Ben memnun olmasam asla göndermem. Sırf özel olsun diye yollamıyorum çünkü,öyle yapsam ödediğimin yarı fiyatına da okullar var. En önemli kriterim sahibinin öğretmen olması,çalıştırdığı öğretmenlerine insan gibi davranıp düzgün maaşlar veriyor olması,personelin işinden memnun olmasına dikkat ediyorum. Çünkü mutsuz insan okulda çalışmamalı bence. Öğrenciyle muhatap oluyor,çocuka muhatap oluyor,bu kişilere negatif bakış açısını yansıtmaya hakkı yok. Veli olarak sürekli karşımda muhatap bulabiliyorum. Veliler saçmasapan insanlar değil,haddini aşıp da ben bu okula para veriyorum diyen kişileri ve çocuklarını hemen sepetliyorlar,çok net biliyorum bunları. Okulun öğretmenlerinin yarıdan fazlasını normal sosyal çevremde tanıyorum,aileleri benim ailemle çok uzun yıllardan beri arkadaşlar çünkü. Bu bilgilere ulaşmak benim için zor değil.
Mutfağı istediğim zaman görebiliyorum. Yemeklerin kalitesinden memnunum,istemediğim bir şeyi çocuğa yedirmiyorlar, velilerin özel isteklerine hayır demiyorlar mesela gluten hassasiyeti olan çocuklar var onlara uygun yemek çıkıyor. Bu çok önemli bir durum benim için.
Veliler şımarık değil,para ile istediğini yaptırabilen insanlar değil,görgüsüz kültürsüz insanlar yok,bunların çocuklarıyla benim çocuğumun karşılaşma ihtimali bile yok. Özellikle küçük yaşlarda argo ve küfür olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük sınıflardaki çocuklar küçüklere çok iyi ve yardımcı oluyorlar çünkü okulda bunu öğrenmişler. Başka yerde olsa ezer geçerler mesela,okulda hiç öyle izdiham oluşturacak davranışlara denk gelmiyorum.
Çocukların kullandığı lavabo,duş ve tuvaletler çocukların boyuna göre yapılmış durumda. Her teneffüste temizleniyor,her yer dokunmadan çalışabilir durumda,kapılar,musluklar vs.
Çocuklara musluk suyu,hazır meyve suları,hazır paketli gıdalar,glikoz ve katkı maddesi içeren yiyecekler asla verilmiyor. Dışarıdan pasta vs getirilmesi yasak,veliler öyle kafasına göre yiyecek yollayamıyor. Kantinimizi okul kendisi işlettiğinden orada da gazlı içecek,paketli gıda vs satılamıyor, sadece ev yapımı ürünler var,çocuklar şekerle çikolatayla tanışmıyor bile.
Öğretmenler çocuğu pışpışlamıyor. Şişirme not yok,ne aldıysa onu söylüyorlar,başarılıysan başarılısın,değilsen değilsin. Veliyi hoş tutalım diye bir şey söz konusu değil. Çocuğumun durumunu şeffaf şekilde öğrenebiliyorum. Öğretmenler veliyle arasını iyi tutmak yalakalık yapmak zorunda değil,herkes yerini konumunu biliyor.
Öyle butik bir okul da değil 1600 kişi var. Gayet kalabalıklar.
Benim çevremdeki devlet okullarında bu avantajlar yok. Olsaydı devlete yollardım zaten.