• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar tüm yazanlara teşekkürler çok faydalı oldu :)))

yiyemeden kuruyan ekmeklerinizi küçük parçalara ayırıp biraz daha kurutup robotta çekince köftelik hazır ekmeğiniz hazır olur. tamamen kurutup kavanozda saklayabilirsiniz. ama ben nemli kalma ihtimaline karşılık buzdolabı poşetinde buzluğa atıyorum. yapışma da olmuyor. lazım olduğu kadarını çıkarıp anında kullanabilirsiniz. yine bir seferde çok miktarda kıyma alıp topluca köfte yoğurursanız zaman kazanırsınız. hazır şekil verip buzluğa koyun. ben yine et-tavuk aldığımda doğrayıp buzluğa atıyorum. hem pratik hem de hemen çözülüyor. soğanı domatesi de hazır doğranmış olarak buzluğa koydunuz mu yemeği pişirmek kalır sadece.

çamaşırlar makineden çıktığında kuvvetlice çırparak kırışıkları açmak,özellikle nevresimleri gergin asmak, gömlek,tişört gibi şeyleri askıda kurutmak, mandalı kıyafetin paçasına değil beline takarak mandal izini önlemek sayesinde neredeyse hiç ütü yapmıyorum

bulaşık yıkarken yeğene çatal kaşık bıçakları doldurup birkaç kez suyla çalkalayıp sonra kaynar su ve deterjan döküp çalkalayıp bekletiyorum birkaç saat. tek tek ovalamaya gerek kalmıyor. temizlenmeyen varsa onu tekrar yıkıyorum sadece.

bu prtıklık konusuna milföy hamuruda yardımcı bu arada çiğ olark yapılıp konulabilen kurbıye tarzı poğaçalar var ve hiç tadı değişmioo

ya hakkatten süper kadın mısınız sizler :)
valla açıkçası evimi haftada bir temziliyorum. çamaşırlarımı her hafta bir renklibir beyazlar birde ara renkli atıyorum (aar renklim çok acil olmayanlar olduğu için hafta içi atarım genelde). zaten çamaşırları topla ütülerini yap imanım gevriyo :)))))) bulaşıklarımı eğer çok çıkmamışsa elimde yıkarım. 2-3 tabak 2 şer kaşık çatal, yoksa makinayı haftada bir doldurabilirim.
onun dışında akşamları zaten 19:30 gibi geliyorum. yemekti çaydı saat geçiyor. ben temizlik müptelası olup sevdiklerimle geçireceğim zamanı harcamak istemiyorum. akşam evi çektireceğim yere eşimle film izlemeyi veya sohbet etmeyi yeğlerim. yada pazar günü anneme gideceksem evi sonra çektiririm birazcık beklesin :) temizlik bugn olmaz yarın olur ütü bugün olmaz yarın olur ama bunun için keyifli zamanımı kaçırmak istemiyorum. bende böyleyim :)))

bu arada bu buzluğa ve dondurucuya atılan malzemelerde tat değişimi olmuyormu ya. yada benim dolabımdamı sorun var. geçen sene yeni evlenmiştik sadece bezelye atabildim. birde sarma sarmıştık onalrı poşetledim. ikisininde tadını sevmiyorum. aldığımız taze ekmeyin kalanınıda bayatlamasın diye buzluğa atıyorum ertesi günü işten gelince çıkarıyorum ama buzluk kokusu olurya hani anlatabildimmi bilmiyorum ama öyle koku oluyor

kızlar bende bu konuda yazılanların büyük bir kısmını okudum.ama bende bir sorun var ben ne kadar temiz olsamda evdekiler pis.çalışıyorum ve 2 çoçuğum var onlar evde oluyor ben işteyken.normal zamanlarda idare ediyorum ama misafir geleceği zamanlar benim için kabus.evi düzenli tutmak mesele birde vardıyalı çalışıyorum.eşimlede vardıyalı birimiz gelip birimiz gidiyoruz birbirimizi kısıtlı zamanlarda görüyoruz.o evdeyken işyapamıyorum..onun için temizliğe ayıracak zamanım az oluyor yinede gece nöbetlerinden geldiğim zaman uyumadan çamaşır ütü yemek temizlik yapıyorm .ama duvardı kapı cam onları silemiyorum..yardımcıya eşim çok karşı, komşuya geliyor yardımcı ona bile kızıyor,kaldıki ben asla...şehir dışından misafirlerim gelecek.ve aksilik normalde 8 saat çalışırken bu günlerde 12 saat çalışıyoruz...ne yemek yapsam yada nasıl bir menü oluştursam bu kısa zamanda hem temizlik düzen ve yemek benim için özel misafirler eşimin akrabaları ve ilkkez tanışacağım ...birde bu mop nedir nasıl birşeydir nereden alınır ve fiyatı nedir bilgi verirseniz sevinirim...

