• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ağzım açık okudum:)sizler harikasınız ben bekar olduğum halde işler yetişmiiyor,çok işime yarayacak bilgiler yazmışsınız teşekkürler

Haftada bir gün temizlik yapıyorum, cumartesi günleri diğer günler hiç işe elimi sürmem,
Bazen kendi kendime bırak dağınık kalsın sen daha yeni evlisin ilerde hep yapacaksın gençliğinin en güzel yıllarını temizlik yaparak geçirme diyorum.
Zaten hiç bulaşık biriktirmem ki, sonra kirlileri hemen yıkarım, misafir pek gelmiyor geldiğindede, ne bulursa onu yesin diyorum, ama dipfrizde her zaman sigara börekleri ve kekler vardır.
Ve asla 1 gün dolap sileyim diğer gün yer sileyim yoktur bende.
Hiç sevmem yarım yamalak işi.
Temizliğe bir başladm mı en az 4 yada 5 saatim gider her yeri temizlerim ve misler gibi otururum evimde.

Hafta sonu en az 1 kg soğanı kavurup kavanozla dolaba kaldırırım
Yemek yaparken çok zaman kazandırıyor
Alış verişten sonra domateslerin ezik dayanamaz durumda olanlarını doğrar biraz pişirip tuzlayıp onuda kavanozla dolaba koyarım
Ve düdüklü tencerem en büyük yardımcım

Hafta sonu en az 1 kg soğanı kavurup kavanozla dolaba kaldırırım
Yemek yaparken çok zaman kazandırıyor
Alış verişten sonra domateslerin ezik dayanamaz durumda olanlarını doğrar biraz pişirip tuzlayıp onuda kavanozla dolaba koyarım
Ve düdüklü tencerem en büyük yardımcım

Domatesleri pişirip kovanoza koyup ağıznı kapatıyorsun sanırım böylece hiç bozulmadığını duymuştum, doğrumu?
Peki nerelerde kullanıyorsun, kızartmaların üzerine sos olarak kullansak olurmu acaba?
Yada yemeklere salça yerine koysak?
Birde kavanozun ağzını açınca hepsini tüketmek zorundamıyız?
Biliyorum çok soru sordumtatlicadiarzu

Domatesleri çok pişirmiyorum tuzlayınca dayanıyorlar
Özellikle yazın neredeyse hiç salça kullanmam yemeklerimde domates kullanırım
bir kavanoz bizde çabuk bitiyor bozulmaya fırsat bulamıyor
sırnaşık şey

Domatesleri çok pişirmiyorum tuzlayınca dayanıyorlar
Özellikle yazın neredeyse hiç salça kullanmam yemeklerimde domates kullanırım
bir kavanoz bizde çabuk bitiyor bozulmaya fırsat bulamıyor
sırnaşık şey

Anlamadım :çok üzgünüm:
Kavanozu açınca hemen tüketmek gerekir mi?

Ay kızlar sizlere hayran kaldım resmen , bunların bende uygulayacağım . Artık daha sosyal olacağımız bir çevereye taşınıyoruz o yüzden ikramlık çok gerekli olacak benim için bir de çat kapı gelecekler olacağı için ev temizliği zaten düzenliyimdir ama okuduklarımdan sonra daha düzenli ve pratik olabileceğini anladım .Sanırım hiç bir işi bekletim yığmamak en paratik olanı:))

Benim temizlikle değil de daha çok yemekle derdim oluyor..Nişanlım da akşam yemeklerine bana geldiği için biraz sıkıntı oluyordu ona da çözüm buldum..Dondurucuda her zaman haslanmış kuru fasulye,nohut,barbunya bulunur..Nohutların yarısını pet bardaklara tek kullanımlık paylaştırıyorum,nohutlu pilav için çok iyi oluyor.Pazardan aldığım sebzeleri ayıklayıp öyle kaldırıyorum.Bir ara sigara böreği ve kek stoklama konuşunda aşmıştım her zaman hazır oluyordu ama uzun zamandır diyette olduğumdan yapmıyorum artık..Ayrıca köfteleri de buzluğa atıyorum.çok rahat oluyor..Akşam işten gelince ayıklanmış veya dondurulmuş sebzelerden veya köfteden kolayca bir yemek,yanına da nohutlu pilav ohh miss!

