• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar bu mop hangi mop ben anlayamadım. Piyasada bir sürü çeşidi var. mavi, mor değişik renkleri var. Acaba markasıyla yazar mısınız? hatta belki resim eklerseniz süper olur :)

Domestosun fısfıslısını aldım. Tuvaleti dokunmadan temizliyorum. Marc banyo aldım onu cifin banyosundan daha çok beğendim. Dia nın micro fiber bezleri genel temizlik için çok iyi. Günlük temizlik için pronto tozal kullanabilirsiniz. Fiyatı pahalı olduğu için dia nın tozalını da deneyebilirsiniz.

öncelikle tavuk .et, kıyma alınca asla hemn dondurucuya atmam kıymayı kööftelik yemeklik diye ayrırım köftelerimi yapıp pişirmeden koyarım,tavuğu parçalıcaksam yıkar ocakta üütüler sonra ne yapacaksam ona göre poşetlere koyarım etide aynı şekilde böşğlece elinize geliyo hemn .dondurucuda muhakkak poğoçam ,dolmam ,haşlanmış bakliyatım vb. olur dolabımda kekim ,pastam hava almıcak şekilde kappatır akşam çayına çıkarırım ..
yemeklermi akşamdan yapar işten gelince gelince ben sofra kurarken onlar ısınır..asla bulaşık biriktirmem bir bardak dahi olsa makinaya koyarım .mutfağımı özellikle derli toplu durur herzaman ..evin için egelince hafta için çamaşırlar yıkanır akşam asar sabah işe gitmeden toplar gelince katlar hafta sonu ütülerim..işten gelince gene eğer erken gelmişsem hemen süpürge çalıştırır heryeri siler süpürrüm .mikrofiber bezle heryerin tozunu alırım mabilya bezi ile başka bir yeri asla silmem heryer için ayrı bezim vardır ..hafta bir dip köşe cam ,kapı ,koltuk ne varsa temizler yıkarım..aslında ben hergün iki çocuğum olduğu için süpürge tutarım.. ne kullandıysam yerine tekrar koyarım gözüme çarpan bişi oldumu hemen halladerim..gece yatmadan heryeri gözlemlerim elimde şarzlı süpürge ile kırıntı varsa alırım ..çocukların dağınıklıklarını toplarım .tuvalet banyo hergün temizlenir tuvaletimi yapmaya girerim heryeri temizler çıkarım hergün düzenli bir şekilde ev işi yapılırsa daha az yorulur ve daha az stres yaparsınız..ay ay anlat anlat bitmez .ev işleri çok nankör sen temizlersin o inatla tekrar eski haline döner..

Canlarım benim ilk prensibim; ev her zaman derli toplu olmalıdır

Eviniz temiz olsa bile dağınıksa bir anlam ifade etmez,o dağınıklık çok göze batar.
Bu nedenle akşam yatmadan önce mümkünse evi toparlarım,yapamadıysam sabah kalkar kalkmaz bu işi gerçekleştiririm.

ışten eve döndüğümde üzerimdeki kıyafetleri hemen çıkarırım kirli olmayanları gardroba kirliyide banyodaki kirli sepetine götürürüm.(Mutfakta öncelikli bir işim olursa 5 dk rötarla çıkarırım)

Evimi mutlaka havalandırırım sabahları eşim evde uyuyor olduğu için genelde akşamüzeri bu işi hallediyorum.

Akşamdan biriken çöpleri sabah evden çıkarken alır,hemen atarım.Atamadıysam eşime not yazar rica ederim.

ış çıkışı eve girdiğimde yapılacak yemek listesinde örneğin pirinç pilavım var ise üzerimi çıkarmadan pirinci 4 kez yıkar,kettle da ısıttığım suyu-tuzu dökerim,diğer işlerim bitinceye kadar pirinçler hazır hale gelir.Makarna yapacaksamda aynı şekilde hemen sıcak suyu ocaya koyar kaynatırım,makarnamı dökerim pişmeye başlar.

Evin genel büyük temizliğini hafta içi veya hafta sonu değişken günlerde eşim evde yokken yaparım.Çünkü hoşlanmıyor elektrik süpürgesinin vs nin sesinden.Örneğin;Bugün Cumartesi çalışıyorum saat 6 dan sonra temizliğimi yapacağım,yarın eşim ve ben evdeyiz.

