Özel okul velileri

Kucuk yas gruplari icin buyuksehirlerde belediye kreslerinin kontenjanlari yetersiz :KK43: anne baba calisiyosa, cocuga bakacak babaanne anneanne yoksa maalesef gelirin buyuk kismi kres masrafina gidiyor.kizim icin arastirdim ama vazgecmek zorunda kaldik

Kreş meselesi gerçekten anaokulundan daha masraflı bir süreç. 24 aydan sonra alan yerlerin sayısı ve kontenjanı çok az oluyor. Ama 48 ay sonrası bir şekilde seçenekler çoğalıyor.

Devlete gönderirim artan parayla 18 yasina kadar bes. borsa .altin. dolar yatirimi yapar 18 yasinda evini arabasini garantilerim ust duzey geliriniz yoksa bana mantikli gelen bu
Cevap konu sahibine mi bana mi? Su zaman da tabi mantikli olan 🙈 ama egitim de sart tabii

Merhaba, okukunuzun egitiminden menun oldugunuzu yazmissiniz. Geleck yil 1. Sinifa ve 4. Sinifa gidecek iki cocugum var bende ozel okul dusunuyorum ama bir kac egitimci arkadasim onermediler. Sizin icin artilari eksileri neler. Oyle dershanelerden bozma bi okul dusunmuyorum kafamda sadece bi secenek var aklima yatan ama yine de kararsizim. Cunku devlet okullari asiri kalabalik ve ogretmenlerin yettigini dusunmuyorum. Elbette ki meslegini hakkiyla yerine getirenler vardir ancak olan durum da goz onunde.
Ben memnun olmasam asla göndermem. Sırf özel olsun diye yollamıyorum çünkü,öyle yapsam ödediğimin yarı fiyatına da okullar var. En önemli kriterim sahibinin öğretmen olması,çalıştırdığı öğretmenlerine insan gibi davranıp düzgün maaşlar veriyor olması,personelin işinden memnun olmasına dikkat ediyorum. Çünkü mutsuz insan okulda çalışmamalı bence. Öğrenciyle muhatap oluyor,çocuka muhatap oluyor,bu kişilere negatif bakış açısını yansıtmaya hakkı yok. Veli olarak sürekli karşımda muhatap bulabiliyorum. Veliler saçmasapan insanlar değil,haddini aşıp da ben bu okula para veriyorum diyen kişileri ve çocuklarını hemen sepetliyorlar,çok net biliyorum bunları. Okulun öğretmenlerinin yarıdan fazlasını normal sosyal çevremde tanıyorum,aileleri benim ailemle çok uzun yıllardan beri arkadaşlar çünkü. Bu bilgilere ulaşmak benim için zor değil.

Mutfağı istediğim zaman görebiliyorum. Yemeklerin kalitesinden memnunum,istemediğim bir şeyi çocuğa yedirmiyorlar, velilerin özel isteklerine hayır demiyorlar mesela gluten hassasiyeti olan çocuklar var onlara uygun yemek çıkıyor. Bu çok önemli bir durum benim için.

Veliler şımarık değil,para ile istediğini yaptırabilen insanlar değil,görgüsüz kültürsüz insanlar yok,bunların çocuklarıyla benim çocuğumun karşılaşma ihtimali bile yok. Özellikle küçük yaşlarda argo ve küfür olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük sınıflardaki çocuklar küçüklere çok iyi ve yardımcı oluyorlar çünkü okulda bunu öğrenmişler. Başka yerde olsa ezer geçerler mesela,okulda hiç öyle izdiham oluşturacak davranışlara denk gelmiyorum.

Çocukların kullandığı lavabo,duş ve tuvaletler çocukların boyuna göre yapılmış durumda. Her teneffüste temizleniyor,her yer dokunmadan çalışabilir durumda,kapılar,musluklar vs.

