Özel okul velileri

Elbette cok haklisin keske herkes ayni oranda esit ve kaliteli egitim alabilse. Kesinlikle devletleri gommuyorum ama her okul ayni degil. Bi kac okul da tutulduysa eger kontenjani malum. Herkesin cocugu kiymetli . Isteklerin de belli karsikayan okul varsa ne ala. Simdi dikkat ediyosun ama bi sure sonra etkilesimden cocugunda istemeye baslayacak o zaman ne yapacaksin
 
2 çocuğum var kreş-anaokulu özeldeler. Aynı okulda 5.sene veliyim bu sene indirimli haliyle 8500 ödüyorum. 2 sene daha da oraya gidecek. Son senemde onur velisi olarak çocuğumu bedava alsalar keşke :)

Büyük ilkokulda devlet okullarının içinde görecr az mevcutlu bir okulda. Gerçi bu sene gelenler oldu deprem vs arttı. Mahallemiz temiz göçmen ya da olaylı tipler yok. Karşılaştığı insanlar ve öğretmeni iyi. Okul dışı 4 farklı kursa gidiyor bu şekilde desteklemeye çalışıyorum.

Bizim avantajımız eşimle öğretmen olmamız. Çocuğun okuldan çıkışına göre paslaşabiliyoruz erken çıkıyor olması sorun olmuyor. Bir de arkadaşım var çocuğu o okulda. Onla da çıkış saatlerimiz çalışmıyor erken çıkan çocukları alıyor.

Benim iki çocuğu özele gönderecek durumum yok. Kiradayım 15 yıllık bir aracım var. Zaten anca geçiniyoruz iki öğretmen maaşıyla. Üç beş bir şey kalırsa da az buçuk kenarda dursun dünya hali diyoruz.

İmkanım olsa sırf yoğum dil eğitimi için bile gönderirdim. Çünkü dışardan kursla desteklesem de aynı verimde olmadığını görüyorum.
 

İşte o yüzden uzak tutmaya çalışıyorum görmesin istiyorum gittiği yer kadar. İlkokul çağında zaten yiyecek kantinlerde satılıyor. Şu an parkta bahçede görüyor. İştahlı olmadığı için kendileri biri bişey uzatınca öğürüyor agahsjsjsjs
 
devlette öğretmenim ama özele yazdırdım oğlumu. çalıştığım okul istanbulun göbeğinde, en düşük 85 not ortalamasıyla alan bir lise. wc lerde sabun yok tuvalet kağıdı yok. sınıflar nerdeyse 40 kişilik. geçen sene etwinning projesi yürüttüm öğrenciler büyük bir hevesle çalıştı, hem ulusal kalite etiketi hem avrupa kalite etiketi aldık. bu sene zar zor öğrencilere sertifika verdirdim. hediyelerini cebimden ödedim. eğitim adına hiçbir teşvik, yenilik vs yok. söyleyeceklerim bu kadar.
 
Özel okulların kalitesi tartışmalı haklısınız. Mahalledeki apartman da özel okul. Bilfen de Tevfik fikret de özel okul.
Ama şöyle de bir durum var özellikle büyük şehirlerde sınıf mevcudu fazla. Pandemi ve sonrasındaki sene Çankaya'da bile sınıf mevcutlari 50 kişiye dayanmıştı. Normal bir devlet okulunda wcye sabun veya kağıt koyabilmek için velilerden para isteniyor kavga dövüş yarısı vermiyor bile. Göçmen sorunu ayrı bir konu. Yani henüz çok araştırmadim ama 5-6 milyonluk şehirde iyi devlet ilkokulu 20-30 tane olsa bile yeterli değil malesef. Özellikle ilkokul öğrencisinin okuldan çıkıp etüt.merkezine gitmesi de bende biraz güvenlik endişesi uyandırıyor. Servis alacak götürecek vs. Tabi yaşa göre bu endişe elimine edilebilir.
İyi dedigimiz okullar senelik 400-600 bin şehre bagli olarak değişiyor. Uçuk rakamlar evet. Ama tek çocuklu iki memur da şöyle diyebilir. Senelik 150-200bin tl vereyim. Sınıf mevcudu, hijyen, güvenlik, saatler gibi şeyleri dert etmiyim .
 
Öncelikle Allah kolaylık versin ve tebrik ederim. Her anne baba gibi en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Eminim karşılığı da olacaktır bu çabalarınızın.
Değindiğiniz noktalar çok haklı. Benim eşim çok yoğun çalışıyor. Ben de 8.30-17.30.
Bizim ve bizim gibi pek çok çocuğu 3-5 kursa götürme kısmını yönetecek zamanımız yok mesela. Oturduğumuz yer kötü bir mahalle çünkü eşimin işi hanyada benimki Konya'da. Büyük şehirde optimum mahalle seçmek bile çok zor. Hele ki İstanbulu düşünemiyorum.
O kadar çok etmen var ki düşünecek. Evet verilen paralar can yakıyor bazen ama başka çözüm de bulunamayabiliyor.
 