Temizliğe önce küçük halılarımı silkeleyip balkon demirine asmakla başlarım,büyük halılarımıda odanın ortasına katlar koyarım.Koltukları sandalyeleri öne çeker altını süpürür silerim.Odaların yer temizliği için pronto nun portakallısını kullanırım.

Mobilyalarım lake olduğu özel bezlerle silerim.

Islak zeminler içinde mutlaka bir ürün kullanırım,değişik ürünler kullanmayı severim.Cif,mr.propper....vs

Hafta içide 2 günde bir lavaboları tekrar temizlerim.

Yeni evli olduğum için halı tüylerinden muzdarip biri olarak büyük temizlik günüm haricinde mutlaka haftada 1 veya 2 kez daha evi süpürürüm.

Nohut,barbunya,fasülye gibi ürünlerim mutlaka dondurucuda hazır olur.

Yemek yapmaktaki en büyük yardımcım düdüklü tencerelerimdir sebze yemekleri hariç diğer yemekleri düdüklüde yaparım.

Acil durumlar için buzluğumda sigara böreğim bulunur.

Et-tavuk gibi ürünleride buzlukta stok etmem,taze olmalarından yanayımdır.Misafirler için sosis ve sucuğu sadece dondurucuya atarım.

Evde mutlaka bir çorba türü bulundururum.

Yine mutlaka her hafta kek,börek yaparım eşim için. (ben diyet yaptığım için yiyemiyor olsamda).

Pazardan aldığım maydanoz-roka-nane gibi ürünleri havlu kağıdı biraz ıslatıp,sarıp dolaba kaldırırım,uzun süre yeşil kalıyorlar böylece.

Ekmeğimide bayatlamaması için buzdolabında tutmaya çalışırım.

Şimdilik aklıma bunlar geldi.

SONUÇ;KADIN OLMAK ZOR ZANAAT:(

mop kullanan yok mu acaba? bir sürü çeşidi var? daha önce de sordum marka verirseniz sevinirim.

Arkadaşlar bu mop hangi mop ben anlayamadım. Piyasada bir sürü çeşidi var. mavi, mor değişik renkleri var. Acaba markasıyla yazar mısınız? hatta belki resim eklerseniz süper olur :)

canım benimki ucuzundan markasını unuttum.Hangisini istersen onu al sonuçta hepsi işi görebiliyor...scoth bretaında var viledanında ...saplı ucunda silindir şeklinde süngeri var ve sıktırma kolu var... :kahve:

ya supersiniz kızlara.s.
inanın okurken bayıldım sizlere
ne bu kabiliyet ne bu başarı :nazar:
ama sanırım azıcık kıskandım
bukadar yöntemi nasıl akıl ediyosunuz
gerçi ben daha 7 aylık evliyim zamanla bende daha pratik yöntemler edinirim dimi
bu okuduklarımı bende hayata geçireceğim hihoyyyt
gerçi biçoğunu bende uyguluyorum zaman zaman aksatsamda bende kabiliyetliyimdir
ama brawo sizleree

benim tek anlamadığım bende difriz yok :çok üzgünüm:
standart nofrost buzdolabına kek börek koysam olurmu:uhm:

canim böyle seyleri hic kafana bile takma,inan evlenince herseyi yaparak ögreniyorsun,sonucta herkesin kendine göre bir sistemi var,zamanla öyle bir pratiklesiyorsun ki kendin bile sasirisin.yanliz evlenince,hersey bayagi siraya girer,gece yatarken bile yarin ne yemek yapsam diye düsünürsün.ve bu isleri yapmak bastan sana cok zevkli gelecek,bu günlerinin tadini cikar.evlenince kendi evimde yikadigim camasirdan cok zevk aldigimi hatirladim.ben kalkarkalkmaz hergün basta banyomu temizlerim.3günde bir ev temizligi yaparim,buralarda fazla toz olmuyor.ütüydü bulasik di camasir bunlari zaten yapmak basit.beni yildiran yemek,hergün ne yemek yapsam sorusu.ama onu da her gün birsekilde hallediyo insan.calisan insan icin zor bir durum.kendimden biliyorum.o yüzden pratik yemekler yaparsin.evinde.haftasonlari yemekleri döktürürsün.cesit cesit yaparsin. mutlaka hazir yufkan bulunsun,bunu börek yapip deepfreeze atarsin,sigara böregide,köfte(kizartmadan)dolmabiber ,sarmayida atiyorum ama o biraz sulu oluyor.acil misafirin icin bir kek ve yufkadan börek bunlarin yapimi zaman almaz.kiymayi ve etleri deepfreeze atarken posetin icinde iyice elinle bastirarak yay iyice incelsin ve o sekilde koy.cikardigin zamanda soguk bir suyu koy,büyük bir kabin icine etini yada kiymani bunun icine koyarak cözdür,cok cabuk cözülüyor.seni anliyorum,evlendikten sonra ben bu isleri nasil yaparim,yemek konusunu nasil hallederim diye belki düsünüyorsun,bunu hemen hemen hepimiz düsünürüz,sakin endise etme,inan hersey zamanla yoluna giriyor ve gözünde büyütdügün gibi olmuyor.simdiden mutluluklar canim....

