• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle çalışan hanımlar,evle ilgili pratik yaptığınız işler....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben anlatayım;

ben haftada 1 gü temizlik yaparım sadece, hafta içi hiç bir yere dokunmam, işler için kendimi hırpalamam, sofrayı genelde kocişim toplar, çayı, meyveyi o yapar, soyar yedirir kaydirigubbakcemile2

akşamları temizliktense kocişimle tv, film, izleyip sohbeti, şırnaşmayı yeğlerim. ütü, temizlik olur nasılsa. zaten haftada 1 temizlik yetiyor bütün hafta. ama elimi falan yıkarken yada tuvalette, banyoda gözüme takılırsa 2 dakka ovarım, ütümü tv karşısında yaparım, benden kıymetlimi canım boshayallersmile

işte bu benim ya.. ayrıca benim çocukta olduğu için ben çocuğu sustururken ,uyuturken
kocacığım bütün işi yapar yeterki çocukla ilgilen der. çocuk uyuyuncada birlikte vakit geçirmeyi severiz.. alırız cipsimizi kolamızı film izleriz .. genel temizlik hafta sonudur. onuda aman çocuk ayaklarımızın altında gezinmesin diye sen komşuya in der. gelirm ki mis gibi evim ama çocukla uğraşmak daha yorucu.. kolay olsa eşim bakmak isterdi alsanaalsanasmile

Kızlar her eve lazım bu sizin kocalar :):) yani huy olarak
:nazar:

kocalara maşallah..

ayrıca belirtmeliyim ki, soluksuz okudum topiği. (tabi 6 sayfa hayli zaman aldı)
ama gidip eve çalışasım geldi yaaa... :teytey:
walla.
not alarak okudum herkeslere teşekkürler.

ilerde katkıda bulunanlardan olmam ümidiyle buyrunnnnnnnnn

:nazar::nazar:
:nazar:

kocalara maşallah..

ayrıca belirtmeliyim ki, soluksuz okudum topiği. (tabi 6 sayfa hayli zaman aldı)
ama gidip eve çalışasım geldi yaaa... :teytey:
walla.:hulya:
not alarak okudum herkeslere teşekkürler.

ilerde katkıda bulunanlardan olmam ümidiyle buyrunnnnnnnnn

maşallah tabiki canım allah nazardan sakalsın:nazar:
ben yer silmek için scoct brite mopunu aldım çok güzel yer siliyo halıılarım yenı olduğu için ev sürekli halı tozu oluo 5 dkıkamı ayırıp 2 gunde bi yer silince mis gibi oluyorr zemuszemuszemuszemus

artık yeni temizlikle iligili paylaşım olmuomu ya kızlarr yeni geliştiridiniz yöntem vs. yokmu
artık kendimde dikkat ediyorumda biraz daha düzene oturtmaya başladım zamanla oturuyo rayına temizlik düzenide nese paylaşımlarınızı beklemeye devam ediyorum

artık yeni temizlikle iligili paylaşım olmuomu ya kızlarr yeni geliştiridiniz yöntem vs. yokmu
artık kendimde dikkat ediyorumda biraz daha düzene oturtmaya başladım zamanla oturuyo rayına temizlik düzenide nese paylaşımlarınızı beklemeye devam ediyorum
Bence de zamanla oturuyo. İpin ucunu kaçırmazsan ev temiz kalabiliyo.

Ben de bi yöntem paylaşayım, daha önce okudum mu hatırlamıyorum ama...
Bulaşık makinesini yüksek ısıda çalıştıracağım zaman ocağın demirlerini de içine koyuyorum. Böylece kurumuş yanmış yağlar çıkıyo. birkaç defa tekrarlayınca tertemiz oluyo... Tezgahtaki bulaşık sepetini de ara sıra atıyorum, o da temiz kalıyor.
Bir de çamaşır makinesinin son attığı nisbeten temiz olan suyunu kovaya alıyorum, çamaşır yıkadıktan sonra balkonları yıkıyorum...

işte bu benim ya.. ayrıca benim çocukta olduğu için ben çocuğu sustururken ,uyuturken
kocacığım bütün işi yapar yeterki çocukla ilgilen der. çocuk uyuyuncada birlikte vakit geçirmeyi severiz.. alırız cipsimizi kolamızı film izleriz .. genel temizlik hafta sonudur. onuda aman çocuk ayaklarımızın altında gezinmesin diye sen komşuya in der. gelirm ki mis gibi evim ama çocukla uğraşmak daha yorucu.. kolay olsa eşim bakmak isterdi alsanaalsanasmile

ohh ne güzel valla,bnmkide yardımcı oluyo çok,inşallah huyu değişmez :1:

kızlar engin bilgilerinizi takip ediyorum bende,teşekkürler..opuyorumnanaktan

bende geçen akşam banyo zeminini domestos sıfır kireçle temizledim,derzlerini fırçaladım onunla bi güzel olduki bembeyaz..tavsiye ederim..ayrıca bataryalarınızı da onunla bir silin yeni gibi oluyo..

