Özel okul velileri

Bu sene yakın bir arkadaşım üçüncü sınıfta devlete geçiriyor.
Biz 2. Sınıf için anlaştık. Bu sene 72 bin olan okul 150 bi oldu. 2. Sınıf oğlum, öğretmenini çok seviyor. Ben de memnunum. Ara sınıf olmasa devleti araştırabilirdim. Sınıfta arkadaşları çok düzgün sorunlu çocuk yok. Mutlu gidiyor diye sıkacağız dişimizi. Ama zorlanmaya başladık. İlkokuldan sonra iti bir burs kazanamazsa devlete döneceğiz. Dört sene diş sıkarız diyoruz özetle

Ben anaokulunda devleti de deneyimlendim. İki senedir özel okul velisiyim. Keşke param olsa da hep böyle devam etsem diyorum.
Okulda kantin yok. Abur cubur yasak, güvenlik var. Bahçeye kimse giremiyor. Tuvalet temiz. Çocuklarda zorbalık daha az devlettekine göre. Devlette mevcut çok. Mülteci çok. Bizim okulda yabancı öğrenci yok. Ve bence en önemlisi bir sorunda karşında muhattap var. Devlette yaz cimere bakarız sonra tarzında bir üstten bakma var veliye.

Valla o iş hiç öyle değil.
Yaşadığım şehrin en önerilen en gözde devlet anaokuluna gitti dört yaşta oğlum. Zorbalık gördü. Şiddet gördü. Cevap biz okuldan alma diyemeyiz, rehberlik birimi bakacak.Öğretmen desen ayrı bir alemdi. dört yaş çocuğuna fi tarihinden kalma cezalar veriyordu. Ceza sistemi mi kaldı?
Bir gün oğlum öğretmenim beni sevmiyor biliyorum anne dedi. O oldu özele geçtik.
Çocuklar cezasız şekilde öğreniyor. Zorbalık yok. Müsaade de edilmiyor. Kesinlikle daha güvenli.
Ayrıca etütle kursla kolej İngilizcesi öğrenilmiyor. Oğlum 6 yaşında iki senedir İngilizce görüyor. Şimdiden anlayıp konuşuyor. Birinci sınıf olduğu halde ufak ufak da yazıya geçirdiler.
Mevcut az olduğu için de dersler daha verimli. Akran çocuklar var çevremde devlette olan bizimki kadar ileride değiller matematikte.

yazdiginiz detaylar icin tesekkur ederim. Bende kres donemi ozele, ana okulunda devlete gonderdim. Ama kurumsal yerler degil kucuk bi yerde yasiyorum apartman altinda olan bi yerdi. Genel olarak memnun kaldim ama asil egitimin basladigi donemde ne ile karsilasirim bilmiyorum. Sisirme notlar, veliyi elde tutmak icin baska yollar, yani musteri gozuyle degil de egitim icin bakan bi kurum ariyorum umarim bulurum.

Devlette ogretmen birsey yapti mi yapti. yapmadi muhatap yok. Guvenlik desen sifir. Servise veremedim cocugumu guvenlik olmadigi icin her gun ben goturup getirdim. Kantinlerin rezaletini saymiyorum bile

Oglunuz icin uzüldüm .ne diyelim herkes bütçesi kadar malesef

Not kısmına henüz geçmedim. Ama şişirme not kısmına inanmıyorum açıkçası. En azından bana öğretmen sorun varsa net söylüyor. Şu konuda desteklemek lazım diye. Daha ilgili öğretmenler bireysel olarak da size sürekli bilgi geliyor.
Şu an birinci sınıf. İki arkadaşımın birinci sınıf çocuğu iki ayrı devlet okulunda. Harfler bitene kadar matematik olmadı mesela. Ama oğlum şu an eldeli toplama öğreniyor. Bana tam tersi daha disiplinli ve müfredatta ileri geliyorlar.
Ama bizim okul şehrin en eski köklü okullarından. Şubeleri olan okullarda daha çok yaşanıyor bence böyle durumlar. Gerçekten eğitimcilerin açtığı köklü okullara bakmak lazım

Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyor
Güzel bir nitelikli okul kazanırsa lisede özel çok gereksiz. O parayla çocuğunuza dışarıdan yatırım yaparsınız, yazları yurtdısında dil okuluna gönderirsiniz.

Düzgün bir öğretmen bulup ilkokulu devlette okutmak mantıklı bence. Ama sınıf mevcudu ve sınıftakilerin sosyo kültürel durumu da etkiliyor bunu. Ortaokul bence en önemlisi.

Ben not konusunda cevremde bi kac ornek gordum ama kurumsal bir dershaneden bozma okul olunca pek umursamadim acikcasi.

Bakin kast ettigim bu, 1. Sinifa giden cocuklar da bile farki yakalamislar. Bazi insanlar ne gerek var erken ogrenmesinin simdiden bu kadr yuk bindirmeyin cocuklarin omzuna vs diyorlar ama, yapabildiklerine gore potansiyel mevcut. Kaldi ki hayat artik cok zor, bi adim ilerde olmalilar her zaman.