Çocuklara musluk suyu,hazır meyve suları,hazır paketli gıdalar,glikoz ve katkı maddesi içeren yiyecekler asla verilmiyor. Dışarıdan pasta vs getirilmesi yasak,veliler öyle kafasına göre yiyecek yollayamıyor. Kantinimizi okul kendisi işlettiğinden orada da gazlı içecek,paketli gıda vs satılamıyor, sadece ev yapımı ürünler var,çocuklar şekerle çikolatayla tanışmıyor bile.

Öğretmenler çocuğu pışpışlamıyor. Şişirme not yok,ne aldıysa onu söylüyorlar,başarılıysan başarılısın,değilsen değilsin. Veliyi hoş tutalım diye bir şey söz konusu değil. Çocuğumun durumunu şeffaf şekilde öğrenebiliyorum. Öğretmenler veliyle arasını iyi tutmak yalakalık yapmak zorunda değil,herkes yerini konumunu biliyor.

Öyle butik bir okul da değil 1600 kişi var. Gayet kalabalıklar.

Benim çevremdeki devlet okullarında bu avantajlar yok. Olsaydı devlete yollardım zaten.

Cevap konu sahibine mi bana mi? Su zaman da tabi mantikli olan 🙈 ama egitim de sart tabii
Koni sahibine kendi sahfi fikrimdir 🥰🥰🥰 Ozel dersle ilkokulu desteklerim tabiki temel ilkokulda atilir ogretmenlerden duydugum hep bu olmuştur ilk okulda iyi temel atılırsa cocuga gerisi geliyor demisleri ilk okulu sıkı tutmaya calisirim etut ozel öğretmen kendi bilgilerim umarim oyle yapabilirim Allah ne kapi acar ilerde bilemem suan evladim küçük bende 3 4 sene sonra özel okul ile konu acabilirim😂😂

Oy oy şu an için kanayan yaram. Kızın aynı okula 6 senedir gidiyor. Geçen sene 71000 ödediğim okul bu sene için 200bin eğitim , 60 bin yemek istediler. Bir de yemeği zorunlu tuttular. Bende başka okul arıyorum

Koni sahibine kendi sahfi fikrimdir 🥰🥰🥰 Ozel dersle ilkokulu desteklerim tabiki temel ilkokulda atilir ogretmenlerden duydugum hep bu olmuştur ilk okulda iyi temel atılırsa cocuga gerisi geliyor demisleri ilk okulu sıkı tutmaya calisirim etut ozel öğretmen kendi bilgilerim umarim oyle yapabilirim Allah ne kapi acar ilerde bilemem suan evladim küçük bende 3 4 sene sonra özel okul ile konu acabilirim😂😂
Kendi çocuğu yokken herkes böyle diyor :KK66:
Sonra bir bakıyor ki can tatlı 😊

Küçük yaşlarda çocuklara vizyon kazandıramazsanız o yapacağınız maddi yatırımlar zaten eriyip gidecek. Çocuğunuza rafine zevkler kazandırmak için onun düzgün bir ortamda okumasını sağlamalısınız. Artı ilkokulda özel ders olmaz,ilkokul görerek yaşayarak ve sınıftaki ekip ortamıyla okunması gereken bir kademedir. Özel dersi lisede düşünün. İlkokuldaki çocuğu drama dersi verir gibi sahada okutmalısınız. Mesela bir bölme işlemini sınıfta öğrencileri ayırarak öğretmelisiniz. Yazım kurallarını da aynı şekilde. Mesela benim annem b’den önce gelen n’nin üzerine dokunarak nasıl m harfine dönüştüğünü tiyatro benzeri bir düzenleme yaparak öğretmişti. Bunu yapmazsanız o çocuklar özel dersle bunları öğrenemez.

