- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
-
- Konu Sahibi willedwoman
yapmayın. vaktiyle benim üzerimde de bu baskı vardı. üstelik sizin yaptığınız kadar değil ama bikaç sözle ailemin beklentisini çözmüştüm. çocuğun gözünde öyle yüceltiyorsunuz ki doktor olmayı vakti geldiğinde başarılması çok zor ulaşılması güç bir hedef gibi görecek. belki sırf bu yüzden yapabilecek kapasitesi olduğu halde başarısız olacak. siz evladınıza iyi bir eğitim verin. doğru şekilde yönlendirin. okulun yanısıra başka hobiler kazanmasına özgüvenini sağlamlaştırmasına destek olun, vakti geldiğinde başarı onun için kaçınılmaz olacaktır.kızıma ilkokula başladığından beri hep benim kızım doktor olacak diye sevdim şimdi oda ben ameliyat doktoru olucam diyo başka bişey demiyo. artık istediğindenmi yoksa benmi etkiliyorum bilemiyorum tabi. ama benim inancım küçük yaştan itibaren çocuğun yolunu hangi tarafa çizersen çocuk o yoldan ilerliyor.
Hayat sizin hayatinız degil çocuklarinızin hayatı sizinbenim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp
fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
bir doktor olarak kesinlikle kızımın sağlıkla ilgili bir bölüm okumasını istemem..zaten o da istemiyor..günümüzde sağlıkçıların düşürüldüğü halleri bir bilseniz..kızıma ilkokula başladığından beri hep benim kızım doktor olacak diye sevdim şimdi oda ben ameliyat doktoru olucam diyo başka bişey demiyo. artık istediğindenmi yoksa benmi etkiliyorum bilemiyorum tabi. ama benim inancım küçük yaştan itibaren çocuğun yolunu hangi tarafa çizersen çocuk o yoldan ilerliyor.
Sizin dediginiz parasız yatililik ve bursluluk sınavı bu 3 ayda 500 TL gibi bi rakam oluyor. arkadaşın bahsettiği özel okullarin başarılı öğrencilere indirim uyguladığı sınavlar var onlar.bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı
Bence tam tersi şu anda devlet okullari gayet güzel ve öğretmenler ilgilikesinlikle özel okul
ben öğretmenlerime çok şey borçluyum ama devlet okulları eskisi gibi değil
müfredat değişti öğretmenler de kendini paralamıyor çocuk öğrensin diye
o idealistlik yok oldu. kesinlikle durumunuz varsa özel okul derim
Hay ağzınızı öpeyim desem çok mı ayıp olur +11111111111Onlar isteyecek mi bakalım?
Cocuk bir proje değildir. Anne babanın rüyalarını yasamak zorunda değiller.
kızlar merhaba
büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.
Ozelden devlete gecen cocuk sudan cikmis baliga donuyor. ortaokulu kolejde bitirmis bir ogrencim vardi lisede devlete kayit olmus. ama cocuk 2 yildir alismamisti okula sisteme. ve basarisinda gozle gorulur bir dusus vardi. ananem her zaman icinden gelen her yerde okur derdi ama malesef artik oyle olmuyor.kızlar merhaba
büyük kızım 4. sınıfa gidiyo 1. sınıftan buyana özel okula gidiyo okulun yıllığı 15000 tl aylık 850 tl ödeme yapıyoruz. okulun eğitimi güzel kızımda başarılı. ama bide küçüğüm var henüz 3,5 yaşında ablasına sunduğumuz imkandan onada sunmak zorundayız ayrım olmaz. onuda seneye aynı okulun kreşine vermeyi düşünüyorum. kreş ücretide yıllık 10000 tl. etrafımdaki insanlar. devlet okulundaki eğitimnde artık çok iyi olduğunu bu paranın boşa gittiğini falan söylüyo kafam karışıyo. acaba seneye özelden alıp devleteme versem diyorum. kızım başarılı bir öğrenci acaba başarısı düşermi. kızımın fikrini sordum farketmez devletede giderim dedi. sizce özelmi devletmi fikirleriniz benim için çok değerli.
benim amacım ilköğretim eğitimini iyi şekilde aldırıp fen lisesini kazanmasını sağlamak. fen lisesine girerse üniverstede güzel bir bölüm kazanabilir. hayalim birinin tıp birinin hukuk fakültesini kazanması. rüyalarıma kadar giriyor. çok istiyorum.
rapçı egeAy valla cok akıllı galıba kızı hıc oyle buyukce hayllerım yok hem bu devırde memur olmasını ıstememem gıbı gelıyor. hanı boyle akıllı uslu derslerıde tıkır tıkır yapanlar varya doktor olacak benım kızım dıye severler o manada soyluyorum, benımkı pek oyle durmuyor. Kıtap okurken poposu bı yerde ellerı bır yerde okuyor danscıda olabılır bılemedım :)
Kesinlikle katılıyorum.Devlet okulundaki eğitim iyi hatta özel okuldaki eğitimden daha iyi çünkü bi kere velinin gözünü boyamak yok,özel okuldaki öğretmen uzayda mı üniversite okudu,harward ya da oxforda mı eğitim aldı? Her iki okuldaki öğretmen de aynı eğitimlerden geçti,her iki okuldaki müfredat aynı.Yani özelin devletten iyi egitim konusundaki tek farkı hemen hemen her türlü imkanın var oluşu,öğretmenin bu sayede potansiyelini tamamiyle kullanabilmesi,okul idaresinim öğretmenin etinden,sütünden,iliğinden,kemiğinden, her türlü faydasından son damlasına kadar yararlanması,sınıfların 45-50 kişilik değil de 15 kişi civarında olması,o okullarda çocukların sosyallesebilecegi birçok aktivite bulunması,öğretmen eğitimle ilgili bir materyal talep ettiğinde anında temin edilmesi.. Bunlar orayı cazip hale getiren şeyler yoksa devlet okulundaki eğitim kötü değil sadece imkanlar oldukça kısıtlı.
Buarada merak ettim de..Çocuklarınıza soracak mısınız acaba onların hayali ne diye?