Özel okul velileri

guneyli34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
926
874
37
Arkadaşlar merhaba.oğlum özel okulda okuyor.malum fiyatlar çok çok arttı ne yapmayı düşünüyorsunuz sizin okullarınız ne kadar oldu?devlete mi geceksiniz ya da başka bir yol mu bulacaksınız?fikirlerinizi merak ediyorum

7000 ödüyorum kreşe
Seneye devletin anaokuluna yazdırmayı planlıyorum

Bir özel okul öğretmeni olarak şunu söylemek istiyorum. Fiyatlar çok arttı/artacak. Neden özel okula göndermek istiyorsunuz önceliğiniz belirleyin. Mesela anne baba orta halli iken birinin maaşının tamamının çocuğun özel okula verilmesini çok mantıklı bulmuyorum. (Mesai saatleri sebebiyle güvenli ortamda beklesin çocuk diyen veliler de var tabi) Üst düzey maaş alıyordur, şehrin belirli bir üretici kesimindendir gelir düzeyi yüksektir elbette göndersinler. Gönderdiğiniz okul müthiş derecede çocuğa katkı sağlıyordur yine göndermek için uğraşılır ama özellikle belirli bir yaş grubunda iyi bir öğretmen tercih ederek devlete göndermek mantıklı.
Özel üniversite fiyatlarıyla yarışıyor bazı okullar. Ki özel okula göndermek sadece okul masrafıyla da bitmiyor. Çocuk 9000 TLye tişört giymiş gelmiş diğerinin 200-300e giydiği tişört kalitesiz görünüyor. Bir noktadan sonra çocuğun beklentileri, talebi de değişiyor. Hepsini bir bütün değerlendirmek gerekiyor.
Şartları aşırı zorlamak yerine normal bir okul+etkinlik ablası daha mantıklı anaokulu grubu için.

Oğlum şu an özel kreş te 8000 idi 12 750 oldu seneye kolejin anaokuluna gidecekti şu an erken kayıttan faydalanmaya çalışıyoruz

Sonrasını devam ettiremeyecekseniz özel okul şart değil bence. İlkokul olsa anlarım devamlılığı var ama daha anaokuluna yeni başlayacakmış. Zorlanacaksanız devletten devam edin.

Eşimle ikimiz çalışıyoruz çocuğu alacak bırakacak kimsemiz yok ve tabi ki kaliteli bir eğitim alsınrdiye özel istyrum

Eşimle ikimiz çalışıyoruz çocuğu alacak bırakacak kimsemiz yok ve tabi ki kaliteli bir eğitim alsınrdiye özel istyrum
Üç beş isim yapmış özel okul hariç diğerlerinin eğitimi über kaliteli, devlet okullarından çok çok farklı değil. O üç beş isim yapmış olana da maaşlı çalışan insan çocuğunu veremiyor zaten.
Çevrenizdeki devlet okulları çok çok kötü değilse devlet okulu+etüd merkezi ikilisiyle alma bırakma sorununu çözebilirsiniz.

Fiyatlar 3 katlamış durumda. Bu durumda devlete gidecekler.

O parayı eve öğretmen tutarım. Kalanı biriktiririm, iş kurarlar o parayla.

Kizim 6. Sinif mecbur alıştığı okuldan bitirecek. Iki yıl daha idare edeceğiz ama lisede kesinlikle devlet okuluna gidecek. Oglum kreşe 4 yaş. 7500'den 11.500'e çıktı kresin ucreti. Ama oğluma çok iyi geldi bu kreş. Kendine güveni arttı, dil gelişimi çok iyi gidiyor. Seneye de gönderip ana okulunda devlete alacağım. İlkokul devlet olacak, özel okul olayını kızımla kapatacağım, olacak gibi değil çünkü...

İkizlerim var çalışma saatleri nedeniyle özel kreşe baslatmayi düşünüyorum ama benim maaş neredeyse kreşe gidecek. Belediyenin kresine bakmaya başladım saatleri yine aynı fiyatı daha uygun ama istediğim özel ilgisini bulacağımı tabiki sanmıyorum