Benim temizlikle değil de daha çok yemekle derdim oluyor..Nişanlım da akşam yemeklerine bana geldiği için biraz sıkıntı oluyordu ona da çözüm buldum..Dondurucuda her zaman haslanmış kuru fasulye,nohut,barbunya bulunur..Nohutların yarısını pet bardaklara tek kullanımlık paylaştırıyorum,nohutlu pilav için çok iyi oluyor.Pazardan aldığım sebzeleri ayıklayıp öyle kaldırıyorum.Bir ara sigara böreği ve kek stoklama konuşunda aşmıştım her zaman hazır oluyordu ama uzun zamandır diyette olduğumdan yapmıyorum artık..Ayrıca köfteleri de buzluğa atıyorum.çok rahat oluyor..Akşam işten gelince ayıklanmış veya dondurulmuş sebzelerden veya köfteden kolayca bir yemek,yanına da nohutlu pilav ohh miss!

Arkadaşım çok güzel anlatmışsınŞeniz
bu bakliyatları haşlıyosun güzelce sonra
buzluga difrize koyuyosun
sonra....
bide nohutlu pilavı yazarmısına.s.
bakıyım benim gibi mi yapıon :1rolleyes:

Bakliyatları haşlayıp koyuyorum ama dikkat edin çok yumuşak olmasın,çünkü bir de yemekle birlikte pişecek,dağılmaması için biraz diri bırakmak gerek..
Nohutlu pilavı,yani bildiğimiz pilavı anlatayım,
Önce benim göz kararı belirlediğim pirinçleri ayıklayıp ılık suda yıkıyorum,öyle suda falan bekletmiyorum..
Sonra pilav tenceresine mısırözü yağını koyup süzülmüş pirinçleri kavurmaya başlıyorum..
Çok kavurmak gerek,pirinçler iyice kuruyup birbirine yapışmayacak kadar..Pilavın tane tane olması için iyi kavrulması şart..
Daha sonra pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyuyorum,2 tane de knor et bulyon..Başka bulyonlarla asla bu kadar lezzetli olmuyor ve pilav kötü kokuyor..
Sonra hemen pet bardakdaki donmuş nohutları tencereye atıyorum..Nohuttan sonra bir çay bardağı su daha eklemek gerekebilir belki,belki o da..
Sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz..
Sonra herkes pilavınızın hayranı oluyor..

ben de ütü işini Tv izlediğim bir güne bırakıyorum böylece bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum yerimseniben önceden ben de her işi tamamen yapmam gerektiğini düşünür yarım yamalak işi sevmezdim ama zamanla bu mantıksız gelmeye başladı eşim benden önce gidiyor işe ben de onunla kalkıyorum uykudan çalıyorum böylece sabah 1 saat vaktim oluyor o sırada da bulaşık mak. boşaltma evi süpürme silme dolap temizleme çamaşır asma falan gibi işlerimi hallediyorum hafta boyunca zaten banyo ve tuvaletleri girdikçe temizliyorum bu işlere ayrıca zaman ayırmıyorum yani evin haftalık 4-5 saatlik işini bir haftaya yaymış oluyorum a.s akşamları ve haftasonları bana kalıyor. maydonoz ve naneleri alır almaz yıkayıp ayıklıyorum kurutup saklama kabında saklıyorum bir hafta içinde tüketiyoruz bozulmuyor. akşam yatmadan önce de etrafı toparlamaya çalışıyorum. en son biber dolması hazırlayıp buzluğa attım en son ama daha yemek nasip olmadı fazla yemek yemiyoruz yemekle ilgili pratikliklerim yok henüz umarım alışırım :utangac:

Yerler için mop aldım bayağı işime yaradı. Normal zamanda nasıl yer siliyorsanız. Dönüşümlü olarak mopla silebilirsiniz. Özellikle hamileler için çok iyi çünkü yere eğilmek gerekmiyor. Vileda gibi yerdeki pislikleri bırakmıyor çoğunu topluyor.