Yani ben sadece Robert koleji bılmem nesi gibi okullara para harcardım dıye dusunuyorum
Kreş nedir abi
Kreş nedir mi :KK70:
Daha doğru düzgün konuşamayan, wc eğitimi almamış neredeyse bebeklik çağındaki çocukları yediren, uyutan, temizleyen, birseyler öğreten bir yer kreş.
Çalışan annelerin mecburen, diğer annelerin de tercihen 3 yaşından sonra çocuklarını gönderdikleri yer. Çocuğun ilk okul deneyimi.
Bence baya önemli ama siz bilirsiniz tabi.

Kreş nedir mi :KK70:
Daha doğru düzgün konuşamayan, wc eğitimi almamış neredeyse bebeklik çağındaki çocukları yediren, uyutan, temizleyen, birseyler öğreten bir yer kreş.
Çalışan annelerin mecburen, diğer annelerin de tercihen 3 yaşından sonra çocuklarını gönderdikleri yer. Çocuğun ilk okul deneyimi.
Bence baya önemli ama siz bilirsiniz tabi.
Kreşi kucumsemıyorum algısından öptüğüm

Kreşin yıllık otuz bın kırk bin ya da bılmem kac bın harcanacak bır mecra olmasına gerek Olmadıgını vurguluyorum ama sen bılırsın yıne de.

Kreşin yıllık otuz bın kırk bin ya da bılmem kac bın harcanacak bır mecra olmasına gerek Olmadıgını vurguluyorum ama sen bılırsın yıne de.
30-40binler artık para değil ki be arkadaşım. Okullar pahalı değil,bizler fakiriz,paramızın değeri yok,enflasyon da tavan. Artık bunu kabul etsek iyi olur. Herkesin maaşı az,herkes fakir çünkü devlet olarak fakiriz.

Ben memnun olmasam asla göndermem. Sırf özel olsun diye yollamıyorum çünkü,öyle yapsam ödediğimin yarı fiyatına da okullar var. En önemli kriterim sahibinin öğretmen olması,çalıştırdığı öğretmenlerine insan gibi davranıp düzgün maaşlar veriyor olması,personelin işinden memnun olmasına dikkat ediyorum. Çünkü mutsuz insan okulda çalışmamalı bence. Öğrenciyle muhatap oluyor,çocuka muhatap oluyor,bu kişilere negatif bakış açısını yansıtmaya hakkı yok. Veli olarak sürekli karşımda muhatap bulabiliyorum. Veliler saçmasapan insanlar değil,haddini aşıp da ben bu okula para veriyorum diyen kişileri ve çocuklarını hemen sepetliyorlar,çok net biliyorum bunları. Okulun öğretmenlerinin yarıdan fazlasını normal sosyal çevremde tanıyorum,aileleri benim ailemle çok uzun yıllardan beri arkadaşlar çünkü. Bu bilgilere ulaşmak benim için zor değil.

Mutfağı istediğim zaman görebiliyorum. Yemeklerin kalitesinden memnunum,istemediğim bir şeyi çocuğa yedirmiyorlar, velilerin özel isteklerine hayır demiyorlar mesela gluten hassasiyeti olan çocuklar var onlara uygun yemek çıkıyor. Bu çok önemli bir durum benim için.

Veliler şımarık değil,para ile istediğini yaptırabilen insanlar değil,görgüsüz kültürsüz insanlar yok,bunların çocuklarıyla benim çocuğumun karşılaşma ihtimali bile yok. Özellikle küçük yaşlarda argo ve küfür olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük sınıflardaki çocuklar küçüklere çok iyi ve yardımcı oluyorlar çünkü okulda bunu öğrenmişler. Başka yerde olsa ezer geçerler mesela,okulda hiç öyle izdiham oluşturacak davranışlara denk gelmiyorum.

Çocukların kullandığı lavabo,duş ve tuvaletler çocukların boyuna göre yapılmış durumda. Her teneffüste temizleniyor,her yer dokunmadan çalışabilir durumda,kapılar,musluklar vs.