Sevgili zeynones seni yazdıklarından biliyorum benim ortanca ile senin çocuk yaşıt sayılır ben de bir yıl kadar özelde çalıştım şimdi devletteyim. Görüşlerin benim için önemli sana da danışayım dedim. Büyük kızım ilkokulu devlette bitirdi. Özel okul ilkokul için kafamızda yoktu yaşadığımız yerde ilkokul için sınıf mevcutları iyiydi devlette okudu. Ama ortaokul mevcutları devlette 40 üzerinde. Biz de bursluluk sınavlarına soktuk orta düzey bi okuldan %90 burs kazandı. Ama tabi yemek ve etüt (zorunlu) servis vs. bu bursun dışında. Şimdi ne yapsak kararsız kaldık. Karı koca memuruz. Şok rahat olmasa da bu ücreti öderiz. Ama değer mi bilemedim. Yerimde olsan ne yaparsın

Kucuk yas gruplari icin buyuksehirlerde belediye kreslerinin kontenjanlari yetersiz anne baba calisiyosa, cocuga bakacak babaanne anneanne yoksa maalesef gelirin buyuk kismi kres masrafina gidiyor.kizim icin arastirdim ama vazgecmek zorunda kaldik

Özel okula yollamak şart değil. Benim tek çocuğum var,seneye 4.sınıfa gidecek. İmkanım olmasa devlete gönderirim napayım. Özel okul ücretleri artıyor,daha da fazla artacak çünkü artık devlet düzenleme getiriyor özeldeki öğretmene asgari ücret veremeyecekler. En az devletteki öğretmen kadar maaş alacak özeldeki öğretmenler. Bunun faturası da elbette velilere kesilmek zorunda. Ben zaten öğretmene adam gibi para vermesi taraftarıyım. Artı giderler zaten artmış durumda. Geçen seneden bu yana vatandaşın hissettiği enflasyon %300-400lerde iken okullara zam gelmemesi imkansız.

Okuldan da memnunum bu arada. Sallamasyon ders yapıyormuş gibi görünen okullardan değil. Veli pışpışlamazlar asla. İşine gelmeyen alsın götürsün çocuğunu başka okula versin diyen bir sahibi var. Ve en önemlisi de sahibi eski bir öğretmen okulu mezunu. Dolayısıyla eğitimin kalitesinden anlayan birisi. İster kreş olsun ister lise,sahibi öğretmen olmayan bir özel okula asla çocuk yollamam. Velilerin nabzına göre şerbet veren bir okula asla yollamam. Benim önceliklerim herkesinkilerden farklıdır bu sebeple. Kaliteli gıda sunmalı, çocukları şımartmamalı. Güvenlik ve sağlık çok önemli benim için. Siz de kendi önceliklerinizi belirleyin,ona göre değer mi değmez mi ona göre yollayın çocuğunuzu.

Durumun bir de maddi boyutu var. Benim kendim için belirlediğim kriter,yıllık okul ücreti benim en fazla 2 aylık maaşım olmalı. Bunu aşarsa göndermemeyş düşünebilirim belki. Bunhn dışında çevremde memur ve özellikle öğretmen aileler var çocuklarını özelde okutan. Onlar da idealist olduklarından yolluyorlar, alınan eğitimin kalitesinden endişe etmemek için çocuklarını özele veriyorlar. Bu da onların tercihi. Herkesin tercihleri ve öncelikleri farklıdır. Siz de kendi önceliğinizi ve tercihlerinizi belirlemelisiniz. Okuldan ne bekliyorsunuz mesela,temizlik mi,sağlıklı gıda mı,gereken durumlarda karşınızda muhatap olsun mu,ya da ücretsiz mi olsun mesela? Oturun bunları bir kağıda yazın,üzerinde düşünün.

Edit,bizim ücretler henüz belli olmadı. Bu sene 96bin veriyorduk. Seneye 200bini bulur diye tahmin ediyorum.

Merhaba, okukunuzun egitiminden menun oldugunuzu yazmissiniz. Geleck yil 1. Sinifa ve 4. Sinifa gidecek iki cocugum var bende ozel okul dusunuyorum ama bir kac egitimci arkadasim onermediler. Sizin icin artilari eksileri neler. Oyle dershanelerden bozma bi okul dusunmuyorum kafamda sadece bi secenek var aklima yatan ama yine de kararsizim. Cunku devlet okullari asiri kalabalik ve ogretmenlerin yettigini dusunmuyorum. Elbette ki meslegini hakkiyla yerine getirenler vardir ancak olan durum da goz onunde.

Yaa senin 3.mü oldu sonradan onu kaçırmışım Okulun niteliğine bakarım açıkçası. Çocuğuma gerçekten akademik anlamda iyi bir gelecek sağlayacak kalitede ise gönderirim. Tabi özel okulun getirdiği çevresel faktörlerle baş edebileceksem de... Burs oranı çok iyi çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…