Bir de camlar için scotch brite'ın çift taraflı cam bezi işinizi kolaylaştırır.

Tuvalet silemek için mr mussle'ın sil atlarını kullanıyorum. Çünkü tuvalet sildiğim bezle başka bir şey silemem o bezi saklamak ta istemiyorum.

Sirke de çok iyi bir mikrop kırıcı.

Maydonoz dere otu vs yi temizleyip bir poşet içinde buzluğa koyuyorum. Donunca elimle eziyorum. Donmuş olduğu için un ufuak oluyor. Sonra lazım oldukça çıkarıp yemeklere katıyorum. Daha önce biraz kullanırdım gerisi sararınca atardım artık hiç atmıyorum.

Bir de pronto tozal aldım. Yalnız bayağı pahalıya geliyor. Dianın kendi ürünü var o daha hesaplı. Dipten temizlik için değil ama bilirsiniz çalışan hanımlar aniden gelen misafire hazırlıksız olabilir. 5 dk da bütün evin tozunu alırsınız.

Bu arada yukarıda bahsettiğim mopla halıları silmeyi denedim. Halıların üzerine yapışan tüy/hav gibi şeyleri de alıyor.

Zor ütülenen gömlekler için ütü kolası aldım işimi kolaylaştırdı.

Anlık lekeler için kızımın ıslak mendillerini kullanıyorum. İyi bir kurtarıcı

Derzler ve zor bulaşıklar içinse mor (çamaşır sulu) cifi kullanıyorum.Çok güçlü gerçekten.

Ben denemedim ama deneyenler beğenmiş. Pronto vs markaların toz savarları var. spreyli şişelerde satılıyor. Tozlanmayı geçiktiriyormuş. Venge rengi mobilya kullananlar deneyebilir.

Ben şu an çalışmıyorum ama inanın çalıştığım zamanlardan daha çok zorlanıyorum. Bunlar benim işlerimi kolaylaştırdı. Umarım bu bilgiler sizin de işinize yarar.

arkadaşlar açıkcası sizlere hayran kaldım ve biracıkta kıskandım:dilcikar: bu nasıl şey yaa:( galiba bende bi sorun var ben hiç bişeyi yetiştirmeiyorum gerçi daha yeni evliyim ama bi düzen koyamadım bi türlü ...daha yeni yeni akşamları yemek yapmaya başladım ve bu bana yettiÇok üzgünüm çoook işten zaten geç geliyoruım yemekle falan uğraşıncada hiç zamanım kalmıyo valla bende bu dediklerinizi yavaş yavaş yapmaya karar veridm çok kıskandım vallahi..bundan sonra bende yapıcam aynen yazdıklarınız gibikaydirigubbakcemile2

kızlar o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki bu yazdıklarınız evlendikten sonra hayatımı kurtaracak. hem çalışan hem de acemi olan biri için mükemmel.

