- 20 Ocak 2019
- 2.999
- 2.687
- 33
Elbette cok haklisin keske herkes ayni oranda esit ve kaliteli egitim alabilse. Kesinlikle devletleri gommuyorum ama her okul ayni degil. Bi kac okul da tutulduysa eger kontenjani malum. Herkesin cocugu kiymetliHepsini geçtim inan. İşte dediğim gibi parası da güzel yine de bakıcıdan ucuza geliyor. Ben bu konularda daha sosyalist bir görüşe sahibim. Herkes aynı düzeyde eğitim almalı. Eğitim ticarileştirilmemeli. Ama şu an bebeğim için aşırı endişeliyim ne yiyeceği konusunda. Etkinlik eğitim kısmı çok önemli deği. İngilizce Almanca öğrenmesin. Oyun oynasın temiz beslensin istiyorum.
Bana gelip İngilizce öğretiyoruz Almanca öğretiyoruz ingiliz alman öğretmenimiz var diyor. Şeker? Tabi kullanıyoru. Doğum günü evet pasta getirirsin kutlarız diyor.
Mecbur açtım kesenin ağzını. Bu zamana kadar çok dikkat ettim. İlkokul çağına kadar da dikkat etmeye devam edeceğim beslenmesi için.
O yüzden kreş çok önemli.
İlkokula gelince de kesin başka şeylere takarım ben yine özele yollarım
Elbette cok haklisin keske herkes ayni oranda esit ve kaliteli egitim alabilse. Kesinlikle devletleri gommuyorum ama her okul ayni degil. Bi kac okul da tutulduysa eger kontenjani malum. Herkesin cocugu kiymetli. Isteklerin de belli karsikayan okul varsa ne ala. Simdi dikkat ediyosun ama bi sure sonra etkilesimden cocugunda istemeye baslayacak o zaman ne yapacaksin
Özel okulların kalitesi tartışmalı haklısınız. Mahalledeki apartman da özel okul. Bilfen de Tevfik fikret de özel okul.Üç beş isim yapmış özel okul hariç diğerlerinin eğitimi über kaliteli, devlet okullarından çok çok farklı değil. O üç beş isim yapmış olana da maaşlı çalışan insan çocuğunu veremiyor zaten.
Çevrenizdeki devlet okulları çok çok kötü değilse devlet okulu+etüd merkezi ikilisiyle alma bırakma sorununu çözebilirsiniz.
Öncelikle Allah kolaylık versin ve tebrik ederim. Her anne baba gibi en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Eminim karşılığı da olacaktır bu çabalarınızın.2 çocuğum var kreş-anaokulu özeldeler. Aynı okulda 5.sene veliyim bu sene indirimli haliyle 8500 ödüyorum. 2 sene daha da oraya gidecek. Son senemde onur velisi olarak çocuğumu bedava alsalar keşke :)
Büyük ilkokulda devlet okullarının içinde görecr az mevcutlu bir okulda. Gerçi bu sene gelenler oldu deprem vs arttı. Mahallemiz temiz göçmen ya da olaylı tipler yok. Karşılaştığı insanlar ve öğretmeni iyi. Okul dışı 4 farklı kursa gidiyor bu şekilde desteklemeye çalışıyorum.
Bizim avantajımız eşimle öğretmen olmamız. Çocuğun okuldan çıkışına göre paslaşabiliyoruz erken çıkıyor olması sorun olmuyor. Bir de arkadaşım var çocuğu o okulda. Onla da çıkış saatlerimiz çalışmıyor erken çıkan çocukları alıyor.
Benim iki çocuğu özele gönderecek durumum yok. Kiradayım 15 yıllık bir aracım var. Zaten anca geçiniyoruz iki öğretmen maaşıyla. Üç beş bir şey kalırsa da az buçuk kenarda dursun dünya hali diyoruz.
İmkanım olsa sırf yoğum dil eğitimi için bile gönderirdim. Çünkü dışardan kursla desteklesem de aynı verimde olmadığını görüyorum.
