özel okulmu devlet okulumu

yapmayın. vaktiyle benim üzerimde de bu baskı vardı. üstelik sizin yaptığınız kadar değil ama bikaç sözle ailemin beklentisini çözmüştüm. çocuğun gözünde öyle yüceltiyorsunuz ki doktor olmayı vakti geldiğinde başarılması çok zor ulaşılması güç bir hedef gibi görecek. belki sırf bu yüzden yapabilecek kapasitesi olduğu halde başarısız olacak. siz evladınıza iyi bir eğitim verin. doğru şekilde yönlendirin. okulun yanısıra başka hobiler kazanmasına özgüvenini sağlamlaştırmasına destek olun, vakti geldiğinde başarı onun için kaçınılmaz olacaktır.
 
ben ılk okulu devletde orta ve lıseyı ozelde okudum
boyle oldugu ıcın daha memnunum

ozelden alıp devlete vermeyın cocugunuzu
gercekden en cok cocugunuz zorlanır ıyı olmaz
 
Hayat sizin hayatinız degil çocuklarinızin hayatı sizin

hayallerinizi gercekleştirmek zorunda birakmaya hakkiniz yok

cocukları onlarin ne istedigi onemli sizin degil...ne kadarda bencil bi düsünce bu .... imkanlari eşit

sagladıgıniz sürece iki çocugada özel devlet farketmez onca uni.kazanan

çocuk özelden çıkma degil...
 
bir doktor olarak kesinlikle kızımın sağlıkla ilgili bir bölüm okumasını istemem..zaten o da istemiyor..günümüzde sağlıkçıların düşürüldüğü halleri bir bilseniz..
 
5. sınıflarım olup bitiyorlar bu yıl sınav kaygısını o kadar yoğun yaşıyorlar ki. 8 ler ime deginemiyorum bile . birazcik da mutlu olmasını isteyen veli istiyorum .
 
bursluluk sınavlarını araştırdım girebilmesi için ailede kişi başına düşen yıllık gelir 7500 tl yi geçmeyecekmiş. bizim kişi başı yıllık gelirimiz 15000 civarı
Sizin dediginiz parasız yatililik ve bursluluk sınavı bu 3 ayda 500 TL gibi bi rakam oluyor. arkadaşın bahsettiği özel okullarin başarılı öğrencilere indirim uyguladığı sınavlar var onlar.
 
Bence tam tersi şu anda devlet okullari gayet güzel ve öğretmenler ilgili
 
yılda 20000 ödeyip çocukları fen lisesine zorlamak yerine (ki böyle bişey için uğraşırsanız zalimlik olur) büyüyünce özel üniversiteye ya da yurtdışında üniversite okumaya göndermek bin kat mantıklı
 

Küçüğünu bence normal bir kreşe gönder büyüyünce onuda özel okula gonderirsin

Sakın kızını okuldan alma devlet okulunda kaybolur gider kızın
 
bence cok para 15 bın egıtıme deger ama ıcınde varsa devlettede basarılı olur ben bu knuda syle dusunuyrum yanı ıkerde cocugum olursa yapmayo planlıyrum devlet okuluna gnderıp ozel ders aldırmak ... gnul hepsını yaptrmak ıster ancak maddı durumum ozel okula el vermez bu yızden daha mantıklı olan bu gıbı geldı banaaa
 
