabalayıp kazanmak başarmak istiyor seni çok iyi anlıyorum.
ben kışın biraz olsun okuduğum şehirde nefes alıyorum senin ki daha zormuş aynı yerde :( umarım bir an önce büyüdüğümüzü kabul ederler de biraz olgunlaşmamıza izin verirler. o zamana kadar sabır ne yapalım kötülüğümüzü isteyen insanlar değil sonuçta :KK52:

ben kışın biraz olsun okuduğum şehirde nefes alıyorum senin ki daha zormuş aynı yerde :KK43: umarım bir an önce büyüdüğümüzü kabul ederler de biraz olgunlaşmamıza izin verirler. o zamana kadar sabır ne yapalım kötülüğümüzü isteyen insanlar değil sonuçta :KK52:
Aynen canım sabrın sonu selamet elbet. ama insan boğuluyor bazen işte .. hele etraftaki diğer arkadaşlarına baktığında :KK16:

Cok ozur diliyorum konuyu hic dagitmak istemiyorum yalniz size ozelden mesaj atmak istedim bulamadim aticagim yeri
Profil resmimin uzerine tiklayin acilan kutuda ust kisinda ozel mesaj gonder var. Ona basarsaniz gonderebilirsiniz

sen uslu oldukça onlar da aynı şekilde davranmaya devam edecek, emin ol. aynısı bende var çünkü. işim yok, erken kalkmam gerekmiyor, eşek kadar oldum ama ben de "hadi yatmadın mı, geç oldu"ları duyuyorum.
ya konuşacaksın rahatsız olduğunu söyleyeceksin, asi kıza dönüşeceksin bu durumda da.
ya da durabildiğin kadar uzakta kalıp, onları da uzaktan geçiştirip idare edeceksin.

Bende sizin yasadiklarinizi yasiyorum.Universite okuyorum.Ona ragmen hicbir degisme yok.Dediginiz gibi elbette bizim kotulugumuzu istemiyolar ama korumaya calisirken cok boguyolar.Bir an once okulumu bitirip kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum.O zaman hersey farkli olcak inaniyorum ama bazen cok bunaliyorum.

Okudugumda bunu ben yazmış olabilir miyim diye düşündüm resmen :) Ben de 21 yasındayım ve seneye ogretmen olucaam :)
Canım bizde de durumlar böyle, şehir dışında okuyorum ve orada çok rahatım karışan eden yok, ama şu 3 ayda toplasan 5 kere dışarı arkadaslarımla çıkmışımdır ve hepsinde 6-7de evdeyim resmen ilkokul çocugu muamelesi görüyorum ve bunu bizimkilere kabul ettiremiyorum, ben de onları böyle kabullendim.
Hep şunu düşünüyorum bu aralar; seneye malum kpss ve atamalar var, başka şehire atanmak istemiyorum param cebimde kalsın diye ama aynı şehirde kalırsam ailem yine bu kafada devam ederseler ne sosyal hayatım olucak ne de koca bulabilicem resmen, ikilimdeyim sende de var mı bu ?

Okudugumda bunu ben yazmış olabilir miyim diye düşündüm resmen :) Ben de 21 yasındayım ve seneye ogretmen olucaam :)
Canım bizde de durumlar böyle, şehir dışında okuyorum ve orada çok rahatım karışan eden yok, ama şu 3 ayda toplasan 5 kere dışarı arkadaslarımla çıkmışımdır ve hepsinde 6-7de evdeyim resmen ilkokul çocugu muamelesi görüyorum ve bunu bizimkilere kabul ettiremiyorum, ben de onları böyle kabullendim.
Hep şunu düşünüyorum bu aralar; seneye malum kpss ve atamalar var, başka şehire atanmak istemiyorum param cebimde kalsın diye ama aynı şehirde kalırsam ailem yine bu kafada devam ederseler ne sosyal hayatım olucak ne de koca bulabilicem resmen, ikilimdeyim sende de var mı bu ?
Ben de ailemin yanına istedim tayini param cebimde kalsın diye sonuçta aklına gelen durumu yaşıyorum. Ayrı şehirde yaşa kafan rahat olsun. Tayinin çıkana kadar onlarla yaşarken epey bi fırsatın olacak durumu tahlil edersin :D

Ben de ailemin yanına istedim tayini param cebimde kalsın diye sonuçta aklına gelen durumu yaşıyorum. Ayrı şehirde yaşa kafan rahat olsun. Tayinin çıkana kadar onlarla yaşarken epey bi fırsatın olacak durumu tahlil edersin :D

Kira, ev giderleri, kıyafet, bakım vs. maaşımdan birikim yapamıcam ben, yettirebilirsem ne ala :D
Durum pek değişeceğe benzemiyor ben de çeker giderim bu şehirden o zaman artık nerde hata yaptık diye düsünsünler :D

Kötü insanlarla Karşılaşma Kötü Tecrübe Yaşama diye Sana baskı yapıyorlar... Hatalılar ama Sana değer verdikleri İçin Çok Sevdikleri İçin. İLERİ DEREcede sıkıyorlar seni... Ama bir yere Kadar... Sabır et

aynısı var kesinlikleeee.. burda yaşarsam babamın evinde ekmek elden su gölden para cebimde kalır kendime araba bile alırım diyorum. ama başka yere atanırsam para gidecek ama üni hayatı gibi olacak :) benim evim trakyada olduğu için buraya atanmam zor puanlar yüksek zaten başaramam herhalde diyorum kısmet.. zihincisin sanırım bu arada :)

Bende sizin yasadiklarinizi yasiyorum.Universite okuyorum.Ona ragmen hicbir degisme yok.Dediginiz gibi elbette bizim kotulugumuzu istemiyolar ama korumaya calisirken cok boguyolar.Bir an once okulumu bitirip kendi ayaklarimin uzerinde durmak istiyorum.O zaman hersey farkli olcak inaniyorum ama bazen cok bunaliyorum.
dualarım o yönde canım umarım kısa zamanda kendi kararlarımızı verebilen bireyler oluruz :)

Vallahi çok zor bir durum. Ben olsam bu kadarına izin vermezdim 23 yaşındayım ve düşünebiliyorum. Annem babam da sağolsun hep bir adım geriden izlediler çünkü güvendiler.