Çocuklara musluk suyu,hazır meyve suları,hazır paketli gıdalar,glikoz ve katkı maddesi içeren yiyecekler asla verilmiyor. Dışarıdan pasta vs getirilmesi yasak,veliler öyle kafasına göre yiyecek yollayamıyor. Kantinimizi okul kendisi işlettiğinden orada da gazlı içecek,paketli gıda vs satılamıyor, sadece ev yapımı ürünler var,çocuklar şekerle çikolatayla tanışmıyor bile.

Öğretmenler çocuğu pışpışlamıyor. Şişirme not yok,ne aldıysa onu söylüyorlar,başarılıysan başarılısın,değilsen değilsin. Veliyi hoş tutalım diye bir şey söz konusu değil. Çocuğumun durumunu şeffaf şekilde öğrenebiliyorum. Öğretmenler veliyle arasını iyi tutmak yalakalık yapmak zorunda değil,herkes yerini konumunu biliyor.

Öyle butik bir okul da değil 1600 kişi var. Gayet kalabalıklar.

Benim çevremdeki devlet okullarında bu avantajlar yok. Olsaydı devlete yollardım zaten.
Sorumu bu kadar guzel cevapladiginiz icin cok tesekkur edrrim 🙏 dusunmedigim konulari dahi aciklamissiniz.

Kismetse gelecek yila oldugum yerden tasinacagim. Tasinma sebebim ise cocuklar ve egitimleri. En basindan bi okul var kafamda ama konusmadim acikcasi sadece ben universiteye giderken ayni otobuste o okulun ogrencilerini gorurdum. Konusmalari, halleri ve tavirlari dediginiz gibi ne simariklik ne de baska bir negatiflik vardi. Izniniz olursa ozelden yazabilir miyim sise bir kac soru sormak istiyorum

Arkadaslar su da bir gercek ki
Anaokul/kres -> babanne evi
İlk/orta okul-> mahalle mektebi
temelli 2 milyon cocuktan sadece 1i robert kolejde okuyabiliyor. Benim tanidigim robert mezunlarinin hepsi kolej temelli tiplerdi. 10 kisiden 2si turkiyede 6si amerikada 2si avrupada universiteye devam etti.

Sorumu bu kadar guzel cevapladiginiz icin cok tesekkur edrrim 🙏 dusunmedigim konulari dahi aciklamissiniz.

Kismetse gelecek yila oldugum yerden tasinacagim. Tasinma sebebim ise cocuklar ve egitimleri. En basindan bi okul var kafamda ama konusmadim acikcasi sadece ben universiteye giderken ayni otobuste o okulun ogrencilerini gorurdum. Konusmalari, halleri ve tavirlari dediginiz gibi ne simariklik ne de baska bir negatiflik vardi. Izniniz olursa ozelden yazabilir miyim sise bir kac soru sormak istiyorum
Rica ederim,elbette yazabilirsiniz istediğiniz zaman.❤️

Bence de bu kadar pahalı olmamalı.
2.5 yaş oğlum. İlk kez kreşe başlayacak.
Aylık kreş ücretleri 9bin ile 25bin arası değişiyor yaşadığım semtte.
Burada benim evden ilk kez çıkacak bebeğim için beklentilerim devreye giriyor.
Henüz hiç paketli gıda yedirmedim. Şeker, çikolata, beyaz un yedirmiyorum. Süt içirmiyorum. Kakao yve kabuklu yemiş alerjisi var. Yoğurdunu kendim mayalıyorum.
Yoğurt mayalayan şeker kullanmayan doğum günlerinde dışarıdan pasta kabul etmeyen paketli gıda almayan kreş 18binden başlıyor 😂😂😂
Şimdi ne yapayım sen söyle bebek bu daha. Ekmeğin üstüne Nutella mı yesin? Doğum gününde pastane pastası mı yesin? Bunları düşündükçe ateş basıyor bana.

