Özel okul ücret

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mavi-g
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim oğlum da hep özel okulda okudu
Lgs de devlet lisesi kazandı şimdi ona gidiyor

Ev aldık yenilerde
Eşim diyor ki bak oğlum sen özel okulu bıraktın ben villa aldım
Okullar artik gereksiz pahali buna yuzde yuz katiliyorum ve hicbiri, istisnasiz hicbiri hak etmiyor ucretlerini. Ama cocugunuz gs, kabatas, cal falan kazanmadiysa pek mutlu oldugunu sanmiyorum gitti okulda. Cocuklar sonradan devlet okuluna gidince kendilerini cezalandirilmis hissediyorlar. Sizde durum buysa esinizin cumlesi cocugunuzu mahvetmistir. Insallah marka bir devlet lisesi kazanmistir

Sen zaten onların kraliçesisin emin ol ben hiç özelde okumadım ailemin imkanı olsa okumak isterdim ama şansıma ben lisede pilot okula denk geldim 11 kişilik sınıfta kafamıza göre rahat rahat okuduk hemen hemen hiçbir lisede olmayan şeyler vardı bizde ünide de sınıfımızdakilerin yaşı ortalamanın biraz üstüydü bu sayede öyle saçma sapan tiplerle okumadım güzel bir okul ortamım vardı şimdikiler gibi lise 5 e benzemiyordu en azından ben şansa bala bitirdim oraları ama annem beni özele gönderse benim kraliçem olurdu

Hahhaahahah çok şekersin böyle böyle avutacağız kendimizi gerçekten çevrem de düzgün bir devlet okulu olsa düşünürdüm bende ama o kadar kötü ki bulunduğum yer. İnsanlarla muhattap olamıyorsun bir sorunda. Umarım doğru düzgün bir kazanırlar ya.

Kazanırlar kazanırlar bu emekler boş kalmaz

Aslında kitap ve kıyafeti de koyunca o meblağ artıyor bizim de 240 mesela ama geçen seneden kitap ücretlerinin çok yüksek olduğunu bildiğimden kitabı bu sene de en az 50 diyorum. Belki daha fazla. 300 civarına geliyor tek çocuk. 2 çocuk olsa 600 bin gibi. Siz 12ye bolmuşsunuz ama yazın da çalışan veli mecburen yaz okuluna ayrıca ödeme yapıyor o yüzden bence 10a bolseniz daha net anlaşılır. Böyle olunca da aylik 60 bin yani bir çok kişi için tüm maas okula gitti gibi birsey maalesef.

Bu okullar bi öğrenciden bu kadar alıyorken öğretmenlerine ne kadar maaş veriyorlar acaba.

Evet marka bir devlet lisesi kazandı

Okulun adını ben de rica edebilir miyim? Benimki de özelde ama açıkçası eğitimle ilgili henüz büyük bir fark göremedim özellikle ingilizce için konuşuyorum. Eğer bu kadar memnunsaniz sonraki senelerde biz de düşünebiliriz.

Bende merak ettim neresi bu okul banada yazabilir misiniz..orta okulu için Ankara'yı düşünüyoruz

Master yaptığı ülkede kalmak istemedi mi
Gerçekten ben de çok üzülüyorum bu duruma

Henüz hazırlığı bitirdi
Bu sene 1. senenin 2. döneminde
Mecbur kalırsam kalırım diyor ancak ben neden sevdiğim , bildiğim, rahat edeceğim , ailemin bulunduğu yerde yaşamayım diyor.
Sen ben o herkes giderse geride kalan gençlerimiz ne olacak diyor. (akademik düşünüyor)
Herkes ülkeyi ben mi kurtaracam gözüyle bakarsa ne olur halimiz diye düşünüyor.

Sonuç olarak şimdilik ana dili dışında 3 dil bilen (biri yarım ama ) bir genç geleceğini dert ediyor

Diyor kelimesini çok kullanmışım pardon

Eğitim ücretine en fazla %55 zam, yemek ücretine de en fazla enflasyon oranında zam yapabiliyorlar. Bunun üzerinde yapılan zamları şikayet edebilirsiniz ama ne işe yarar bilemedim. Okula denetim yapılır,gelen görevlilere yemek ısmarlar yırtarlar diyorum.

Daha önce siz indirimli öderken sorun etmemissiniz şimdi 11 bini problem etmişsiniz. Biraz da daha önce faydalanmayan memurlar veya memur olmayan insanlar faydalansın indirimden.
Siz çok diğeri az ödedi diye değilde neden fiyatlar kişiye göre değişiyor bunu sorgulamaliydiniz en başta bence. Yanyana oturup, aynı eğitimi alan çocukların farklı ücretlerde okuyor olması beni çok irite ediyor. Ortak bir karar alınır ve herkese şeffaf olunur. Gonderebilen gönderir gonderemeyen göndermez. Her şeyde kişiye özel indirim yapılması sonucu böyle problemler oluşturuyor.

Bir daha konu açarken sizlere soralım.

Fiyatlar ödeme yöntemine göre de değişebilir. Bizim okulda nakit ödeme, kredi kartı tek çekim, kredi kartı taksitli ödeme , ödemeyi 3 ay erteleme gibi seçenekler var ve farklı fiyatlar çıkıyor bu nedenle

Peşin fiyatta fark var...evet bizde de peşin ödeyemezsek farklı ödeme şekillerini sunuyorlar

Bisey yapamazsiniz kisisel olarak gorusuluyor kimle ne anlasilirsa o fiyat herkesle ayni pazarligi yapmak zorunda değillerki kabul etmissiniz odemissiniz basta odeyecek durumunuz olmasa zaten kabul etmezdiniz benim oglumda ozel okulda ikinci sinif kaydinda sonifa gore ucretiniz yuksekmis diye kendileri soyleyip ekstra indirim yaptilar ama belki yinede yuksektir bilmiyorum oyle osla bile bisey yapilamaz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…