• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1.pazartesi yerler silinecek
2.Salı toz alınacak lavabolar ovulacak
3.Çarşamba çarşaflar değiştirilecek balkonlar yıkanacak lavabolar ovulacak toz alınacak yerler silinecek ayda bir dolap içleri temizlenecek çarşambayı kapsayan günlerde ayın son çarşambasında
4.Perşembe toz alınacak
5.Cuma lavabolar ovulacak yerler silinecek çamaşır yıkanacak
6.cumartesi toz alınacak çamaşır yıkanacak 15 günde bir cam ,kapı silinecek cumartesi günlerini kapsayan günlerde
7.Pazar ütü yapılacak toz alınacak lavabolar ovulacak
işte benim temizlik listem buna göre yapıyorum

1.pazartesi yerler silinecek
2.Salı toz alınacak lavabolar ovulacak
3.Çarşamba çarşaflar değiştirilecek balkonlar yıkanacak lavabolar ovulacak toz alınacak yerler silinecek ayda bir dolap içleri temizlenecek çarşambayı kapsayan günlerde ayın son çarşambasında
4.Perşembe toz alınacak
5.Cuma lavabolar ovulacak yerler silinecek çamaşır yıkanacak
6.cumartesi toz alınacak çamaşır yıkanacak 15 günde bir cam ,kapı silinecek cumartesi günlerini kapsayan günlerde
7.Pazar ütü yapılacak toz alınacak lavabolar ovulacak
işte benim temizlik listem buna göre yapıyorum
Canım yaşamaya ne zaman vakit buluyorsun:)

oy kasamıyorum kendimi o kadar nedense :delphin:
pek bi geniş gördüm kendimi :1rolleyes:

kızlar ya bu deepfreeze attığınız kek,poğaça,kurabiye vs.nin tadı değişmiyormu? ben buzluktan çıkan şeyi pek sevmiyorum...sanki kokuyormuş gibi hissediyorum..

evde cocuk falan olmadigindan cok dagilmiyo zaten ama hergun aksam yatmadan ortaligi topluyorumki sabaha heryer duzenli olmus oluyor
bos zamanlarimda mesela manti yapip dipfirize atarim dolma yapar sarma yapar atarim bosa gecen vakti sevmem zaten
sofrayi toplar toplamaz bulasiklari yikarim
iki uc gunde bir supurge cekerim hergun cekmeye gerek duymuyorum iki uc gunde birde toz alirim ama tuvaleti hemen hergun temizlerim
gunluk kullanilan seyleri goz onune koyarim dagilmalari engellemek icin

kızlar ya bu deepfreeze attığınız kek,poğaça,kurabiye vs.nin tadı değişmiyormu? ben buzluktan çıkan şeyi pek sevmiyorum...sanki kokuyormuş gibi hissediyorum..

Birkaç defa bende denedim ama poğaçaları çıkardıktan sonra tadı asla önceki tadı gibi olmuyor. O yüzden bıraktım artık.

ne söyliimm harikasınız yaa çok kıskandımkaydirigubbakcemile3 atom karınca mısısnız nesiniz sizler yaa...çatliceeğim yanim ben haftada 1 evi anca süpürebiliyorum..2 haftada bir de viledayla domestosla silip seviniyorum ohh hijyenik oldu diyee..yemek yapmak desen günü kurtarıyoruum öyle liste miste...dipfreezim boş bişi yook...ama o kadar da pasaklı değilim tuvaleti hergün yıkıyorum..ayda 1 de ütü yapıyorum..dağlar gibi...ne bileyim işte düzenli olmaya çalışıyorum ama hiç bişe yetişmiyor bende bir sorun var galiba...

güzel bir konu açılmış.
çalışmıyorum ama eminim benim de işime yarayacak.
teşekkürler.

aylik market alisverislerinde kiyma aldigimizda onu mutlaka kofte yapar dondurma kaplarina aralarina firin kagidi koyarken yerlestiririm. sebzeleri alir almaz temizler ayiklar pisiririm. soganlari genelde dogranmis sogan olarak aliyorum hep sogan dogramayi sevmedigimden hemde pratik oldugundan. sarimsaklari soyup kavanoza koyuyorum zeytinyagiyla dolduruyorum boylece hava almiyor bozulma sansi da azaliyor. yemekten sonra cikan bulasiklari hemen makineye koyuyorum. deepfreeze'e genelde bende kek pogaca pizza atiyordum ama bu aralar ona ara verdim kilo problemleri yuzunden. evi genelde toplu tutmaya calisiyorum. ancak temizlik konusunda biraz gevsegim :) haftasonundan haftasonuna yapiyorum.

offf bu ne ya ben okurken bile yoruldum valla.millette ne enerji var maşallah.
hiç kasamam kendimi canım isteyince yaparım,istemeyince yapmam.nasılsa bir şekilde hallolur tüm işler.bir de onları en pratik nasıl yapıyım diye stres olamam yani...

