Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence de ama iste.. :)750 lira demektir bu ..Bence 20 lira kafidir
Ona kalsa, bugun vermezsen yarin isteyemezsin diyorBence sen haklısın canım yeni evlisiniz borcunuz var birde gerek yok okadar kişiye bu miktar da harçlık vermek bugün araba verdiğiniz kişiler emin olun yarın öbür gün arabanız olmadığında hiç vermezler
benim eşimdede var o ben ona ayranın yok içmeye atla gidiyorsun s.... Ya diyorum.bizimki de kime olursa az para vermeyi sevmez düğünlerde vs..öyle olsa hiç gitmem derBence de ama iste.. :)
Valla anlatamiyorum işte. Ona bu tarz seyler cok normal geliyorParasını hunharca harcamasın yazık ya inşallah düzelir geleceğini de yatırım yapması gerekiyor yarın bir gün çocuğun olunca birikim olması gerekiyor
Demek ki adam bütçesini ona göre ayarladi. Ben olsam karışmazdim.Is ariyorum su an evdeyim malesef
Eşim inanilmaz derecede hesapci bir adamdir, butcesini ayarladigini biliyorum ama niyeyse koydu bana. Sanırım karismamam en dogrusuydu haklisinizDemek ki adam bütçesini ona göre ayarladi. Ben olsam karışmazdim.
Benim eşim de aşırı alışveriş yapmayı çok seviyordu o alınca bu sefer ben de almaya başladım sonra bana dediki karı biraz yatırım yap da bn sana getirym sen yığ şimdi iyi şükürValla anlatamiyorum işte. Ona bu tarz seyler cok normal geliyor
Kesinlikle ayni seyi dusunuyorum. Git o parayi sadaka ver, aça ver, yetime ver. Ne yani sirf bayram diye El kadar cocuklara o kadar para. Anca Anne babalari yiyordurBenim de esim dunyalik seylere deger vermiyor
Amma ben biseyi alamiyorsam, benim ihtiyacim gorulmuyorsa " o mutlu olsun ne olacak ki, bunun işi gorulsun ne olacak ki"
diye birsey olamaz.
Arabadan cok sizin bayramlik alamayip esinizin 15 cocuga 50 lira dagitmasina sinir oldum.
Once kendi ihtiyaclariniz, sonra disaridakilerin ihtiyaclari. Kaldiki 50 lira dagittigi cocuklar ihtiyaci olan aç ve açikta olan cocuklar degiller.
Boyle etrafa karşi iyi gorunmek icin ugrasanlar gercekten ihtiyaclari olanlara para verse, yardim etse daha iyi olurdu.
Hahaha karsilikli olunca belki bizimki de son bulur :)Benim eşim de aşırı alışveriş yapmayı çok seviyordu o alınca bu sefer ben de almaya başladım sonra bana dediki karı biraz yatırım yap da bn sana getirym sen yığ şimdi iyi şükür
Şöyle düşünün, bir gün başınız sıkıştığında arkanızda dağ gibi kalabalık bir aile olacak. Maddi, manevi başınıza ne gelirse gelsin size destek olacak, düştüğünüz durumdan çekip çıkaracak hiç bir şey yapmasa yanınızda olacak bir sürü insan var. İnsanız, her zaman iyi durumda olmayabilirz, başımıza her şey gelebilir. Böyle bir durumda aile desteği çok önemli. Kendinizi şanslı hissedin bence böyle bir ailenin bir ferdi olduğunuz için.
Sizi de anlıyorum ben, alışkın olmayan için gerçekten zordur eminim. Ama önyargılarınız bir kenara bırakın. Bu insanlar sizi kullanmaya çalışmıyorlardır muhtemelen. Sadece onların aile anlayışları bu. Deseniz ki hep biz veriyoruz, karşı taraf sürekli talep halinde (maddi manevi) o zaman bir durun, kendinizi geri çekin derdim. Ama anladığım kadarıyla öyle değil. Başınız sıkıştığında arkanızda olacaklarını hissediyor veya biliyorsanız çok dert etmeyin. Onlara da kendinize de anlaşmak için şans tanıyın.
Kesinlikle ayni seyi dusunuyorum. Git o parayi sadaka ver, aça ver, yetime ver. Ne yani sirf bayram diye El kadar cocuklara o kadar para. Anca Anne babalari yiyordur
Ayni duygulara kapiliyorum işte. Neden ben kendi arabam varken magdur olayim? O islandigim gun sürekli icimden esimi ve ailesini suclayip sinirlendim tum gun.ben cok iyi niyetli bakamadim sahsen.tamam ailedir yardim edilir ama nasilsa sizde araba var diye karsi tarafta bunu kullaniyor sanki.ben olsam baskasina iyilik yapayim diye beni magdur ediyosa esim kiyameti koparirim kusura bakmasin.gorumcemde almanyada yasiyor her yaz bir ay gelir tatile.bizde iki araba var.esim dedi ki ablama senin arabayi verelim.tamam dedim ben de ,iki yil her yaz verdik arabayi.baktim ki herkes her gun denizde gezmede biz evde oturuyoruz.esimin isleri cok yogun iki cocukla sicakta cikilmiyor da.bir bir yere gittik otobusle esim normalde gelecekti ama gelemedi tabii.antalya sicagini da bilen bilir.oyle rezil olduk ki yolda otobuste.ofkeden cildirdim o gun.aradim esimi “senin ablan g..nu gezdirecek rahatca diye ben rezil olmiycam cok istiyosan sen kendi arabani ver bir daha bana araba deme” dedim.bir daha da araba vermedik her geldiklerinde kiraladilar.esiniz sizi maddi manevi magdur etmiyosa paylasimci olmamanizi sorgulayin ama su durumda bence gerek yok pek.
Evet maddi durumu iyi olan icin bile normal bir para degil.Bizim maddi durum iyi, borcumuz, ödememiz yok rahatiz ama 750 lira harclik dagitmadik, izin vermem buna. Bu cocuk sevindirmek degil etrafa hava olsun gibi geliyor bana...
Şöyle düşünün, bir gün başınız sıkıştığında arkanızda dağ gibi kalabalık bir aile olacak. Maddi, manevi başınıza ne gelirse gelsin size destek olacak, düştüğünüz durumdan çekip çıkaracak hiç bir şey yapmasa yanınızda olacak bir sürü insan var. İnsanız, her zaman iyi durumda olmayabilirz, başımıza her şey gelebilir. Böyle bir durumda aile desteği çok önemli. Kendinizi şanslı hissedin bence böyle bir ailenin bir ferdi olduğunuz için.
Sizi de anlıyorum ben, alışkın olmayan için gerçekten zordur eminim. Ama önyargılarınız bir kenara bırakın. Bu insanlar sizi kullanmaya çalışmıyorlardır muhtemelen. Sadece onların aile anlayışları bu. Deseniz ki hep biz veriyoruz, karşı taraf sürekli talep halinde (maddi manevi) o zaman bir durun, kendinizi geri çekin derdim. Ama anladığım kadarıyla öyle değil. Başınız sıkıştığında arkanızda olacaklarını hissediyor veya biliyorsanız çok dert etmeyin. Onlara da kendinize de anlaşmak için şans tanıyın.