özel okulmu devlet okulumu

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
39
kızlar merhaba

büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.

Egitim hayatlari boyunca bu imkanlari saglayabilirseNiz guzel ama iki uc sene sonra hadi bakalim yeter bu kadar derseniz olmaz ...
benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.

İşte bu yüzden ikinci cocuğu planlarken cok iyi düşünülmeli. İlk cocuğa sunulan imkanlar ikinciye sunulamayabiliyor ve ilk cocuk bazı seylerden mahrum kalıyor.

Özel okuldan alınan bir cocuk 30 kişilik devlet okulunda basarılı olabilecek mi buna bakmak lazım.

Onlar isteyecek mi bakalım?

Cocuk bir proje değildir. Anne babanın rüyalarını yasamak zorunda değiller.

iyi bir öğretmen bence en önemlisi..biz özel okulda öyle bir öğretmene denk geldik ki sormayın..İllallah ettik..ama devlet okulunda yeğenim dört dörtlük bir öğretmeni var..kızım şu ana özel okulda ama iyi bir devlet okuluna gönderme şansım olsaydı maddi imkanım olmasına rağmen devlet okulunu tercih ederdim..ilkokulda harcadığım parayı ileri zamanlarki eğitimine kullanmayı tercih ederdim..

4.sınıf öğrencisi bir çocuğun bu konuda fikri çok sağlıklı olmaz.
İmkan varsa tabiki de özel.Hiçte aynı değil şartları.Etrafınızdakilerinin bundan emin olmaları için hem özelde hem devlette çokcuk okutmuş tecrübeleri olmaları lazım.Şu an ki kolej standartlarına göre verdiğiniz para çok makul bi fiyat.Ne 4.sınıfa giden çocuğun düzenini boz,ne de diğerini mahrum et.

evet birine yaparken zamanı gelince diğerinede yapabilirmiyim diye düşünmek gerekiyormuş.

bana tanıdığım yakınımı hatırlattınız. kızı ıkı sene ust uste unıversıteye gırdi kazanamadı diye annesi öyle bir üzülüp ağladı ki görmen lazım. Ve bu uğurda mılyarlar harcadı tıp okusun avukat olsun diye en son sonunda kız benim yanımda anne sen benim geleceğimi düşünmüyorsun sen arkadaşlarına kızım şu oldu diye hava atamadğın için ağlıyosun beni rahat bırak artık dedi. Şuanda aldığı eğitime göre hiç yakışmıcak bir bölümde okuyor. Benim erkek kardeşimle aynı yaşıtlar kardeşim makına muhendısliği okuyor. Sadece evde çalıştı ve devlet okulunda okudu ekstradan sadece dershaneye gonderdik.

Sizin hayalinizden çok çocuğunuzun hayaline önem verin. Belki okumak istemıcek.

Onlar isteyecek mi bakalım?

Cocuk bir proje değildir. Anne babanın rüyalarını yasamak zorunda değiller.
kızıma ilkokula başladığından beri hep benim kızım doktor olacak diye sevdim şimdi oda ben ameliyat doktoru olucam diyo başka bişey demiyo. artık istediğindenmi yoksa benmi etkiliyorum bilemiyorum tabi. ama benim inancım küçük yaştan itibaren çocuğun yolunu hangi tarafa çizersen çocuk o yoldan ilerliyor.

Bu bir proje ama ..
Belki biri resim ogretmeni
Biri heykeltras olacak ..

benimkisi etrafıma hava atmak değil. çocuğumu ilerde iyi yerlerde görmek istiyorum. insanlara faydalı güzel bir mesleği olsun.

evet birine yaparken zamanı gelince diğerinede yapabilirmiyim diye düşünmek gerekiyormuş.

imkanlarınızı zorlayın çocuğunuzun düzenini bozmayın... kurduğunuz hayal de çok tatlı :) ama takıntı da yapmayın... belki tıp olmaz mühendislik olur, belki ufaklık da balerin olur di mi...

İşte siz cizmeyin, kendisi cizer zamanı gelince. Spesifik seyleri öğretmeniz yeter bence. İyi bir insan olmak gibi, merhamet, sağduyu vs vs.

Neyse konu sapmasın. Sonra cocuğunuz düşük not aldı teog puanı düşük gelecek diye oturup ağlayan annelerden olursunuz.

Kızımın sınıf arkadaşlarından bikaç tanesi (8.sınıf) sizin sizin gibi düşünen velileri yüzünden nerdeyse ülser olacaklar.bi kısmı sinirden ağlıyor durup dururken bi kısmı uyuyamıyor
Fen lisesini kazanamazsa hiç bi değeri yokmuş gibi sanıyor
Çok üzücü.
Kusura bakmayın çok kızıyorum

Biraz abartı olmamış mı? Siz değil onlar sevmeli bölümlerini. Rüyalara girecek kadar istemek çok yanlış.

Sağlıklı bir yaklaşım değil ki bu. 4. sınıfta özelden devlete alınmak ister miydiniz? hayır istemezdiniz. küçüğü belki kreşine vermez de 1. sınıftan yine o özel okulda başlatabilirsiniz. ama büyüğü kesinlikle geçirmeyin.

hak veriyorum fikrinize. ama ben bunu takıntı haline getirmedim sadece temennim bu. ilerde elbette çocuklarımında kendi fikirleri olacak saygı duymak zorundayım. fen lisesi olmak zorunda değil tabiki ama keşke olsa kötümü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…