Egitim zamani gelince ayni dusuncede olmayacagina eminim. Bende bir egitimciyim aktif calismiyorum ama endiselerimin ve dusuncelerimin ardi arkasi kesilmiyor maalesef. Parayi cocuk egitimine harcamadiktan sonra benim icin geregi yok. Soyle ki ne zenginler taniyorum mal birakmis hepsi havada ucuyor. Ne zenginler taniyorum evladi okumus ailesini daha da bi kalkindiriyor. O yuzden para biriktirmek ayri birsey egitim sart en guzelinden

Bence de bu kadar pahalı olmamalı.
2.5 yaş oğlum. İlk kez kreşe başlayacak.
Aylık kreş ücretleri 9bin ile 25bin arası değişiyor yaşadığım semtte.
Burada benim evden ilk kez çıkacak bebeğim için beklentilerim devreye giriyor.
Henüz hiç paketli gıda yedirmedim. Şeker, çikolata, beyaz un yedirmiyorum. Süt içirmiyorum. Kakao yve kabuklu yemiş alerjisi var. Yoğurdunu kendim mayalıyorum.
Yoğurt mayalayan şeker kullanmayan doğum günlerinde dışarıdan pasta kabul etmeyen paketli gıda almayan kreş 18binden başlıyor 😂😂😂
Şimdi ne yapayım sen söyle bebek bu daha. Ekmeğin üstüne Nutella mı yesin? Doğum gününde pastane pastası mı yesin? Bunları düşündükçe ateş basıyor bana.
Gayet guzel sizin isteklerinizi karsilayacak okullar var ama parasi da guzel tabi 🤣 is sadece yemekle de bitmiyor elbette ki. Olacagi ortam, etkinlikler vs bunlar da in planda olmali.

Şu an hiçbir şeyin fiyatı gerektiği gibi değil ama mecburen alıyoruz. Barınmak, beslenmek, giyinmek gerekiyor. Bir hizmet veriliyor, piyasası belli en düşügünden en yükseğine bir yelpaze var. Küçücük bir çocuğu teslim ederken parayı hiç gözüm görmedi benim tam aksine. Çünkü güven çok önemli oluyor o noktada. Ankarada ortalama bir kreşe gitti çocuğum. Asgari ücretin bir tık altında seyretti fiyatları.
Keşke sizin söylediğiniz fiyatlara kreşler olsaydı. Biraz daha elit bir yer olsun, dili iyi öğrensin, şekerli yiyecek yerine hurmalı tatli/organik gıda yesin dediğinizde 30 bin TL aylık fiyat oluyor.

Gayet guzel sizin isteklerinizi karsilayacak okullar var ama parasi da guzel tabi 🤣 is sadece yemekle de bitmiyor elbette ki. Olacagi ortam, etkinlikler vs bunlar da in planda olmali.

Hepsini geçtim inan. İşte dediğim gibi parası da güzel yine de bakıcıdan ucuza geliyor. Ben bu konularda daha sosyalist bir görüşe sahibim. Herkes aynı düzeyde eğitim almalı. Eğitim ticarileştirilmemeli. Ama şu an bebeğim için aşırı endişeliyim ne yiyeceği konusunda. Etkinlik eğitim kısmı çok önemli deği. İngilizce Almanca öğrenmesin. Oyun oynasın temiz beslensin istiyorum.
Bana gelip İngilizce öğretiyoruz Almanca öğretiyoruz ingiliz alman öğretmenimiz var diyor. Şeker? Tabi kullanıyoru. Doğum günü evet pasta getirirsin kutlarız diyor. 🙄
Mecbur açtım kesenin ağzını. Bu zamana kadar çok dikkat ettim. İlkokul çağına kadar da dikkat etmeye devam edeceğim beslenmesi için.
O yüzden kreş çok önemli.
İlkokula gelince de kesin başka şeylere takarım ben yine özele yollarım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

X