- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi willedwoman
Hangi okul acaba sakıncası yoksa ve memnun kalmadıgınız hangısı.haklısınız kızımı 1. sınıftab gönderdiğim özel okul tamda bahsettiğiniz gibiydi berbattı. biz bunu geç anladık bir yılımız gitti. şimdiki gittiği okul bulunduğumuz şehrin en iyi özel okulu ve bu okula çocuğu vermek için bir sene önceden sıraya giriyorsun kontenjan genelde dolu oluyor. ancak bi velinin tayini başka şehre çıkarda giderse yer açılırsa sıradan giriyorsun. kreş için bile bu yıldan sıraya girdik.
Bizim genel müdür,firma sahibi aynı zamanda bir kuruluşta başkan. Abisi tanınmış bir doktor, kuzeni başbakan yardımcısı. Babası da çok tanınmış biriydi vefat etti.Ben de merak ediyorum; bir aile çocuklarını ne şartlarda yetiştirir hangi okullarda okutur da böyle iyi yerlere gelir? Bilen alıntılarsa sevinirim,biz de ona göre eğitim aldırmaya uğraşalım.
Ha bizimki daha 3 buçuk yaşında,büyüyünce ne olacaksın diyorum, gelin olacam diyor o ayrı bir konu
bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarıHem kolejden hem devlet okulundan öğrencileri olan bir özel ders öğretmeni olarak iyi bir kolej diyorum. Mantar gibi biten, hiç bir sosyal olanağı olmayan eğitimi vasat özel okullar değil köklü kolejlerden bahsediyorum.
Büyük kızınızın zamanı gelmiş, başarılı da diyorsunuz bursluluk sınavlarına sokun bu yıl. %50 bile alsa sizi büyük oranda rahatlatır.
canım yakamoz diye bir kolejdi diğer illerde şubesi varmı bilmiyorum.Hangi okul acaba sakıncası yoksa ve memnun kalmadıgınız hangısı.
Ben doga ve mef arasında gıdıp gelıyorum ama ozel okullarndanda memnun kalmayanları gordukce korkuyorum
evet bunuda düşünüyorum şuanki okulunda teog hazırlığına bu seneden başladılar. acaba devlet sınavındaki başarısını etkilermiAma suandan sonra devlete ayak uydurabılırmı ustelık teog oncesı , 4 sınıfa kadar gelmıs zaten.
Bırde sınıfta ogretmen bırebır ılgılenırken develtte cocuk almalı bılgıyı ogretmen bırebır gostermıyor oglum devlet okulunda 40 kısılık sınıfta
bu tarz yerler ıyımı acaba bılemıyorum bızım evın yakınında kaşgarlı mahmut ve mavıgun kolejlerı var ama markalasmayanlara guvenemıyorumcanım yakamoz diye bir kolejdi diğer illerde şubesi varmı bilmiyorum.
inşallah hem iyi bir anne hemde başarılı bir iş kadını olur :)Vallahi heveslisi gibi yaHatta bir kere "anne ama ben büyüyüp gelin olunca damat kim olacak" dedi ben şok.Bazen de öğretmen olacağım ben diyor,bize bişey anlatırken "anladınız mı çocuklar" diyor :)
Etkıler dıye dusunuyorumevet bunuda düşünüyorum şuanki okulunda teog hazırlığına bu seneden başladılar. acaba devlet sınavındaki başarısını etkilermi
malesef tamamen şansa kalıyor böyle okullar. şimdiki okulumuzun büyük illerdede şubesi var çok memnunuz.bu tarz yerler ıyımı acaba bılemıyorum bızım evın yakınında kaşgarlı mahmut ve mavıgun kolejlerı var ama markalasmayanlara guvenemıyorum
bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı
İnşallahinşallah hem iyi bir anne hemde başarılı bir iş kadını olur :)
Şuna gorede karar verılemezmı mesela ıkı cocuk okulludur bırı zorlar dıgerı elını kolunu sallayarak yapar, zorlananı ozele verıp dıgerını develtte devam ettırmekte olabılır gıbı gelıyor
benimkisi etrafıma hava atmak değil. çocuğumu ilerde iyi yerlerde görmek istiyorum. insanlara faydalı güzel bir mesleği olsun.