benimde aklıma gelenleri yazayım öncelikle yemek için yaptıklarım : o hafta ne yemek yapacağımı az çok planlıyorum ve ona göre alışveriş yapıp yıkayıp ayırıyorum. buzluğa mutlaka kırmızı et veya tavuk köfte yapıp koyuyorum, etleri buzluğa koyarken yemeklik ayırıp buzdolabı poşetinin içine çok ince bi dergi kalınlığında olacak şekilde donduruyorum ( çıkarınca çok çabuk çözülüyor ). Soğan, biber ve domates üçlüsünü pişirip konserve yapıyorum bunları bütün yemeklerime kullanabiliyorum hiç zamanım yoksa açıp iki yumurta kırıp menemen yapıyorum. Zaman zaman taze fasülye, sarma, dolma, börek yapıp buzluğa atıyorum. Pilavı neyli yapacaksam kavurup buzluğa atıyorum pişireceğim zaman çıkarıp biraz çözdürüp suyunu koyuyorum. Kalan ekmekleri köfte için kurutuyorum. yeşillikleri, meyveleri yıkayıp kurutup öyle dolaba koyuyorum.
Temizlik için ise : scotch brite pratik paspasını kullanıyorum inanaılmaz kısa zamanda inanılmaz tozları alıyor ve suda hemen bırakıyor hafta içi onunla bi iki kez alıyorum hafta sonuna çok iş kalmıyor. klozet içinde yine scotch brite pratik sünger seti kullanıyorum sap kısmına çamaşırsuyu koyuyorum elimi sürmeden temizliyorum. camlar içinde önce büyük bi süngerle bulaşık deterjanıyla siliyorum sonra şu mikrofiber bezlerle siliyorum tertemiz oluyor. Beyaz çamaşırlarımı ayrı sepette biriktiriyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar yine gelirse yazarım opuyorumnanaktan

hiçbirini yapmıyorum guclubacismile ama bunları okudukça yapasım geldi.
2 haftada bir temizlikçi alsam hallolur heralde dimibilmiyorumkismile yemekleride bişekilde hallederiz sanırsam

yemek kısmını da dondurucu desteklıı halledersin hafta içi prtik yemkler yaparsın 2 gunluk pişirirsin yarının yemeğini bugunden yaparsan oda iyi oluoo özellikle zeytınyağlı yaparsan 1 gun önceden yap.

kartanesi_82 ben ce buzlunda bi sorun olabilir geçen gun buzluktan çıkardığım yaprak sarmalarımı pişirdim misafirlerime verdim hiçbişiy anlamadılar bile belki pişirme yönteminde sıkıntı vardır . ben buzu iyice çözüldükten sonra kaynar su dökuorum pişmeisne yakın üsütne az sıvıyağ ve tuz gezdiriorum gayet guzel oluyo. bezelyeyide buzluktan çıkartınca bi kaçkez yıkayıp buzlarını arındırırsan dolp tadı çıkmaz bide taze ekmeyi buzluğa koymk çok mantıklı değil bence. tazeyse ekmegin dolbın alt gozune koy sabh khvltıya tostmakınesine dilimle koy ben öle yapıorum hiçte sıkıntı olmuo tat da değişmioo. hatta yufkadan börek sarıp atıorum oda değişmioo

HARİKASINIZ ARKADAŞLAR İNANIN EVDE OTURAN BAYANLAR SİZLER KADAR PRATİK DEGİLLERDİR.HEM DÜZENLİ TERTİPLİ HEMDE FORMDA KALIYORSUNUZ TEBRİK EDERİM SİZLERİ ZEVKLE OKUDUM VE BİR ÇOK FİKİRLERİ BENDE UYGULARIM a.s.

kartanesi_82 ben ce buzlunda bi sorun olabilir geçen gun buzluktan çıkardığım yaprak sarmalarımı pişirdim misafirlerime verdim hiçbişiy anlamadılar bile belki pişirme yönteminde sıkıntı vardır . ben buzu iyice çözüldükten sonra kaynar su dökuorum pişmeisne yakın üsütne az sıvıyağ ve tuz gezdiriorum gayet guzel oluyo. bezelyeyide buzluktan çıkartınca bi kaçkez yıkayıp buzlarını arındırırsan dolp tadı çıkmaz bide taze ekmeyi buzluğa koymk çok mantıklı değil bence. tazeyse ekmegin dolbın alt gozune koy sabh khvltıya tostmakınesine dilimle koy ben öle yapıorum hiçte sıkıntı olmuo tat da değişmioo. hatta yufkadan börek sarıp atıorum oda değişmioo

evet buzlukta da sorun olabilir ama önce senin pişirdiğin gibi bi deneme yapayım bakalım nasıl olacak :) teşekkürler

