Özellikle Ev Hanımları, Kitap Okuyor Musunuz?

Payitaht gerceklik konusunda iyidir.Hâla topkapi sarayinda tutuluyor o devrin kaynaklari..

Kaslari cizilmis kizlar demenizi anlayamadim oyuncu onlar.Karakterleri birebir vermesi beklenemez
Payitaht gercegi yansıtmıyor... üzgünüm...

Rica ederim sorun değil, baştan da belirttiğim gibi başlıkta ev kadını yazınca biraz da genelleme olunca sitemizin aslında özünde iyi olan ama sorgulamaktan geri kalmayan üyeleri neden ev kadını denilince okumayan, sabahtan akşama pembe dizi veya evlilik programı seyredenler kategorisinde anıldı sebebini merak ettiler.

Bir farkındalık olsun istiyorsunuz ama sanırım karşılıklı başlangıç yanlış oldu.

Sizin bir anketör, sosyal deneyci olmadığınıza ikna olacaklardır zamanla.
Çok teşekkür ederim anlayışınız için, haklısınız evet genelleme olmuş böyle söyleyince kızılıyor fakat toplumuzun gerçekleri maalesef bunlar. Yani benim çevrem gerçekten bu şekilde. Tabii ki sabahtan akşama pembe dizi izlemek diye bir şey olmaz her ikisini de birden yapabiliriz. Pembe dizi izleyen cahildir diye de bir şey yok benim demek istediğim vaktimizi daha güzel şeylerle harcayalım.Buna sebebiyet verdiğim için üzgünüm açıkçası. Keşke mümkün olsa daha çok şey yapabilsem ama annemin saatlerce okuduğunu görmek beni inanın dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Onun içini okuduktan sonra çok büyük bir coşku kapladı. Bu her halinden belli. Ben diğer insanlarında içinin coşkuyla kaplanmasını istiyorum ve buna olabilirsem vesile olmak istiyorum.

Sağ olunda küçük olduğumu nereden çıkarttınız acaba? üniversite sınavına hazırlanan kişiler büyük yaşta olamaz mı? Gerçekten komiksiniz, ben kendi ailemden, çevremden gördüğüm şeyleri yazdım. Sizi niye bu kadar gerdi bunu da anlamadım. yazdığım şeyler gayet birleştiriciydi ve çoğu kişi de buna katıldı. Neyse haklsınız sizinle tartışıp vakit harcamamalıyım. İyi akşamlar size de Allah sizin açıklığı versin.
Bu ne agresiflik.
Neyin koplenksi bu buyuk ol gec degil azmedersen basarirsin.kendini mutlaka gelistirmelisin.okumak onemli daha onemlisi okudugunu anlamak.
Sizede iyi geceler

tak tak çok önemli o. defalarca girdim ygs'ye. anlatım bozukluğu ve yazım yanlışı fenadır. lys'de edebiyata giriceksen kesin tak zaten
Haklısınız :) yani aslında doğru yapıyordum mesela geçen yıl ikisini de doğru yaptım soruların. ama insan günlük hayatta farketmiyor sanırım yaptığı hataları :)

Çok teşekkür ederim anlayışınız için, haklısınız evet genelleme olmuş böyle söyleyince kızılıyor fakat toplumuzun gerçekleri maalesef bunlar. Yani benim çevrem gerçekten bu şekilde. Tabii ki sabahtan akşama pembe dizi izlemek diye bir şey olmaz her ikisini de birden yapabiliriz. Pembe dizi izleyen cahildir diye de bir şey yok benim demek istediğim vaktimizi daha güzel şeylerle harcayalım.Buna sebebiyet verdiğim için üzgünüm açıkçası. Keşke mümkün olsa daha çok şey yapabilsem ama annemin saatlerce okuduğunu görmek beni inanın dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Onun içini okuduktan sonra çok büyük bir coşku kapladı. Bu her halinden belli. Ben diğer insanlarında içinin coşkuyla kaplanmasını istiyorum ve buna olabilirsem vesile olmak istiyorum.

Konuya çok yönlü bakmak lazım, bir kısım insan ben gibiler çabuk sıkılan kişiler olduğundan okumaz, keyfi bir durum söz konusu, bir kısım insan iş yoğunluğundan başını kaşıyacak vakit bulamadığı, akşam yatağa kendini zor attığı için okuyamaz, bir kısmının da evlilik hayatında yaşadığı stres, sıkıntı, sorunlar yüzünden okumaya mecali kalmıyor, okumak ve sonrasında coşkuya kapılmak için yaşamınızında huzurlu olması lazım, kadın sabahtan akşama kadar kayınvalide, eş, çocuklarla uğraşmaktan, laftan anlamayan kayınvalide karşısında susup kocasının ağır sözlerini sindirmeye çalışmaktan okumaya hali kalmıyor ki.

Öyle eşler var ki siz cilt cilt kitap bitirin, felsefe, psikoloji, kişisel gelişim kitapları okuyun o koca karşısında kitap sözcükleriniz kiyafetsiz kalır.