Evlenmeden önce hani bir tabir vardır." Bir eli balda bir eli yağda " diye
İşte o tam bana uygun bir terim ( di )
Taki evlenip yuvanı kurup sorumluluk alana kadar
Korkuyordum aslında nasıl yapar yetişirim diye ev işlerine, yada annemder çok rahattım ya yapamam sanıyordum.
Ama öyle zevkli oluyor ki kendi evin olunca;
Difreze boş vakitlerimde börek sarıp , kurabiye yapıp koyuyorum.
Çamaşırlarımı özellikle cumagecesi yıkıyorum.Çünkü cumartesi öğleye kadr çalışıyorrum.Saat 1 gibi eve gittiğimde önce çamaşırları ütülüyorum.
Çünkü durdukları zaman aklım onlarda kalıyor.Yarım yamalak iş oluyor
Cumartesi öğleden sonrası temizlik yapıyorum.Zaten hemn hemen her gece viladayı evin içimde gezdirdiğim için ortam temiz oluyor.
Pronto toz savarım var.Çok çok etkili süper birşey.
Lavobo ve tuvaletimi akşam iş çıkışı eve geldiğimde elimi yüzümü yıkarken birde gece yatarken siliyorum.Sık sık yapınca iş birikmiyor.
Az yemek yapıyorum.Bir kaç gece üst üste aynı yemeği yemeği seviyoruz.
Gecden yenen çerez, meyve vs tabaklarını temen yıkıyorum.
Eğer misafir geldiyse bulaşığım çoksa bulaşık makinasını açıyorum.
İki tane kirli çamaşır sepetim var.
Biri beyazlar diğeri renkliler için makinaya atarken ayırmak zorunda kalmıyorum.
Bir gün önce giydiğimiz kıyafet yada ayakkabıları havalandırıp yıkanması gerekmiyorsa hemen yerine kaldırıp bir sonraki gün giyecekleri çıkartıyorum.
Camlarım için milro fiber temizlik bezi mutheşem
Başka ne kadı yaptıklarım bunlar.Aklıma gelirse eklerim yine....

annemin dediği gibi yapmaya çalışırım: "ne alırsan, ne kullanırsan yerine koy" derdi...o zaman ev derli toplu oluyor

kızlar ben de şu viledanın temizlik mopundan aldım özellikle banyo için muhteşem bi buluş herkese tavsiye ediyorum kıl tüy ne varsa topluyoo :1shok: banyoyu onla siliyorum artık sürekli önceden eğilerek siliyodum çünkü normal vileda hiçbi işe yaramıyodu
bi de camlar için mikrofiber gerçekten süper silince bir de gazeteyle parlatmak gerekirdi önceden şimdi o da son buldu tek silmeyle tertemiz :içelim:
ama ben malesef koptum şu sıralar evden ütüler birikti ev temizlenecek camlar silinecek perdeler yıkanacak koltuk kılıfları yıkanacak kafamçokkarıştı toparlamaya çalışıyorum ama gözümde büyüyo yaaa

depfreezede hazır halde zeytinyağlı dolma bulundurmak çok işe yarıyor(biber dolması veya yaprak sarması fark etmiyor).
börek yaptığımda, artanı poşetleyip depfreeze atarım.
temizlikte, gözüme batanı toparlarım. banyom her zaman temizdir.

en büyük dezevantajım; aldığımızı hemen yerine koymamamız. bu yüzden ev çok çabuk dağılıyor.

Son düzenleme:
kızlar ben de şu viledanın temizlik mopundan aldım özellikle banyo için muhteşem bi buluş herkese tavsiye ediyorum kıl tüy ne varsa topluyoo :1shok: banyoyu onla siliyorum artık sürekli önceden eğilerek siliyodum çünkü normal vileda hiçbi işe yaramıyodu
bi de camlar için mikrofiber gerçekten süper silince bir de gazeteyle parlatmak gerekirdi önceden şimdi o da son buldu tek silmeyle tertemiz :içelim:
ama ben malesef koptum şu sıralar evden ütüler birikti ev temizlenecek camlar silinecek perdeler yıkanacak koltuk kılıfları yıkanacak kafamçokkarıştı toparlamaya çalışıyorum ama gözümde büyüyo yaaa

yer silmek için kullanılan mopu bende kesinlikle tavsiye ediyorum herkese...
çok pratik bişey eğilmeden bir silişte kıllar tüyler toplanıyo suya tutunca anında akıp gidiyo kaydirigubbakcemile5

Back