Hadi sanslisin o zaman egilimi yok suan icin. O zaman sececegin okulla birlikte es zamanli isteklerini yurutebikirsin mutlakaİşte o yüzden uzak tutmaya çalışıyorum görmesin istiyorum gittiği yer kadar. İlkokul çağında zaten yiyecek kantinlerde satılıyor. Şu an parkta bahçede görüyor. İştahlı olmadığı için kendileri biri bişey uzatınca öğürüyor agahsjsjsjs
Şu an her anlamda at izi it izine karıştı. X değerde kazağa da 5k etiket koyuyorlar y değerde kazağa da… bu her alanda böyle. Okullar da bundan geri kalmıyor maalesef. Ha özeldeki öğretmen maaşlarını sanmıyorum ki devlet seviyesine çekebilsinler. Kanun maddesi eklense de okul sahipleri bunun bir hal çaresine bakar yani saf olmayın bu kadar…Şu an hiçbir şeyin fiyatı gerektiği gibi değil ama mecburen alıyoruz. Barınmak, beslenmek, giyinmek gerekiyor. Bir hizmet veriliyor, piyasası belli en düşügünden en yükseğine bir yelpaze var. Küçücük bir çocuğu teslim ederken parayı hiç gözüm görmedi benim tam aksine. Çünkü güven çok önemli oluyor o noktada. Ankarada ortalama bir kreşe gitti çocuğum. Asgari ücretin bir tık altında seyretti fiyatları.
Keşke sizin söylediğiniz fiyatlara kreşler olsaydı. Biraz daha elit bir yer olsun, dili iyi öğrensin, şekerli yiyecek yerine hurmalı tatli/organik gıda yesin dediğinizde 30 bin TL aylık fiyat oluyor.
devlette öğretmenim ama özele yazdırdım oğlumu. çalıştığım okul istanbulun göbeğinde, en düşük 85 not ortalamasıyla alan bir lise. wc lerde sabun yok tuvalet kağıdı yok. sınıflar nerdeyse 40 kişilik. geçen sene etwinning projesi yürüttüm öğrenciler büyük bir hevesle çalıştı, hem ulusal kalite etiketi hem avrupa kalite etiketi aldık. bu sene zar zor öğrencilere sertifika verdirdim. hediyelerini cebimden ödedim. eğitim adına hiçbir teşvik, yenilik vs yok. söyleyeceklerim bu kadar.
Biz özelden alıp devlete yollayanlardanız ama okuldan sonra etüde gidiyor çünkü çalışıyoruz ve 3-3.5 saat etüdde kalıyor ve 4500 para ödüyoruz.Yani öyle devlete gidiyor masrafı yok diye bir şey yok ancak özel okul fiyatları çığrından çıktığı için yapacak bir şey kalmadı yoksa iyi bir özel okula tabiki devam etmek isterdik
Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyorBir özel okul öğretmeni olarak şunu söylemek istiyorum. Fiyatlar çok arttı/artacak. Neden özel okula göndermek istiyorsunuz önceliğiniz belirleyin. Mesela anne baba orta halli iken birinin maaşının tamamının çocuğun özel okula verilmesini çok mantıklı bulmuyorum. (Mesai saatleri sebebiyle güvenli ortamda beklesin çocuk diyen veliler de var tabi) Üst düzey maaş alıyordur, şehrin belirli bir üretici kesimindendir gelir düzeyi yüksektir elbette göndersinler. Gönderdiğiniz okul müthiş derecede çocuğa katkı sağlıyordur yine göndermek için uğraşılır ama özellikle belirli bir yaş grubunda iyi bir öğretmen tercih ederek devlete göndermek mantıklı.
Özel üniversite fiyatlarıyla yarışıyor bazı okullar. Ki özel okula göndermek sadece okul masrafıyla da bitmiyor. Çocuk 9000 TLye tişört giymiş gelmiş diğerinin 200-300e giydiği tişört kalitesiz görünüyor. Bir noktadan sonra çocuğun beklentileri, talebi de değişiyor. Hepsini bir bütün değerlendirmek gerekiyor.
