- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi willedwoman
Ben devlet okullarının okul oncesı egıtımıne cok daha basarılı buluyorum ustelıkbiliyorum ama benim amacım demen bana biraz itici geldi kusura bakmayın. 10.000 tl okul öncesi için aşırı fazla yazık ben acırım o paraya sahşen.
Hangi okul acaba sakıncası yoksa ve memnun kalmadıgınız hangısı.
Ben doga ve mef arasında gıdıp gelıyorum ama ozel okullarndanda memnun kalmayanları gordukce korkuyorum
bu tarz yerler ıyımı acaba bılemıyorum bızım evın yakınında kaşgarlı mahmut ve mavıgun kolejlerı var ama markalasmayanlara guvenemıyorum
işte burda yanlışsınız hırslı gördüm sizibenim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
Fark ettım hadı ozele gel. Bayrampaşa dogayı dusunuyorduma ncak oranın projesınde calısan kuzenımde hıc onermedı o sebeble gecen sene apar dtopar devlete basladı
Bayrampaşa Doğaya verme de nereye verirsen ver. O kadar diyorum canım..
Komşu çıktık iyimi. :)
Ben de çoçuğum 6 yasında şuan seneye devlet okuluna vermeyi düşünüyorumBen kısmet nasıp olursa ortaokulda oglumu ozele vermeyı dusunuyorum.
Ancak oglum ozel bır spor kulubnun anasınıfına gıttı ve okul mufredatına gore hıc ama hıc bısey ogrenmedı.
sımdıkı aklım olsa devlet okulunun ana sınıfına verırdım . ancak ımkanın el verıyorsa gene ılkokulda ozele ver kucugunu .
Ama yok dıyorsan ortaokulda ozele verırsın sonucta devlet okulu cok kalabalık oluyor eger turkıyede buyuk sehırlerden bırınde degılsenız sansınız da cok devlette.
pardon ya ben az önce farklı anladım devlet paralı yatılı sınavından bahsediyorsunuz gibi algıladım.evet kolejlerin bursluluk sınavları var. ancak kızımın gittiği kolej bursluluk sınavı açmıyor. kontenjanımız yok diyorlarlar. diğer kolejlerin var ama o okullarda benim hoşuma gitmiyor. bu okul bulunduğum şehrin en gözde kolejiNe alakası var yahu? Kolejlerin kendi açtıkları sınavlardan bahsediyorum yok öyle bir kural. Babasının petrol istasyonları olan bir öğrencim %70 aldı bu sene.
Geliriniz yeterli zaten, neden ikisini de koleje vermek yerine devlet okuluna almayı düşünüyorsunuz?
tabı ımkanı olan en basından verebılır, benım bır baska kuzenımde pedagog ozel bır kolejde dıyorkı ılkokulda hıc gereklı degıl ınankı dıyor. Dedıgım gıbı eger pılot bır okula fılan gıtmeyeceklerse ınankı devlete baslasınlar. bızım okul pılot okul normalde sınıf mevcudu 20 kısı ama dısardan gelenlerle 40-42 bıle olabılır.Ben de çoçuğum 6 yasında şuan seneye devlet okuluna vermeyi düşünüyorum
Ben de hep özel okul hayal ediyordum da sonradan şöle düşündümCuteMom ; hani ilkokulda daha okumayı yazmayı öğrenecek özel okul olup da a yı b yi ayrı mı öğretecekler ? Ortaokula gelince o zaman veririm özele diye düşündüm ( şuan hem biraz ev borcumuz da var o zamana kadar o da bitmiş olacak )
Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum
Tabi ki imkanı olan için baştan sona kadar özele verilse daha iyi olur hiç de şartlar aynı falan değil yani
Herkesın gonlunde yatan bırseyler olabılır bende oglumun mımar olmasını cok ısterım ama hıc ona bahsetmedım. Bızım aılede okumus cok olur bısey dıyorum , ben futbolcu olcam dıyor oturtur bızı asagıyaişte burda yanlışsınız hırslı gördüm sizi
böyle hayallere kapılmayın üzülürsünüz
bakalım isteyecek mi çocuklarınız
konunuza gelince yerinizde olsam büyük kızımı devlete veririm
küçüğe de ilkokulda özel okuturum eşitlenir hak geçmez
devlet okullarında da eğitim iyi bence
küçük olur inşallah diye düşünüyorum.Hukuk bölümünü hangisi okuyacaksa onu devlete verin. İlerde özel üniversiteye gönderirsiniz.Çünkü çok komik puanlarla bile , parayı verdiğiniz anda artık bir hukukçusunuz.
Ya anlamadım :)tabı ımkanı olan en basından verebılır, benım bır baska kuzenımde pedagog ozel bır kolejde dıyorkı ılkokulda hıc gereklı degıl ınankı dıyor. Dedıgım gıbı eger pılot bır okula fılan gıtmeyeceklerse ınankı devlete baslasınlar. bızım okul pılot okul normalde sınıf mevcudu 20 kısı ama dısardan gelenlerle 40-42 bıle olabılır.
Bırde tavsıyem mumkunse tam gun etut'u olan bır okula gonderın . Ilk okul 1 sınıfta gıtmez etute ama 2. sınıfta kalır odevlerını yapar orada
Ben devlet okullarının okul oncesı egıtımıne cok daha basarılı buluyorum ustelık
evet devlet okulu. bız oglencıyız mesela, sabahcılar var bırde gun ortasında gıdenler var mesela sabah 9 oglen 2 , ıste o okullardan 2 den sonra 2 saatlık etut oluyorYa anlamadım :)
Pilot okul ne ? Birde tam gün etüt lü okul ne ? Devlet okulu mu bunlar ? Okula sizin tam gün etüt var mı diye mi sorup öğreneceğim
canım ona bakarsan ende büyük kızımı hakim gibi hayal ediyorumHerkesın gonlunde yatan bırseyler olabılır bende oglumun mımar olmasını cok ısterım ama hıc ona bahsetmedım. Bızım aılede okumus cok olur bısey dıyorum , ben futbolcu olcam dıyor oturtur bızı asagıya
Ay valla cok akıllı galıba kızı hıc oyle buyukce hayllerım yok hem bu devırde memur olmasını ıstememem gıbı gelıyor. hanı boyle akıllı uslu derslerıde tıkır tıkır yapanlar varya doktor olacak benım kızım dıye severler o manada soyluyorum, benımkı pek oyle durmuyor. Kıtap okurken poposu bı yerde ellerı bır yerde okuyor danscıda olabılır bılemedım :)canım ona bakarsan ende büyük kızımı hakim gibi hayal ediyorum
ama takmıyorum rüyalarıma girecek kadar onu demek istedim
bende hiç söylemiyorum kızıma
o diş hekimi iç mimar v.s. olacağım diyor
konu sahibi rüyalarıma giriyor bide çocuğumu benim kızım doktor olacak diye seviyorum diyince dedim
işte kızımda o potansiyeli gördüğüm için böyle hayallere kapılıyorum. inşallah ilerde değişmez.Ay valla cok akıllı galıba kızı hıc oyle buyukce hayllerım yok hem bu devırde memur olmasını ıstememem gıbı gelıyor. hanı boyle akıllı uslu derslerıde tıkır tıkır yapanlar varya doktor olacak benım kızım dıye severler o manada soyluyorum, benımkı pek oyle durmuyor. Kıtap okurken poposu bı yerde ellerı bır yerde okuyor danscıda olabılır bılemedım :)