Kızlar küçük bi püf noktası daha şakkıdı
biraz alakasız ama :utangac:
ben çanta pantolon vs yazlık kışlık ürün değişiminde bikaç şeyde mutlaka 3-5 lira para bırakırım bidahaki kullanımda bulunca çok mutlu oluyo insan hihoyyyt
deneyin derim zamanla unutuluyo kaydirigubbakcemile3
ve bulunca sanki kandiliğinden gelmiş gibi oluyoo o para :teytey: :dance:

ben çanta pantolon vs yazlık kışlık ürün değişiminde bikaç şeyde mutlaka 3-5 lira para bırakırım bidahaki kullanımda bulunca çok mutlu oluyo insan hihoyyyt

çok güzel bir fikirkaydirigubbakcemile3

ne güzel bi fikir yaa bayıldım kaydirigubbakcemile3

evet bende yapıyorum ve bunu beni gerçekten çok mutlu ediyor :sm_cool:

kizlar bende 4 senelik evliyim,ilk zamanlar salca aliyodum 1 kiloluk,bi hafta sonra kufleniyodu,bende koca kavanozu cöpe atiyodum,sonra bi arkadsim bana guzel bi tarif verdi,mesela bi domates salcasi ve bi biber salcasini karistirip isterseniz icine pul biber de atabilirsiniz,firin tepsisine yayiyosunuz,firinliyosunuz her 5 10 dakikada bir tahta kasikla karistiriyosunuz ki yanmasin diye yarim saat 45 dk sonra cikariyosunuz,kavanoza koyup istediginiz kadar saklayabilirsiniz,kuflenmiyo hic,sizlerin daha kolay bi fikri varmi kuflenmemesi iciyerimseniben

1 Ağustostan itiren bende aranıza katılacağım şimdiden stres oldum annem sağolsun bize hiç bir iş yaptırmaz zaten çok pratiktir inanın yarım saatte 4-5 çeşit yemek yapar nişanlım ve ablası yani görümcem bana sabahları kalmayacağıma ona kahvaltı hazırlamayacağımı yemek yapamayacağımı filan söeyip duruyorlar inanın stresten gastrit oluşumu başladı zaten düğün hazırlıkları derken birde bunları duymak çok üzücü umarım bende sizler gibi bu işi kolaylaştırabilirim yazdıkarınız çok güzel şeyler teşekkürler....benneyaptımki

bu konuda internetten bir yazı buldum:

Kadınlar için en önemli şey mutfak pratikliğidir. Çünkü mutfakta ayrıntı çok fazladır ve bir kadın zamanın büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçirir. İşiniz kolaylaşsın diye; birçok kadının deneme-yanma yoluyla keşfettiği pratik yöntemleri derledik. Gerçi kimi kadınlar, pratik yöntemlerin hepsini reddediyor; her şeyi zamanında, taze taze alıp pişirmek ve tüketmek en doğrusu diye. Kimine göre en büyük pratiklik, eşlerin desteği ve yardımı. Zamandan tasarruf etmek, mutfakta vakit geçirmemek için yemeğini kayınvalidesinde yiyenler de var. İşi abartıp sebze ve meyvelerin bulaşık makinesinin durulama programında yıkanabileceğini keşfeden kadınlara ne demeli peki? Dört çocukla her işe yetişen, çamaşır, bulaşık, bebek bezlerini hep ellerinde yıkamak zorunda olan, titiz babaları da aynı anda idare eden annelere selam gönderiyor ve pratik olmanın keyfini çıkarın diyoruz.

- Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.

- Çorbaların üzerine her defasında yeni yağ kızdırmamak için; küçük bir kavanoza önceden kırmızı toz biberli kızarttığınız yağı koyup saklayın. Bulaşıktan da tasarruf edin.

- Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.

- Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın.

- Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz, taze nane, kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın.

- Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

- Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz.

- Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın.

- Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

- Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur.

- Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin.

- Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın.

- Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur.

- Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın, didikleyin, tek kullanımlık kaplarda saklayın.

- Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce kızgın ateşte 1-2 dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın.

- Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

- Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.

Yapılmaması gerekenler

* Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor.

* Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra iyice soğutun, hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa atın.

* Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı.

* Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız sebze, meyve vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur vs. saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor.

Yazın hazırlanan kışlıklar

* Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz.

* Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır.

* Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun.

* Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz.

* Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun.

* 500 gr’lık poşetlere çilek, vişne, böğürtlenleri koyun, kışın pastalarda kullanın.

* Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın.

Pratik yemekler

* Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor.

* Mercimek, soğan, patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak, baharatını, tereyağını, nanesini ekleyin.

* Hamsiyi mevsimi geçmeden unlayıp kağıt tabaklara hamsi tava yapar gibi sıralayıp dondurun. İşten gelince tabaktan doğru tavaya, ortasına iki kaşık sıvıyağ ile hamsi tavanız hazır.

Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur

Diğerleri iyi de sakın bunu denemeyin soğanla kavrulan kıymanın tadı bekleyince çok kötü oluyor...

ben dagınık bir yer gördügümde muhakkak toplarım eşim konusunda çok talihsiz olsamda kızımıda öyle alıştırmaya çalıştım.örnegin kendi odasından o sorumludur.elbiselerini katlayıp yerleştirmesi için kendisine veririm.zeytin yaglı yaprak dolmam hep buzlukta sarılı olarak hazır bekler.yine konservelerim hep en büyük yardımcılarım olur.evet hazır şeylerden pek hoşlanmasakta bazen çok can kurtarıcı olabiliyor.klozetinizin sifon yeri açılabiliyorsa içine biraz çamaşır suyu sıkarsanız fırçaladıktan sonra sifonu çekmeniz yeterli olacaktır hem böylece her yerine nüfus edebilir çamaşır suyu.

valla kızlar harikasınız.hem iş hem çocuk hem ev bayağı yoğun oluyor inanın bazen kendime bile vakit ayıramıyorum zor hazırlanıyorum sabahları :) ama öylede olsa burdan anlıyoruz ki insan istedikten sonra herşeyin üstesinden geliyor :sm_cool: :sm_cool:

-bende öncelikle her aldığımı yerine koyarım kesinlikle dağıtmam.
-sabah erken kalkar kesinlikle evi 5 dk. kada olsa havalandırıım.
-çöpümü dışarı çıkarırım.
-akşam eve girer girmez önce üzerimi değiştiri herşeyi yerli yerine kaldırırım .
-kirlileri bende renk renk ayırırm.
-pilav yapacaksam hemen çaydanlıkla sıcak su yapıp pirinci haşlarım.
-pazardan gelince mutlaka maydonuzu , dere otunu yıkar kurutur saklama kabına koyarım.hemen elimin altında hazır olur.
-sarımsaklarımı hafta sonunda döver hazırlar cam kavonoza koyup buzdolabına kaldırırm.
-soğanlarıda aynı şekilde kavurup 1 haftalık hazırlarım.
-mutlaka dondurucumda, böreğim, kekim ve biber dolmam vardır acil durumlar için.
-menemenlik için hazırladığım sosum vardır buzdolapta.
-yine dondurucuda kuru bakliyatlarımı haşlayıp koyarım hafta sonundan..ve mutlaka 5 güne denk gelecek çorba çeşidimde vardır.
-mutlaka haftada 2 kere evimi silerim..
-temizlik malzemesi olarak cling bang kullanırım..zamandan çok tasarruf ederim..kireç çözücüsü ve yağ çözücüsü olarak evime başka hiç bir temizlik malzemesi almam.
-ütülerimi asla biriktirmem yıkandığı gün ütüler yerine kaldırım.
-akşam yatmadan önce mutlaka evi toplar düzenlerim..özellikle kızımın oyuncaklarını
-mutlaka 2 güne bir lavobomu ve tuvaletleri fırçalarım..

bayanlar siz süpermen misiniz yaa
işten eve geldiğimde daha kapıyı açarken yoruluyorum
eve nasıl kendimi attığımı bilmiyorum
herhalde sizin yaptıklarınızı yapsam ruhuma el fatiha okurlar
valla hayran kaldım

Back