Şartları aşırı zorlamak yerine normal bir okul+etkinlik ablası daha mantıklı anaokulu grubu için.
Ben memnun olmasam asla göndermem. Sırf özel olsun diye yollamıyorum çünkü,öyle yapsam ödediğimin yarı fiyatına da okullar var. En önemli kriterim sahibinin öğretmen olması,çalıştırdığı öğretmenlerine insan gibi davranıp düzgün maaşlar veriyor olması,personelin işinden memnun olmasına dikkat ediyorum. Çünkü mutsuz insan okulda çalışmamalı bence. Öğrenciyle muhatap oluyor,çocuka muhatap oluyor,bu kişilere negatif bakış açısını yansıtmaya hakkı yok. Veli olarak sürekli karşımda muhatap bulabiliyorum. Veliler saçmasapan insanlar değil,haddini aşıp da ben bu okula para veriyorum diyen kişileri ve çocuklarını hemen sepetliyorlar,çok net biliyorum bunları. Okulun öğretmenlerinin yarıdan fazlasını normal sosyal çevremde tanıyorum,aileleri benim ailemle çok uzun yıllardan beri arkadaşlar çünkü. Bu bilgilere ulaşmak benim için zor değil.
Mutfağı istediğim zaman görebiliyorum. Yemeklerin kalitesinden memnunum,istemediğim bir şeyi çocuğa yedirmiyorlar, velilerin özel isteklerine hayır demiyorlar mesela gluten hassasiyeti olan çocuklar var onlara uygun yemek çıkıyor. Bu çok önemli bir durum benim için.
Veliler şımarık değil,para ile istediğini yaptırabilen insanlar değil,görgüsüz kültürsüz insanlar yok,bunların çocuklarıyla benim çocuğumun karşılaşma ihtimali bile yok. Özellikle küçük yaşlarda argo ve küfür olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük sınıflardaki çocuklar küçüklere çok iyi ve yardımcı oluyorlar çünkü okulda bunu öğrenmişler. Başka yerde olsa ezer geçerler mesela,okulda hiç öyle izdiham oluşturacak davranışlara denk gelmiyorum.
Çocukların kullandığı lavabo,duş ve tuvaletler çocukların boyuna göre yapılmış durumda. Her teneffüste temizleniyor,her yer dokunmadan çalışabilir durumda,kapılar,musluklar vs.
Çocuklara musluk suyu,hazır meyve suları,hazır paketli gıdalar,glikoz ve katkı maddesi içeren yiyecekler asla verilmiyor. Dışarıdan pasta vs getirilmesi yasak,veliler öyle kafasına göre yiyecek yollayamıyor. Kantinimizi okul kendisi işlettiğinden orada da gazlı içecek,paketli gıda vs satılamıyor, sadece ev yapımı ürünler var,çocuklar şekerle çikolatayla tanışmıyor bile.
Öğretmenler çocuğu pışpışlamıyor. Şişirme not yok,ne aldıysa onu söylüyorlar,başarılıysan başarılısın,değilsen değilsin. Veliyi hoş tutalım diye bir şey söz konusu değil. Çocuğumun durumunu şeffaf şekilde öğrenebiliyorum. Öğretmenler veliyle arasını iyi tutmak yalakalık yapmak zorunda değil,herkes yerini konumunu biliyor.
Öyle butik bir okul da değil 1600 kişi var. Gayet kalabalıklar.
Benim çevremdeki devlet okullarında bu avantajlar yok. Olsaydı devlete yollardım zaten.