çoook süperiz......
bende hızlı temizlik yapmam gereken anlarda öncelikle ortalığı bütün odaları hızla toparlıyorum.ortalıkta ne varsa yerleri önemli olmadan kaldırmaya çalışıyorum. (çok acil zamanlarda) ondan sonra süpür sil......

çocukların oyuncaklarını da biraz ayırıyorum. özletiyorum hem onlara. yoksa bi dökseler toparlamak zor oluyor. hele ki yatak altına gidebilecekleri.

no-frost u bulandan allah razı olsun tabi. bi de mikrofiber bezler tabi.

ben anlatayım;

ben haftada 1 gü temizlik yaparım sadece, hafta içi hiç bir yere dokunmam, işler için kendimi hırpalamam, sofrayı genelde kocişim toplar, çayı, meyveyi o yapar, soyar yedirir kaydirigubbakcemile2

akşamları temizliktense kocişimle tv, film, izleyip sohbeti, şırnaşmayı yeğlerim. ütü, temizlik olur nasılsa. zaten haftada 1 temizlik yetiyor bütün hafta. ama elimi falan yıkarken yada tuvalette, banyoda gözüme takılırsa 2 dakka ovarım, ütümü tv karşısında yaparım, benden kıymetlimi canım boshayallersmile

benimde aklıma gelenleri yazayım öncelikle yemek için yaptıklarım : o hafta ne yemek yapacağımı az çok planlıyorum ve ona göre alışveriş yapıp yıkayıp ayırıyorum. buzluğa mutlaka kırmızı et veya tavuk köfte yapıp koyuyorum, etleri buzluğa koyarken yemeklik ayırıp buzdolabı poşetinin içine çok ince bi dergi kalınlığında olacak şekilde donduruyorum ( çıkarınca çok çabuk çözülüyor ). Soğan, biber ve domates üçlüsünü pişirip konserve yapıyorum bunları bütün yemeklerime kullanabiliyorum hiç zamanım yoksa açıp iki yumurta kırıp menemen yapıyorum. Zaman zaman taze fasülye, sarma, dolma, börek yapıp buzluğa atıyorum. Pilavı neyli yapacaksam kavurup buzluğa atıyorum pişireceğim zaman çıkarıp biraz çözdürüp suyunu koyuyorum. Kalan ekmekleri köfte için kurutuyorum. yeşillikleri, meyveleri yıkayıp kurutup öyle dolaba koyuyorum.
Temizlik için ise : scotch brite pratik paspasını kullanıyorum inanaılmaz kısa zamanda inanılmaz tozları alıyor ve suda hemen bırakıyor hafta içi onunla bi iki kez alıyorum hafta sonuna çok iş kalmıyor. klozet içinde yine scotch brite pratik sünger seti kullanıyorum sap kısmına çamaşırsuyu koyuyorum elimi sürmeden temizliyorum. camlar içinde önce büyük bi süngerle bulaşık deterjanıyla siliyorum sonra şu mikrofiber bezlerle siliyorum tertemiz oluyor. Beyaz çamaşırlarımı ayrı sepette biriktiriyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar yine gelirse yazarım opuyorumnanaktan

şu söylediğin scotch brite pratik sünger seti çok mantıklıymış ya:kahve: denemek gerek teşekkürler güzel tavsiyelerin için kaydirigubbakcemile5

kocamın anlayışlı olması benim en büyük pratikliğim :)
haftaiçi 1 gün evi süpürür, dağıtmamaya da özen gösteririm.. Daha hiç ütü yapmadım, cam silmedim, anneler sağolsun kaydirigubbakcemile2 diğer işler hallediliyor zaten. evliliğin ilk haftaları, mutfaktan çıkamıyordum, en sonunda eşim isyan etti, yüzünü göremiyorum diye, ve bana yardım etmeye karar verdi.. ee benimde elim hızlandı bu arada, alışıo insan. Çok hırpalamamak lazım ev işleri ile, gündüz iş akşam ev, zooorrrrrrrrrr... ama hayat böyle çok güzel

Back