Yanlış anlaşılmasın kitap okumayı ve eğitimi destekleyen biriyimdir, bir kadın kendini geliştirmelidir evet ama karşındaki erkek okuduğun kitabı kafasına fırlatınca ağırlığını anlayacak cinstense ona canım derin bir nefes alıp konuyu sakin bir şekilde ele alıyoruz, freud bu durumda şöyle derdi diyemiyoruz maalesef.

Kadınları bilinçlendirmek istiyorsak yasal haklarını da öğretmeliyiz, sadece kitap olarak girmeyelim olaya.

Bende okurum. Bilim/kurgu, aşk, polisiye yani kisaca icinde savas/siyaset konusu olmayan her türlü romanı okumaya
bayilirim . Bunun yani sira gazete elime gecerse dergi onlara da bakarım

Ama bu aralar KK'nün bir derdim var kosesind acayip takmis durumdayim :)

Haftada 2 3 yeni kitap bitiririm.
Ilgimi ceken eski makalelere goz atarim.
Kitap turleri degisir bende 1 bakmisim uzayin en derinlikleri ile alakali 1 bakmisim uyarlama roman.psikoloji felsefe yazilari cogunluktadir.
Sagolsun herkes bana kitao hediye alir surekli : )bilirler ben okurum
Su kitabi okusana sana zahmet anlatirsin bana diye milyon defa duymuslugum vardir

2 yıllık evliyim ve ev hanımıyım evlenmeden önce nefret ettiğim evlilik programlarının hastası oldum hergüne bir dizim vr akşama kadar tv karşısındayım ve baktım ki gercekten çok boş sonra bi kitap hediye etti ablam Duygu Asena nın Kadının Adı Yok diye bir kitap ve okumaya başladım iki günde bitti o kadar güzeldi ki sonra başka bi kitaba başladım sonra başka bi kitaba başladım ve baktım ki gercekten bana bişeyler katıyo kitap okumak arkadaşlar kitap okumayı sevmiyorum demeyin vaktiniz varsa eğer mutlaka sizin de hoşunuza gidecek kitap türleri vardır en azından bi okumaya niyetlenin ve farkedeceksiniz kitap okumak o kadar kötü bişy değil

Öyle eşler var ki siz cilt cilt kitap bitirin, felsefe, psikoloji, kişisel gelişim kitapları okuyun o koca karşısında kitap sözcükleriniz kiyafetsiz kalır.
Aynen abla,
Benim eşim eğer inatçı,kaba ve kompleksli bir adam olsaydı,yediğim dayaklar buradan oraya köprü olurdu. Tövbe Allah korusun. :KK53:
Fazlasıyla bilinçliyim hayata karşı ,küçük yaşta ayakta kalma çabasından.
Fazlasıyla zorlayıcı oluyorum ve damarına da basmaktan geri kalmıyorum,tabiri caizse kaşındığında.
Okumuş olmanın ve aklımı nasıl kullanacağımı çok iyi bilmenin de etkisiyle bazı cümlelerim kurşundan beter olabiliyor.
Eğer ben böyle olmamış olsa idim,o anlayışlı,naif,merhametli adam bile canavar olabilirdi ,ki denemesi olmuştu.Ben bile kendimi çok aciz hissetmiştim.
Konuyu açan arkadaşa katılıyorum,okumalı ve ne okuduğumuzu iyi anlamalıyız.
Bilinçli olmak hayat kurtarıyor zira.

Aynen abla,
Benim eşim eğer inatçı,kaba ve kompleksli bir adam olsaydı,yediğim dayaklar buradan oraya köprü olurdu. Tövbe Allah korusun. :KK53:
Fazlasıyla zorlayıcı oluyorum ve damarına da basmaktan geri kalmıyorum,tabiri caizse kaşındığında.
Okumuş olmanın ve aklımı nasıl kullanacağımı çok iyi bilmenin de etkisiyle bazı cümlelerim kurşundan beter olabiliyor.
Eğer ben böyle olmamış olsa idim,o anlayışlı,naif,merhametli adam bile canavar olabilirdi ,ki denemesi olmuştu.Ben bile kendimi çok aciz hissetmiştim.
Konuyu açan arkadaşa katılıyorum,okumalı ve ne okuduğumuz iyi anlamalıyız.
:KK66: evet canm katılıyorum adamın kibarlığı nezaketi naifliği karşısındaki kadına da bağlıdır bilinçli kadın her zaman her ortamda kendini belli eder

Aynen abla,
Konuyu açan arkadaşa katılıyorum,okumalı ve ne okuduğumuz iyi anlamalıyız.
Karşındaki insanla çok alakalı bazı şeyler, kimi kadında okumuş, kültürlü olur ama eş öyle bir eştir ki psikolojik baskıyla sindirir ve kadının özgüvenini elinden alır.