Valla bizde özele vericez inşallah bu yıl birinci sınıf ama fiyatlar çok fena bizde okul okul geziyoruz hem bütçenize hem hayat şartlarımızı uygun bir okul arıyoruz. Devlet okulunu tercih edemiyorum çünkü burda kiler yarim gün. Yani çalışan insanalr yarım gün okula nasıl gonderecek hiç mi dusunulmuyor ya da ne düşünülüyor da bu yapılıyor bilmiyorumArkadaşlar merhaba.oğlum özel okulda okuyor.malum fiyatlar çok çok arttı ne yapmayı düşünüyorsunuz sizin okullarınız ne kadar oldu?devlete mi geceksiniz ya da başka bir yol mu bulacaksınız?fikirlerinizi merak ediyorum
Merhaba, iyi de insanlar özel okula sadece eğitimi icinde tercih etmiyor bunu kimse dile getirip konuşmuyor. Ben ve çevremdeki çoğu kişi çalıştığımız için devletteki okulların saatleri de bize asla uymadığı için tam gün okula gönderiyoruz. Özelde de okul sonu etütler fln ile iş çıkış saatini yakalıyoruz. Yani devlete göndermemenin bir çok sebebi var ki bu en elzemi. Benim bulunduğum bölge devletler yarım gün sabah 7.45 başlangıç 12.45 bitiş ? Öğlen 13.00 başlangıç 18.00 bitiş.Bir özel okul öğretmeni olarak şunu söylemek istiyorum. Fiyatlar çok arttı/artacak. Neden özel okula göndermek istiyorsunuz önceliğiniz belirleyin. Mesela anne baba orta halli iken birinin maaşının tamamının çocuğun özel okula verilmesini çok mantıklı bulmuyorum. (Mesai saatleri sebebiyle güvenli ortamda beklesin çocuk diyen veliler de var tabi) Üst düzey maaş alıyordur, şehrin belirli bir üretici kesimindendir gelir düzeyi yüksektir elbette göndersinler. Gönderdiğiniz okul müthiş derecede çocuğa katkı sağlıyordur yine göndermek için uğraşılır ama özellikle belirli bir yaş grubunda iyi bir öğretmen tercih ederek devlete göndermek mantıklı.
Özel üniversite fiyatlarıyla yarışıyor bazı okullar. Ki özel okula göndermek sadece okul masrafıyla da bitmiyor. Çocuk 9000 TLye tişört giymiş gelmiş diğerinin 200-300e giydiği tişört kalitesiz görünüyor. Bir noktadan sonra çocuğun beklentileri, talebi de değişiyor. Hepsini bir bütün değerlendirmek gerekiyor.
Şartları aşırı zorlamak yerine normal bir okul+etkinlik ablası daha mantıklı anaokulu grubu için.
Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyor
Merhaba, iyi de insanlar özel okula sadece eğitimi icinde tercih etmiyor bunu kimse dile getirip konuşmuyor. Ben ve çevremdeki çoğu kişi çalıştığımız için devletteki okulların saatleri de bize asla uymadığı için tam gün okula gönderiyoruz. Özelde de okul sonu etütler fln ile iş çıkış saatini yakalıyoruz. Yani devlete göndermemenin bir çok sebebi var ki bu en elzemi. Benim bulunduğum bölge devletler yarım gün sabah 7.45 başlangıç 12.45 bitiş ? Öğlen 13.00 başlangıç 18.00 bitiş.
Valla biz saatlerden dolayı gondericez ama tabiri caizse hayat standardımizi da düşürerek bu fedakarlığı yapacagiz. Yapmak zorunda kaldık aslında. Çocuklar evde yalnız kalana kadar ki sanırım emin değilim bu 12 yaşına tekabül ediyor çalışan anneler maaşlarının nerdeyse büyük çoğunluğunu bebekken bakıcıya biraz büyüyünce özel okullara veriyor. Resmen 12 yılımız bloke oluyor sigorta karşılığı çalışıyor gibiyiz. Ben de çok doluyum bu konuda :)Evet evet yazdım aslında bir cümle olarak. Mecburi durumlarda elbette yapacak pek ihtimal kalmıyor. Bireysel olarak değerlendirilmeli şartlar.
Benim söylemek istediğin biraz şuydu; çocuğum özel okula giderse yüzde yüz fayda sağlar ben de dişimden tırnağımdan eksiltip mutlaka özele göndermeliyim anlayışı olanlara idi.