Vallahi çok zor bir durum. Ben olsam bu kadarına izin vermezdim 23 yaşındayım ve düşünebiliyorum. Annem babam da sağolsun hep bir adım geriden izlediler çünkü güvendiler.
ne güzel :) bana güvenmiyorlar mı anlamış değilim. hata yaptığım oldu çok küçük bana göre. komşunun oğluyla ufacık bir sevgililik dönemimiz olmuştu 3 yıl önce bunu babam duyunca çok sinirlendi ve bizi ayırdılar. belki de bunun güvensizliğidir...

ne güzel :) bana güvenmiyorlar mı anlamış değilim. hata yaptığım oldu çok küçük bana göre. komşunun oğluyla ufacık bir sevgililik dönemimiz olmuştu 3 yıl önce bunu babam duyunca çok sinirlendi ve bizi ayırdılar. belki de bunun güvensizliğidir...
Olabilir evet aileler çok abartır böyle şeyleri. Bence taviz tavizi doğurur, sınırları zorlamalısınız. Ben okurken bile bunaldım en son kaç yaşında böyle birşey yaşadım hatırlayamadım bile ..

aynısı var kesinlikleeee.. burda yaşarsam babamın evinde ekmek elden su gölden para cebimde kalır kendime araba bile alırım diyorum. ama başka yere atanırsam para gidecek ama üni hayatı gibi olacak :) benim evim trakyada olduğu için buraya atanmam zor puanlar yüksek zaten başaramam herhalde diyorum kısmet.. zihincisin sanırım bu arada :)

Evvett zihin, senin bransın ne? :)
Ben de aynısını diyorum arabam olur, çekerim altıma topukluları cici bici öğretmen hanım olarak giderim okula diye :D Bizim puanlar pek yüksek değil memlekete atanabiliceğimi düşünüyorum kontenjan açılırsa tabi, ama sosyal hayatım elden gidicek, hayırlısı diyelim biz en doğrusu bu :)

Evvett zihin, senin bransın ne? :)
Ben de aynısını diyorum arabam olur, çekerim altıma topukluları cici bici öğretmen hanım olarak giderim okula diye :D Bizim puanlar pek yüksek değil memlekete atanabiliceğimi düşünüyorum kontenjan açılırsa tabi, ama sosyal hayatım elden gidicek, hayırlısı diyelim biz en doğrusu bu :)
okul önceciyim ben de :) bizim bransların kontenjanı yakın gibi biraz baktım da.. yüksek lisansı zihinden yapmak istedim bir ara bu yıl özel eğitim gördük ve inanılmaz keyif aldım :D

okul önceciyim ben de :) bizim bransların kontenjanı yakın gibi biraz baktım da.. yüksek lisansı zihinden yapmak istedim bir ara bu yıl özel eğitim gördük ve inanılmaz keyif aldım :D

Kesinlikle düşünmelisin, hatta zihin olarak değil de sana daha yatkın olacak bi alan var erken çocuklukta özel eğitim. Türkiye'de yeni gelişen bi alan hocalarımızın çok katkısı var bu konuda, bende bu alandan düşünüyorum yüksek lisansımı :)
Hem okul önceci kimliğinle çok daha yararlı olabilirsin alana, hem de özel eğitim merkezlerinde çalışma şansı da yaratırsın kendine. Ömür boyu devlette memur olarak hayat geçmeezz :)

Kesinlikle düşünmelisin, hatta zihin olarak değil de sana daha yatkın olacak bi alan var erken çocuklukta özel eğitim. Türkiye'de yeni gelişen bi alan hocalarımızın çok katkısı var bu konuda, bende bu alandan düşünüyorum yüksek lisansımı :)
Hem okul önceci kimliğinle çok daha yararlı olabilirsin alana, hem de özel eğitim merkezlerinde çalışma şansı da yaratırsın kendine. Ömür boyu devlette memur olarak hayat geçmeezz :)
katılıyorum sadece para kazanıp evden işe işten eve değil de insanlara faydalı olacak şeyler yapmak isterim hep :) yazları rehabilitasyon merkezlerinde çalışmaya çok heveslendim ama geçici istemiyorlar ve sigorta yapıyorlar böylelikle kredim kesilecek diye hevesim kaçtı.. yüksek lisans işi aklıma yatıyor gibi ALES te kendime güvenebilsem... :)

Sen sesini cıkarmadıgın,sustugun sürece onlar,senini isteklerini anlamayacak.Anlattıgın kadarıyla onlarda seni bu kisilik dogrultusunda,yetistirmeye calısıyorlar,o yüzden islerine gelecek,yani senin kendini odalara kapatmakla,eve hapsetmekle pek ilgileneceklerini sanmıyorum,ailen böyle görmüs,böyle yetismis,ananelerden gelme bir gelenek sizdeki,egerki sen gözünü acmazsan,acıtasyonla onları degistirmeyi beklersen cok beklersin tatlım,kendini kandırma dikil biraz,yoksa sende bu gelenege bogulmus olursun,ilerdede kendini gelistirmedigin takdirde,aynı durumu sen cocuguna yasatırsın,zaten bu bazı toplumda babadan-ogula bulasan,süre giden birsey yani daha ne deyim,yazdıkca sacmalamaya baslıyorum:KK53:

Back
X