Hadi sanslisin o zaman egilimi yok suan icin. O zaman sececegin okulla birlikte es zamanli isteklerini yurutebikirsin mutlaka
 
Şu an her anlamda at izi it izine karıştı. X değerde kazağa da 5k etiket koyuyorlar y değerde kazağa da… bu her alanda böyle. Okullar da bundan geri kalmıyor maalesef. Ha özeldeki öğretmen maaşlarını sanmıyorum ki devlet seviyesine çekebilsinler. Kanun maddesi eklense de okul sahipleri bunun bir hal çaresine bakar yani saf olmayın bu kadar…
 
Biz özelden alıp devlete yollayanlardanız ama okuldan sonra etüde gidiyor çünkü çalışıyoruz ve 3-3.5 saat etüdde kalıyor ve 4500 para ödüyoruz.Yani öyle devlete gidiyor masrafı yok diye bir şey yok ancak özel okul fiyatları çığrından çıktığı için yapacak bir şey kalmadı yoksa iyi bir özel okula tabiki devam etmek isterdik
 



Birileri zenginlik refah içinde yaşarken başarılı çocuklara bunun reva görülmesi ve hatta normalleştirilmesi içimi acıtıyor.
 

Etüte kendi mi gidiyor yaşı büyük sanırım. Küçük yaşlarda birinin götürmesi gerekir..
 
Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyor
 
Çocuklarınız bursluluk sınavlarına girsin kazanamazsa devlet artı etüt şeklinde devam ettirmek mantıklı ama bu seferde iyi bir devlet okulu için de ya iyi bir semtte oturacaksınız ya da servise vereceksiniz. Servis ve etüt bunlarda ciddi para tutuyor.
 
Son düzenleme:
 
Valla bizde özele vericez inşallah bu yıl birinci sınıf ama fiyatlar çok fena bizde okul okul geziyoruz hem bütçenize hem hayat şartlarımızı uygun bir okul arıyoruz. Devlet okulunu tercih edemiyorum çünkü burda kiler yarim gün. Yani çalışan insanalr yarım gün okula nasıl gonderecek hiç mi dusunulmuyor ya da ne düşünülüyor da bu yapılıyor bilmiyorum
 
Merhaba, iyi de insanlar özel okula sadece eğitimi icinde tercih etmiyor bunu kimse dile getirip konuşmuyor. Ben ve çevremdeki çoğu kişi çalıştığımız için devletteki okulların saatleri de bize asla uymadığı için tam gün okula gönderiyoruz. Özelde de okul sonu etütler fln ile iş çıkış saatini yakalıyoruz. Yani devlete göndermemenin bir çok sebebi var ki bu en elzemi. Benim bulunduğum bölge devletler yarım gün sabah 7.45 başlangıç 12.45 bitiş ? Öğlen 13.00 başlangıç 18.00 bitiş.
 
Lise öğrencisi için ne düşünüyorsunuz?Çünkü dersane fiyatları da uçmuş durumda.En azından özel okulda dersaneye pek ihtiyaç kalmayacak şekilde etüt filan yapılıyor

Gideceği okul odaklı bakmak lazım. Kaliteli bir okulsa öğrenci de gayretliyse neden olmasın ki.
 

Evet evet yazdım aslında bir cümle olarak. Mecburi durumlarda elbette yapacak pek ihtimal kalmıyor. Bireysel olarak değerlendirilmeli şartlar.
Benim söylemek istediğin biraz şuydu; çocuğum özel okula giderse yüzde yüz fayda sağlar ben de dişimden tırnağımdan eksiltip mutlaka özele göndermeliyim anlayışı olanlara idi.
 
Valla biz saatlerden dolayı gondericez ama tabiri caizse hayat standardımizi da düşürerek bu fedakarlığı yapacagiz. Yapmak zorunda kaldık aslında. Çocuklar evde yalnız kalana kadar ki sanırım emin değilim bu 12 yaşına tekabül ediyor çalışan anneler maaşlarının nerdeyse büyük çoğunluğunu bebekken bakıcıya biraz büyüyünce özel okullara veriyor. Resmen 12 yılımız bloke oluyor sigorta karşılığı çalışıyor gibiyiz. Ben de çok doluyum bu konuda :)
 
Okullar çok yetersiz ,çoğunda ortalama sınıf mevcudu 40.aslinda keşke devlet paralı eğitime son verse,özel okulları satın alsa öğretmenleri de devlet bünyesinde sözleşmeli olarak çalıştırsa herkes için daha iyi olur..bir arkadaşım bir okuldan fiyat almış 600 bin demişler..şaşırmıslar iyice
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…