Hem özelde hem devlette çalışan bir eğitimci olarak şunu söyleyebilirim ki o çok bilinen kolejler önce öğretmenine değer versinler,mutlu etsinler ki öğretmenler de öğrencilere verimli olabilsinler. Çok arkadaşım var bir yıllık sözleşmesi bitsin de ben de devlete atanıp kurtulayım diyen.Çockların her yıl öğretmeni değişiyor hal böyle olunca.Özel okula gönderiyorum deyince insanlar ooo ne güzel imkanları var gönderiyorlar deyip bir özenti duyuyorlar işin içine girmesem belki ben de özel düşünebilirdim. Şöyle birkaç örnek vereyim yaşadıklarımdan.Sınavı yapmadan önce yönetici konuşurdu bu çocuklar TEOG'a girecek hocam sorular kolay olsun,ortalamaları yükseltelim,veli baskısından da kurtulalım.Tabi ben dinlemiyorum çocuk ne aldıysa onu veriyorum.Dönem sonuna doğru doğum iznine ayrılmam gerekti,sınav sorularını hazırlayıp teslim ettim,sonra bir baktım ki çocukların tamamı 85 üstü almış ki seviyesi hiç uygun olmayan öğrenciler çoğunlukta,alamayacaklarını adım gibi biliyorum. Benim çalıştığım sözde özel okul fiziksel imkanlarını görseniz ağlarsanız,çalıştığım devlet okulu kat kat üstün.Akıllı tahtayı geçtim projeksiyon bulamıyorduk,tek bir labaratuar yok. Sonuç olarak özel okula vermeden önce gidin bir dersliklerini gezin,hangi derste nasıl etkinlikler yapılmış sorun ve takip te edin. Öğrenciyi kapana kadar atıp tutuyorlar. Yemek listelerine sadık kalınıyor mu,sağlıklı mı bunları gözlemleyin.Servis imkanlarına bakın,çocukların farklı yaş gruplarından olup aynı araçta bulunması da problem olabiliyor. İlk okulda sınıf öğretmeni çok önemlidir,etrafınızdaki devlet okulları başta olmak üzere sorun,soruşturun en iyi öğretmenleri,onun sınıfına vermeye çalışın.Şu an devlet okullarının çoğu fiziksel imkanları da dahil olmak üzere özel okullarla yarışır seviyeye ulaştı. İmkanım olmasına rağmen kendi çocuğumu devlette okutmayı planlıyorum, seviyesine göre ihtiyaç duyarsa özel dersle desteklerim,sınavları hayatının merkezine koymaması için uğraşacağım,inşallah neye yeteneği varsa kalbinden ne geçiyorsa onu yapar ve mutlu olur.
 
Temelini sağlam aldiysa devlet okulunda zaten bir adım önde olacağı için daha da hevesli çalışabilir.. Ya iki çocuğu aynı anda verdiginizde indirim yapacak bütçenize daha uygun bir özel okul seçin ya da büyüğünü temelini aldıktan sonra devlete verin küçüğü de aynı şekilde temelini alana kadar özele gönderin.

Bunu siz özel okula önem veriyorsunuz diye söyledim yoksa çocuk benim çocuğum olsa özel okul düşünmezdim. Aylık 850 liraya çocuğu istediğin tüm kurslara gönderebilirsin özel ders verdirebilirsin vs...
 
Son düzenleme:
Ozelden devlete gecen cocuk sudan cikmis baliga donuyor. ortaokulu kolejde bitirmis bir ogrencim vardi lisede devlete kayit olmus. ama cocuk 2 yildir alismamisti okula sisteme. ve basarisinda gozle gorulur bir dusus vardi. ananem her zaman icinden gelen her yerde okur derdi ama malesef artik oyle olmuyor.
Maddi durumunuz yeterliyse muhakkak ozelde devam edin derim.
Cok sikisiriz derseniz kucugugu devlete verin buyuk ozelde devam etsin.
Cunku sorun ozelden xevlete geciste yasaniyor. diger durumda yine ozel daha iyi ama vok kaliteli devlet okullari da var.
 

Devlet okulundaki eğitim iyi hatta özel okuldaki eğitimden daha iyi çünkü bi kere velinin gözünü boyamak yok,özel okuldaki öğretmen uzayda mı üniversite okudu,harward ya da oxforda mı eğitim aldı? Her iki okuldaki öğretmen de aynı eğitimlerden geçti,her iki okuldaki müfredat aynı.Yani özelin devletten iyi egitim konusundaki tek farkı hemen hemen her türlü imkanın var oluşu,öğretmenin bu sayede potansiyelini tamamiyle kullanabilmesi,okul idaresinim öğretmenin etinden,sütünden,iliğinden,kemiğinden, her türlü faydasından son damlasına kadar yararlanması,sınıfların 45-50 kişilik değil de 15 kişi civarında olması,o okullarda çocukların sosyallesebilecegi birçok aktivite bulunması,öğretmen eğitimle ilgili bir materyal talep ettiğinde anında temin edilmesi.. Bunlar orayı cazip hale getiren şeyler yoksa devlet okulundaki eğitim kötü değil sadece imkanlar oldukça kısıtlı.

Buarada merak ettim de..Çocuklarınıza soracak mısınız acaba onların hayali ne diye?
 
Son düzenleme:
rapçı ege
şaka bir yana Allah yollarını açık etsin
 
Kesinlikle katılıyorum.
Hatta ben dıyorum kı oglumu ozele verdıgımde devlettekı gıbı arkadaslıkları olmucak belkı, sonucta ozenlı bır ortam yok evet ama sıseyle top oynamaktan cok zevk alıyorlar cunku top yasak .
Sadece ozelın cezbettıgı sey sosyal aktıvıtelerın olusu gun ıcınde, ve sınıf mevcudu az oldugu ıcın bırebır ılgılenme fırsatı o kadar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…