Ben anaokulunda devleti de deneyimlendim. İki senedir özel okul velisiyim. Keşke param olsa da hep böyle devam etsem diyorum.Merhaba, okukunuzun egitiminden menun oldugunuzu yazmissiniz. Geleck yil 1. Sinifa ve 4. Sinifa gidecek iki cocugum var bende ozel okul dusunuyorum ama bir kac egitimci arkadasim onermediler. Sizin icin artilari eksileri neler. Oyle dershanelerden bozma bi okul dusunmuyorum kafamda sadece bi secenek var aklima yatan ama yine de kararsizim. Cunku devlet okullari asiri kalabalik ve ogretmenlerin yettigini dusunmuyorum. Elbette ki meslegini hakkiyla yerine getirenler vardir ancak olan durum da goz onunde.
Valla o iş hiç öyle değil.Koni sahibine kendi sahfi fikrimdirOzel dersle ilkokulu desteklerim tabiki temel ilkokulda atilir ogretmenlerden duydugum hep bu olmuştur ilk okulda iyi temel atılırsa cocuga gerisi geliyor demisleri ilk okulu sıkı tutmaya calisirim etut ozel öğretmen kendi bilgilerim umarim oyle yapabilirim Allah ne kapi acar ilerde bilemem suan evladim küçük bende 3 4 sene sonra özel okul ile konu acabilirim
Aylik 11500 tl ödüyorum...Kreşi kucumsemıyorum algısından öptüğüm
Kreşin yıllık otuz bın kırk bin ya da bılmem kac bın harcanacak bır mecra olmasına gerek Olmadıgını vurguluyorum ama sen bılırsın yıne de.
yazdiginiz detaylar icin tesekkur ederim. Bende kres donemi ozele, ana okulunda devlete gonderdim. Ama kurumsal yerler degil kucuk bi yerde yasiyorum apartman altinda olan bi yerdi. Genel olarak memnun kaldim ama asil egitimin basladigi donemde ne ile karsilasirim bilmiyorum. Sisirme notlar, veliyi elde tutmak icin baska yollar, yani musteri gozuyle degil de egitim icin bakan bi kurum ariyorum umarim bulurum.Ben anaokulunda devleti de deneyimlendim. İki senedir özel okul velisiyim. Keşke param olsa da hep böyle devam etsem diyorum.
Okulda kantin yok. Abur cubur yasak, güvenlik var. Bahçeye kimse giremiyor. Tuvalet temiz. Çocuklarda zorbalık daha az devlettekine göre. Devlette mevcut çok. Mülteci çok. Bizim okulda yabancı öğrenci yok. Ve bence en önemlisi bir sorunda karşında muhattap var. Devlette yaz cimere bakarız sonra tarzında bir üstten bakma var veliye.
Oglunuz icin uzüldüm .ne diyelim herkes bütçesi kadar malesefValla o iş hiç öyle değil.
Yaşadığım şehrin en önerilen en gözde devlet anaokuluna gitti dört yaşta oğlum. Zorbalık gördü. Şiddet gördü. Cevap biz okuldan alma diyemeyiz, rehberlik birimi bakacak.Öğretmen desen ayrı bir alemdi. dört yaş çocuğuna fi tarihinden kalma cezalar veriyordu. Ceza sistemi mi kaldı?
Bir gün oğlum öğretmenim beni sevmiyor biliyorum anne dedi. O oldu özele geçtik.
Çocuklar cezasız şekilde öğreniyor. Zorbalık yok. Müsaade de edilmiyor. Kesinlikle daha güvenli.
Ayrıca etütle kursla kolej İngilizcesi öğrenilmiyor. Oğlum 6 yaşında iki senedir İngilizce görüyor. Şimdiden anlayıp konuşuyor. Birinci sınıf olduğu halde ufak ufak da yazıya geçirdiler.
Mevcut az olduğu için de dersler daha verimli. Akran çocuklar var çevremde devlette olan bizimki kadar ileride değiller matematikte.
Not kısmına henüz geçmedim. Ama şişirme not kısmına inanmıyorum açıkçası. En azından bana öğretmen sorun varsa net söylüyor. Şu konuda desteklemek lazım diye. Daha ilgili öğretmenler bireysel olarak da size sürekli bilgi geliyor.yazdiginiz detaylar icin tesekkur ederim. Bende kres donemi ozele, ana okulunda devlete gonderdim. Ama kurumsal yerler degil kucuk bi yerde yasiyorum apartman altinda olan bi yerdi. Genel olarak memnun kaldim ama asil egitimin basladigi donemde ne ile karsilasirim bilmiyorum. Sisirme notlar, veliyi elde tutmak icin baska yollar, yani musteri gozuyle degil de egitim icin bakan bi kurum ariyorum umarim bulurum.
Devlette ogretmen birsey yapti mi yapti. yapmadi muhatap yok. Guvenlik desen sifir. Servise veremedim cocugumu guvenlik olmadigi icin her gun ben goturup getirdim. Kantinlerin rezaletini saymiyorum bile
Güzel bir nitelikli okul kazanırsa lisede özel çok gereksiz. O parayla çocuğunuza dışarıdan yatırım yaparsınız, yazları yurtdısında dil okuluna gönderirsiniz.Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyor
Ben not konusunda cevremde bi kac ornek gordum ama kurumsal bir dershaneden bozma okul olunca pek umursamadim acikcasi.Not kısmına henüz geçmedim. Ama şişirme not kısmına inanmıyorum açıkçası. En azından bana öğretmen sorun varsa net söylüyor. Şu konuda desteklemek lazım diye. Daha ilgili öğretmenler bireysel olarak da size sürekli bilgi geliyor.
Şu an birinci sınıf. İki arkadaşımın birinci sınıf çocuğu iki ayrı devlet okulunda. Harfler bitene kadar matematik olmadı mesela. Ama oğlum şu an eldeli toplama öğreniyor. Bana tam tersi daha disiplinli ve müfredatta ileri geliyorlar.
Ama bizim okul şehrin en eski köklü okullarından. Şubeleri olan okullarda daha çok yaşanıyor bence böyle durumlar. Gerçekten eğitimcilerin açtığı köklü okullara bakmak lazım
Düzgün bir öğretmen bulup ilkokulu devlette okutmak mantıklı bence. Ama sınıf mevcudu ve sınıftakilerin sosyo kültürel durumu da etkiliyor bunu. Ortaokul bence en önemlisi.
Hangi okul acabaBizim okulda %150 zam yaptı haber bugün geldi maalesef
İsim vermeyeyim belki sıkıntı olurHangi okul acaba