- 8 Ekim 2016
- 91
- 82
- 36
-
- Konu Sahibi willedwoman
Şahsen ilkokulda ozeli gereksz buluyorum.kızlar merhaba
büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.
İmkanınız varsa önceliğiniz tabii ki özel olsun ama sadece özel okula giden çocuk fen lisesini kazanabilir diyede düşünmeyin ve bırakın kızınız seçmek istediği mesleğe kendisi karar versin.benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
Sizin değil onların ne istediği önemli. Lütfen çocuklarınıza baskı kurmayın bu konudabenim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
AA iyiymiş ama bunj okula mı öle soracağım bırde bize yakın olan okulda Yok diyelim bir başka okulda var o zaman da siz burda oturmuyorsunuz deyip kayıt sıkıntısı olmaz mı ?evet devlet okulu. bız oglencıyız mesela, sabahcılar var bırde gun ortasında gıdenler var mesela sabah 9 oglen 2 , ıste o okullardan 2 den sonra 2 saatlık etut oluyor
ucretlı tabı odevlerı orada yapıp konu tekrarı yapıyorlar. cok guzel oluyor. bızım okul sabahcı oglencı ama seneye hukumet hepsı tam gun olacak etutlu dıyor keske olsa. Yoksa seneye okul bıle degıstırmeyı dusunebılırım
Ücretler makul , özel okula devam edebilirler.kızlar merhaba
büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.
ıste yakınlarda olmayınca cocugu hafta sonuna ambargo koymak olmuyor. kayıt aldırıyorsunuz etutlu okulun oraa kayıt yapıyorlar veya 1-2 bın para verıyorsun okul bagısı adı altında :)AA iyiymiş ama bunj okula mı öle soracağım bırde bize yakın olan okulda Yok diyelim bir başka okulda var o zaman da siz burda oturmuyorsunuz deyip kayıt sıkıntısı olmaz mı ?
Etüt güzel birşey yoksa ücretli de olsa veriririz ne yapalım
benimde kızım okula yeni başladıKızımın sınıf arkadaşlarından bikaç tanesi (8.sınıf) sizin sizin gibi düşünen velileri yüzünden nerdeyse ülser olacaklar.bi kısmı sinirden ağlıyor durup dururken bi kısmı uyuyamıyor
Fen lisesini kazanamazsa hiç bi değeri yokmuş gibi sanıyor
Çok üzücü.
Kusura bakmayın çok kızıyorum
benimkilerinde arasında yaş farkı aynı. aslında dediğiniz gibi de olur. küçüğü bi devlet kreşine versem. üç sene sonra o ilkokullu olacak büyük liseye başlayacak iyi bir devlet lisesi kazanırsa. küçüğü rahatlıkla özele gönderirim böylece imkanları eşit olur. gerçi büyük 3 yaşında özel kreşe başlamıştı ama okadarcıktan bişey olmaz. haksızlık sayılmaz.Anaokulu için 10000 çok.. devlete gönderebilirsiniz.. sonrasında özel okula gönderirsiniz.. büyüğüde o zaman den lisesine başlar. İkisinin yükü aynı anda üst üste binmez. Yani ben öyle planladım. İki oğlumun arasında 7 yaş var biri 8.sınıftayken biri 1.sınıfa başlıcak. Sonrasında inş güzel bir lise kazanır.. şu an inkan varsa özel okul..
O zaman neyi derr ediyorsunkim ikiside özele gitsinbursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı
benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.