özel okulmu devlet okulumu

haklısınız kızımı 1. sınıftab gönderdiğim özel okul tamda bahsettiğiniz gibiydi berbattı. biz bunu geç anladık bir yılımız gitti. şimdiki gittiği okul bulunduğumuz şehrin en iyi özel okulu ve bu okula çocuğu vermek için bir sene önceden sıraya giriyorsun kontenjan genelde dolu oluyor. ancak bi velinin tayini başka şehre çıkarda giderse yer açılırsa sıradan giriyorsun. kreş için bile bu yıldan sıraya girdik.
Hangi okul acaba sakıncası yoksa ve memnun kalmadıgınız hangısı.
Ben doga ve mef arasında gıdıp gelıyorum ama ozel okullarndanda memnun kalmayanları gordukce korkuyorum
 
Bizim genel müdür,firma sahibi aynı zamanda bir kuruluşta başkan. Abisi tanınmış bir doktor, kuzeni başbakan yardımcısı. Babası da çok tanınmış biriydi vefat etti.Ben de merak ediyorum; bir aile çocuklarını ne şartlarda yetiştirir hangi okullarda okutur da böyle iyi yerlere gelir? Bilen alıntılarsa sevinirim,biz de ona göre eğitim aldırmaya uğraşalım.
Ha bizimki daha 3 buçuk yaşında,büyüyünce ne olacaksın diyorum, gelin olacam diyor o ayrı bir konu:KK45:

Yerim onu varya ne tatlı konuşmuş öyle :nazar:
 
Hem kolejden hem devlet okulundan öğrencileri olan bir özel ders öğretmeni olarak iyi bir kolej diyorum. Mantar gibi biten, hiç bir sosyal olanağı olmayan eğitimi vasat özel okullar değil köklü kolejlerden bahsediyorum.

Büyük kızınızın zamanı gelmiş, başarılı da diyorsunuz bursluluk sınavlarına sokun bu yıl. %50 bile alsa sizi büyük oranda rahatlatır.
bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı
 
Ama suandan sonra devlete ayak uydurabılırmı ustelık teog oncesı , 4 sınıfa kadar gelmıs zaten.
Bırde sınıfta ogretmen bırebır ılgılenırken develtte cocuk almalı bılgıyı ogretmen bırebır gostermıyor oglum devlet okulunda 40 kısılık sınıfta
 
Ama suandan sonra devlete ayak uydurabılırmı ustelık teog oncesı , 4 sınıfa kadar gelmıs zaten.
Bırde sınıfta ogretmen bırebır ılgılenırken develtte cocuk almalı bılgıyı ogretmen bırebır gostermıyor oglum devlet okulunda 40 kısılık sınıfta
evet bunuda düşünüyorum şuanki okulunda teog hazırlığına bu seneden başladılar. acaba devlet sınavındaki başarısını etkilermi
 
Vallahi heveslisi gibi ya:KK53: Hatta bir kere "anne ama ben büyüyüp gelin olunca damat kim olacak" dedi ben şok.Bazen de öğretmen olacağım ben diyor,bize bişey anlatırken "anladınız mı çocuklar" diyor :)
inşallah hem iyi bir anne hemde başarılı bir iş kadını olur :)
 
Bence (eğitim kokenli ve egitim sektörünün icinde biri olarak) çocuğu devlet okuluna gonderip onun adina 18ine geldiginde kullanılabilecegi parayi biriktirmek en mantiklisi. istediğiniz kadar iyi okulda okutun cocuk sinav kaygisini yenemeyip sinavi kazanamadi mesela.. o zaman yurtdisinda bile iyi bir akademik egitim alabilmek icin kenarda parası olur. ya da okumak istemiyorsa is kuracaksa sermayesi olur. ben ozel okula gondermek yerine o parayi cocuk adına gelecege yatirim yapmanın taraftariyim.
 
bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı

Ne alakası var yahu? Kolejlerin kendi açtıkları sınavlardan bahsediyorum yok öyle bir kural. Babasının petrol istasyonları olan bir öğrencim %70 aldı bu sene.

Geliriniz yeterli zaten, neden ikisini de koleje vermek yerine devlet okuluna almayı düşünüyorsunuz?
 
Özel okulda başlayan çocuğun devlet okuluna geçmesi zor olur. Okul değiştirmek bile problem olabilecekken şartları daha kötü olan okula gitmek daha zor.
2 çocukta evet denk düşünmek gerekiyor ama size bir örnek vereyim. Arkadaşımın oğlu özel okula, kızı devlet okuluna gitti. Sonra oğlu devlet üniversitesine gitti, kızını özel üniversiteye gönderdi. Yani bir şekilde dengelemek mümkün.
Siz daha çok başındasınız, güzel hayalleriniz var ama maalesef çalışırsa kazanır diye bir şey olmuyor. Çocuğun istemesi, kapasitesi, motivasyonu, ilgi alanı vs... Ben hep söylüyorum nasıl mutlu olacaklarsa ne istiyorlarsa onu olsunlar, hayırlısı neyse o olsun.
 
İkisi de özel okullarda devam etsin, iyi bir üniversite kazanmanın yolu iyi bir liseden, iyi bir lise kazanılması da iyi alınmış ilköğretim eğitiminden geçer. Okul kaliteliyse devam edin. Cvde artık mezun olunan lise kısmı cok dikkat cekiyor. Amerikan lisesi, koc lisesi ya da İstanbul erkek, Kabataş, gs lisesi gibi köklü eğitim kurumları mezunları hem yuksekogretimlerini guzel okullarda sürdürüyor hem bu okullarda mezun olmanın is hayatlarında kendilerine olumlu getirisi oluyor.

Bunun dışında mutlaka resimdi, müzikti, yabancı dil, spor gibi kurslar aktivitelerle çocuklarınızı destekleyin mutlaka. Derslerinin iyi olması dışında sanatçı ya da sporcu cocuklar yetişsin. Profesyonel anlamda olmasa bile nitelikli bireyler icin farklı ilgi alanları şart.
 
Şuna gorede karar verılemezmı mesela ıkı cocuk okulludur bırı zorlar dıgerı elını kolunu sallayarak yapar, zorlananı ozele verıp dıgerını develtte devam ettırmekte olabılır gıbı gelıyor


Ama canım bu durum şeye benzedi.. Çalışan evlada ananın babanın sen halledersin deyip bakmaması, çalışmayana ise sırt dayaması...
Sırf çocukların kapasitesi farklı diye, bu tarz bir ayrım doğru olmaz sanki? Okul deyip geçmemek lazım. Özel okulda okuyan adamın çevresi falan çok farklı oluyor.. Bu hayatını etkiler.
 
Hukuk bölümünü hangisi okuyacaksa onu devlete verin. İlerde özel üniversiteye gönderirsiniz.Çünkü çok komik puanlarla bile , parayı verdiğiniz anda artık bir hukukçusunuz.
 
benimkisi etrafıma hava atmak değil. çocuğumu ilerde iyi yerlerde görmek istiyorum. insanlara faydalı güzel bir mesleği olsun.


biliyorum ama benim amacım demen bana biraz itici geldi kusura bakmayın. 10.000 tl okul öncesi için aşırı fazla yazık ben acırım o paraya sahşen.
 
X