Son düzenleme:
bende mr mucsıl ın mor ola kireç sökücüsüyle banyo ve lavobalrı temizliyorum aynayı siliyorum pırıl pırıl oluyo.. ama yerdeki fayans aralarını açtığı için yere dökemiyorum..

Ben de yöntemimi size anlatayım. Güvenilir bir temizlikçi bayan ayarlıyorsunuz. Tanıdık veya referenslı olması gerek:) Evinizin anahtarını temizlik gününden bir gün önce veriyorsunuz. Ben haftasonu başını beklemek ve zaman harcamamak için böyle yapıyorum, siz tercih etmeyebilirsiniz. Özellikle de perşembe veya cuma tercih ediyorum, haftasonu geliyor çünkü genelde misafir gelirse. Neyse, yapılacak işleri bir güzel liste halinde yazıyorsunuz. İşten eve geldiğiniz zaman miss gibi bir ev, yapılmış ütülerin keyfini çıkarıyorsunuz. Bütün akşamlar ve haftasonları size, eşinize ve çocuğunuza kalıyor. Boşuna mı çalışıyoruz değil mi ama... Kızlar özellikle yeni evliler, kendinizi fazla hırpalamayın kocama hamarat görüneceğim diye. İkiniz de çalışıyorsunuz, niye siz bir de işten dili dışarda gelip koştur koştur orayı burayı siliyorsunuz anlamıyorum. Yemek ayrıdır, kalbe giden yol mideden geçer, eşinize başka bir kadının yaptığı yemeği yedirmeyin tabi, ama orayı burayı ovmak yerine bir duş alın üstünüze şık ev elbiseleri giyin, makyajınızı tazeleyin. Benden söylemesi:)

pazar günleri haftalık alışverişimi yapıyorum zaten karı koca akşamları hafif ve az yemeğe özen gösteriyoruz ki rahat uyuyalım ööle yemek yedikten sonra şişkinlik olmuyor bizde.
geçen hafta patlıcan aldım biraz fazla aldım ocakta közledim hepsini sonra soyup robota attım bir güzel hepsi patlıcan salatası vb yemekler için hazır halae geldi 3 buzdolabı poşetine paylaştırdım buzluğa attım ansızın misafir geldiğinde veya yemeğiniz yoksda çok iyi bir kurtarıcı :))
poğaca börek yaptımmı muhakkak bir poşetlik ayırır buzluğa atarım tostta veya mikro dalgada ısttınmı şahhane oluyo yumuşacık.

hafta içi yaptığım yemeklerde pratiktir ve hep hafiftit. örneğin bildiğimiz şakşukayı yaparken kızartmıyorum direk yağlı kağıt üzerine bütün hepsini küp küp doğrayıp tuzlayıp fırana sürüyorum 1gr yağ koymuyporum
inanın çok güzel oluyor. yağsız yemeğin tadı olur mu gerçekten oluyor kendi akıttığı suyunda geri pişiyor.
pataes kızartması bayadır yapmıyorum halka halka doğrayıp fırının ızgara teline veya yine yağlı kağıda koyup fırını çalıştırıyorm içi yumuşacık oluyor üzerinde ekmek gibi kocaman kabarıyo off canım çekti akşama yapayım :P haliyle en falza yarım saatimi alıyorlar
2 kişi olduğumuz için 9-10 tane biber bazen doldururum bazen patlıcan
hafta sonuda içli köfte bile yaparım fazla yaparım fazlasınıda poşetlere koyar hafta içi misafir geldiğinde vs çözer çözer yeriz afiyetle:)

ben yemek ve temizlikde çok kötüyüm.eşim şikayetçi.yarım gün çalışıyorum bana ne gibi bi öneriniz olabilir.

