özel okulmu devlet okulumu

Şahsen ilkokulda ozeli gereksz buluyorum.
Ilkokulda en onemli şey temellerinin saglam atilmasini saglayacak iyi bir ogretmen.yani siz okuldan ziyade öğretmen arayisina girin derim.
Cocuklari ozellerde yaris ati gibi kosturup dünya para vermek yerine iyi bir ogretmenle devlet okulunda okutup ozele verilecek parayi ilerde egitimine harcayip gerekirse ozel üniversite de okutmak daha mantikli.en azindan universite ve verdgn paraya degiyor

kesinlikle özel okul

ben öğretmenlerime çok şey borçluyum ama devlet okulları eskisi gibi değil

müfredat değişti öğretmenler de kendini paralamıyor çocuk öğrensin diye

o idealistlik yok oldu. kesinlikle durumunuz varsa özel okul derim

İmkanınız varsa önceliğiniz tabii ki özel olsun ama sadece özel okula giden çocuk fen lisesini kazanabilir diyede düşünmeyin ve bırakın kızınız seçmek istediği mesleğe kendisi karar versin.

Sizin değil onların ne istediği önemli. Lütfen çocuklarınıza baskı kurmayın bu konuda

AA iyiymiş ama bunj okula mı öle soracağım bırde bize yakın olan okulda Yok diyelim bir başka okulda var o zaman da siz burda oturmuyorsunuz deyip kayıt sıkıntısı olmaz mı ?
Etüt güzel birşey yoksa ücretli de olsa veriririz ne yapalım

Kızımı geçen sene bulunduğum yerin en iyi kreşlerinden birine hemde iyi bir ücret karşılığında gönderdim hiç memnun kalmadım.Bu sene devlet anaokulunda ve çok daha verimli... Okul tertemiz,öğretmenimiz hem çok iyi hem çok ilgili... Kızımın kum problemi var özelde defalarca dikkat edin çok su içmeli dememe rağmen gereken özen gösterilmedi. Devlet okulunda ilk hafta öğretmeni hemen farketti.

Ücretler makul , özel okula devam edebilirler.
Yaşadığınız şehire de bağlı, biz büyük şehirdeyiz semtimizin ilkokulu iyi, sınıflar 20 kişilik, kızım devlet okulunda. Kardeşleri kreşte, kreş fiyatları çocuk başına 10bin yıllık, mecbur, burda en uygunu bu. Ama tayinle küçük bir şehire gideceğiz ve 50-60 kişilik sınıflarda Suriyelilerle okumasınlar diye mecbur üçünü de özel okula vereceğim ,ki orada özel okul fiyatları burda ki kreşle aynı

ıste yakınlarda olmayınca cocugu hafta sonuna ambargo koymak olmuyor. kayıt aldırıyorsunuz etutlu okulun oraa kayıt yapıyorlar veya 1-2 bın para verıyorsun okul bagısı adı altında :)

benimde kızım okula yeni başladı
onun çokkk yorulup bu sınav maratonu ugrunda yormak istemiyorum
yapamazsa olmazsa dünyanın sonu degil
onu bu rahatlıkla büyütmek kafasını rahat ettirmek istiyorum stres herseyin bası
benim eltimin kzı var gecen sene üniversiteyi kazandı
eskişehr anadolu.üni. sosyal bil.ögretmenliği
belki iyi belki kötü bir bölümtakdir size kalmış
ama inan annesi babası ne sıktı sen ne çalış dedi ne sey kızda ne gezmesinden eksik kaldı nede
hafta sonu katıldıgı eglence derneklerinden
hafta içi dershane gitti geldi sonuç kazandı onu istiyordu
inanaın buna sahidim sıkmazsak oluruna bırakırsak kendileri herseyi basarır
demem oki sakın ama sakın üstelemeyin oluruna bırak

Anaokulu için 10000 çok.. devlete gönderebilirsiniz.. sonrasında özel okula gönderirsiniz.. büyüğüde o zaman den lisesine başlar. İkisinin yükü aynı anda üst üste binmez. Yani ben öyle planladım. İki oğlumun arasında 7 yaş var biri 8.sınıftayken biri 1.sınıfa başlıcak. Sonrasında inş güzel bir lise kazanır.. şu an inkan varsa özel okul..

benimkilerinde arasında yaş farkı aynı. aslında dediğiniz gibi de olur. küçüğü bi devlet kreşine versem. üç sene sonra o ilkokullu olacak büyük liseye başlayacak iyi bir devlet lisesi kazanırsa. küçüğü rahatlıkla özele gönderirim böylece imkanları eşit olur. gerçi büyük 3 yaşında özel kreşe başlamıştı ama okadarcıktan bişey olmaz. haksızlık sayılmaz.

hep para konusulmus ama
kızımın sınıf ark. bu sene 5. sınıfa kolej de basladı
4. sınıfa kadar aynı sınıftalardı kız vasat denılecek durumdaydı
okullar acıldıktan bır ay sonra duydum kı neredeyse butun notları 85 - 95 arası olmus
yanı bır ayda nasıl bır sıhırlı degnek degebılır kı notlarının bu kadar yukselmesı ıcın
dıyecegım o kı kızınız da muhakkak basarılıdır hayallerınız de varmıs
ama nedense benım koleje guvenım pek yok sadece ıyı okul degıl ıyı ogtr. gerekıyo.

Ya aile ve çevre baskısı ile hayallerinden adım adım soğumuş biri olarak rica ediyorum fikirlerinizi çocuklarınızla paylaşmayın.

Küçüğü ilk okula başlayana kadar devlete, büyüğün son senesinde yani küçük 1e gidecekken 1-2 yıl ikisini birlikte özele yollasanız zaten büyük liseye geçince yine maliyet düşecek. Büyüğü özelden almanızı hiç önermem. Asıl bu yaştan Sonra daha önemli alacağı eğitim.

Kreş için özel okul bana gereksiz geldi. kreşe gidecek olanı devlete verin büyüğün düzeni bozulmasın. küçüğü de ilkokulda özele verirsiniz imkan bulursanız.

Yorumların Hepsini okumadım ama.benm fikirlerim de şöyle.ortaokul matematik öğretmeniyim galiba çalışmaya başladığım ilk ay ben çocuğum olursa devlette okutmam dedim.her kültürden çocuk var.tamam iyi.çok fazla sıkıntısı olan ve bunu dışa başka başka yansıtan çocuklar var.üzülüyorsunz ama elden bişey gelmiyo.sıkıntılı çocukların çoğu bunu şımarıklık olarak dışa vuruyor.böylece evde görmediği ilgiyi okulda kızılma pahasına da olsa görüyor.ve öğretmen bunların arasında istekli çocuğa ders anlatmak için neredeyse savaş veriyor.ama öyle de güzel çocuklar var ki çok zeki Çalışkan onlar da o ortamda öğrenmeye çalışıyor.
Uzadı biliyorum da büyüğün fen lisesi amaçlı özel okula gitmesi çok mantıklı ama küçük için bana çok geldi.tabi bunlar maddiyat demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…