Kızım 11 yaşında bu sene 6.sınıf ,anaokulundan itibaren hep özeldeydi,5.sınıfta da özeldeydi. Geçen sene artan fiyatlar çocukların müsteri gibi davranması,şımarıklıkları ,şişirilen notlar ve asla uyarılmamaları vb sebeplerden,proje okulu olan tam gün bir devlet okuluna aldım. Sınıf mevcutları özele göre bir tık fazla ama ben memnun kaldım açıkçası. Yemekhane var istersek ücreti ödeyip yemekte yiyebiliyor.Hatta kulüp dersi koydular 5e kadar kalabiliyorlar okulda. Okulun spor faaliyetleri de iyi,kızım okul voleybol takımına seçildi antremanları,diğer okullarla maçları oluyor(geçen yılda voleyboldaydı eski okulunda) bu tarafı da cazip geldi kızıma,zorlanmadı alismakta.
Ben matematik dersi aldırıyorum özel ek olarak bir kurs merkezinde. Henüz pişman olmadım özelden aldığım için. Şu an bursluluk icin arıyorlar ama asla düşünmüyorum sınavlara bile sokmayı.
Oğlumu da iyi bir devlet okuluna gönderecegim,o şu an ablasının okulunun anaokulunda ve öğretmeninden çok memnunum,kadın çok iyi eğitimci, deneyimli bir öğretmen. Kızımın dönemi ile kiyaslanınca (özel anaokuluydu)kızımdan daha ileride buluyorum şu an oglumu,çocukla da alakalı olabilir tabi ama iyi bir öğretmenle devlet okulu da gayet iyi olabiliyor.
Ha ek ders aldırmak gerekebiliyor (bu da çocuğa göre deģişir) evde oturup ders çalısıp tekrar yapan bir çocuksa,sizde destekleyebiliyorsanız belki özel derse gerek bile kalmayabilir.
Özelde devam etseydik,oglumda özele gitseydi benim maaşım ikisini ancak karşılardi.

geçen yıl 105 bin ödemiştik peşin ve erken kayıtlı indirimi ile bu sene aynı şartlarda peşim ve erken kayıtlı 160 bin olmuş ufak oğlumda bu yıl anasınıfına başlayacak birde %5 kardeş indirimi olacaktır. bu yıl için ufak oğlumun kreşine 120 bin ödemiştik şimdi 20 daha ek istiyorlar. ikinci dönem için ben göndereceğim çocukları servisleri kitap kırtasiyeleri artı eklenecek bakalım

İki çocuğum da özel okula gidiyor. Biri okul öncesi, diğeri ise 2. sınıf. Henüz fiyatlar açıklanmadı, ancak 1.ve 3sınıf kaydı yapacağız. 3. sınıf kaydında okul belli bir limitte kalmak durumunda, ama 1.sınıf kaydında okulun insafına kalmak durumundayız.

Bizim gittiğimiz okulun çocuk başı ücreti genelde 10.000 USD ile denk geliyor. Akreditasyon ücretlerini usd olarak ödediği için bizden TL de talep edilse genelde bu şekilde oluyor benim gözlemlediğim. O yüzden bizden bu yıl istenecek rakamlar konusunda bir fikrim var ama yine de merak ve korkuyla bekliyoruz.

Düzgün bir öğretmen bulup ilkokulu devlette okutmak mantıklı bence. Ama sınıf mevcudu ve sınıftakilerin sosyo kültürel durumu da etkiliyor bunu. Ortaokul bence en önemlisi.

Tam da dediğiniz gibi yaptık.

İlk , orta , lise devlet okulunda okuduk.

Şansımıza hep iyi ,ilgili öğretmenler çıktı.

Çocuğun içindede olmalı okumak , eğer yoksa en mükemmel öğretmen gelse karşısına boş.

Üniversite sınavında kendi ve öğretmenlerinin emeklerinin karşılığını alarak iyi bir sıralamayla devlete yerleşti.

hep bir hedefi vardı çok şükür hala peşinde gidiyor.

Şimdi yurt dışında burslu yüksek lisans yapıyor.

Demek istediğim iyi öğretmenlerle iyi çalışma koşullarında her zaman devletten yanayım.

olunca oluyor istemek ve çalışmak çok önemli.

sadece öğretmen ve okul değil burada mevzu .

Çocuğun kapatisesi ve azmi çok önemli

Hepsini iyi yerlerde görmek umuduyla....

Bugün belli oldu okul ücretleri,tam tahmin ettiğim gibi 200bine gelmiş. Benim için makul, çevremde düzgün bir devlet okulu da yok. Olsaydı değerlendirebilirdim belki. Okuldan memnunuz, orta okulda belki başka okula geçebiliriz onu da zaman gösterecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…