ben de daha yeni evliyim. evim asla dağınık değildir. toplar da yatarım. hafta içi en fazla yer silip toz alıyorum. yerleri mopla siliyorum çok rahat. hafta sonu süpürge yapıyorum sonra yerleri siliyorum.mutfak dolaplarımın dışını silerim.balkon yıkarım. nevresimlerimi değiştiririm.hafta içi 2 günde bir yerleri silerim.tuvaleti hafta içi ve hafta sonu ovarım.yemekleri akşamdan yaparım ya da iş dönüşüne bıraktıysam pratik yaparım. bazıları maşallah durmadan yorulmadan temizlik yapıyor galiba. tebrik ederim onları. ben zaten git gel 3 saat yol çekiyorum hafta içi. o yüzden çok aşırı yapamıyorum. ha bi de çamaşırı bekletmem hafta sonuna . birikince yıkarım hemen ütüler kaldırırım. bana balkon yıkamak işkence geliyor.onları da sürekli yıkamıyorum çünkü çamaşırımı içerde kurutuyorum

kızlar soğanı doğrayıp dolaba atınca kokmuyormu poşete koyup mu atıyorsunuz

düdüklüye haşlamak için patates koyarken şöyle yapıyorum
bir cam kavonoza (kaliteli olsun yoksa patlıyor) yarısına kadar yeşil mercimek veya kırmızı mercimek koyuyorum
neredeyse ağzına kadar su dolduruyorum
düdüklünün ortasına yerleştirip etrafına patates doldurup suyunu koyuyorum
hem patates haşlanıyor hemde mercimek
zamandan ve tüpten tasarruf

düdüklüye haşlamak için patates koyarken şöyle yapıyorum
bir cam kavonoza (kaliteli olsun yoksa patlıyor) yarısına kadar yeşil mercimek veya kırmızı mercimek koyuyorum
neredeyse ağzına kadar su dolduruyorum
düdüklünün ortasına yerleştirip etrafına patates doldurup suyunu koyuyorum
hem patates haşlanıyor hemde mercimek
zamandan ve tüpten tasarruf
vay be çok ilginç.
peki ne kadar süre? bir de kavanoz ağze açıktır herealde?

kavanozun ağzı açık
ben patatesi büyüklüğüne göre 15-20 dakika arası kaynatıyorum düdüklüde

kızlar soğanı doğrayıp dolaba atınca kokmuyormu poşete koyup mu atıyorsunuz

buzdolabı poşetine koyup hani hava almadan o poşetleri kapatan mandallar satılıyor onlarla kapatıyoruz. ama annem pimpirikli olduğu için 2 poşete koyuyor üst üste :1:

börek mörek gözüm görmüyor valla şu her yemek için soğan doğramaktan kurtulduk ya en büyük faydası bu benim için :8:

ya ben ev işi yapmayı hiç sevmiyorum...
ben banyomuun tozunu süpürüp barakıyodum duşakabinli olduundan
şimdi duşakabin su akıtıyo süpüremiyom acaba şu bahsettiğiniz süngerli mobla bir defa silsem tozu kılı toplar mı..
bide tuvaleti ben domesdosu döküp fırçalayıp su döküp duruluyor ve çekbaşla çekiyodum.. bunlar yerine bu süngerli mopla silsem çamaşır sulu tek sefer de olur mu acep..
ben laminantları doreden yeşilli mikro fiber bir mop ile siliyorum geniş ağızlı hemen her yeri elle silmiş gibi yapıyo..
yanlız dorenin bu ürünün sapı çıkyo ben viledanın sapınıona uydurdum.. buna rağmen çok pratik bişey
,,,
temizliği kısa sürede yapan başka önerileriniz varsa lütfen yazsın..

Arkadaşlar ;
Evle ilgili pratik yaptıgınız işimizi kolaylaştıracak , pratik , hızlıca yaptıgınız işler püf noktaları nelerdir..
Özellikle çalışan ve tecrübeli hanımlar bilgilerimizi paylaşalım
Benim gibi tatlicadiarzu iş bilmeyen yada yeni evlenicek arkadaşlara yardımcı olalım...

slm
bende calısan bir bayan oldugum için izin günümden önceki aksamları temizliğimi yapıyorum izin günümder dinlenmiş oluyorum
işe öncelikle çamaşırlarımı yıkamakla başlıyorum sonra toparlama nevresim değişikliği ve devamında silip süpürme toz alma yıkanan camasırlarıda astıkmı bitti 2 saat içinde bitiveriyo ayrıca arkadasların dediği gibi fırsat buldukçada buzluğa hazırlayıp stok yapıyorum :)

Son düzenleme:
bu mop süpermiş. viledadan illallah geldi.
düğünüme az kaldı. buradaki pratik bilgiler çok işime yarayacak. çokkk

Back