Benim gibi çalışan kadınlar iyi dinleyindelikafadulden
Benim hiç akıl edemediğim ve hiç duymadığım ve son 3 haftadır hiç yemek yapmadığım ve hergün farklı yemek yediğim müthiş kolaylığı açıklıyorum....

Biz 3 kişilik bir aileyiz. Ben pazar günleri 1 çorba 1 ana yemek 1de makarna yada pilav pişirip aynı yemekleri salı gününe kadar yiyordum. Sadece akşamVe yemek halen bitmiyordu çöpe atıyordum.
Sonrada çarşamba tekrar yemek yapıyordum. Ve en sevdiğim yaprak dökümünü yarım yamalak seyrediyordum. Şimdi yaptığım yemeklerin yarısını pişirdikten sonra buzluğa koyuyorum. Ve hafta arası artık yemekle uğraşmıyorum. Sabah işe giderken buzluktan çıkarıyorum ve akşama yemeğim hazır... Süper dimi??? Hem yemek ziyan etmiyoruz hemde hergün farklı yemek yiyiyoruz....alkisalkisalkis

Benim gibi çalışan kadınlar iyi dinleyindelikafadulden
Benim hiç akıl edemediğim ve hiç duymadığım ve son 3 haftadır hiç yemek yapmadığım ve hergün farklı yemek yediğim müthiş kolaylığı açıklıyorum....

Biz 3 kişilik bir aileyiz. Ben pazar günleri 1 çorba 1 ana yemek 1de makarna yada pilav pişirip aynı yemekleri salı gününe kadar yiyordum. Sadece akşamVe yemek halen bitmiyordu çöpe atıyordum.
Sonrada çarşamba tekrar yemek yapıyordum. Ve en sevdiğim yaprak dökümünü yarım yamalak seyrediyordum. Şimdi yaptığım yemeklerin yarısını pişirdikten sonra buzluğa koyuyorum. Ve hafta arası artık yemekle uğraşmıyorum. Sabah işe giderken buzluktan çıkarıyorum ve akşama yemeğim hazır... Süper dimi??? Hem yemek ziyan etmiyoruz hemde hergün farklı yemek yiyiyoruz....alkisalkisalkis

buzluğa nasıl koyuyorsun cnm tadı değişmiyor mu..yemeği pişirip soğuyunca mı koyuyorsun..ben de aynen senin gibi pazardan yapıp çarşambaya kadar idare ediyordum ama çarşamba yine yapıyorum..

valla ev konusunda ben kadar ugrasipta evi daginik olan yoktur etrafimdaki insanlara bakiyorumda benim cocuklarim gibi inatci yaramaz daginik cocuk görmedim büyüyünce düzelirler diye bekliyorum iste hemen hemen hergün yyerleri siliyorum caanim cikiyo valla biri 7 yasini biride 6 yasini doldurdu 10 yasinda düzelirler insallah gerci bende onlarla oynuyorum bunaliyorlar burda hep evde kalmaktan ama devamlida oynayamiyorum zaten alisverisede gidemiyorum kac yildir kaynanama birakip acilen alisverise cikiyoruz tabi kaynanamda istemiyo cocuklari o da ayri bi dert ama aksamdan evi toplamak bi pratiklik bence

ama son zamanlarda bi uyusukluk var galiba asiri temizlik yapmaktan kayislar gevsedi benim evde bunalim atlatmaya calisiyorum elimi oynatcak halim yok ama zorlada olsa götürüyorum bu memleket beni bu hale getirdi avusturyadayim buraya gelince bitiyorum resmen izinde enerjim tükenmez iste memleket havasi diyolar buna

harikasınız arkadaşlar bende yatmadan oturma odamı toplarım mutfağımda hiç bulaşık biriktirmem her ne aldıysam yerine koyarım ev dağılmaz birde temizlik yapmaya başlarken kendima saat tutarım.daha heyecanlı oluyor

bende yemekleri biraz fazla pişirir soğuyunca ayırır buzluğa atarım
işe gitmeden öncede çıkartırım akşam eve geldiğimde bana sadece ısıtmak kalır

3-4 günlük yetecek şekilde salata yaparım.(havuç,maydanoz.)diğer karışımları yiyeceğimiz zaman ilave ederim.

sadece havucu rendeleyip saklama kabına koyup buzdolabına koyarsanız 6-7 gün bozulmuyor.

bu şekilde her gün salata yiyebiliyoruz.çok pratik oluyor.tavsiye ederim.

kızlar peki çorba,pilav sebze ve et yemekleri hepsınımı koyuyorsunuz.ne kadar dayanıyor.3-5 gun mu?tadı degısıyormu?

Back