Eşin seni tolere edebilecek bir karakterde demek ki, maşallah Allah bozmasın, herkes bu kadar şanslı değil, benim bir tanıdık 2 üniversite bitirdi, bitirdiği son okulda çalışmaya başladı, yaşı da oturmuş biriydi kendi gibi kültürlü eğitimli biriyle evlendi aman Allah'ım evlerden ırak, adam tam bir baskı makinesiydi, bizlerin karşısında çat çat konuşan kadın gitti, yerine eş baskısında bir kadın geldi, sonunda ayrıldı ama o arada yaşadıkları kötüydü, adam bir sözler ediyormuş dövmekten beter.

Biz kadınlar son zamanlarda biraz daha şanslıyız, eskiden bu kadar bilinçli değildik, şimdilerde internet var elimizin altında, okuyamıyorsak bile bilinçlenmek, kendimizi geliştirmek adına internetin nimetlerinden yararlanıyoruz, en azından pratikte neler yapabileceğimizi öğreniyoruz.

Umuyorum gelecek nesilleri daha ayakları yere basan bireyler olarak yetiştireceğiz.

Ben okuma alışkanlığımi anne ve babamdan ögrendim babam uzun yola gidiyordu bir bavul kitap götürüyordu annemde yemek yaparken bile elinde kitap gazete okuyordu

Evimize günlük gazetemiz gelirdi annem bizi uyandırırken başımızda gazete okurdu yarıda keserdi meraktan uyanirdık :KK66:

Bebeğim dogana kadar baya kitap bitirdim şuan okuyamıyorum yazı iple cekiyorum bir düzen otutturup okumaya başlayacağım inşallah kitaplarım hazır

Ben ben ben herzaman kitap okurum, roman, gerçek hikaye ler, falan hatta geceleride radyo tiyatrosu dinlerim yada sesli kitap herkese tavsiye ederim

İçeriği çok okumadım. ben öğretmenim. Veli miz geliyor, hocam kitap okumuyor diyor. Peki, siz diyorum. Biz de okumuyoruz diyor. Bunu diyen ev hanımı da olabilir çalışma hayatının içinde olan da... Sonuç veli okumuyor, tv izliyor. çocuğa odan da kitap oku diyor... Asla yapmaz... Okuyan, evinde kütüphane olan çocukların algıları daha farklı.En azından çocuklar için... Oğlum daha küçük ama yakın zamanda kütüphane gideceğiz, çocuk bölümüne. Şimdiden gitsin o binaları tanısın istiyorum.

Çok güzel bir konu, ama bu tepkiler niye anlamadım! Ben 2 küçük çoçuk annesi, aynı zamanda çalışan ve yurtdışında yaşayan bir anneyim. Kutu kutu kitap şiparişi veririm. Dizi olarakda "vatanım sensin" den başka dizi bilmem. Okumak güzel şey, bol bol tavsiye ederim:kahve:

Kitap okuyan insan kendini cabuk belli eder ,ya da ben cabuk anlarim diyim.
Bu benim arkadas olmamda da onemli.bir kriter ve vesile oldu hep.( elinde kitap gordugum bir is, kurs,okul ,yurt arkadasimin yanina yanasip ne okuyorsun diye tanismam... )
Benim ailemde de babam,erkek kardesim ve ben kitap cok okuruz.
Lisede kazandim kitap okuma aliskanligini.
Konu kitap olunca susmayasim geliyor:KK70:
Beyazit orhan kemal kutuphanesine giderdim okul cikisi hep.
Ve kitap okumanin ne derece muhtesem oldugunu tum insanimiz anlasa keske,
Evet ulke olarak kitap okumama aliskanligimizin olmasi derin bir yara:KK43:

Okuyorum .Küçük oğlumun seviyesindeki kitaplarida okuyorum,Üniye hazirlanan oglumun matematik geometri sorularini çözemezse çözüveriyorum.:KK70:
Yapamadığı soruya bunu annemde yapamadı yazmış birinde :KK70:
Turk dizileri vasat maalesef hep uyarlama .Yabanci versiyonlarindan 3 yil sonra geliyor bize . Iyi olsa seyrederim .
Insanlar nasil mutluysa öyle yaşasın .Çok bilgi ağır yüktür.
Hamilelikte ve cocuk saglığıyla ilgili bircok kitap okumustum .
Hiç birsey bilmeyen arkadaslar kadar mutlu olamadım ,ya öyle olursa ya böyle olursa keske bilmeseydim .
Cahillik mutluluktur .:KK58:

Valla çalışırken hiç kitap okuyamazdım. Ama işi bırakınca çok rahat okur oldum. Bence "ev hanımı" diye özellikle belirtmen yanlış olmuş. Çünkü artık neredeyse tüm ev hanımları bi şekilde araştıran okuyan kadınlar. 65 yaşındaki kv dem bile oturup tarih belgeselleri, gezi programları izler. Kendi çevrem de hiç öyle tv başında gün geçiren, haftanın hergünü güne katılan bi ev hanımı yok.Örgü bile örecekse, örgü kitabı alıp ordan bakar bazıları :) Mesela ben şuan hamile olduğum için daha çok hamilelik,doğum ve bebek-çocuk psikolojisi üzerine okuyorum. Ama en çok sevdiğim tarih ve sanat tarihi kitaplarıdır. Bence sen eski ev hanımlarında kalmışsın :)

X